GOD FORBID - Hallgass meg egy új dalt!

Doc Coyle kissé kiakadt a vélemények kapcsán

2012. március 3. (szombat) 12:32

Egy dal máris meghallgatható a God Forbid hatodik nagylemezéről, ami Equilibrium címmel március 27-én jön ki a Victory Recordsnál. A stúdiómunka javát Mark Lewis irányította (Black Dahlia Murder, Trivium, DevilDriver stb.), de az énekfelvételeknél már Jason Suecof volt a főnök (Trivium, Chimaira, DevilDriver stb.), a keverést pedig Jens Bogren (Katatonia, Opeth, Paradise Lost, Leander stb.) végezte Svédországban.


GOD FORBID - Don't Tell Me What To Dream (a 2012-es Equlibrium albumról)
 Miután az új nóta kikerült a netre, többen is szóvá tették, hogy djentes a hangzás, erre Doc Coyle gitáros/énekes így reagált:

"Nevetséges, hogy néhány ember szerint az új albumon átmentünk 'djentbe', és hogy pénzt próbálunk csinálni egy új zenei stílusból. Ez a következők miatt nem igaz: 1. Nem vagyunk ilyen okosak. 2. Működik nálunk egy olyan apróság, hogy különféle típusú dalok írunk. Tudtatok arról, hogy a bandák ilyenre is képesek? Egyazon albumra feltenni egy balladát és egy thrash nótát... Adott formula nélkül dolgozni.

Szóval az olcsó ülőhelyeken üldögélők számára: az új lemez elég változatos. Kérlek, még ne alkossatok véleményt. Elárulom, hogy a legutóbbi lemezen, az Earthsbloodon kezdtünk 7-húros gitárt használni. És ezt a dalt egy olyan nóta inspirálta, a Bat The Angels, amit a tesóm írt, a végén egy G-re hangolt doomos résszel. Eszembe sem jutott a djent, bár szeretem azokat a bandákat.

Utálom, amikor az emberek megpróbálják ízekre szedni a dalszerzési módszerünket. Néha valami csak groove-os és súlyos. És nem kell hozzá címke. Ha jól tudom, a God Forbid már évek óta ilyen.

Lefogadom, hogy ha az A Life Once Lost most bukkanna fel, azt mondanák rájuk, hogy djent-követő banda, pedig jóval a saját koruk előtt jártak. Anélkül, hogy elismerést kaptak volna ezért..."


A 2009 februárjában megjelent Earthsblood album folytatásán már 2010 tavaszán elkezdett dolgozni a God Forbid, és tavaly csupán egyetlen koncertet adtak a stúdiózás mellett. Az Equilibrium lemezen mutatkozik be az új gitáros, Matt Wicklund (ex-Himsa), aki 2009-ben került a turnézásba, bandázásba belefáradt Dallas Coyle helyére, aki korábban a ritmusgitározás mellett a tiszta énektémák zöméért is felelt.

"Ezúttal arra koncentráltunk, hogy feszes, fogós metal nótákat írjunk - fogalmazott az Equilibrium kapcsán Dallas tesója, Doc Coyle. - Vannak a lemezen igazán gyors, szupersúlyos, groove-os számok, néhány közülük az eddigi legfogósabb, legdallamosabb nótáink közé tartozik. Egy modern, de organikus hangzású anyag volt a cél, ami feszes, mégis jól mutatja a bandánkra jellemző intenzitást. Hatalmasat szól az anyag!

A lemez címe önmagáért beszél: az utad megtalálásáról szól, miután teljesen elvesztél. A szövegek nagyon személyesek, nagyon valóságosak. A mindennapi küzdelmekről van itt szó, és arról, hogy mi kell ahhoz, hogy igazán állhatatosan kövesd az álmaidat."  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
2021. május 7. (péntek) 08:35

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a második világháborúban aratott győzelemre emlékezve. Idén mi is részesei vagyunk ennek a kollektív emlékezésnek: egy dalt szentelünk a moszkvai csatában harcoló bátor férfiaknak. A dalt eredetileg oroszul írta meg a barátunk, Radio Tapok (Oleg Abramov). Ez egy nagyon erőteljes szám, és úgy gondoltuk, hogy volna értelme annak, ha a Sabatonnal feldolgoznánk. Szeretjük meglepni az embereket, és ez egy hatalmas meglepetés."   SABATON - Defence Of Moscow (2021)   Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeznek majd. A svéd Királyi Gárda 500 éves...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS