DREAM THEATER - Február 17-én újra Budapesten

A prog/djent vonalas Periphery lesz a vendégük

2011. szeptember 8. (csütörtök) 09:27 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 8. (csütörtök) 10:04

Augusztus 4-én a fehérvári Fezen fesztiválon már bemutatta nekünk új dobosát a Dream Theater, de a jövő héten megjelenő új album, az A Dramatic Turn Of Events 2012 elején esedékes Európa-turnéjával is visszatérnek hozzánk! A koncert február 17-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, a vendégcsapat pedig a prog/djent vonal amerikai úttörője lesz, a Periphery.
 


 

A múlt héten megjelent, AC/DC borítós szeptemberi HammerWorldben az új album kapcsán John Petrucci gitárossal olvashatsz egy alapos interjút, amit még a Fezen fesztiválon készített Danev Gyuri.

Órákon belül vége an­­­nak az intenzív európai körútnak, amely tulajdonképpen az új­­­ dobosotok, Mike Man­­­gini beavatásának te­­kinthető. Milyen tapasztala­tokat szereztetek ezeken a bulikon?
„Elmondhatom, hogy rendkívül jól éreztük magunkat ezen az egy hónapos túrán. Felléptünk számos nagy fesztiválon, olyanokon, mint amilyen ez is, valamint adtunk önálló bulikat is..."
Kattints a folytatáshoz!...Ahogy említetted, ezek voltak az első koncertjeink Mike-kal, és roppant elégedettek vagyunk, nem is sikerülhettek volna jobban a koncertek! Eddig is tudtuk, hogy Mike Mangini egy fenomenális dobos, az viszont csak fent, a színpadon derült ki, hogy milyen elképesztően jól szólunk vele!"


Mit gondolsz, a kemény mag is elfogadta őt Mike Portnoy utódjaként?

„Úgy gondolom, hogy igen, a táborunk ugyanis megértő és lojális. Mindenhol hihetetlenül pozitív módon fogadták a srácot. Öröm volt látni a hatalmas lelkesedést, amikor estéről-estére bemutattuk Mike-ot!"


Szerinted gond nélkül fel tudta venni a zenekar ritmusát?

„Abszolút könnyen beilleszkedett közénk, bár erről inkább őt kellene megkérdezned. Azt viszont bizton állíthatom, hogy a kellő kölcsönhatás megvan, ez már a legelején bebizonyosodott. Mike egy közülünk, olyan, mintha legalább 20 éve együtt zenélnénk. Már a legelső közös bulikon óriási energiák szabadultak fel, nagyon együtt volt a zenekar, és ez egyre csak fokozódott."


Hamarosan kijön az új­­­ stúdiólemezetek. Az „E­­­se­mények drámai fordulata” címmel nyilván a Portnoy-jal történtekre is utaltok...

„Szó sincs róla! Ez a cím az új szövegek alkotta laza koncepciót foglalja össze. Ezúttal az emberiséget globálisan érintő, az életet alapjaiban megváltoztató történelmi és vallási események állnak a középpontban, függetlenül attól, hogy mikor is történtek. Az Outcry például a Közel-Keleten végigsöpört, forradalmakba torkolló megmozdulásokat taglalja, a Bridges In The Sky viszont a spiritualizmus kérdéskörét feszegeti. A Lost, Not Forgotten meg egyenesen az ókorba repít vissza, a római-perzsa konfliktusokig, és így tovább. Magad is láthatod, hogy sokkal nagyobb horderejű dolgokról szól  ez a lemez, mint amilyenek a zenekari tagok aktuá­lis döntései…"


Tősgyökeres New York-iként netán az is befolyásolt benneteket a tematika megválasztásakor, hogy közeleg  9/11 tizedik évfordulója?

„Ez is hatással volt ránk, az biztos. Konkrét dal most nem született a tragikus téma kapcsán, de akár születhetett volna, hiszen az is drámai módon változtatta meg az emberek mindennapi életét."


A mai gazdaságpolitikai történéseket mennyire követed figyelemmel?

"Természetesen képben vagyok az eseményeket illetően. Az most a nagy hír, ami az USA-ban történik az államadósság kapcsán, minden ezzel van tele, pedig ez a folyamat már zajlik egy ideje a világban. A hatása alól nem bújhatunk ki, de minden éremnek két oldala van, szóval érdemes lenne ezt a témát egy másik aspektusból is körüljárni. Egyértelmű, hogy a meghozandó kemény döntések mindannyiunk életét érintik majd. Az On The Backs Of Angels dalunk valamelyest ezzel az úgyszintén drámai jelenséggel is foglalkozik. Mondhatjuk, hogy ez a politikus szám az új lemezen."


A teljes interjút a szeptemberi HammerWorldben olvashatod el.
A magazint ezen a mailcímen tudod megrendelni: rendeles@hammerworld.hu


DREAM THEATER - On The Backs Of Angels (a 2011-es A Dramatic Turn Of Events albumról)

 

Hozzászólások

[008796]
Quinthaar
A Fezenes bulit egy hülye céges rendezvény miatt hagytam ki. Nagyon örülök, hogy jönnek jövőre is. Többé nem hagyok ki Dream koncertet ez volt az egyetlen és utolsó!
Sokan vannak akik nem értik ezt a zenét, de azért én arra kérnék mindenkit, hogy fogadja el, hogy sokan vagyunk akik értjük és mindennél többre tartjuk...
[008583]
farkaslaci
Fos banda :) Micsoda sziporkázó komment! Gratulálok!
[008582]
heavy
A Fezenes buli nagyon jó volt és ha minden igaz akkor ezen a bulin is ott leszek.
Sajnos a jegyet csak jövőhónapban tudom lerendelni remélem lesz még normális helyen. :)
[008579]
Kiralylany
Ez mekkora egy fos banda, nem értem ezt a hype-ot körülöttük. gáz.
[008578]
Taptarap
Lassan többet jönnek, mint a helyi bandák:)
[008577]
wiktor
Ott a helyünk!
[008550]
csdavid
Mivel a Fezen-re sajnos nem tudtam menni ez nekem nagy öröm!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS