SOULFLY - Amikor Max lehányta Eddie Veddert...

Max Cavalera Karácsonyra önéletrajzot ad ki

2012. március 9. (péntek) 13:09

A Soulfly új albuma a jövő héten, március 13-án jelenik meg Enslaved címmel, és ennek kapcsán adott interjút az ausztrál Loudnak a frontember Max Cavalera, aki a beszélgetés során a készülő önéletrajzára is kitért:

"Karácsonyra várható, mostanság fejezem be az interjúkat hozzá. Vagy ezer készült, ember! Teljes őrület volt, átvettük az egész életemet, és minden jópofa részlet benne lesz, ami csak megesett velem. Az is például, hogy hogyan juttattam szerződéshez a Sepulturát. Potyajeggyel kellett Amerikába repülnöm, mintha Pan Am alkalmazott lennék, úgyhogy nyakkendőt is kellett kötnöm! (nevet) A hajam meg össze volt fogva hátul, nevetséges volt az egész!
Van is egy fotóm, ahogy megérkeztem New Yorkba, mindenki rajtam röhögött. Don Kaye (akkor még Kerrang! munkatárs, ma Blabbermouth) jött ki elém, meg Monte Conner (Roadrunner), és csak röhögtek rajtam. Megjött a metal hősük, nyakkendőben... Szóval, ez is benne lesz a könyvben és persze az összes vicces sztori, mint amikor a Ministryvel turnéztunk és lehánytam Eddie Veddert (Pearl Jam énekes). Az elég híres sztori lett."

Azóta beszéltél vele?

"Nem, utána már soha többet! (nevet) Ténylegesen lehánytam, ő meg letisztogatta magát, és nem is volt mérges... Aztán rögtön kértem tőle egy autogramot a húgomnak! (nevet) Ez azért elég abszurd húzás volt... Épp csak ráokádtam a srácra, aztán meg autogramot kértem tőle. De nagyon jó fej volt, épp a Ministrys arcokkal lógott. Ilyen dolgok lesznek a könyvben. Dave Grohl írja hozzá a bevezetőt. Úgy gondoltam, hogy ez elég király lenne, hiszen rajongó, én meg benne voltam a Probot projektjében, és mindig nagyon jó arc volt. Hatalmas név a szakmában és remek dolog, ha az ő bevezetőjével indul a könyv."

Mi volt a legkeményebb téma, amibe bele kellett ásnod a könyv kapcsán? Dana halála (Max elhunyt mostohafia) vagy a Sepulturás elválás?


"Ezek így együtt, hiszen össze is kapcsolódnak. Simán az a legkeményebb fejezet, ami Dana haláláról szól, ami aztán a Sepulturás sztorihoz vezetett el, ami az életem mélypontja. Két mélypont volt az életemben... Az egyik az apám halála, amikor kilenc éves voltam, és végül ez vezetett el a zenéhez, a másik meg Dana halála, meg a hozzá kapcsolódó Sepulturás kiszállás. Ezek meghatározó események voltak. De mindből végül valami jó fejlődött ki. Apám halálából a Sepultura, Dana halálából pedig a kiválás, majd a Soulfly megalakulása. Szóval, jó dolgok jöttek létre mindkettőből, bár mind egy csomó tragédiát jelentett, sajnos, de a végén jó dolgok születtek."
Van olyan téma, amivel kapcsolatban visszafogtad magad, nehogy megsérts másokat?


"Nincs, igyekeztem a lehető legőszintébben fogalmazni. Igazán kemény volt újra nekifutni ennek a periódusnak, felidézni az akkori dolgokat. De igyekeztem a lehető legtisztábban elmondani, hogy miért léptem ki és miért nem tudtam többé velük zenélni, valamint hogy milyen érzéseim támadtak Dana halála kapcsán és így tovább. Szóval ezt nagyon alaposan elmagyarázom a könyvben. Sokan a könyv elolvasása után fogják csak igazán megérteni, hogy miért szálltam ki a Sepulturából és talán nem is fognak már ezzel kapcsolatban újabb kérdéseket feltenni."

A Soulfly március 23-tól egy hónapon át a Bathory Zoli vezette Five Finger Death Punch turnéjának lesz a vendége, és ez is szóba került az interjú során.

"Ők nagyon népszerűek Amerikában, úgyhogy nagy helyeken fogunk játszani, ráadásul külön felkértek minket arra, hogy legyünk az előbandájuk, ami számunkra nagyon izgalmas. A srácok mind rajongói a zenémnek és igen, kimondottan örültem a lehetőségnek, mert pont jó az időzítés, az új albumunk megjelenése miatt. Így komolyabb figyelmet kaphatunk, talán új rajongókat is szerezhetünk."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
2021. május 10. (hétfő) 16:47

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To Eden utódján olyan énekesek szerepelnek majd, mint pl. James LaBrie (Dream Theater), Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Slayes (Unleash The Archers) és Fabio Lione (Angra, Turilli/Lione Rhapsody)- Producerként Aldo Lonobile dolgozott a lemezen, Tolkki mellé hangszeresként Andrea Arcangeli basszer, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs sorakozott fel, néhány gitártémát pedig Federico Maraucci és Aldo Lonobile is feljátszott az albumra. Második előzetesként a klippel kísért The Fire And The Sinner dallal lehet ismerkedni, amelyben Brittney Slayes és Jake E. énekel.   www.facebook.com/avalonopera   TIMO TOLKKI'S AVALON feat. Jake E, Brittney Slayes - The Fire And The Sinner...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS