ZÖLD PARDON - Tankcsapdával búcsúzik a ZP

Nem hosszabbították meg a kérelmüket

2011. szeptember 23. (péntek) 06:44 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 23. (péntek) 06:45

A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtök esti zárt ülésén nem hosszabbította meg a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét.
A döntés értelmében október 31-én bezár a szabadtéri szórakozóhely, a színpadot, a bárokat és az építményeket pedig le kell bontani.
A Zöld Pardon vezetősége a Facebookon közzétett közleményében azt írta, hogy tudomásul veszik a képviselő-testület döntését és új helyszínt keresnek.
A vitáról - mivel zárt ülésen tárgyalták - a kerületi jegyző nem közölhetett részleteket, de mint mondta, az elutasítás indokai pár napon belül felkerülnek az internetre.
A ZP működési engedélyét a döntés nem érinti, így elköltözhet egy másik helyszínre."Az önkormányzat jelenlegi döntését értékelve azt kell mondanunk, most vitathatatlanul egy kisebbség erőltette rá akaratát a többségre, amelyhez Újbuda képviselőtestületének jelentős része – inkompetenciából vagy egyéb okokból – lelkesen asszisztált. Biztosak vagyunk benne, hogy az a 110 ezer aláírás - ebből a 9.377 XI. kerületi – és a 40 ezres tüntetés nem volt hiába.

Bebizonyítottuk, hogy igenis szükség van a Zöld Pardonhoz hasonló profilú, biztonságos szórakozóhelyekre, és az is biztos, a Zöld Pardon tovább fog működni. Köszönjük mindenkinek, hogy eljött, kiállt értünk, aláírt, szavazott ránk, ugyanis ez nagyon nagy erőt ad a folytatáshoz. És biztosak vagyunk abban is, hogy 300 ezres rajongótáborunk 3 év múlva is emlékezni fog erre a határozatra, és levonja a konzekvenciákat.

A Zöld Pardon természetesen tudomásul veszi a képviselőtestület döntését és új helyszín után néz. Mivel a XI. kerületi önkormányzat részéről eddig csak informális sugalmazások történtek, várjuk a hivatalos helyszínjavaslatot. Nem félünk tőle, hogy nem lesz hová mennünk, mert vannak megkereséseink más kerületekből is.

13. évadunkat és a Zöld Pardon jelenlegi helyszínét 2011. szeptember 30-án egy Tankcsapda koncerttel búcsúztatjuk.
Gyertek el! Szeretettel várunk mindenkit!"

A Zöld Pardon munkatársai nevében
Kővári Zsuzsa ügyvezető  

Hozzászólások

[008654]
PetiFilth
Hát jah... ennyit ér a 'pórnép' szava :( és ennyit arról hogy értünk dolgoznak a 'mélyen tisztelt' döntéshozók... Én bízom egy hasonlóan hangulatos szabadtéri helyszínben. Ha ott nem marja valakinek a szemét az, hogy van hol nyugodtan buliznia mindenkinek. A megmaradt néhány jó hely meg remélem még nincs veszélyben.
[008653]
Manowar
Nagyon "derék" döntés... Csak tudnám, hogy a bezárást követelőket miért zavarta egy teljesen normális szórakozóhely léte. Remélem, a ZP hamar talál új helyet, ahol nem fogja csípni senki szemét sem a létük/létünk. És abban is bízom, hogy nem lesz a most bezárandó terület helyén egy narancsliget...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS