SLASH - DVD, új lemez, a GN'R újjáalakulás lehetősége...

A Hall Of Fame jelölés kapcsán már folyik a találgatás

2011. november 6. (vasárnap) 15:48 | utoljára módosítva: 2011. november 6. (vasárnap) 15:50

November 15-én jelenik meg Slash új koncert DVD-je egy dupla CD+DVD csomagban, benne a júliusi Stoke-On-Trent-ben adott buli komplett felvételével.
Ez volt az első Slash szólókoncert a gitáros szülővárosában, ahol öt éves koráig élt, mielőtt az USA-ba költözött a családja.
"A szólólemez és a saját turné egyik előnye az volt, hogy szólhattam a megfelelő helyeken annak érdekében, hogy új helyekre is eljussak. Stoke is előkelő helyen szerepelt a listámon, és csak annyit mondtam, hogy ezt hozzák össze nekem."
A mellékelt képen az idei Halloween-jelmezében látható Slash időközben már javában dolgozik a jövő áprilisra várható második szólólemezen, amely azonban nem lesz olyan sztárparádé, mint a 2010-es album.
Az egyelőre cím nélküli friss anyagot a mostani csapatával rögzíti, azaz Myles Kennedy énekessel (Alter Bidge), Bobby Schneck gitárossal, Todd Kerns basszerrel és az ex-Theory Of A Deadman dobos Brent Fitz-cel.
Slashék már túl is vannak az első felvételeken, és olyan új nótacímekkel tudtak szolgálni, mint pl. Halo, Bad Rain, Standing In The Sun.
"Ez egy nagyon összefogott anyag lesz... Nagyon kemény. Néhány téma kimondottan súlyos. Van egyfajta egységes hangzása is, különösen, hogy mindvégig egy énekhang szerepel majd a dalokban."SLASH - Rocket Queen (Stone-On-Trent, 2011/07/24)


 


"A köztünk kialakult kapcsolat és kölcsönhatás alapján kezdtem megírni az új dalokat, a fejemben Myles-szal és a többi sráccal - mondta Slash a Billboardnak, azt is elárulva, hogy az összerakott húsz dal közül hármat már fel is vettek.

"Amikor összeakadtam ezekkel a srácokkal, az egész csak arról szólt, hogy élvezzük ki, amit csinálunk, és azóta is mindenki így tolja a dolgot. Nyomjuk, amihez a legjobban értünk. Szóval ez egy nagyon összeforrott dolog lett. A korai Guns-idők óta nem élveztem semmit ennyire!"


A munka decemberben, illetve januárban folytatódik majd, miután Myles Kennedy befejezte a turnézást az Alter Bridge élén. Az Alter Bridge november 17-én lép fel a bécsi Gasometerben, a vendégzenekar a Black Stone Cherry lesz.


"Nagyon különbözik majd az első lemeztől. Egy csomó szabadság jellemzi ezt az anyagot, igen változatos lesz, de az is egyértelműen érződik majd rajta, hogy a banda egységes, bár sok különféle ötlettel rendelkezik. Egyben ez lesz talán a leginkább élőben készített lemezem. Én úgy szeretek albumokat készíteni, hogy próbálunk, próbálunk és próbálunk, majd amikor már töviről-hegyire ismerjük a dalt, bemegyünk és gyorsan felnyomjuk. Most pontosan így dolgozunk."

Decemberben Slash másik csapata, a Duff basszerral és Matt Sorum dobossal közös Velvet Revolver is összejön, hogy kipróbáljon néhány potenciális frontembert.


Ugyancsak december táján derül ki az is, hogy a Guns N'Roses vajon bekerül-e a 'Rock'n'Roll Halhatatlanjai' közé, azaz beiktatják-e őket a clevelandi Rock and Roll Hall Of Fame and Museum dicsőségcsarnokába.
A 27. beiktatási ceremónia 2012. április 14-én lesz, és a jelöltek között a Guns N'Roses mellett többek között ott van Joan Jett, a The Cure, a Heart, a Red Hot Chili Peppers és a Beastie Boys is.


A Guns jelölése kapcsán persze azonnal megindultak a találgatások arról, hogy van-e esély az eredeti felállás közös fellépésének. Slash korábban így fogalmazott egy ilyen lehetőség kapcsán:


"Fogalmam sincs, hogy az ilyesmi hogy szokott összejönni. Ha Axl, Duff, Izzy és jómagam elkezdünk tárgyalni egymással, akár alakulhat úgy is. Ha nem, akkor csak a jóisten tudhatja..."

Amikor pár éve egy rajongói fórumon felmerült egy hasonló kérdés, Axl Rose így válaszolt:

"Ez még sosem jutott eszembe. Anélkül, hogy bárkit is megsérteni szándékoznék, személyesen engem nem érdekel a dolog és Elton beiktatásán túl nem is nagyon értem, hogy mi ez az egész és hogy pontosan ki is dönt és miről. Nekem úgy tűnik, hogy van akinek ez fontosabb, mint másoknak, és jobbára inkább a rajongók számára fontos. Szép dolog, ha az embert elismerik és ezt még jelzik is valamilyen formában, de azt nézve, hogy az ember odacsatlakozik mások mellé, az ár túl magas, nem éri meg. Távoli ez a dolog és egy kissé merésznek is tűnik, hogy jelölésre ácsingózzon az ember."


A mostani tényleges jelölés kapcsán Slash már így fogalmazott a Billboardnak:


"Az évek során ez nagyon tekintélyessé vált, hatalmas megtiszteltetés bárki számára, ha beiktatják a Hall Of Fame-be - de ha itt tartunk, már a jelölés is az. Ez egy menő elismerés, szerintem. És az is nyilvánvaló, hogy igazán, igazán hatalmas társaságba kerültünk be."


A gitáros azonban még nem tárgyalt a társaival a jelölésről, és nem is nagyon jártatja azon az agyát, hogy az eredeti felállás, amelyik 1991-ben játszott együtt utoljára, hogyan vezényelne le egy ilyen beiktatást.


"Természetesen az embernek támadnak olyan gondolatai, hogy mi lenne, ha mégis működni tudna a dolog, de a Guns N'Roses esetében sosem lehet kitalálni előre, hogy mi is következik. Szerintem, ha beiktatják a bandát, mindenki előhozakodik majd egy-két tuti kártyalappal. Előbb azonban ki kell várni, hogy valóban lesz-e beiktatás, hiszen mindenki tudja, hogy ez előre mennyire kiszámíthatatlan."
SLASH - Made In Stoke 24/07/11 2CD + DVD
(Slash & Eagle rock - 11/15)

01. Been There Lately
02. Nightrain
03. Ghost
04. Mean Bone
05. Back From Cali
06. Rocket Queen
07. Civil War
08. Nothing To Say
09. Starlight
10. Promise
11. Doctor Alibi
12. Speed Parade
13. Watch This
14. Beggars & Hangers On
15. Patience
16. Godfather Solo
17. Sweet Child O’ Mine
18. Slither
19. By The Sword
20. Mr. Brownstone
21. Paradise City

Bónusz:
- Slash interjú
- Myles Kennedy interjú
- extra felvételek, backstage és live 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS