EDGUY - Németországban a 3. helyen nyitott az új album

A szeptemberi Hammerben interjút olvashatsz Tobias Sammettel

2011. szeptember 12. (hétfő) 09:44 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 12. (hétfő) 09:47

Németországban az összesített eladási listák 3. helyén indított az Edguy új albuma, az Age Of The Joker, ami nem kis boldogsággal töltötte el a csapat frontemberét, Tobias Sammetet, aki az Edguy mellett az Avantasia szólóprojektet is sikerre vitte az utóbbi években.
"Köszönet mindenkinek, aki megvette az Age Of The Joker CD-t, és hozzájárult a sikerhez! Ez volt talán az év legdurvább hete, ami a friss megjelenéseket illeti, hiszen hét friss album is bekerült a Top 10-be. Kemény volt tehát a verseny, de TI ott álltatok mellettünk! A maximumot hoztuk ki magunkból, hogy a lehető legjobb lemezt készítsük el, de NEKTEK, a rajongóknak köszönhető az, hogy ilyen óriási sikert aratott az album. Már javában próbálunk a turnéra, ami szeptember 23-án indul, és itt, a próbahelyen kaptuk meg a hírt! Most még keményebben fogunk próbálni, hogy a következő bulikon valóban mindenkit elsöpörjünk majd, és hogy a legnagyobb heavy metal partyt hozzuk össze, olyat, amilyet még elképzelni sem tudtok!"
A csaknem 20 éve alakult, és 14 éve változatlan felállású Edguy annak idején egy szimpla kis sulizenekarként indult, mára azonban több, mint kétmillió lemezt adtak el, és a világ minden táján vannak elszánt híveik. A korai idők Helloween-inspirálta euro-power vonalától az utóbbi lemezekkel már rendesen eltávolodott csapat Age Of The Joker albuma kapcsán az új Hammerben olvashatsz egy interjút Tobival.

A legutóbbi Edguy album, a 2008-as Tinnitus Sanc­tus óta megírtál egy mega­sikeres dupla albumot az Avantasia projekt számára, majd turnéra is vitted a produkciót, közben pedig elkészült az új Edguy album is. Hogy lehet ezt energiával, krea­tivitással bírni?

„Sokan azt hiszik, hogy munkamániás vagyok, de ez távolról sem igaz. Kérdezd csak meg a barátnőmet! Ő tudja csak igazán, hogy milyen lusta tudok lenni! (nevet) Mivel a fejemben állandóan felbukkannak újabb dallamok, ezekkel muszáj kezdenem valamit. De ez nem azt jelenti, hogy megállás nélkül csakis dalokat írnék."


EDGUY - Robin Hood (videóklip a 2011-es Age Of The Joker albumhoz)

Hogy tudod azt megállapítani, hogy ez az ötleted mondjuk az Edguyhoz passzolna, az meg az Avantasiához?

„Ez a két dolog egyáltalán nem keveredik. Na jó, a legutóbbi Edguy albumnál mondjuk valóban folyt már munka az új Avantasia dalokon is, most azonban élesen elvált egymástól a kettő. Amikor a dupla Avantasia anyag elkészült, úgy éreztem, hogy mindent kiadtam magamból, ami csak bennem volt. Még azt is ki merném jelenteni, hogy kiégtem. Nem volt bennem pánik, vagy ilyesmi, mert egyáltalán nem voltunk semmilyen határidőhöz kötve, de ha akkor nekiláttam volna dalokat írni, abból biztosan csak erőlködés lett volna. Szerintem az a helyes, ha az ember akkor ír új dalokat, ha van mit mondania. Szerencsére olyan a szerződésünk, hogy nem kötelező ekkor meg akkor leszállítanunk egy-egy új Edguy albumot.
Egy ideig tehát egészen más dolgokkal foglalkoztam. Olvastam, utazgattam, a barátnőmmel töltöttem az időmet, de közben persze  folytak az Avantasia turné előkészületei is. Így telt el másfél-két hónap, majd azt vettem észre, hogy megint új dallamokat dúdolgatok. Ilyenkor pedig nem tehetek mást, irány a pince, a kis házi stúdióm, ahol elkészülnek az új témák alapjai. Ez nálam egyfajta hobbi, kikapcsolódás. Van, aki hegyet mászik, mások horgászni szeretnek, vagy füvet nyírni, nálam a dalszerzés az a tevékenység, ami kikapcsol, ami feltölt energiával. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy nem élek hiába!" (nevet)A zenekari munka mikor indult be?

„Tavaly nyár végén, a fesztiválos időszak lezártával. Nagyjából össze is állt a lemez fele, amikor jött a decemberi Avantasia turné, aztán az év elején nekiláttunk a többi dalnak is. És minden nagyon simán ment. Mire április elején elkezdtük a stúdiózást, már minden a helyén volt, így aztán a felvételekkel is nagyon jó tempóban tudtunk haladni."Az augusztusi Wacken fellépéssel teljesen lezártad az Avantasia fejezetet?

„Azt nem mondanám, hogy teljesen, de pillanatnyilag egyáltalán nem gondolok rá. A jövő persze bármit hozhat. Ki tudja, hogy mi jut majd eszembe 3-4 év múlva? Egy biztos, anyagi megfontolásból biztosan nem fogok új Avantasia anyagot készíteni, csakis akkor, ha úgy érzem, hogy eljött az ideje. De az is lehet, hogy sosem jön el."


EDGUY - Cum On Feel The Noize (Slade feldolgozás az új album limitált verziójáról)
Azért erről a turnéról kiadtok majd egy újabb Avantasia DVD-t?


„Biztosan nem. Még csak felvétel sem készült. A Wacken bulit ugyan rögzítette egy német tévé, de az nem olyan felvétel, amit DVD-n kiadnánk. Aki meg akarja nézni, annak ott a youtube..."Az új Edguy albumról elsőként klipre vitt Robin Hood dalnak van komolyabb üzenete?

„Azt azért nem mondanám! (nevet) Ez csak úgy jött. A heavy metal bandák annyi mindenről énekeltek már, viking istenségekről, Nagy Sándorról, Attiláról, de Robin Hoodról még nem. Legalábbis tudtommal nem. Ott volt ez a komoly, epikus nóta, és egyszercsak beugrott, hogy szólhatna akár Robin Hoodról és a többi harisnyás íjászról! (nevet) Ez megint olyasmi, amit sokan zokon vesznek tőlünk. Miért kell mindig viccelődni? Mert mi ilyenek vagyunk. A zenét, a zenekart komolyan vesszük, de igenis ragaszkodunk ahhoz, hogy a humoros oldalunk is megvillanjon a lemezeken. Még akkor is, ha vannak, akik szerint nincs is humorérzékünk. Németek vagyunk, ennyi telik tőlünk!" (nevet)A teljes interjút a szeptemberi HammerWorldben olvashatod el.
A magazint ezen a mailcímen tudod megrendelni: rendeles@hammerworld.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS