MANOWAR - Júniusban érkeznek az egység arcolvasztó himnuszai

Az új lemez címe még titok

2012. március 10. (szombat) 07:25 | utoljára módosítva: 2012. március 10. (szombat) 07:26

A Manowar 2007-es Gods Of War albuma óta történt egy s más a csapat háza táján, többek között 2008-ban, Bulgáriában világrekordot állítottak fel azzal, hogy öt teljes órán és egy percen át játszottak a színpadon (több, mint 40 dal!), 2009-ben visszatért az első lemezen játszott Donnie Hamzik dobos, aztán kijött a Battle Hymns debüt újra felvett változata, és sajnos 2011-ben elhunyt Scott Culumbus dobos. Azonban az új dalokat tartalmazó friss albumról csak kósza hírek érkeztek.
Most azonban végre hivatalos infókkal is szolgált a csapat: rajongói kérdésekre válaszolva elárulták, hogy az eleinte Hammer Of The Gods, majd Asgard Saga címmel készülő új lemez világpremierje az olasz Gods Of Metal fesztiválon lesz június 21-én. Joey DeMaio azonban az album címét még most sem akarta elárulni.


Hogy van mostanság a Manowar?

Donnie Hamzik (dobos): "Óriási formában! Élvezzük a stúdiózást, nagyon elégedett vagyok a dobhangzásommal és ezekben az új dalokban valóban tüzes formában tudom megmutatni magam."

Joey DeMaio (basszusgitáros): "Nem is lehetnénk jobban. Még most is úgy fel vagyunk töltődve a tavalyi bulikból kifolyólag, hogy a stúdióban a hangfalakból is érezni ezt a gyilkos energiát. Csodás!"


Miért nem találunk több infót az új lemezről a Facebook oldalatokon vagy a honlapon?

Eric Adams (énekes): "Egyszerűen annyira az új anyag munkálataira koncentrálunk, hogy szó szerint képtelenek vagyunk ezt megszakítani. Amikor egy kreatív folyamat vagy egy lemezfelvétel kellős közepén vagy, egyszerűen nincs alkalmas időpont a pihenőre."


Hogy áll most a lemez?


Joey: "Minden lépésnél rettentő kritikusan nézzük a dalokat. Már korábban is mondtam, hogy azoknak a daloknak a javát, amiket mi még visszadobunk, más csapatok már késznek tartanának. Végre a felvételeknél tartunk. Aztán jöhet a keverés, a maszterizálás."


Mikor jön ki az album?

Karl Logan (gitáros): "A világpremierjét június 21-én, az olasz Gods Of Metal fesztiválon ünnepeljük majd. Ez lesz ott a negyedik főbandás fellépésünk - más bandánál ilyen még nem fordult elő -, így ez egy tökéletes helyszín a lemez bemutatásához, és ahhoz, hogy 10 év után visszatérjünk Olaszországba!"


MANOWAR - Die With Honor (a koncerteken árult 2009-es Thunder In The Sky EP-ről)Mit várhatnak a rajongók az új lemeztől?


Joey: "Mindazt, amit ismersz és szeretsz a Manowar dalokban: az egység arcolvasztó himnuszait; zúzós és kalapálós, kemény és súlyos formában - lényegében mindenből még többet, és persze hangosabban!"


Mi lesz a lemez címe?

Joey: "Elmondanám, de akkor meg kéne, hogy öljelek."


MANOWAR - Apa (a Father dal magyar verziója a 2009-es Thunder In The Sky EP-ről)
A lemezborítót ezúttal is Ken Kelly készíti?

Joey:
"A Manowar rajongók a legerősebbek a világon? Hát persze! Ken az emberünk! A festményei tökéletesen csípik el a zenénk szellemiségét."


Ken Kellyről és munkáiról itt bővebben is olvashatsz.
 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS