CHERRY BOMB - Csütörtöki csajbuli a Szilvupléban

5 kérdés - 5 válasz

2011. november 16. (szerda) 21:26

Különleges és ingyenes csajbulira invitál mindenkit holnap estére az Ó utcai Szilvuplé Varietébe  a Cherry Bomb.
A négy - nem is akármilyen - csajból álló banda az utóbbi másfél évben egyre többet hallatott magáról, és noha kizárólag feldolgozásokból áll a programjuk, a bulijaik igazi eseménynek számítanak.
"A Cherry Bomb híre gyorsan terjed és ez nem véletlen... Mégis milyen, amikor a csajok játszanak Danko Jonest, Monster Magnetet, Audioslave-et vagy éppen Mötley Crüe-t, ráadásul olyan energiával, ahogy csak kevesen? A rockhimnuszok mellett a négy lány olyan popdívák dalait is előkapják, mint Anastacia vagy Christina Aguilera, de természetesen ezeket is a rájuk jellemző rockverzióban nyomják."
A csütörtök esti buli azért is különleges lesz, mert a koncert után RockDJ Dora Butcher, azaz Mészáros Dóri pakolja majd a lemezeket. Dórit a Mangod Inc. klipje mellett leginkább a Playboy címlapjáról, illetve a szexi showműsorairól ismerhettük eddig, de mostanában egyre gyakrabban tűnik fel a DJ pult mögött is különböző rockbulikon. Most is egészen péntek hajnalig lehet majd ropni a legdögösebb rock és metal nótákra Dóri ajánlásával.
A koncert kapcsán egy villáminterjút is készítettünk a Cherry Bomb basszusgitárosával, Kovács Hédával.


CHERRY BOMB (b-j):
Máté Éva gitáros
Mogyoróssy Adrienn énekes
Kovács Héda basszusgitáros
Joubert Flóra doboswww.facebook.com/cherrybombbudapest
 


 

1. Mióta létezik a Cherry Bomb és hogyan találtatok egymásra?

"Tavaly januárban kezdtünk próbálni és nyáron debütáltunk egy hatalmas szülinapi buli keretén belül. Atish-sal és Bálinttal (Subscribe, gitáros és énekes) már évek óta együtt tartjuk a születésnapunkat, így nem is volt kérdés, hogy ezt a kettőt összekötjük. Egyébként ők is vendégszerepeltek a koncerten.  

És hogy hogyan is jött a zenekar ötlete? Már jó ideje szerettem volna egy zenekart, kimondottan örömzenélés céljából, ezért is döntöttem a feldolgozás koncepciónál. Szerencsés vagyok, mert nagyon jó társakat találtam hozzá. Évi, a gitárosunk (Buttercup, Angelus) ezer éve jó barátnőm, majdnem tíz éve együtt járunk bulizni, Adrit is ismertem évek óta, és amikor tavalyelőtt nyáron megtudta, hogy basszusgitározom, egyből le akartak csapni rám egy popos lánycsapat kapcsán. Aztán végül én kerestem meg ezzel az ötlettel, és azonnal igent mondott. Flóra, a dobosunk ajánlás útján került hozzánk. Tudtam, hogy nem lesz könnyű jó lány dobost találni, de miután nyolc évet kihagytam, biztos alapra volt szükségem a ritmusszekcióhoz.

Egyébként az a vicces az egészben, hogy sosem akartam lányzenekart, mégis amikor összeállt nagyjából, hogy kiktől is szeretnék játszani, tudtam, hogy ezekért  a számokért nem biztos, hogy nagyon rajongana egy fiú dobos. Az is igaz, hogy  a kezdetekhez képest jelentősen berockosodtunk, a Garbage, Veronicas és Katy Perry számokat felváltották a Backyard Babies, Mötley Crüe, Audioslave és Judas Priest dalok."


CHERRY BOMB - Cochise (Audioslave feldolgozás - Gitármánia tábor 2011)
2. A Runaways miatt lett a nevetek Cherry Bomb? Játsszátok is a Cherry Bomb dalt? Láttátok a Runaways filmet vagy olvastátok a Cherie Currie-féle Neon Angel önéletrajzot?

"Sokáig agyaltunk a néven... nehéz a magyar közönség számára is könnyen megjegyezhető angol nevet találni. Igen, részben a Runaways miatt választottuk, ütős, csajos név egy cover band számára. A Cherry Bomb számot nem játsszuk, viszont gyakran használjuk intróként.
 
A könyvet még nem olvastam, a filmet viszont láttuk Évivel, és elég nagy csalódás volt mindkettőnknek. Neki azért, mert csak Joan Jettre és Cherrie Currie-re építették az egészet, illetve 'megcsinált' együttesként tüntetik fel a Runawayst, nekem pedig azért, mert ez a kedvenc kliprendezőm, Floria Sigismondi első nagyjátékfilmje, és egyáltalán nem lett jó. Imádom Floria munkáit, beleértve a fotóit is, ezért nem is értem, hogy tudott ilyen felületes mozifilmet alkotni. Mellesleg meg is bukott rendesen."

 

3. Milyen feldolgozásokat nyomtok? Saját nótát nem is terveztek?

"A műsorunk elsőre talán egy kissé eklektikusnak hathat, de aki lejön egy koncertünkre, annak valószínűleg nem tűnik fel, mert hangulatában elég egységes a műsor. Megpróbálunk tudatosak lenni, nem kapkodni össze-vissza, és a kijelölt úton haladni. A számválasztást is ennek alapján végezzük. Mindegy, hogy Christina Aguilerát, Danko Jonest, Audioslave-et vagy éppen Pinket játszunk, az eredmény húzós, bólogatós, táncolható rockzene. A saját nótákat már írjuk, de az egy teljesen más történet lesz, új nevet is választunk majd. Ahhoz már nem illik a Cherry Bomb. Talán a Backyard - Danko vonal áll legközelebb hozzá, de ez még formálódni fog."


CHERRY BOMB - Kickstart My Heart (Mötley Crüe feldolgozás - Hangfoglalás 2011)

4. Melyik volt az eddigi legjobban sikerült bulitok?


"Szerencsések vagyunk, mert sok jó helyen játszottunk az elmúlt egy évben. A legnagyobb élményben talán a két hangfoglalásos bulin és a Hegyalja Fesztiválon volt részünk, mindhárom koncerten sokan voltak és láthatóan nagyon tetszett a produkciónk. Sok zenekar hív minket, a Hollywoodooval volt már pár közös bulink, a veszprémi pedig különösen jól sikerült. Az egész Expresszó felszabadultan táncolt az egész műsorunk alatt, és még az sem állította le őket, hogy Évinek a koncert közepén elszállt a ládája. Addig Adri 'a capella' szórakoztatta a közönséget..." (nevet)

5. Miért érdemes lemenni a csütörtöki bulira azon túl, hogy ingyenes lesz?

"Ez a csütörtöki egy kimondottan csajbuli lesz, ahol egy órás műsort nyomunk a kedvenc feldolgozásainkból. Nem lesznek popos nótácskák, csak tiszta rock'n'roll, utánunk pedig Mészáros Dóra pörgeti a lemezeket, azaz teszi fel a jobbnál jobb rock és metal slágereket. Dóri mostanában egyre többször tűnik fel Dora Butcher néven különböző rockbulikon. Sokan nem is gondolnák róla, hogy mekkora rock és metal rajongó. Az sem véletlen volt, hogy annak idején a Mangod Inc. klipjében szerepelt."

Fotók: Szombat Éva, Járdány Bence
  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS