TESTAMENT - Paul Bostaph a sérüléséről beszél

Három hete műtötték meg a jobb kezét

2011. szeptember 11. (vasárnap) 15:27 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 12. (hétfő) 04:05

Október 14-én indul a Death Angel, a Testament és az Anthrax közös amerikai turnéja, és ez a november 19-ig tartó thrash orgia nagy szerepet játszott abban, hogy a Testament javában készülő tizedik albuma, a The Dark Roots Of Earth az eredetileg tervezett októberi dátum helyett csak jövő év februárjában jön majd ki.
Paul Bostaph sérülése miatt a lemezen az a Gene Hoglan (Dark Angel, ex-SYL stb.) dobol, aki már az 1997-es Demonic albumukon is hallható volt, de két nóta erejéig a Lamb Of God ütős Chris Adler is kisegítette Chuck Billyéket. Chris legszívesebben feldobolta volna az egész albumot, de ehhez nem volt elég ideje, ugyanis a Lamb Of God is keményen dolgozik az új albumán.
Mindeddig csak annyit tudhattunk a Forbiddenben, a Slayerben és az Exodusban is megfordult Paul Bostaph sérüléséről, hogy az 'súlyos', egy friss interjúban azonban Bostaph részletesen is elmagyarázta a történteket:
"Van egy saját próbastúdióm és még márciusban egy próba után... ott volt valami cumó a dobcájgom körül, amit... próba közben néha inkább sötétben maradok... ami mindig jó, kivéve, ha nem látsz semmit, miközben odabent sétálgatsz. Szóval átestem a cuccon, majd pár óra múlva megjelent egy csomó a csuklómon. Nem tudtam, mi lehet az, úgyhogy fizikoterápiára mentem, és kiderült, hogy a csomó ínhüvelygyulladást okozott - emiatt nem tudtam dobolni már jó ideje. A csomót nemrég távolították el. Azt hiszem, úgy három hete. Kiderült, hogy születésemtől fogva a jobb kezem mutatóujjára rá volt tapadva egy feszítőizom, ami egy extra izom. Ezt eltávolították egy műtéttel, így az ínhüvelygyulladás is megszűnt. Jelenleg gyógyulófélben vagyok, és ahogy rendbejövök, visszatérek a dobcucc mögé."Bostaphnak már gyerekkorában is javasolták a műtétet, de most is csak akkor volt hajlandó rászánni magát erre a lépésre, amikor látta, hogy a problémáitól másképp nem szabadulhat.

"Ami a csuklót illeti, az egy roppant kényes terület, és ismerek olyan dobosokat, akik megműttették a csuklójukat, és azóta már nem dobolnak. Amikor az embernek egy ilyen sérülése van, minden egyéb gyógymódot ki akar próbálni, már ami a fizikoterápiát illeti, mert idővel a probléma így megszűnhet..."

"Ez tényleg hosszú időnek tűnt, de nem csupán a Testament időbeosztása miatt. Nem vagyok az az üldögélős, semmittevős fajta, a csuklósérülés miatt mégis pontosan erre kényszerültem - leszámítva a futást, mert ugye a lábaim továbbra is működnek. Állandóan dobolni szoktam. És az ember nem is gondolná, hogy mi mindenre használja a kezeit, amíg ilyesmi meg nem esik vele. Még malmozni sem tudtam az ujjaimmal. Szóval, igen, ez valóban hosszú időnek tűnt. A Testamentnek volt egy időbeosztása, időre be kellett fejezni a lemezt. Arra esélyem sem volt, hogy a dobcucc mögé kényszerítsem magam, hogy feldoboljam a lemezt, vagy hogy turnézzak, azzal csak jóvátehetetlen károkat okoztam volna magamnak, és az is előfordulhatott volna, hogy soha többé nem tudok dobolni. Ez számomra nem volt járható út."

"Nagyon erőteljesen dobolok, és csakis egyféleképpen tudok játszani. Ha úgy nem megy, akkor az számomra
nem is dobolás. Úgyhogy rászánom az időt a gyógyulásra..."

Gene Hoglan beugrása kapcsán Paul ezt mondta:

"Gene egy isten a dobcucc mögött. Amikor meghallottam, hogy ő játssza fel az új Testament lemezt, csakis arra tudtam gondolni, hogy 'Istenem, ennek az arcnak a témáit kell megtanulnom?' (nevet) A metal dobolásban létezik egy etalon - számomra ezt Gene és Lombardo (Dave a Slayerből) testesíti meg."

Arról, hogy nem fura-e a Testament dobosaként nem szerepelni az új albumon:

"De, ez nagyon is fura volt. Ebben az egész évben elég sok mindenenen mentem keresztül. Az egész év elég érdekesen alakult. Nemcsak a csuklósérülésem miatt, hanem azért is, mert idén elváltam. Előbb jött a válás, aztán a sérülés. Rendben, ezek után mi jöhet még?..."
Ami a 10 nótás új Testament lemezt illeti, arról Chuck Billy énekes ezt mondta pár hete:

"Most hasonló volt a dalszerzési folyamat, mint régen, mert Alex (Alex Skolnick gitáros) jobban kivette a részét a munkából. Amikor annak idején kiszállt, éveken át Eric (Eric Peterson gitáros) hozta a dalok javát. Idén azonban Alex és Eric heteken át, éjjel és nappal közösen dolgozott a nótákon, úgyhogy most sokkal inkább benne van a dalokban. Azt hiszem, Eric úgy is érezte most magát, mint anno a The New Order albumnál, mert Alex nagyon jól tudja Eric ötleteit összeigazítani a sajátjaival. Ez a dolog működik köztük. Jó lemez lesz, és egy másfajta lemez lesz."

Az utóbbi hónapok Testament koncertjein egy korábbi dobosuk, Jon Allen (Sadus) dobolt Paul Bostaph helyén, az őszi turnén pedig John Tempesta segíti ki őket, aki továbbra is a The Cult tagja, és aki szintén játszott már velük korábban, több ízben is.

Hozzászólások

[008584]
farkaslaci
Death Angel, Testament, Anthrax turné.......istenem! Adnék érte pár kemény magyar forintot :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
2020. december 5. (szombat) 08:25

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja. A lemez producere az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer volt, a borítót Kristian Wåhlin készítette, harmadik előzetesként pedig az Another Face dallal lehet ismerkedni.   www.facebook.com/witherfall     A csapat tagsága így fest: Joseph Michael énekes/billentyűs (Sanctuary), Jake Dreyer gitáros (Iced Earth, Demons And Wizards), Anthony Crawford basszusgitáros (Chon, Shalmor, Allan Holdsworth stb.), Marco Minnemann dobos (The Aristocrats, Joe Satriani, Necrophagist, Steven Wilson stb.), élőben pedig Alex Nasla billentyűzik majd. WITHERFALL - Another Face (a 2021-es Curse Of Autumn előzeteseként)   Az As I Lay Awake dalhoz készült horrorklipet Zev Deans (Ghost, Behemoth, Chelsea Wolfe) rendezte....

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger
EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger

2014-ben jött ki a legutóbbi EyeHateGod lemez, az utódja pedig március 12-én jön majd ki A History Of Nomadic Behavior címmel. New Orleans nehézkötésű fickói visszatértek a Century...

STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020
STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020

Heavy Metal Rules címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a Steel Panther ötödik albuma, a 2017-es Lower The Bar lemez folytatása, amelynek Fuck Everybody dala egy új verziót és egy...

THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS