IRON MAIDNEM - Februárban Indiában is?

5 kérdés - 5 válasz

2011. november 20. (vasárnap) 12:50 | utoljára módosítva: 2011. november 20. (vasárnap) 13:13November 4-én a budapesti Barba Negra klubban tartotta 15 éves születésnapi koncertjét az Iron Maidnem és a 21 Iron Maiden klasszikust felvonultató monstre bulin olyan méltatlanul elfeledett bandák is visszatértek a színpadra, mint az énekes Kiss Zoli eredeti csapata, a Belfegor, illetve két szolnoki formáció, a Lady Macbeth és az Exit.
Utóbbi két zenekar és a rajongótábor számára azért is volt különleges ez az este, mert itt lehetett elsőként beszerezni a Lady Macbeth és az Exit korábban CD-n soha ki nem adott anyagait, speciális kibővített verziókban. Úgy tűnik, hogy az este leírhatatlan hangulata a bandákra is komoly hatást gyakorolt, mert mind az Exit, mind a Lady Macbeth azt tervezgeti, hogy együtt dolgozik tovább, azaz lesznek újabb koncertek, de talán még friss stúdiófelvételek is születnek majd.
Villáminterjúnk az Iron Maidnem főnökével, a gitáros Töfivel készült, aki a jól ismert szolnoki stúdiójában, a Denevérben saját kezűleg rendezte kiadás alá a két csapat extra CD-kiadványait.

A Lady Macbeth dupla CD-jét itt tudod megrendelni.
A thrash/power Exit három anyagát tartalmazó dupla CD-t
itt rendelheted meg.
Az Iron Maidnem Brave New Tour 2010 című DVD-jét pedig
ide kattintva rendelheted meg.
IRON MAIDNEM - Alexander The Great (Barba Negra - 2011/11/04)

1. Számodra mi volt a 15 éves szülinapi buli csúcspontja?

"Először is nagyon jól sikerült az egész koncert. Szerencsére mindent meg tudtunk valósítani, amit csak elterveztünk és a hangulat is óriási volt. A háttérvetítés is jól nézett ki és az új díszletünk is nagyon látványos lett szerintem. Mondjuk az emelvények, amelyekre hátul felmászkáltunk, elég életveszélyesre sikerültek! (nevet) Csak a helyszínen derült ki, hogy sokkal alacsonyabbak a beígértnél és nagyon hülyén nézett ki, ahogy deréktól lefelé eltakart minket a paraván, ha felmentünk rájuk. így aztán meg kellett őket magasítani néhány konténerrel, de ezek meg igen labilisak lettek...

A Hallowed Be Thy Name végén ki is fordult a lábam alól az egyik ideiglenes lépcsőfok, amikor leléptem. Nagy szerencsém volt, hogy megúsztam és nem estem le a színpad mögé! (nevet) A csúcspont pedig az volt számomra, amikor a Lady Macbeth-tel újra színpadra álltunk és szinte mindenki énekelte velünk a régi dalokat. Azt hiszem, ott mindenkit elkapott a nosztalgia!" (nevet)IRON MAIDNEM - Reach Out (Bozsik Patrikkal a mikrofonnál - Barba Negra, 2011/11/04)

2. Ha jól sejtem, a Maidnemmel most először tűztetek műsorra olyan maxi B oldalas ritkaságokat, mint az eredetileg FM nóta That Girl, a Juanita című Marshall Fury dal, valamint a Reach Out, ami szintén nem egy Maiden szerzemény. Hogy jött az ötlet, hogy ezeket a Wasted Years és Stranger In A Strange Land maxikról származó dalokat is elővegyétek?


"Való igaz, hogy eddig ezek a dalok nem voltak műsoron. Velem együtt sokan ezeket tartják a két legjobb Maiden maxinak és mindig is szerettem volna elnyomni ezt a három dalt, de valami különleges alkalomra tartogattam az ötletet. Mivel idén volt 25 éves a Somewhere lemez és mi is születésnapot ünnepeltünk, úgy gondoltam, hogy ez egy tökéletes alkalom."IRON MAIDNEM - That Girl (Kiss Zolival a mikrofonnál - Barba Negra, 2011/11/04)

3. Az a hír járja, hogy az Exit és a Lady Macbeth is olyan lendületet kapott a bulin, hogy a kivételes újjáalakulásnak folytatása is várható. Mit jelent ez a Lady Macbeth esetében?

"Konkrétan azt, hogy mind az eredeti énekes Cica, azaz Balogh Laci, illetve az albumos korszak énekese, Matos Zoli kedvet kapott a folytatáshoz! Úgyhogy két énekessel fogjuk folytatni! (nevet) Ennyire jól érezték magukat a bulin és persze mi is, a többiek. Úgyhogy most örülünk, mert egy jó énekes helyett két jó énekesünk is van! (nevet) Azt még persze nem látni, hogy mindez a gyakorlatban hogyan fog kinézni, de majd kialakul. Amikor a bulira készülődve felhívtam Matit, hogy szívesen látnák őt is a színpadon, azonnal benne volt a dologban."LADY MACBETH - Skócia lánya (mindhárom énekessel, Cicával, Matos Zolival és Bozsik Patrikkal - Barba Negra, 2011/11/04)
"
4. Mi lesz a következő lépés a Lady Macbethnél, ami már most biztos?

"Jelenleg félkész állapotban van egy Best Of lemezünk. Eredetileg már a koncert előtt szerettük volna befejezni, de sok munka volt a többi anyaggal is, amelyek ugyebár a buli napjára jelentek meg, így ez a Best Of egy kicsit tolódik. Most viszont befejezzük a hiányzó részeket, illetve egy-két új dalt is szeretnénk írni a régiek mellé. Márciusban jelenne meg a CD és a tervek szerint összehoznánk egy 25 éves jubileumi Lady Macbeth koncertet a Barba Negrában. Ha sikerül, akkor természetesen Miskáék régi csapata, az Exit is fellép majd, hiszen ők is aktivizálódtak.

A Best Of CD mellett lesz egy bónusz DVD is a tokban, amire jó sok érdekességet teszünk majd fel. Minden egyes Lady Macbeth felállás kap egy külön menüpontot és azon belül ott lesznek a kapcsolódó audió, videó, és egyéb anyagok. Rajta lesz például az összes demófelvételünk, köztük néhány kiadatlan dal is."EXIT - Légy átkozott (az újjáalakuló buli záródala - Barba Negra, 2011/11/04)

5. A Maidnemnél, illetve a saját dalos csapatotoknál, a Chronologynál most mi minden történik, illetve milyen terveitek vannak?


"A Chronologyval épp a Wisdom jubileumi turnéján veszünk részt, ha nem is minden állomáson. Aki meg akar nézni minket Mátéék előtt, az december 3-án Debrecenben elcsíphet minket, de ott leszünk a pesti Wiseman bulin is a Club 202-ben. Ez december 17-én lesz. 2012-ben szeretnénk minél több helyre eljutni ezzel a csapattal is.

Ami pedig a Maidnemet illeti, már folyik a jövő évi bulik szervezése és remélem, hogy ezzel a látványos új díszlettel jó néhány fesztiválra eljutunk majd. Norvégiába és Indiába máris kaptunk meghívásokat, aki kimondhatatlan nagy örömünkre szolgál! (nevet) Gondolj bele, egy szolnoki zenekart meghívnak Indiába játszani! Ez teljesen elképesztő! Ha sikerül tető alá hozni a dolgot, akkor februárban Mumbaiban lépünk majd fel, a nyáron pedig Norvégiában."CHRONOLOGY - Warning (a 2011-es The Eye Of Time albumról)
 

 


 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS