METALLICA - Rövid részlet az egyik Lou Reeddel közös dalból

Ez NEM Metallica album lesz!

2011. szeptember 18. (vasárnap) 14:58

Egy 38 másodperces részlet már meghallgatható az október 31-én megjelenő Lulu lemezről, amely a Metallica és Lou Reed alaposan beharangozott együttműködésének eredménye.


METALLICA - LOU REED - The View (a 2011-es Lulu albumról)
"Nagyon érdekelt minket a közös munka - mondta James Hetfield. - Hatalmas kérdőjelek jelentek meg előttem: 'Milyen lesz?' 'Mi történik majd?', úgyhogy óriási volt, amikor Lou elküldte a Luluval kapcsolatos szövegeket. Ez már olyasmi volt, ami bele tudtuk ásni magunkat. Letehettem az énekesi, szövegírói kalapomat, itt a zenére kellett koncentrálnom. Nagyon erős szövegek voltak ezek, hangulatfestő jelleggel. Lars és én leültünk egy akusztikus gitárral, és hagytuk, hogy ez az üres vászon oda vigyen, ahová csak szükséges. Nagy ajándék volt ez a felkérés, mármint hogy nyomjuk rá az egészre a 'tallica bélyeget. Pontosan ezt is tettük."

"Ez egyértelműen nem egy Metallica vagy egy Lou Reed album - tette hozzá Kirk Hammett. - Ez valami más, egy új állatfaj, egy hibrid."

A Lulu anyagát egy német expresszionista drámaíró, Frank Wedekind két darabja inspirálta, az 1895-ben bemutatott 'A föld szelleme', illetve annak 1904-es folytatása, a 'Pandora szelencéje'. A két Lulu-darab főszereplője egy feslett erkölcsű táncosnő, aki annyira vonzó, hogy senki sem képes neki ellenállni, és akit végül Hasfelmetsző Jack tesz el láb alól Londonban. Érdekesség a drámaíróval kapcsolatban, hogy anyja magyar színésznő volt.

Lou Reed így nyilatkozott a Metallicával közös albumról: "Félelmetes lett. Egy hajszálnyit sem módosítanék rajta. Nemcsak, hogy pont olyan lett, amilyennek lennie kellett, de még a legmerészebb álmaimat is felülmúlta. Az eddigi legjobb teljesítmény jött elő belőlem - emiatt az energikus csapat miatt. Elképesztőek."
 

Hozzászólások

[008634]
freimaurer
Hát inkább abba a mérföldkő új albumba fektettek volna energiát. De én már abban sem hiszek...
[008633]
Rockazelet
Ez pont olyan amit vártam..semmitmondó. De egyre jobban az lesz az érzésem, hogy valami nagy dobásra készülnek a következő önálló albummal. Talán megkapjuk végre azt, amit hiányoltunk az utóbbi albumoknál. Talán észre kell venniük, hogy nem sok sikert aratnak majd ezekkel az újdonsült próbálkozásokkal. majd meglátjuk. Azért reménykedek
[008632]
hetfield
bár igazad lenne!
[008631]
uz75
Gyerekek! Ez nem Metallica album. Ők most Lou kísérőzenekara kis művészi szabadsággal. A következő soralbum lesz akkora mérföldkő mint a Fekete album. Csak figyeljetek erősen!
[008630]
pekka
Az utóbbi időben a Metallica semmi más csak egy összedobott hakni!
A DM is egy erőltetett valami lett, vissza akarták erőltetni a régi stílusukat abba az anyagba, amiből semmi nem jött ki, csak egy összedobált nagy izé!
[008628]
Sandman78
Ez valami rettenet! Általában az ízelítőt az egyik "legjobb" dalukból választják az előadók, hogy felkeltse az érdeklődést. Ez persze be is jött, csak éppen a negatív irányba!! Kb. 20 éve imádom őket, 2 koncertjükön is voltam, de ez a valami nem sejtet semmi jót! :(
Meg fogom hallgatni, de ezek után kíváncsi leszek a következő önálló albumukra. Az utóbbi időkben eléggé megosztják a közönséget a lemezeikkel, én mégis reménykedek, hogy a saját szerzemények majd jobbra sikerülnek!
[008627]
hetfield
Egyet kell értsek KillEmAll-al. mondjuk nekem már a DM sem jött be, bár a lemezt megvettem hátha.... de sajnos nem, kb 5x hallgattam meg, de ezek "csak" ötletek összedobálása sajnos :(
[008626]
KillEmAll
man945: Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Az a baj, hogy amin James, Kirk, Rob és Lars játszik, azt nem tudom nem Metallicának tekinteni.

Valahogy nem értem miért volt erre szükség. Pedig én aztán nyitott vagyok, még a Load/reLoadon is volt 1-2 (három) szám ami bejött, a St Anger pedig szerintem kifejezetten jó a dobhangzást leszámítva. De ez most nagyon taszít :( Persze lehet hogy a stílusa ellenére egy jó lemez lesz, ami egyszerre hű a Metallicához és mutat valami újat, de a fent hallható fél perc alapján erősen kétlem.
[008625]
farkaslaci
Én nem szeretek előre ítélkezni, de a Metallica-t már egy jó negyedszázada hallgatom, így már van némi jogalap a kritikára. Szerintem ez csak nekik jelenti a pezsgést, a zenei kirándulást, oda-vissza alapon. A Metallica rajongók többségének (90%) Lou Reed semmit sem jelent zeneileg (emberileg sem sokat), a mai 20-as, 30-as fiatalok szerintem még a nevét sem hallották, így nem sok párhuzamot tudnak találni ezzel a művésszel. Lou Reednek pedig persze, hogy király dolog a világ legnagyobb bandájával lemezt csinálni, és újra a címlapokra kerülni. Meg fogom hallgatni, nyitott leszek, de nagyon kritikus. A hangzás pedig nekem is a Load albumot juttatja eszembe, ami elég "érdektelen" számomra is.
[008624]
man954
na hát ezt az albumot inkább nem sorolom a Metallica albumai közé. Elfelejtem, hogy van ilyen és kész.
[008623]
KillEmAll
Über ronda borító, eddig érdektelen zene. A DM után mindenki kezdett reménykedni, erre itt az új Load (nem is, annak legalább a borítója jó volt).
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS