HAMMERWORLD - A novemberi számunk

Az extra CD-melléklet az Avatar második nagylemeze

2011. november 6. (vasárnap) 16:05 | utoljára módosítva: 2011. november 11. (péntek) 13:37

Már országszerte mindenhol kapható a HammerWorld magazin novemberi száma, 116 oldalon, Machine Head és Wisdom poszterrel,  változatlan áron, extra melléklet CD-vel, az Avatar zenekar második albumával!
Az új Hammert ezen a címen meg is rendelheted.

 


 

Hozzászólások

[009047]
Hajassss
Továbbra is nagyon jók a lemezkritikák! Milán Péternek pedig külön köszönet az érdekes cikkekért. Nagyon jó zenéket szed elő mostanában.
[008996]
bloodyroots
Például jövőre simán lehetne Helloween a klasszikusban mer 25 éves lesz a Keeper of the Seven Keys I. része, ami szerintem egy hatalmas album, de hát a szerkesztők majd eldöntik ez csak egy javaslat volt :D
[008995]
Pandeamonium
horvathfefe: sajnos a Helloween nem számít "Hammer-kompatibilisnek", ugyanis még SOSEM (!!!) voltak a címlapon (csupán a Hungaricás időkben, de hát az nem tegnap vót). míg mondjuk a Metallica meg a Maiden évente legalább egyszer ott feszít a frontoldalon, de mondhatnám a TCS-t is... ekkora különbség pedig nincs a bandák népszerűségét tekintve. a következő szám borítóján bizonyára Nightwishék fognak pózolni, ebben 99%-ban biztos vagyok, hacsak nem az újjáalakult, pénzszagtól bűzlő Sabbath. tudom, gonosz vagyok, de hát... :)

azért egy olyan statisztikára kíváncsi lennék, ha egyszer az életben pl. a Pain Of Salvation, a Brainstorm, a Nile vagy akár az Orphaned Land közül bármelyik kerülne fel a címlapra, mennyire zuhanna meg az aktuális szám eladási mutatója? de ezt Laciék biztosan jobban tudják... szerintem semennyire. :) ráadásul a LULU rendesen túl lett lihegve ezzel a 3 oldalnyi interjúval, még 2 is sok volna belőle, főleg, hogy egy pozitív véleményt nem olvastam még az albumról, miközben más bandák nem kapnak semmiféle publicitást, vagy csak alig. jelzem, nekem mindössze az arányokkal van bajom, nem a Depivel meg a Nightwish-sel, de még csak a Talicskával sem.
[008992]
horvathfefe
Mikor lesz Kamelot,Stratovarius,Hammerfall interjú a lapban? A Klasszikusban meg nem nagyon vannak német zenekarok. Most csak a Kreator ugrik be,hogy volt. Lenne miből választani. Szerintem még a Hatásokban sem volt Helloween sem. Esetleg rosszul emlékszem?
[008977]
RozsaTomi
Lehet én vagyok a hülye, de The Haunted, BLS, Deftones, Kylesa, Kyuss egyikkel sem volt interjú, és mind volt itt ebben az évben. Mármint úgy interjú, hogy a koncertekkel kapcsolatban amikor itt voltak.
Szarok a folk zenére, szerinted én meg csak nu metált hallgatok, akkor megint zavarban vagy. Mint említettem bárki olvasson vissza, hogy milyen zenékhez szólók hozzá, és milyenek mellett állok ki.
A Slipknotnak meg köze nincs az IOWA-val a numetálhoz....
[008976]
Winternight
Szerintem ne erőltesd, mert csak rosszabb lesz. Most lényegében azt mondtad, hogy ha szeretsz egy zenei stílust (nu-"metal"), és az népszerű, akkor lehet az újságban, sőt szeretnéd, ha azzal lenne tele a lap. Amit pedig nem szeretsz (folk metal) hiába népszerű, még kéthavonta se legyen interjú ilyen zenekarral. Ezt tényleg komolyan gondolod?
Én azért ezt kicsit durvának tartom, hogy a zenétek kap egy szeletet a lapból, erre nektek már az egész torta kellene.
A Rammstein valóban teltházas bulikat ad, elhiszem, hogy a Subscribe is (életemben nem hallottam még őket), ennél fogva szerepelnek is a Hammerben. Ahogy a szintén népszerű folk-metal bandák is. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Szerintem ez így van jól.
[008975]
RozsaTomi
Én is elolvasok mindent, de a Tóth Gabi is menő volt pár éve még se volt az újságban. Tehát attól mert valami menő attól még nem kell szerepelnie /vagy túl sokat szerepelnie az újságban.
De ugyan ez a véleményem a szuper ultra core zenekarokról.
Az meg, hogy telt házas a heidenfest....telt házas a Rammstein koncert is, meg a Subscribe bulik az A38-on.....
[008973]
Trashfan
No egy pár gondolatot én is hozzáfűznék ehhez a vitához.
Az, hogy mi klasszikus album, mit miért lehet annak nevezni, az nagyon sok dologtól függ szerintem. Az én véleményem szerint az IOWA ide sorolható, mert bár sokan a nu metal címkébe sorolják, véleményem szerint messze nem az. No persze vannak benne ilyen elemek is, de nagyon sok más is. Természetesen pusztán azért még nem lesz klasszikus egy lemez, mert nem nu metal. Nem, az IOWA szerintem azért klasszikus, mert az akkoriban az amerikai keményebb zenéket uraló nu metal vonulatra adott egy elég ütős választ, amivel nem kevés emberkének mutatta meg azt, hogy igen is vannak durvább zenék a nu metalon túl. Ami ugye számunkra egyértelmű volt, de sok fiatal számára nem. Szóval az IOWA album úgy tudott betörni a mainstreamba, hogy közben éppen, hogy zeneileg a mainstreammal szemben ment. Vagy hol voltak előtte ilyen kemény gitárok, két láb dobok, hörgés a nu metalban, mutassa meg nekem valaki? Igen, ilyen értelemben klasszikus, hogy úgy tudott a mainstream részévé válni, és hatalmas sikert aratni, hogy zeneileg ellenébe ment az akkori trendeknek. Nem mellesleg azért jó pár igen csak erős dalt sorakoztatott fel...
Azért aki ezt a lemezt is az ilyen sima rapelős nu kategóriába sorolja, az tegye már be bármelyik Bizkit albumot pl, meg utána az IOWA-t, és hallhatja a különbséget. Mert ezen a lemezen szakítós gitárok vannak, egy nagyon jó dobos, és aki Coreyra azt mondja, hogy nem tud énekelni, és nem hoz dallamokat, az szimplán süket. Azt megértem persze, ha valakinek nem jön be a stílus (magam sem vagyok oda érte annyira, noha azért jó pár daluk tetszik), de azért hülyeségeket ne beszéljünk már, és ne mondjuk azt, hogy az IOWA olyan album, mint a rapelős Bizkit lemezei pl, vagy a többi nu sztár, csak azért, mert ugyan abban az időszakban jelent meg a lemez.
Egyébként meg tök mindegy egy lemez műfaja, ha jó zene van rajta, szerintem.
[008972]
Winternight
A folk metal egy népszerű műfaj, nagyon sokan szeretik Magyarországon is. A Pagan és Heidenfestek mindig teltházasak. Szerintem teljesen rendben van, ha majdnem minden számban szerepel egy-egy képviselőjük. Amúgy a lap 116 oldalas. Ha abból egy-két oldal a folk metal, akkor erős túlzás azt mondani, hogy másról nem lehet olvasni. Ha nem érdekel lapozd át. Én az engem nem érdeklő zenekarokkal készült interjúkat is el szoktam olvasni, szeretem, ha tudom, hogy mi zajlik a kemény zenék világában.
[008971]
RozsaTomi
Én is már vagy 10éve veszem folyamatosan, de nekem pl: a hideg futkosott a hátamon amikor minden második számban folkmetal volt, és semmi másról nem lehetett olvasni.
[008970]
Winternight
Miket hallgatok, ha nem grunge-ot, pop-punkot, hc-reppet és nu-metalt? Soroljam? A heavy, thrash, black, death, gothic, power, folk, viking, symphonic metal különféle irányzatait és ezek ötvözeteit, ha pedig éppen nem metal zenét, akkor mondjuk neofolkot, vagy dark ambientet, esetleg egy világzenei lemezt, vagy nemzeti rockot (ami alatt nem a skinhead bandákat értem), filmzenét, ha meg már punkot, vagy HC-t, akkor Exploitedet, Bad Religiont és Agnostic Frontot.
Ezen kívül van sok olyan zene, amit magamtól nem nagyon tennék be, de nem is zavar, ha szól valahol. Legyen ez akár a 60-as 70-es évek beat zenéje, vagy mondjuk egy opera.
Az első mondatban említett műfajokat viszont rühellem. A reppes, és tuc-tucos DJ-s dolgokat meg különösen rühellem. Attól hogy van benne gitár, számomra ezek semmivel nem élvezhetőbbek, mint gitármentes társaik.
Ettől függetlenül mindenki hallgasson, amit akar, ami jól esik a füleinek. És nevezze annak, aminek akarja.
És ezzel =Machine=-nek is válaszoltam, hozzátéve, hogy a Panterát én nem sorolnám a modern metal kategóriába. A többit igen, és nem is hallgatom. A magyar Hammerrel kapcsolatos dolgokban viszont egyetértek veled. Még a nehéz időkben is kitartottam a lap mellett, annyira, hogy a katonaságom 15 hónapját leszámítva mindig megjelenés napján megvettem, és a megjelenés napja Hammer olvasós nap, tudja ezt a család is, hogy ilyenkor nincs más. :)

[008969]
RozsaTomi
Winternight:
Olvassál vissza a fórumon vagy az újságban is az Opeth-et mindig is istenítettem, és ehhez tartom is magam!
DE!!!!Miket hallgatsz ha nem hallgatsz, hogy ha ezek közül semelyik stílus nem tetszik? Szerintem eléggé nagy korlátoltságra utal, hogy ha ennyire leszűkíted a látásod.
Ja, és én vagyok az az idióta aki imádja a Nirvana-t is, sőt a Deftones-ért is teljesen oda vagyok.
Sorry, szar arc vagyok!
[008968]
=Machine=
Amúgy hogy egy kicsit a HAmmerről is legyen szó, én is furcsának találtam mai szemmel az Ice T borítót és társait, de akkor nagyon nőtt a szememben a lap, amikor megtaláltam ezt az oldalt: http://www.rocklistmusic.co.uk/publications.htm

Itt ugyanis fenn van jó pár szaklap éves listája. Érdemes megnézni, miket tartott a legjobb lemezeknek a Kerrang! vagy az angol Hammer, aztán visszatérni a mi Hammerünk éves listájára. Oké, persze hogy ott is megtalálhatóak az aktuális zenék, de míg a külföldi sajtó csupa trendi dolgot tett be év lemezének, addig nálunk igenis ott voltak a "Lénárd Lacis lemezek", a "Cselős hard rock/dallam metal dolgok", na meg egy rakás olyan banda mint az Iced Earth, Dickinson, Psychotic Waltz, vagy a Black Sabbath. ÉS tök mindegy volt hogy 92-t vagy 97-et írtunk... Na ezért szerintem kijár a tisztelet, még ha a cikkekben engedniük kellett a kor szellemének is, az ízlésüket nem tagadták meg (míg a Kerrang!-nál vagy az angol Hammernél 96-ban szinte metal is alig fért fel (Sepu meg Korn kivételéve) az alternatív zenéktől.Persze remek zenék ezek is, én nem mondom, de akkor is felborult itt kissé az az, egyensúly ami nálunk (ennek fényében főleg) megvolt. Szal kihúzhatják magukat a szerkesztők! :)
[008967]
=Machine=
Winternight: jól látod, a fórum erre van, én nem is vettem különben ellenségesnek amit írtál, csak kíváncsi voltam, hogy miért gondolod az első generációs modern bandákat még metalnak, a második hullámot pedig már nem.

A 90-es évek egy roppant ellentmondásos időszak, valóban. Egyet kell veled értsek abban, hogy a metal minden volt, csak nem halott akkoriban, szerintem egyenesen még izgalmasabb időszak volt ez mint a 80-as évek. Miért? Mert akkoriban a heavy és thrash, embrionális állapotban pedig a black és death metal volt jelen. Ezzel szemben a 90-es években ezerfele ágazott a metal: modern groove-os, alternatív, indusztriális, szimfonikus, gótikus, true black, dallamos black, death metal kiteljesedés (brutál, dallamos, technikás, progresszív/atmoszférikus)... naphosszat sorolhatnám én is mi minden történt a föld alatt.

A lényeg az, hogy itt történt meg az is, ami a mai napig szembe állítja a metalosokat: a kategóriák létrejötte. Míg a 80-as években ha "A" metalosnak vallotta magát nem igazán különbözőtt "B"-től. Maximum a glamster/thrasher szembenállásról beszélhettünk, de az is csak az évtized közepétől erősödött fel. De mi van ma? a metal-archives nem vesz tudomást a nu metalról, ami szerintem egyszerűen presztízskérdés, köze nincs a fémes jelleg meglétéhez vagy sem. Épp így az újhullámos bandákkal foglalkozó lapok és műsorok (Kettőnégy) az old school bandákat (egy-két kivételtől, akik azért tagadhatatlanul nagy tekintélyek, akárhogy nézzük), maximum a gúny tárgyává teszik. Ez az oldschool/new school szembenállás pedig akárhogy is nézzük ekkor alakult ki: az underground metalosoknak hányhatnékuk lett a felszínen zajló dolgoktól, az újonan érkezettek pedig nem a Maidenen és a Slayeren nőttek fel hanem a Kornon, Slipknoton. Ez okozta a törést, amire már máskor is kitértem, mivel szerintem 10 év elteltével ezen túl kéne már lépni ezen (lassan a metalcore fikázáson is), ahogy ma már nincs vita abban sem, hogy a Mötley Crüe és a Slayer is szerethet (glam/thrash ellentét tehát eltűnt). Jómagam is egy kizárólag új sulis zenékkel foglalkozó webzine-en publikálok cikkeket, viszont az 1989-es első szám óta nem mulasztottam el egyetlen Hammer elolvasását, és sosem tartottam cikinek egymás után feltenni egy Deftonest és egy HammerFallt mondjuk, ha épp olyanom van.

Tudom, hogy ezzel nagyon kevesen vagytok még így (sokan ízlésficamra gyanakodtok), de ha már az elv átjön, én annak is örülök :)
[008965]
Winternight
Tehát aki egyetért veled az értelmes, aki mást gondol, az troll. Ha neked jó, gondold így.
Engem nem zavar, hogy Slipknot van az újságban. Voltak ennél rosszabbak is az elmúlt 25 évben. És mindig voltak a lapban "amerikai lemezkiadók válasza a metalra" jellegű zenék. Grunge, pop-punk, hc/rap, nu metal, sőt még Prodigy is. Szívesebben olvastam volna ezek helyett mást, de elfogadtam, hogy a Hammer ezeket is bevette a repertoárba. Ezek a zenék sok fiatalnak belépőt jelentettek a metal világába. Én viszont sosem hallgattam ezeket. Amikor a 90-es évek közepén azt harsogta mindenki, hogy a metal halott, amikor Rob Halford metalisten Two néven valami szörnyűséget jelentetett meg, amikor a német Hammer elhagyta nevéből a Metal előtagot, én a fanzineket bújtam, és olyan akkor még csak egy szűk kör által ismert csapatokat fedeztem fel magamnak, mint a Primordial, az Opeth, a Dark Tranquillity, az In The Woods vagy a Moonspell. És nem értettem, mit beszélnek ezek a metal válságáról, amikor ilyen hatalmas zenék jelennek meg. Én akkor is megtaláltam magamnak az igazán értékes zenéket, nem fanyalodtam arra, hogy azt hallgassam, amit metal helyett le akarnak nyomni a torkunkon. Éppen ezért nem hallgattam Slipknotot sem. Nem azért nem tartom őket metal klasszikusnak, mert bárkinek is a követői lennének, (sőt elismerem, hogy saját műfajukban nagy népszerűségnek örvendenek) hanem azért, mert szerintem ez a kiabálós, reppelgetős, üvöltözős valami nem metal. Megjegyzem, a több mint nyolcvanezer zenekart felvonultató legnagyobb internetes metal adatbázis, az Encyclopedia Metallum sem tartja őket nyilván. Ahogy a többi nu-metal zenekart sem.
És ez nem ellenségeskedés, csak egy vélemény. Szerintem pont azért van ez a fórum, hogy ütköztessük a gondolatainkat.
[008960]
RozsaTomi
Jó látni,hogy azért vannak értelmes emberek is nem csak Trollok :)
[008959]
=Machine=
Az Iowa klasszikusságához pedig kétség nem férhet, egy igazán inspiráló, sajátos hangulattal rendelkező lemez volt.

"Amerikában éppen futtatott stílust játszva jó sok lemezt elad, attól az a lemez még nem lesz klasszikus."

Ezzel a logikával a Skyclad, a Mithotyn, az Einherjer és az Amorphis lemezei számítanak csak és kizárólag folk metal klasszikusnak, mindenki más, azóta népszerűvé lett zenekar (Finntroll, Ensiferum, vagy épp a mi Dalriadánk) csak az ő hátukon felkapaszkodott sikerleső? Nem hinném hogy ebben lenne ráció...
[008958]
=Machine=
Ha a Slipknot az amerikai piacre készült, akkor Pantera is anno, vagy épp az Alice in Chains. Ideát még javában népszerű volt ugyanis a Running Wild, a Maiden vagy épp a Sodom, amikor odaát már a Pantera a White Zombie meg a Biohazard kezdett hódítani. Aztán persze átjött ide is, kis megkéséssel. Deftones, Korn, de a is Slipknot ugyanez. Nem értem a nu metal miért ne lenne metal zene. Sőt a Slipknot még ki is lóg ezek közül, mivel a kőkemény groove-on túl számos beteges, death metal keménységű riff és dobtéma is akad. Csak azért nem számít elég "metalnak" mert népszerű volt a fiatalok körében?

A jóféle énekdallam meg totál relatív, hiszen ha Geoff Tate a kiindulópont akkor persze elég kevés van bármelyik modern metal lemezen. Ha viszont azt nézzük, hogy ehhez a muzsikához passzoló énekesek hogy teljesítettek, akkor Corey vitathatatlanul a mezőny egyik legjobbja, egy rendkívül sokdimenziós énekes. Lehet nem szeretni amit csinálnak, lehet a látványelemeket túlzásnak tartani, de azt megkérdőjelezni hogy valóban metal zene-e az szerintem erős.
[008957]
gyufa333
Már megint mi ez a ellenségeskedés?
Ugyan az a nóta mi?
Még mindig akadnak akiknek el kell magyarázni.
Ha nem kedveled a stílust, azt még nem jelenti, hogy szar is és nem kell lehúzni, mert nem a szíved csücske került ki.
Ha nem tetszik, inkább maradj csöndben, mert senki sem oltotta a kedvencedet.
[008956]
Winternight
A Vulgar a metal műfajban korszakalkotó és klasszikus, a Slipknot bármelyik lemeze pedig max. az amerikai piacra készült modern súlyos gitárzenék kategóriájában lehet az. Sehol egy normális riff, egy jóféle énekdallam...
[008955]
RozsaTomi
Ha az iowa nem klasszikus és korszakalkotó akkor a Vulgar Display of power sem az..... Ami meg megint kamu lenne.....
És jah volt benne slipknot a klasszikusban de jó pár éve már annak is...
[008953]
Winternight
Metallicával amúgy egyből két interjú is van. Egy Hetfield-es a Big Fourról és régi dolgokról, egy meg Lars-szal, a Luluról. Amit még mindig nem hallgattam meg. Valahogy nem tudom rávenni magam.
[008952]
Winternight
Szerintem attól hogy egy zenekar az Amerikában éppen futtatott stílust játszva jó sok lemezt elad, attól az a lemez még nem lesz klasszikus. Sőt, attól, hogy egy zenekar zúzós gitárokkal nyomja, még nem lesz metal. A Slipknot-ot sem tartom annak.
Amúgy tényleg az Iowa került a klasszikus rovatba, most vettem meg az újságot a zenebarlangban.
Amúgy viszont sok jó dolog is bekerült, Isole-nak, Thy Catafalque-nak, Thulcandrának különösen örülök. Meg persze az Iced Earthnek, Sabatonnak, Vallewnfyre-nek, Rippernek és a sok jobbnál jobb új lemeznek. És annak is, hogy két koncertbeszámolóm is bekerült. Igaz a Heidenfest Finntrollja Farkas Lajos nevén. De így jár, aki nem írja alá a cikket. :)
[008951]
SOMa
1.: SlipKnoT már volt klasszikusba....
2.: meg is érdemlik és a vita lezárva...
3.: Tényleg írták hogy az IOWA lesz szóval az lesz.
[008950]
Rockazelet
Hát, most lesz annak is jubileuma, szóval, megértem miért került oda.
[008949]
RozsaTomi
Metallica a lulu miatt aktuális csak...
[008948]
vinylfanatic
Hát nem is az egyik sem Winternight.Jól gondoltad.
[008947]
Winternight
Hát, ha megírták, akkor biztosan így van.
Én nem gondoltam volna, hogy bármelyik Slipknot album klasszikusnak lenne nevezhető. Főleg Európában.
[008946]
gyufa333
Szerintem is inkább az Iowa lesz a klasszikusban, mert ki is írták!:D
[008945]
Winternight
Szerintem inkább a Metallica fekete albuma. 20 éve jelent meg.
Ha a Hammer boltban már ma kapható lesz, akkor vajon az újságárusokhoz miért csak négy nappal később kerül ki a lap? Én nem várok addig, inkább kibuszozok ma délután a bolthoz. :)
[008944]
RozsaTomi
IOWA lesz a klasszikus-ban?
[008942]
Attikorn
Jeee, Zakk Wylde :)
[008941]
dgergo
Tudom ez nem ide tartozik de a jövőhavi számhoz lesz klip válogatás DVD? (Tavaly nem volt sajnos)
[008940]
Rockazelet
Szuper, akkor egy héten, másfél héten belül ide is elér.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS