SHELL BEACH - Sok év után új dal, szombaton pedig Dürer-buli

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 16. (péntek) 01:33

Szombaton a Dürer Kertben játszik a Shell Beach, olyan bandák társaságában, mint például a The Idoru, a Till We Drop, a The Sharon Tate, ráadásul ha este 8 előtt odaérsz, ingyen juthatsz be a bulira!
A 2000-es évek közepén megalakult, és a Dark City film nyomán elnevezett Shell Beach eleinte amolyan fővárosi all-star bandának tűnt, hiszen a Velvet Stab, a Subscribe, a Blind Myself, a Buried By Time, vagy a The Idoru soraiban ismertté vált muzsikusok jöttek össze benne, maximálisan baráti alapon. A helyzet azonban egyre komolyabbá vált, és mire megjelent 2007-ben a debütáló album, az Acronycal, már nem csupán egy Deftones, Glassjaw, At The Drive-In, Refused vonalas projekttel álltunk szemben, hanem egy potens modern rock, post-hardcore bandával.
Azóta eltelt négy év és pár napja megérkezett a This Is Desolation címmel készülő második lemez előfutára egy The Greatest Skeptic című dal képében, amit egyelőre a zenekari honlapon lehet meghallgatni egy Facebookos like/tetszik vagy egy twitteres akcióért cserében, de harmadik lehetőségként egy e-mail cím megadása is elegendő ahhoz, hogy megismerkedj a nótával.
Az új Shell Beach szám kapcsán az énekes Totik Zolinak tettük fel 5 villámkérdésünket.SHELL BEACH (b-j)
Somló Pali gitáros
Mohácsi Mátyás basszusgitáros
Totik Zoli énekes
Sági Viktor gitáros
Ivánfi Dani dobos

 


1. Mit kell tudni rólatok pár móndatban?

"A Shell Beach-et még 2006-ban alapítottuk, és ez a szívünk csücske. Mindannyian ugyanazon a színtéren mozogtunk és már az első közös próbákon azt éreztük, hogy valami különlegesre bukkantunk rá. Jó barátokból váltunk legjobb barátokká a közös zenéléssel eltöltött évek során. Az első lemezünk 2007-ben jelent meg, most pedig egy új albumot veszünk fel, aminek This Is Desolation lesz a címe.
Az Acronycal debüt óta eltelt időben az új anyag dalait írtuk, gyúrtuk, demóztuk, persze a koncertek mellett. Többen panaszkodtak, hogy keveset koncerteztünk az utóbbi időben, de ez egy tudatos döntés volt, mert minden energiánkat az új lemez elkészítésébe fektettük, gőzerővel folytak a munkálatok a háttérben. A sok munka első eredménye, hogy az első számot már meg is lehet hallgatni az oldalunkon."


SHELL BEACH - The Greatest Skeptic előzetes

2. Projekt vagy igazi zenekar a Shell Beach?


"Természetesen igazi zenekar, már a kezdetektől fogva is az volt. Egy-két tag játszik más formációban is, de mindenki számára ez az anyazenekar. Én személy szerint azért is szálltam ki anno a Velvet Stabből, pedig ott mint alapítótag voltam jelen, mert nem akartam, hogy a Shell Beach csupán egy projekt legyen. 100%-osan a Beachre akartam koncentrálni, és ebbe nem fért bele egy másik zenekar."3. Miért épp a The Greatest Skeptic dallal vezetitek fel az új lemezt?

"Amikor felvettük az új nóták hangszeres alapjait és kaptak egy első keverést, áthallgattuk, hogy melyik számok lehetnek a legalkalmasabbak arra, hogy reprezentálják az egész lemezt. A The Greatest Skeptic egy jó ízelítőt ad a lemezből, van benne minden, ami az új Shell Beach-re jellemző. Egyből üt és minden remény szerint vannak benne olyan részek, amelyek megmaradnak a hallgató fülében.
A szövege pont arról szól, hogy személy szerint én is, de egyben az egész zenekar is már mennyire szeretnénk megmutatni magunkat, és hogy mit hoztunk létre... azt, hogy még mindig dübörög a szekér, hangosabban, mint valaha. Szó szerint benne van, hogy 'kapard fel magad, öntsd ki a szíved'... Egyben úgy gondolom, hogy az őszinteség kulcsfontosságú egy magunkfajta zenekar esetében."4. Mikor jön az új album, milyen formában és mi a legfőbb különbség a debüthöz képest?

"Még idén szeretnénk, ha kijönne. Az első szám megjelentetésével nem titkolt szándékunk az, hogy kiadót keressünk, amelyik majd gondozza a lemezt. Mindenképpen szeretnénk digitális és hagyományos megjelentetést is, a mostani zeneipari átmeneti időszakban mindkettőre nagy szükség van. A legfőbb különbség a debüthöz képest, hogy új gitárosunk van Sági Viktor személyében (a Subscribe gitáros Atish helyére érkezett), aki egészen új színt hozott a képbe. Emellett sokkal érettebb, kiforrottabb lett a zene, és úgy gondolom, hogy érthetőbb is - ez kifejezett cél is volt egyébként. És jobban is szól!" (nevet)


SHELL BEACH - Are We OK (a 2007-es Acronycal albumhoz)


 


5. Lesz új klip is valamikor?

"Tervezünk klipet, de egy következő számra, és valószínűleg még a lemez megjelenése előtt kijön az is. A számot és a stábot már kiválasztottuk fejben, a következő hetekben pedig ez lesz a prioritás a zenekar életében. A szombati Düreres bulit pedig mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi új Shell Beach dalokra, vagy a régiekből hallgatna meg párat szívesen. Nagyon jó kis dalcsokrot válogattunk össze és lesz egy meglepetésünk is az est folyamán. Rajtunk kívül pedig egy csomó banda lesz még, sok haverzenekar is, úgyhogy biztos mindenki talál magának valami érdekeset!"


Shell Beach - Facebook

Shell Beach honlap (ahol meghallgathatod az új dalt)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS