METALLICA - A müzlisdoboztól a kézenállásig...

Még nem döntöttek, hogyan terjesztik a következő Metallica lemezt

2012. március 2. (péntek) 07:41

A korábban ki nem adott négy Metallica dalt tartalmazó Beyond Magnetic EP április 12-től bakelitformában is kapható lesz, a megjelenési időpont pedig az idei Lemezboltok Napjához kapcsolódik.
A csapatnak pillanatnyilag nincs érvényes lemezszerződése, de Lars Ulrich azt mondta a Spinnek, hogy számos szempontot tekintetbe kell venniük, amikor a készülő Metallica album kiadási módjáról határoznak.
"Szabadok vagyunk, jelenleg nem köt minket semmilyen lemezszerződés, a világ a lábaink előtt hever. Lényegében azt teszünk, amit csak akarunk. És csak mostanában kezdjük majd megfejteni, hogy mihez is akarunk kezdeni.
Írjuk a zenéket és nagyon hamarosan nekilátunk a felvételeknek is. Aztán valamikor meg is akarjuk osztani ezt mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval ki fogjuk találni a módját ennek, akár úgy, hogy müzlisdobozokhoz mellékeljük, akár úgy, hogy az embereknek kézenállást kell bemutatniuk hozzá. Valami teljesen dilis dolgot is kitalálhatunk.
Vannak ezek a nagyon menő terjesztési stratégiák, amikről akár hat órán át is lehet értekezni 12 különféle blogon, és persze, ez mind roppant menő meg divatos, de ugyanakkor azt is tekintetbe kell venni, hogy a mi közönségünk nagyon is globális. Vannak rajongóink Indiában, az Egyesült Arab Emírségekben és Oroszországban is. Egy csomó ilyen helyen még mindig működnek a hagyományos terjesztési módozatok. A Metallica zenéjét nem csupán a Los Angelesben, New Yorkban vagy Londonban élőkhöz kell eljuttatni. Az egész világra kell gondolnunk, és meg kell találjuk a helyes arányt..
Jelenleg még csak ötletelünk a zenét illetően. Egyébként is szakaszosan dolgozunk. Vannak akik egyből megírnak egy dalt, az elejétől a végéig. Mi erre képtelenek vagyunk. Mi inkább úgy dolgozunk, hogy ciklikus módon fejlesztgetünk mondjuk 10 témát. Megcsinálunk egy verzét, egy kórust, talán egy intrót, aztán félretesszük, ami megvan, és nekilátunk 10 másik ötletnek. Szóval, ez most még a korai stádium, még nem tartunk ott, hogy össze is csipegessük a részleteket. Egyelőre csak feldobáljuk az ötleteket a vászonra, igyekszünk kiválogatni az óriási riffeket."
A június 23-án és 24-én Atlantic Cityben megrendezésre kerülő saját fesztivál, az Orion Music + More kapcsán pedig ezt mondta Lars:
"Jelenleg épp az utolsó simításokat végezzük a főként thrash és punk zenéket felvonultató színpad programján.Ott amolyan extrém dolgok lesznek. Ennek az egésznek az a lényege, hogy legyen lehetősége az embereknek a felfedezésre. Ez a fesztivál nem kimondottan arról szól, hogy a következő kilenc órára lecövekelek a főszínpad elé. A folyamatos mozgásról szól... Most elmegyek Lars filmes sátrába, aztán megnézem Kirk szörfös sátrát, majd benézek a humoristákhoz, aztán jöhet a thrash színpad. Elég ambiciózus az egész. Biztosak akarunk lenni abban, hogy a lehető legjobbat fogjuk kínálni az embereknek."
A Metallica 2012-es Európa-turnéja május 7-én indul Prágában, a záróállomás pedig az osztrák Nova Rock fesztiválos fellépés lesz, ahol headlinerként játszanak június 10-én. Ezeken a bulikon Hetfieldék teljes egészében előadják majd az 1991-es Metallica lemezt, az ún. Fekete Albumot.

A Metallica 2012-es európai koncertjei:

05/07 - Prága, Cseh Köztársaság - Synot Tip Arena
05/08 - Belgrád, Szerbia - Usce Park
05/10 - Varsó, Lengyelország - Bemowo reptér

05/12 - Párizs, Franciaország -Stade de France (Gojira is)
05/13 - Udine, Olaszország - Stadio Friuli (Gojira is)
05/23 - Oslo, Norway - Vallehovin (már teltházas)
05/25 - Lisszabon, Portugália - Rock In Rio
05/26 - Madrid, Spanyolország - Getafe Open Air
05/28 - Werchter, Belgium - Festivalpark
05/30 - Yverdon-les-Bains, Svájc - Sonisphere
06/01 - Nürnberg, Germany - Rock Im Park
06/02 - Nürburgring, Germany - Rock Am Ring
06/04 - Helsinki, Finnország - Kalasatama
06/06 - Horsens, Denmark - State Prison Open Air
06/09 - Donington, England - Download Festival
06/10 - Nickelsdorf, Austria - Nova Rock Festival

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SABATON - Hallgasd meg a meglepetés dalukat, itt a Defence Of Moscow
2021. május 7. (péntek) 08:35

Defence Of Moscow címmel egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton - ismerkedj meg vele! "Május 9-ét Oroszországban a győzelem napjaként ünneplik, a nácik felett a második világháborúban aratott győzelemre emlékezve. Idén mi is részesei vagyunk ennek a kollektív emlékezésnek: egy dalt szentelünk a moszkvai csatában harcoló bátor férfiaknak. A dalt eredetileg oroszul írta meg a barátunk, Radio Tapok (Oleg Abramov). Ez egy nagyon erőteljes szám, és úgy gondoltuk, hogy volna értelme annak, ha a Sabatonnal feldolgoznánk. Szeretjük meglepni az embereket, és ez egy hatalmas meglepetés."   SABATON - Defence Of Moscow (2021)   Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeznek majd. A svéd Királyi Gárda 500 éves...

LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming
LIGHT THE TORCH - Dalpremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: More Than Dreaming

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja....

EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning
EREB ALTOR - EP-premier a svéd viking metalosoktól: Eldens Boning

Eldens Boning címmel egy 4 tételes új EP-vel jelentkezett a viking metalos svéd Ereb Altor - ismerkedj meg vele! A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai...

BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS