DEZ FAFARA - 5 lemez, ami megváltoztatta a DevilDriver énekes életét

A Doorstól a Motörheadig

2011. november 13. (vasárnap) 12:50

Tegnap Bécsben a Machine Head buli egyik vendégeként zúzott egy egészségeset a DevilDriver, élén a 45 éves Dez Fafara énekessel, aki mostanság az újjáalakított régi bandájával, a nu metalos Coal Chamberrel is készül néhány 2012 elején esedékes koncertre.
A háromgyermekes családapa Dez Fafara csupán néhány ausztrál fellépés erejéig éleszti újjá a Coal Chambert, jelenleg nincsenek új albumra vontakozó terveik, bár már néhány kiadó megkörnyékezte őket, a bulikon pedig egy új basszerlány játszik majd velük, a 27 éves kanadai Chela Rhea Harper.
A Devildriver ötödik albuma idén jelent meg Beast címmel és 2012 folyamán is ezt az anyagot akarja turnéztatni a banda. Dez Fafara nemrég a Noisecreepnek sorolta fel azt az öt albumot, amelyek megváltoztatták az életét:
THE DOORS
Morrison Hotel (1970)


"Emlékszem, ahogy kissrácként rászabadultam a szüleim lemezeire és arra is, ahogy ezt az albumot felraktam. Egyből Doors rajongó lettem és a mai napig is szeretem őket. Jim Morrison egy frontember bőrbe bújt sámán volt. Egyszerűen ő a legjobb!"

THE DOORS - Roadhouse Blues  (az 1970-es Morrison Hotel albumról)

STEPPENWOLF
Steppenwolf (1978)


"Ez a kincs is a szüleim lemegyűjteményéből való. A Born To Be Wild dalban hallható 'heavy metal thunder' kifejezés mindent elmondott nekem akkoriban. Ezen a lemezen van néhány olyan gyilkos jammelés, amelyek még a Born To Be Wild mellett is megállják a helyüket."


STEPPENWOLF - Born To Be Wild (az 1968-as Steppenwolf albumról)


KISS
Alive! (1975)


"Ahogy Johnny Kelly is megmondta az A Pale Horsed Name Death-ből: 'A KISS a No. 1.!' Nagy rajongójuk voltam és vagyok, megvolt az összes poszterük és maximálisan benne voltam a KISS Armyban is. Ez az egész Gene-ről szól, a Demonról!"


KISS - Black Diamond (az 1975-ös Alive! albumról)


BLACK FLAG
Jealous Again EP (1980)


"Szimplán és tisztán: amikor először meghallottam ezt a lemezt, leborotváltam a fejem és elkezdtem mindent szeretni, amire csak ráakadtam punk rock címszó alatt. Ezzel a lemezzel még ma sem lehet szórakozni..."


BLACK FLAG - Jealous Again (az 1980-as Jealous Again EP-ről)


MOTÖRHEAD
Motörhead (1977)


"Metalban a Motörhead a legjobb banda és Lemmynek van a legjobb hangja. Egyúttal ő a legjobb frontember is. Imádom a Motörheadet! Arról nem is beszélve, hogy milyen rendes fickók.


MOTÖRHEAD - Motörhead (az 1977-es Motörhead albumról)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS