MASTODON - Új videóklip és villáminterjú

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 23. (péntek) 05:29 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 23. (péntek) 05:33

Elkészült az új hivatalos videóklip a jövő kedden The Hunter címmel megjelenő új Mastodon albumhoz. A videó alapötletét a dobos Brann Dailor szolgáltatta, a minimozi rendezője pedig az a Roboshobo (azaz Robert Schober) volt, aki korábban már rendezett klipet a Metallicának is (All Nightmare Long), de ő készítette Dailorék két korábbi videóját is, a Divinationst és a Sleeping Giantet.
Az októberi HammerWorldben exkluzív Mastodon interjút olvashatsz majd, de máris szolgálhatunk egy villáminterjúval.


MASTODON - Curl Of The Burl (a 2011-es The Hunter albumhoz)
MASTODON (b-j):
Brent Hinds gitáros/énekes
Bill Kelliher gitáros
Troy Sanders basszer/énekes
Brann Dailor dobos/énekes


 

Brann Dailor dobos korábban az alábbiakat mondta az új klipnótáról:
"Azokról a spedeet nyomató arcokról szól, akik az Államok északnyugati részén betépve kivágják a fákat, hogy a bogos részeket eladják. A bog amolyan rákszerű kinövés a fa törzsén, és a bútorkészítők elég jó kis pénzeket fizetnek a jobb darabokért, úgyhogy ezek a spurizó fejek megpakolják a teherautóikat, bevágtatnak a városba, és eladják a cuccot, hogy még több metamfetamint vehessenek. Aztán amikor már totál betéptek, fogják megint a láncfűrészeiket és mennek újra az erdőbe!
Én sosem nyomtam speedet, sosem b...akodtam ilyen szarságokkal. Csak tönkreteszi az életedet!"
1. Hogyhogy ezúttal nem konceptalbumot készítettetek?

Brann Dailor: "Volt egy teljes koncepcióm ehhez a lemezhez is, de Brent (Brent Hinds gitáros) azt javasolta, hogy ezúttal valami egész mást csináljunk, hogy ne váljunk kiszámíthatóvá. Végül is egyetértettem vele, mert tényleg baromi fárasztó minden interjúban a koncepciókat magyarázni. Imádtam a legutóbbi lemezt, a Crack The Skye-t, amit a fiatalon elhunyt húgomnak írtunk - az egy nagyon mély és szívből jövő anyag volt. De örültem annak is, hogy most egész másba fogtunk. Ahogy elvetettük az eredeti verziót, megszabadultunk minden kötöttségtől. Azután már bármi jöhetett..."2. Egyetlen szóval hogyan jellemeznéd az új lemezt?

"Ösztönös. Igyekeztünk nem túlagyalni a dolgot. Ahogy jöttek a témák, igyekeztünk minél lazábban, minél egyszerűbben összefűzni őket. Nem koncentráltunk arra, hogy legyenek jó kis technikás részek is. Vannak persze olyanok is..."
 


MASTODON - The Hunter (a teljes albumot végighallgathatod)

 


3. Jobban élveztétek ezt a lemezfelvételt, mint a korábbiakat?

"Más volt. Nem jobb, nem rosszabb, csak más. A Crack The Skye egy jóval progosabb anyag volt, és az ma is az egyik kedvencem, de élőben elég kemény feladat volt előadni. Most majd kevésbé lesznek koncentrálósak a bulik."4. A táborotok szerinted hogy fogadja majd ezt a lemezt?

"Bejön majd nekik. Vagy nem. Nem tudom... (nevet) De úgy gondolom, hogy a bulikon nagyobb lesz az őrület az új dalokra. Lesz ugrálás, circle-pit, minden... Nem hinném, hogy ezzel a lemezzel kihúznánk magunk alól a szőnyeget. Nekem bejön, hogy ennyire megújítottuk magunkat."5. A The Hunter lemezcímről mit mondanál?

"Szívem szerint nem sokat. Brent tesója egy vadászat során hunyt el, és ezt a lemezt neki ajánlottuk. Szóval itt is vannak azért mélyebb dolgok a háttérben, de erről nem akarunk többet mondani. Ez Brentre és a családjára tartozik. A lényeg, hogy büszkék vagyunk az albumra, és arra is, hogy a sok szarság ellenére összehoztuk. Ez csak megerősítette a zenekart. Nagy az egymás iránt bizalom, komoly összetartó erő dolgozik ebben a bandában."
 


 

Hozzászólások

[008656]
KillEmAll
Nagyon szimpatikus csapat, nagyon jó zenével. A Crack The Skye nagy kedvenc, a Hunterre is csak azért nem tudok időt fordítani, mert túlságosan izgulok az új Machine Head miatt (tegnap 3 órán keresztül hallgattam a Locustot). De el fog jönni az ideje nekik is, biztos vagyok benne hogy ez az album is olyan überfasza mint az eddigiek (eddig csak jót olvastam az róla).
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS