SCERRA - Klipbemutató és villáminterjú

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 7. (szerda) 08:32 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 8. (csütörtök) 10:02

A Watch My Dying vendégeként idén az országhatáron belül és azon kívül is számos helyen felbukkant a ScerrA zenekar, amelynek legelső fellépése a 2010-es MetalFesten volt. A szimfonikus elemeket is alkalmazó extrém metal banda első hivatalos klipje a mai napon debütál. A videót a teljes egészében szabadon letölthető tavalyi debüt, a Kétségekkel vagy anélkül utolsó dalához, a Lili Rabie énekesnő vendégeskedésével elkészült Imago dalhoz forgatta a csapat.


SCERRA - Imago ft. Lili Rabie (a 2010-es Kétségekkel vagy anélkül albumról)

A klip csekkolása után kattints a ScerrA énekesével, Virágos Ádámmal készült villáminterjúnkhoz!
SCERRA:
Udvardi Ákos gitáros
Virágos Ádám énekes
Barta László dobos
Száraz Bence gitáros
Fekete Zsolt basszusgitáros

 


1. Az első fellépésetekre a 2010-es Metalfesten került sor, ahová közönségszavazással jutottatok be. Hogyan mozgósítottátok a népeket és milyen volt maga a buli?

"Igaz, a debütáló lemezünk (Kétségekkel vagy anélkül), csak 2010 márciusában jelent meg, de gyakorlatilag már jóval előtte nálunk volt a kész anyag, és nem voltunk restek megmutogatni ennek-annak. Így amikor már meg is jelentettük, csak a szélesebb közönség számára volt ismeretlen, a hozzátartozók és a tágabb haveri kör számára már nem annyira. Amikor megtudtuk, hogy adott a lehetőség, csak annyi volt a feladatunk, hogy az egy hónap alatt szerzett rajongókat, valamint az ismerősöket mozgósítsuk. Hírt kellett adnunk, hogy itt a nagy lehetőség és ahogy csak lehetett, ezt meg is tettük! A többi már csak rajtuk múlt…
A MetalFestes buli mindenképp emlékezetes marad mindannyiunk számára! Hiába a korai kezdés és a technikai malőr, nagyon jól éreztük magunkat, és a közönségszavazás reklámértékének köszönhetően bizony igen sokan eljöttek megnézni minket! Mondanom sem kell, nem bántuk meg, hogy a Metalfest keretein belül adtuk a legelső koncertünket, azt meg pláne nem, hogy a másodikra is majdnem kijutottunk!"2. A debütáló buli óta mi minden történt veletek?

"Ezt a kérdést egy kicsit nehéz úgy megválaszolni, hogy ne hagyjak ki semmit, hiszen majd' másfél évről kéne dióhéjban beszélni. Ez már csak azért sem egyszerű feladat, mert nem ültünk a babérjainkon! A MetalFest után az volt az első dolgunk, hogy egy komplett, egész órás programot összerakjuk, majd kezdetét vette az őszi-téli koncertsorozat. Miután annak vége lett, decemberben szerepeltünk az Over The Under válogatáslemezen, januártól pedig ismét belevetettük magunkat az országjárásba, immáron az új, a klipben is látható fellépőruhákkal felszerelkezve!
Áprilisig saját szervezésben folyt a turné, aztán csatlakoztunk a Watch My Dying-hoz, akikkel egészen nyárig mindenhova együtt mentünk, beleértve a határon túli településeket is. A nyári fesztiválszezon idején sem tétlenkedtünk - aki kíváncsi volt ránk, az megnézhetett minket a Rockmaratonon, vagy akár a felvidéki Szittya fesztiválon, és természetesen megannyi más koncerten.
A nyár folyamán volt szerencsénk megmutatni magunkat az első Tattoo The Sun fesztiválon is, több mint 700 ember előtt, valamint a teltházas A38 Hajón is, ahol a különleges vendég a kanadai Unexpect volt. Ezt a két utóbb említett bulit is a WMD-s srácokkal nyomtuk le, és most ősszel is együtt garázdálkodunk majd jó pár helyen!"


3. Az Imago dalról és klipről mit kell tudni?


"Az Imago több szempontból is egy elég érdekes darabnak számít, mivel a dal alapjait Bence (Száraz Bence gitáros) rakta le, mindössze 16 évesen. A másik érdekessége, hogy a mai napig ez az egyetlen olyan szerzeményünk, amelyben női ének hallható. Köszönet Lili Rabie-nek! Lili egyébként a Török Pál Jazz Local-ból lehet ismerős, és nem is nagyon kell bizonygatni, hogy egy született tehetség!
A nóta szövege, ahogy a cím is mutatja, egy, a gubózás utáni végleges állapotát elérő rovarról, a mi esetünkben egy lepkéről szól. Díszes és törékeny szárnyai, csapongó repkedése miatt gyakran a lélek szimbólumaként emlegetik. Ha negatív értelemben vesszük, mivel vonzza a fény és a láng, az önpusztítás megtestesítője. A dalban az utolsó szárnycsapásainak lehetünk tanúi, mielőtt utoléri és tűre húzza maga az elmúlás.
Mivel egy elég dallamos tételről van szó, úgy gondoltuk, hogy tökéletes volna első klipnótának. Maga a forgatás két kamerával történt és összesen tizenöt órát vett igénybe, ebből kilenc Lilivel és a zenekarral zajlott, hat pedig a történeti szál szereplőivel. Persze, sok időt töltöttünk az utómunkálatokkal is, a vágással, az effektek kidolgozásával, a színek megadásával... Amúgy ez is teljesen belső munka volt, Bence rendezte a klipet, és ő is végezte el szinte az összes tennivalót!"4. A nyár legemlékezetesebb pillanata a ScerrA számára?

"Mivel régi álmunk volt, hogy egyszer összehozzunk egy valóban működő zenekart, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez volt életünk eddigi legjobb nyara. Jó pár koncertet letoltunk, közben meg írtuk az újabb dalokat is, viszont egy dolog nagyon hiányzott az idei nyárból... Minden évben el szoktunk menni egy pár napos zenekari nyaralásra, ahol nem foglalkozunk semmi mással, csak azzal, hogy jól érezzük magunkat. Ezt azért a múlt hétvégi szerb koncertezés alkalmával igyekeztünk bepótolni! Miután adtunk egy nagyon jól sikerült bulit Szabadkán, mindannyiunk hatalmas bánatára egész éjszakára bezártak minket a szórakozóhelyre, így kénytelenek voltunk reggel kilencig mulatozni! (nevet)
Pár óra alvás után kényelmesen - és hulla fáradtan - elindultunk Óbecsére, de nem jutottunk csak Topolyáig, mert ahogy voltunk, koszosan és büdösen, nem tudtunk ellenállni a szabad strand adta lehetőségeknek. Persze fürdőgatya senkinél nem volt, de úgy voltunk vele, hogy a szerbek eddig se bírtak túlzottan minket, hát eztán sem lehet nagy gond! (nevet) Estére sikeresen megérkeztünk a célállomásra, kipakoltunk, majd ismét toltunk egy jó kis szimfonikus metal zúzdát! Meg kell jegyeznünk, hogy igen hálás a délvidéki közönség, a pozitív koncertkritikáikat mind a buszunkra firkálták! És ha ez még nem lett volna elég, az este még abban a megtiszteltetésben is részesültem, hogy két dal erejéig a Watch My Dying vendégénekese lehettem! Ezúton is nagy köszönet nekik!"5. A 2010-es debütnek mikor lesz folytatása?

"A villáminterjú elején említettem, hogy nem nagyon szoktunk tétlenkedni, úgyhogy a korábban felsorolt események közben egy röpke stúdiózást is elvégeztünk, maelynek apropója a még idén megjelenő lemezelőzetesünk! A megjelenés több okból is egyedülálló lesz, mivel egy dupla CD-s kiadást tervezünk, vagyis az új anyag közkívánatra, immáron kézzel fogható formában tartalmazni fogja az első lemezünket is!
Az új ScerrA anyag a Tövistánc címet viseli, 3 tétellel. A címadó dal és annak angol nyelvű változata mellé felkerül rá a Függőség című nóta is. Az utóbbi ismét egy különlegesség, ugyanis egy olyan vendég tette hozzá a tehetségét, mint Török-Zselenszky Tamás (Zselenszky, ex-Eleven Hold)!
Természetesen a koncertezéssel sem szeretnénk leállni, ígéretünkhöz híven még rengeteg helyre el kell jutnunk, úgyhogy nem fogunk unatkozni az év hátralévő részében sem! Főleg, hogy illene már előrukkolnunk egy igazi nagylemezzel is…"


ScerrA zenekar - Facebook
ScerrA - Facebook

Hozzászólások

[008719]
AngyalGyula
Szimpatikus és tehetséges csapat, ráadásul elképesztően rövid idő alatt sok jó jött nekik össze. Szurkolok nekik.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS