VALLENFYRE - A Paradise Lost gitárosának új death metal bandája

Október végén jelenik meg a debütáló nagylemez

2011. szeptember 7. (szerda) 11:27

Vallenfyre névre hallgat az az új brit death metal csapat, amelyet a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh hozott létre, és nem is akárkikkel. A Century Mediához szerződött zenekarban Greg énekel is a gitározás mellett, a további tagok pedig: Hamish Glencross gitáros (My Dying Bride), Mully gitáros, Scoot basszer (Doom, Extinction Of Mankind), Adrian Erlandsson (At The Gates, Paradise Lost).
A Vallenfyre egy 500 példányos bakelit kislemezzel debütált az Imperium Productionsnél, erre a Desecration és az Iconoclast nóták kerültek fel, de október legvégén megérkezik a debütáló album is, amelynek A Fragile King lesz a címe. Hallgass bele az első két dalukba:


VALLENFYRE - Desecration és Iconoclast (részletek)

A Vallenfyre nem egyszeri projekt lesz, hanem igazi zenekar, és jövőre koncertezni is fognak.
Kattints, ha érdekel, mit mondott Greg a csapat megszületéséről!A Vallenfyre hangzása visszautal arra az időszakra, amikor a Paradise Lost gitárosa még csak ifista metalos volt:

"1981-ben ismerkedtem meg az extrémebb zenékkel a bátyám révén. A korai tinédzseréveimben, a következő pár évben olyan korai hardcore punk bandákat kedveltem meg, mint a Discharge, az English Dogs, a Conflict stb. Nagyjából ekkortájt fedeztem fel más, metalosabb zenéket is, mint a Motörhead és a Black Sabbath, 1984/85-ben pedig már azokat a bandákat is hallgattam, akik keverték ezeket a stílusokat, például Hellhammer, Antisect, Amebix.
Néhány év múlva elkezdtem kazettákat cserélgetni a világ minden táján élő arcokkal, így lehetőségem nyílt arra, hogy rengeteg nagyon menő, érdekes extrém zenét hallhassak. Autopsy, Napalm Death, Morbid Angel, Repulsion, Nihilist... ezek az ismertebb nevek azok közül, akikre így rákattantam, de számos más csapat is volt, akik aztán nem lettek ennyire népszerűek. Ebben az időszakban alapítottam meg a barátaimmal a Paradise Lostot. A korai anyagaink a fentiek keverékét hozták, de volt ott egy sor doom hatás is olyanoknak köszönhetően, mint a Candlemass, a Trouble és a St. Vitus."


A Vallenfyre megalakulása azonban nem egy nosztalgikus pillanatnak köszönhető, hanem egy igazi tragédiának...

"2009 nyarának végén az apámnál, John Mackintosnál prosztatarákot állapítottak meg az orvosok. Ősszel aztán, miközben folyt a kezelése, a Paradise Lost a legutóbbi albummal (Faith Divides Us - Death Unites Us) turnéra indult Európában. Egy hét sem telt el, és a mamám azzal hívott fel, hogy apám tüdejében is felfedezték a rákot, és hogy gyógyíthatatlan beteg. Csupán pár hete maradt hátra. Úgy döntöttem, hogy kiszállok a turnéból, és a feladataimat rábíztam a a tehetséges gitártechnikusomra, Millyre (aki nem azonos a Vallenfyre gitáros Mullyval).
A követlező pár hetet otthon töltöttem a szüleimmel. Egy nagyon szomorú és fájdalmas időszakot követően apám december 2-án, a kora reggeli órákban elhunyt. A következő hetek során a gyász minden ismert fázisán átestem. Amikor kezdtem nagyon átmenni önrombolóba, elhatároztam, hogy mindebből inkább létrehozok valamit. Már csak azért is, hogy kimutassam a tiszteletet az ember iránt, aki a legelső bulikra elfuvarozott bennünket, amikor még egyikünknek sem volt jogsija. Az általam ismert egyetlen apuka iránt, aki meghallgatta a rádióban a Bolt Thrower Peel Sessionjét. Az ember iránt, akitől az első akkordos könyvemet kaptam.
Úgy döntöttem, hogy egyenesen visszamegyek a kezdetekhez. A death, crust és doom zenei gyökereimhez. Eleinte a félelem, a szorongás vezérelt, és nem azért születtek ezek a zenék, hogy bárki is hallja őket. Csak kieresztettem magamból őket. Miután azonban született néhány felvétel, rájöttem, hogy valójában élvezem a dolgot, de azt akartam, hogy néhány barátom is részt vegyen benne, hogy az egész még élvezetesebb legyen.

A nagylemez címe A Fragile King lesz, ami utalás apámnak a rákkal folytatott küzdelmére. A szövegek is többségében erről szólnak, de azért bennük van a társadalomról, a vallásról, a politikáról és a párkapcsolatokról alkotott markáns véleményem is. Elég zord mindegyik."


www.vallenfyre.co.uk
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS