LOUTALLICA - Mustaine simán lenyomta a Lulut

13 ezren vették meg a vitatott lemezt

2011. november 9. (szerda) 14:27 | utoljára módosítva: 2011. november 9. (szerda) 20:13

Ahogy várható volt, Lou Reed és a Metallica kooperációja nem őrjítette meg a rajongókat, pontosabban másképp őrjítette meg őket, így a Lulu lemezből a megjelenés hetében úgy 13 ezer példány talált gazdára az USA-ban, ami a mindenható Billboard lista 36. helyére volt csak jó.
Igaz, a Lulu nem egy Metallica sorlemez, amit Lars Ulrichék igyekeznek is minden interjúban kiemelni, de azért érdemes belegondolni abba, hogy a 2008-as Death Magnetic albumból - az első három nap alatt (!) - 490 ezer példány kelt el, de még a 2003-as St. Angerből is - ami a Metallica eddigi legvitatottabb lemeze - elfogyott 363 ezer példány az első héten.
A Re-Load 435 ezer darabbal nyitott annak idején, a Load pedig 680 ezerrel, bár ezek a számok azért csalókák, mert 1996/97 körül a netes kalózkodás még egyáltalán nem volt számottevő.
A Lulu album egyébként a világ más részein is csak Top 20-as, Top 30-as eredményeket írt el, a legsikeresebb 10 album közé kizárólag Svédországban tudott beférkőzni.
A nagy riválisból az utóbbi időben ismét nagy cimborává vált Dave Mustaine azonban örülhet, mert a Th1rt3en című új Megadeth album a maga 42 ezres első heti amerikai eredményével a Billboard lista 11. helyén nyitott. Ez csak valamivel kevesebb, mint a 2009-es Endgame 45 ezres, vagy a 2007-es United Abominations 54 ezres eredménye.
A novemberi HammerWorldben James Hetfielddel, a Lulu kapcsán Lars Ulrich dobossal, valamint az új Megadeth album kapcsán Dave Mustaine-nel is találsz egy-egy alapos interjút.

 

Hozzászólások

[008991]
lackovkin
ugyan gyerekek, miert kell ezt a metallica dolgot annyira eroltetni. kifingtak es kesz. en mar a justice lemez utan leirtam oket.a fekete albumot meg ugy ahogy meglehet hallgatni,de ezzel nalam a metallicanak vege-nem tudnak erdekelni.ha egy kis zuzos zenet akarok hallgatni, akkor egyertelmuen DYING FETUS!!!
[008979]
infernus
Ki az öreg pék ez a Lou Reed és miért rajong a Metallica anyira érte, hogy közös albumot készitenek? Meghalgattam, ultra pocsék egy lemez, vagy én vagyok hulye hozza!
[008978]
19toge96
én eltöltöttem.. 1-2 számba belehallgattam és le is töröltem xD ..ha ingyen osztogatnák az utcán akkor se fogadnám el :P pedig nagy Metallica fan vagyok
[008974]
szapa
ez egy fostalicska
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS