BLACK STONE CHERRY - Új klip és interjú

Kisvárosi southern rockerek menni Los Angeles

2011. szeptember 21. (szerda) 02:28 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 21. (szerda) 04:04

Új klip készült el a május végén kiadott harmadik Black Stone Cherry lemezhez, a Between The Devil And The Deep Blue Sea-hez. A southern témákkal vastagon átitatott hard rockot nyomató fiatal négyes Howard Benson producerrel készítette el az új albumát.


BLACK STONE CHERRY - Blame It On The Boom Boom (a 2011-es albumhoz)


 

Kétezren sem laknak a Kentucky állambeli Edmontonban, ahonnan a southern rock vonal új generációjának legígéretesebb csapata származik. A Black Stone Cherry harmadik albuma mégis Los Angelesben került felvételre, és a szeptemberi Hammerben olvasható interjúban az énekes/gitáros Chris Robertson arról is beszélt, hogy vajon változtatott-e rajtuk, a zenéjükön ez ez a tőlük teljesen idegen közeg.

Sokan úgy tartják, hogy egy banda életében a harmadik lemez a „most vagy soha” album. Ebből a szempontból szerinted milyen az idei albumotok, a Between The Devil And The Deep Blue See?

„Egyértelmű! (nevet) Ez egy igazi ‚most’ lemez! Soha korábban nem dolgoztunk még ennyit egy albumon, és ez hallatszik is. Nagyon jók a visszajelzések is a rádiók felől. Az első lemez dalai persze hosszú időn keresztül csiszolódtak, de ez minden csapattal így van. Aztán a 2008-as Folklore And Superstition albumnál mindössze négy hónapunk volt arra, hogy megírjuk a dalokat. Most azonban jó hosszú időre eltűntünk. A végén már szabályszerűen betegek voltunk attól, hogy nem koncertezhetünk.
Úgy terveztük, hogy a dalszerzés közben azért lesz alkalmunk turnézni is, de végül is csak úgy 14-15 koncertünk lehetett. A tényleges turnézást 2009 végén fejeztük be, amikor a Motörhead előtt játszhattunk, aztán hazajöttünk, kicsit kifújtuk, rendbe szedtük magunkat és januártól már az új dalokon dolgoztunk. Végül is az egész 2010-es évünk azzal telt, hogy nótákat írtunk. Nem is ártott egy kis pihi, mert jószerivel 2005 óta állandóan úton voltunk. Az év elején ugyan volt egy kis leállás, mert John Fred összeszedett valami betegséget, de február végétől, márciustól már ezerrel dolgoztunk a nótákon. Meg is lett az eredménye, mert vagy 50-60 nóta, nótakezdemény állt össze.”Ejha! Nem lehetett egyszerű feladat kiválogatni azokat, amelyek végül a lemezen kötöttek ki...

„Mire a konkrét stúdiózásra került sor Los Angelesben, már megvolt az a lecsontozott 15 szám, amelyekben a legtöbb fantáziát láttuk. A lemezre végül 12 nóta került fel, de ezt nem mi találtuk ki, hanem a kiadó. A maradék három dalt ilyen-olyan extra kiadásokra szánták, szóval azok sem vesztek el teljesen.”A nótaszerzés hogy zajlik nálatok? Együtt írtok vagy külön-külön?

„Csakis együtt. Nyilván mindenki hozza a kis kedvenc ötleteit, témáit, dallamait, de a dalok kidolgozása, összerakása, az teljesen zenekari meló.”


Olvastam, hogy ezúttal külső dalszerzőkkel is dolgoztatok. Miért?


„Ez a kiadó, illetve a menedzsment ötlete volt, és őszintén megmondom, hogy eleinte cseppet sem rajongtunk a gondolatért, hogy odaül mellénk egy ötödik ember, valami professzionális dalszerző, és akkor vele kell ötleteken agyalnunk. De végül hagytuk magunkat rádumálni a dologra és nem bántuk meg. Sokat lehetett tanulni ebből is.”Az is a kiadó ötlete volt, hogy a megszokott kisvárosi közeget magatok mögött hagyva Los Angelesben vegyétek fel a lemezt?

„Gondolhatod, hogy ezt sem mi találtuk ki! (nevet) De megértem a kiadó szempontjait is. Európában aránylag jól ismerik már a nevünket a sok koncert és fesztivál révén, de az amerikai piac jóval körülményesebb. A kiadónk úgy vélte, hogy egy jónevű producerrel és néhány külső dalszerzővel dolgozva nagyobb az esélyünk arra, hogy az itteni rádiók is felfigyeljenek ránk. Mi ezekhez a dolgokhoz nem értünk. Szeretünk zenélni, dalokat írni, koncertezni, de ahhoz hozzá sem tudunk szagolni, hogy a mai világban hogyan lehet eljuttatni az emberekhez egy banda hírét. Erre vannak a kiadók és a menedzsmentek. Mi ennél jóval egyszerűbb figurák vagyunk.”


BLACK STONE CHERRY - Things My Father Said
(a 2009-es Folkore And Superstition albumhoz)

A korábbi lemezeken nagyon is tradicionális témákról énekeltetek. Otthon, család, a dél világa... Most mintha jóval bulizósabbra vettétek volna a szövegeket.


„Van ilyen szöveg is a lemezen, meg van olyan is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mára már jóval többet láttunk a világból, mint amikor elkezdtük ezt a csapatot. Annak idején jószerivel a szomszéd államban sem jártunk, mára pedig már többször körbeturnéztuk az egész bolygót. Ez óhatatlanul azzal jár, hogy szélesedik a látókörünk. A Such A Shame dal például úgy született, hogy amikor Hamburgban játszottunk, a turnébuszunk pont a Reeperbahnon parkolt, ahol a csajok az utcán árulják a bájaikat. Elég megdöbbentő látvány volt egy magamfajta vidéki bugris számára! (nevet)
De ettől még ugyanazok a srácok vagyunk, akik voltunk. Amikor otthon átsétálok a vegyesboltba, ott nem a Black Stone Cherry frontembere vagyok, hanem a kis Chris, akit annak idején rajtakaptak, mert el akart csenni néhány csomag rágót! (nevet) Ezt például sosem fogják megbocsátani nekem... Van egy ilyen kettősség az életünkben, de ezt nagyon élvezzük. Ami pedig az értékrendünket illeti, az mit sem módosult. Ma is a család, a barátok, a szeretteink a legfontosabbak, még akkor is, ha a turnék miatt sokkal kevesebbet tudunk együtt lenni, mint szeretnénk.
Egyébként nem vagyunk valami nagy partiállatok, de szeretjük jól érezni magunkat. Koncertek előtt persze sosem iszunk, de utána azért jól esik legurítani egy kis sört, netán egy kis viszkit. Túl azon, hogy a legfőbb célunk az, hogy egyre jobb és jobb zenészek legyünk, az is fontos, hogy elszórakoztassuk az embereket. Az a zenekar, amelyik untatja a közönséget, nem jut nagyon messzire. Ennél a lemeznél kimondottan azon voltunk, hogy csináljunk egy jó húzós rockanyagot, legyen minél szórakoztatóbb, energikusabb. A mai időkben különbösen fontos, hogy a zene igazi kikapcsolódást nyújtson. Nem akarjuk megjátszani a komolykodó művészt. Fiatal, bohém, de azért céltudatos emberkék vagyunk, akik hálásak azért, amit az égiek eddig is nyújtottak...”


A teljes interjút a szeptemberi HammerWorldben olvashatod el.
A magazint ezen a mailcímen tudod megrendelni: rendeles@hammerworld.hu
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
2020. december 5. (szombat) 08:25

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja. A lemez producere az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer volt, a borítót Kristian Wåhlin készítette, harmadik előzetesként pedig az Another Face dallal lehet ismerkedni.   www.facebook.com/witherfall     A csapat tagsága így fest: Joseph Michael énekes/billentyűs (Sanctuary), Jake Dreyer gitáros (Iced Earth, Demons And Wizards), Anthony Crawford basszusgitáros (Chon, Shalmor, Allan Holdsworth stb.), Marco Minnemann dobos (The Aristocrats, Joe Satriani, Necrophagist, Steven Wilson stb.), élőben pedig Alex Nasla billentyűzik majd. WITHERFALL - Another Face (a 2021-es Curse Of Autumn előzeteseként)   Az As I Lay Awake dalhoz készült horrorklipet Zev Deans (Ghost, Behemoth, Chelsea Wolfe) rendezte....

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger
EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger

2014-ben jött ki a legutóbbi EyeHateGod lemez, az utódja pedig március 12-én jön majd ki A History Of Nomadic Behavior címmel. New Orleans nehézkötésű fickói visszatértek a Century...

STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020
STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020

Heavy Metal Rules címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a Steel Panther ötödik albuma, a 2017-es Lower The Bar lemez folytatása, amelynek Fuck Everybody dala egy új verziót és egy...

THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS