COREY TAYLOR - Rick Rubin túlértékelt és túlfizetett...

Corey nem élvezte a Vol. 3 lemez felvételeit

2011. november 23. (szerda) 09:41

A Slipknot és a Stone Sour frontembere, a jelenleg akusztikus előadásokkal tarkított dumálós szólóshow-val turnézó Corey Taylor korábban sem rejtette véka alá, hogy Slipknot-beli társaival ellentétben nagyon is elégedetlen volt Rick Rubin csúcsproducer munkájával a Vol. 3. című 2004-es Slipknot albumon, de most újabb kirohanást intézett Rubin ellen. Egy, a producerrel kapcsolatos rajongói kérdésre válaszolva így fogalmazta meg sarkos véleményét a dallasi fellépése során:
"Ez egy veszélyes, veszélyes kérdés... Vannak emberek, akik azt szeretnék, hogy pártszerűen és óvatosan fogalmazzak, ami lényegében azt jelentené, hogy olyasmit kéne mondanom, hogy a munka Rick Rubinnal micsoda gazdagító élmény volt, és hogy ő micsoda óriási koponya... De hadd mondjam el a kib...ott igazságot. Rick Rubin hetente mindössze 45 percre bukkant fel a közös meló során. Igen. És ezalatt a 45 perc alatt ledőlt egy heverőre, maga elé tartva egy mikrofont, hogy még megmozdulnia se kelljen. Istenre esküszöm, hogy így történt... Aztán odaszólt, hogy nyomjátok a felvételt, a hangmérnök pedig megmutatta neki, amit felvettünk. És közben végig rajta volt a napszemüvege. Nem zavarta, hogy a stúdióban nem sütött a nap - tök sötét volt mindenütt. Ilyen esetben az ember csak egy seggfejnek látszik. És közben húzogatta azt az óriási szakállát, igyekezve kiszedegetni belőle annyi kajamaradékot, amennyit csak bírt. Aztán odaszólt, hogy játsszátok le újra, majd leállította zenét és újra bekapcsoltatta. Volt egy segítője is, egy két méter feletti fickó, akinek valami betegség folytán sehol nem nőtt szőre, tök kopasz volt. Úgy nézett ki, mint Mr. Clean neurotikus unokatesója. (Mr. Clean egy rajzolt kopasz figura egy ismert amerikai tisztítószer dobozán.) De lényegében ő irányította Rick Rubin életét - kib...ottul rajta volt a dolgon. A nemes módon ránk áldozott 45 perc felénél járva Rick behozott egy tányérnyi szart. Feltételezem, hogy valami kaja lehetett. A színe kékes zöld volt, a szaga meg olyan, mintha belemártották volna valami kib...ott klotyóba. És amilyen gyorsan csak bírta, lenyomta, mindenhol összekenve magát. Amit mondanom sem kell, különösen jó volt látni munka közben... Meg kell mondjam, hogy tisztelem, amit Rick Rubin csinált, tisztelem a múltbéli munkáit, amelyek révén eljutott ide, de... És ez itt egy óriási de... Egy J-Lo-méretű de... A mai Rick Rubin csak egy halovány, halovány, halovány árnyéka annak, ami Rick Rubin régen volt. Túlértékelt a fickó, túlfizetett is, amíg csak kib...ottul van bennem élet, soha nem fogok vele újra dolgozni."
Rick Rubin jelenleg olyan bandák új albumain dolgozik, mint a Linkin Park, a Metallica és az eredeti felállásában újjáalakult Black Sabbath.
 

Hozzászólások

[009111]
thrillseeker
Corey T. valóban szeret túlzásokba esni, nem ez az első alkalom. Viszont a szakáll meg a kaja dolog csak a jéghegy csúcsa szerintem. Valójában a munkamódszeren akadt ki és teljesen jogosan.
Ha már a Metallica is szóba került, meg lehet nézni a stúdiós dokumentumfilmeken, hogy hogy dolgozik Rick Rubin és mit csinált a stúdióban velük anno Bob Rock. Van egy kis különbség. Pedig ő sem kis név a szakmában, de mégsem a csicskái meg a hangmérnökök dolgoznak csak a stúdióban. Olyannyira nem, hogy konkrétan feljátszotta a stanger basszustémáit (ettől még fos maradt az album), az Enter Sandman és Nothing Else dalok énekdallamait pedig ő mutatta meg Hetfieldnek gitáron, hogy mit is kéne ott énekelni. Ha rick Rubin csak fele ennyi időt töltene a stúdióban biztos nem köpködne rá senki.
[009110]
hetfield
most mit csináljak, haverok akasztották rám a becenevet.
[009106]
Winternight
Kill... Az kérdezte előtted a Hetfield nevű (milyen ötletes nick), hogy Kerry King túlfizetett nu-metalos-e. Én olvastam olyan interjút vele, ahol enyhén szólva sem túl pozitívan nyilatkozott az olyan nu-metal csapatokról, mint a Limp Bizkit. A Slipknotról valóban nem mondott ilyet, (de nem is a Slipknotról írtam, hanem magáról a nu-metalról) de én olyat sem találtam, ahol az mondta volna, hogy kifejezetten kedveli őket. Olyat igen, ahol azt mondta, jók a koncertjeik, de a lemezanyagaikat nem szereti.
És én is úgy gondolom, hogy élőben még tűrhető amit csinálnak, lemezen viszont túl sok a "diszkó", amit én nagyon nem bírok.
És pont ettől a diszkótól lesz nu-metal. Hiába súlyosabbak mondjuk a Linkin Parknál, vagy Limp Bizkitnél.
Azok számára, akik kedvelik a false metalt (ahogy Manowarék nevezik ezeket), lehet hogy tett le alapműveket a Slipknot, számomra viszont nem.
És mivel nehezen értitek meg, elmondom újra, nem az számít, hogy mennyi időt tölt a stúdióban, meg hogy mit eszik, hanem az, hogy milyen lett a lemezanyag. És a Reign In Blood még mai füllel is nagyon jól szól.
Azt azért még hozzáteszem, mindezt nem Rubin védelmében írtam, nem érdekel ez a fickó, csak egyszerűen gyerekesnek találtam Corey megjegyzését a túlfizetettségről és túlértékeltségről. Ami valahol persze igaz lehet, mert tényleg hatalmas pénzeket kaszálhat Rubin, de ugyanígy Corey is. És ha a túlértékeltség igaz Rubinnál, akkor nála is. Persze ő nyilván többnek gondolja magát annál, mint ami, és ezért nem érzi azt, hogy neki aztán igazán nem kellett volna mást túlértékeltnek nevezni.
[009105]
KillEmAll
"Sőt, tudtommal a thrash királyai kifejezetten rühellik a nu-metalos pöcsöket.": Kerry King kifejezetten szereti a Slipknotot.

Ráadásul a Slipknot nem is igazán Nu metal. Simán tekinthetőek ők is öreg bandának, és nem egy alapművet tettek már le az asztalra. Ezek után szerintem Corey véleménye mérvadó lehet, főleg hogy Kerry is azt kritizálta, hogy Rubin sose volt bent felvételkor és le se szarta hogy mit csinálnak.
[009103]
Winternight
Nem haragszok. De állításod igazolására elég vékonyka ez az egyetlen, minden konkrétumot nélkülöző mondat.
Én viszont továbbra is azt gondolom, hogy a producert a lemezanyag minősíti (és ahogy ebből az írásból is kiderül, a Slipknot többi tagja elégedett vele), és nem az, hogy hány percet tölt a stúdióban, és hogy mit eszik, meg hogyan öltözik.
[009101]
Frost
Winternight tisztara hülyesegeket beszelsz,mar neharagudj...
[009092]
Winternight
A Red Hot Chilli meg alapból egy kalap szar, rajtuk senki nem segíthetne. Semmi közük nincs a metalhoz, de a rockhoz is csak annyi, hogy van náluk gitáros.
[009091]
Winternight
Miből vontad le ezt a következtetést. Talán úgy gondoltad, hogy szerintem mindenki, aki elégedetlen Rick Rubinnal, az nu-metalos és túlfizetett?
Kerry King nem túlfizetett és a Slayer sem túlértékelt zenekar. És semmiképpen nem nu-metalos, sem a csapat, sem Kerry. Sőt, tudtommal a thrash királyai kifejezetten rühellik a nu-metalos pöcsöket.
Amúgy ha Kerry mondja, neki jobban elhiszem, hiszen ő azért már tett le valamit a metal asztalára. De ha ő is Rubin külsejét, meg étkezési szokásait fikázta, és nem a munkáját, akkor az ő esetében sem tartom mérvadónak amit mondott. Feltéve persze, hogy a munkájának eredményébe nem lehet belekötni.
[009090]
hetfield
Winternight! Kerry king is túlfizetett numetálos, mi?
[009078]
Winternight
Mondja mindezt egy túlértékelt és túlfizetett csapat "énekese". Szerintem Rubin csak a valós helyükön kezelte őket. Azért, mert valami felkapott, és sztárolt, még nem lesz jó.
Amúgy meg, szerintem egy hangmérnök vagy egy producer munkáját az elkészült hanganyag minősíti, és nem az, hogy mit eszik, és hogyan öltözik. És főleg nem az, hogy mit mond róla egy frusztrált nu-metalos.
[009077]
Nightwolf5
hetfield
Az még hagyján de mit várjunk az új Black Sabbath albumtól!?
[009076]
KillEmAll
Kerry King nyilatkozta majdnem ugyan ezt valamikor. Azt hiszem a Slayer könyvben olvastam...
[009075]
hetfield
na most ezek tán mit várjak az uj talicska lemeztől ?
[009072]
laliking75
Hát ez az!Az új Chili album is egy kalap szar,többé nem hinném,hogy meg fogom hallgatni...És ezen is az egekig magasztalt Rubin mester "dolgozott".Tény,hogy a régi munkái közt sok alapmű van,de az nem jelenti azt,hogy onnantól kezdve leszarhat egy bandát,amit elvállalt.Régebben olvastam ugyanezt már róla,amit a Slipknot énekes nyilatkozott most,de nem ugrik be,melyik zenekar volt...Mindegy,abszolút igazat adok Corey-nak,ez a fazon kissé sokat hisz magáról,amit csinál,az a nemtörődömség és az adott banda iránti totális közöny.Elmehet a picsába!
[009069]
AngyalGyula
No igen, ilyen az amikor ledől egy bálvány... A producer aki nem tiszteli a csapatot aminek dolgozik. A Vol 3. nekem sem volt totális öjömbódottá.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS