RONNIE MONTROSE - A gitáros halála megrázta a rockvilágot

Az 1973-as Montrose album sokak számára sorsfordító volt

2012. március 5. (hétfő) 09:02

Ronnie Montrose gitáros szombaton bekövetkezett halála mélyen megrázta a rockvilágot, számos ismert muzsikus méltatta az egykori Montrose főnök munkásságát, különös tekintettel az 1973-as Montrose albumra, az amerikai hard rock vonal egyik alaplemezére.
Ezen az anyagon mutatkozott be az akkor még teljesen ismeretlen Sammy Hagar, aki így emlékezett vissza egykori zenésztársára:
"Ronnie Montrose-tól kaptam az első kiugrási lehetőséget dalszerzőként, frontemberként, lemezt készítő és turnézó művészként - ezért mindörökké hálás leszek neki. Vártam, hogy Cabo-ban újra összejöjjön a régi csapat, Dennyvel (Denny Carmassi dobos), Billyvel (Billy Church basszer) és Ronnie-val - abból az érából már kevés az olyan csapat, ahol az eredeti tagok még képesek erre. Nagy szerencsétlenség, hogy Ronniet elvesztettük, annyira sajnálom a szeretteit. Nyugodj békében!"

Dave Ellefson (Megadeth): "R.I.P. Ronnie Montrose! Annyira szomorú, hogy ezt kellett ma halljam. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy 2005-2007 táján bassusozhattam vele. Emberként egy erőmű volt, gitárosként pedig frenetikus. Rengeteget tanultam tőle! Isten nyugosztalja."

Slash: "Myles nemrég szólt, hogy Ronnie Montrose elhunyt. Kiba sajnálatos! A Montrose egyike minden idők leghatalmasabb lemezeinek. Komoly hatás volt. R.I.P., ember."

Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash): "Szomorúan értesültem Ronnie Montrose haláláról. A Rock Candy volt az egyik legelső dal, amit megtanultam."

Alex Skolnick (Testament): "R.I.P. Ronnie Montrose. Noha gyakran alulértékelték, mégis a Bay Area hard rock meghatározó alakja volt. Az első Montrose album = alapvető."

Dee Snider (Twisted Sister): "Most tudtam meg, hogy a legendás Ronnie Montrose elhunyt. Az első Montrose album megváltoztatta az életemet."

Michael Sweet (Stryper): "Isten áldja Ronnie Montrose-t és a családját. A zenéje nagy hatással volt rám és sok mindenki másra is. Hiányozni fogsz, Ronnie!"

Billy Sheehan (Mr. Big): "Nyugodj békében, Ronnie Montrose. Az első Montrose lemez - egyike a valaha készült leghatalmasabb rockalbumoknak."

Matt Sorum (Velvet Revolver, ex-GN'R): "Elvesztettük a hatalmas Ronnie Montrose-t. Füleljétek meg az első pár Montrose albumot, ha nem ismertétek őt. Klasszikus és óriási. R.I.P. Ronnie."

Glenn Hughes (Black Country Communion): "Most hallottam, hogy jó barátom, Ronnie Montrose elhunyt. Elakadtak a szavaim. R.I.P., tesóm... Hugheséknál hiányozni fogsz."

Heathen: "Szörnyen lesújtott minket Ronnie Montrose halála. Ő volt az 1987-es Breaking The Silence albumunk producere. Nagyra értékeltük művészként és barátként is. Sosem fogunk elfelejteni."

Kip Winger (Winger): "Nem is olyan régen volt szerencsém Ronnie-val dolgozni. Csodás ember volt, segítőkész és nagyon tehetséges. Hatalmas veszteség a világnak. R.I.P. Ronnie!"

Nikki Sixx (Mötley Crüe): "Az első két Montrose albummal és az Edgar Winterrel készített felvételeivel Ronnie Montrose örökre megváltoztatta a zenei életemet. R.I.P.!"
 
MONTROSE - Rock The Nation (az 1973-as Montrose albumról)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MYLES KENNEDY - Egy hét múlva jön az új szólóalbum, dalpremier: Love Rain Down
2021. május 7. (péntek) 16:41

2018-ban jelent meg Myles Kennedy első szólólemeze, a Year Of The Tiger, de a folytatás sem várat magára sokáig, a The Ides Of March című album május 14-én lát majd napvilágot. Friss előzetesként a Love Rain Down dallal lehet barátkozni. A The Ides Of March anyagát az Alter Bridge frontembere, valamint Slash partnere Floridában rögzítette Michael "Elvis" Baskette producerrel. A zenésztársak: Zia Uddin dobos és Tim Tournier basszusgitáros.   MYLES KENNEDY - Love Rain Down (a 2021-es The Ides Of March albumról) MYLES KENNEDY - Get Along (a 2021-es The Ides Of March albumhoz) Myles Kennedy a lemez címadó nótájáról, a csaknem 8 perces eposzról: "Ami a szövegét illeti, a dal első fele amolyan figyelmeztetés. Egy nagyon komor, disztópikus jövőt fest le. A nóta elég gyorsan megszületett, néhány ital után. Megkíséreltük összefoglalni mindazt, amit oly sokan éreztünk a pandémia kezdetén....

HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order
HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, dal- és klippremier: Teutonic Order

Two For A Lie címmel május 21-én jelenik meg az ex-Accept, Victory gitáros, Herman Frank ötödik szólólemeze, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Teutonic Order dallal lehet...

SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS