CSISZÉR LEVENTE - A Kárpátiától az angyalokig

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 4. (vasárnap) 14:02

Augusztus 20-án jelent meg a Kárpátia új nagylemeze, a Justice For Hungary, és azóta már hivatalossá vált, hogy Szupermen, azaz Szijártó Zsolt is csatlakozott a zenekarhoz. Az Akelából emiatt kilépett Szupi az elmúlt időszakban egyre több Kárpátia bulin szerepelt beugrósként, ugyanis Csiszér Levente gitárosnak gyermeke született, és több időt akart szentelni a családjának, ami a Kárpátia közismerten sűrű koncertprogramja mellett csakis így volt megoldható.
Csiszér Levente a '80-as évek végén a Vivaldi soraiban tűnt fel, később játszott a Tequilában, majd három csapatban is a Kormorános Tóth Renivel (ma Örökség), a HD Bandben, a Bulldozerben és a Rat Boysban, 2000 és 2004 között pedig a Cool Head Clan tagja volt.
A 2003-ban megalakult Kárpátia mellett Levi szólóalbumokkal is jelentkezett az utóbbi években, 2009-ben jelent meg az instrumentális prog rockos Planetium, 2010 végén pedig elkészült a Tales Of Rovers, amelyen különleges vendégként Pénzes Matild és Molics Zsolti is énekel.
Kattints, ha érdekel villáminterjúnk a harmadik szólóalbumra készülő gitárossal.

KÁRPÁTIA - Ébredj magyar! (Sümeg, 2011/07/09 - 3 gitárral)

1. Szupermen beszállása a Kárpátiába három gitárost eredményez majd, vagy netán te már ki is szálltál a csapatból?


"Nagyon örülök Szupi és Zoli (Bäck Zoltán) érkezésének - nagyon jó arcok és zenészek. Az elmúlt 8 év sikere sok munkával és energiabefektetéssel járt, most szeretnék egy kis szusszanásnyira a családommal lenni. Továbbra is részt veszek a stúdiómunkákban, játszom a bulikon is, a 3 szólógitáros felállás is nagyon tetszik... (nevet)  ...csak most nem megy minden alkalommal."
2. Az új Kárpátia lemezről, a Justice For Hungary-ről melyek a kedvenc számaid és miért?"Az én hitem című dal az emelkedett hangulata, a Justice a lendülete és a nyersen metalos és szókimondó mivolta miatt. Utóbbiban Szupi szólója is pazar! És persze a Palotás szóló (a Jól ismertek engem dalban) is nagy kedvenc, ez már amolyan megszokott Kárpátia hagyományként tiszteleg ősi nagyjaink előtt."


KÁRPÁTIA - Az én hitem (a 2011-es Justice For Hungary albumról)
3. Kevesen tudják, hogy már két szólólemezt is készítettél. Mit kell tudni ezekről, és miért fontos számodra, hogy szólóalbumokat is készíts?


"Természetesen a pihenés is sok munkával zajlik a Kárpátia mellett, gyakorlatilag folyamatos komponálással és házi stúdiózással. Sok az ötlet a fejemben, így születnek sorban a szólólemezeim is. Mindkét lemez (Planetium, Tales Of Rovers) a hangulatát tekintve a 'fantasy' műfajt célozza, a kicsit földről elrugaszkodott, elszállós, misztikus és egyben optimista zenei dimenziót, progresszív módon, sok egyéb hangszerrel a gitárok mellett. Utazunk az űrben, utazunk a Földön, világ és világ között. Egyébként most jön ki a 3. lemez New World Fantasy címmel, ami Dvorak Új világ szimfóniájának egy rockos átirata nagyzenekari hangszereléssel. Az emberiség történetét dolgozza fel két színben, ez amolyan rockszínházos anyag lesz."
4. Kikkel készült a Tales Of Rovers, és kiknek ajánlanád ezt a muzsikát?


"A Tales Of Rovers két angyal Földre érkezéséről szól, akik megérzik az emberek szenvedéseit és örömét, majd boldogan hagyják el ismét ezt a dimenziót, hogy jelentsék a 'Főnöknek', hogy azért nincs itt akkora baj... (nevet)  A két szereplő, a két énekhang: Pénzes Matild, aki a 'kiskecelányomtól' a Nightwishig mindent tud az éneklésről, nagyon jellegzetes és egyéni stílusban, a másik pedig Molics Zsolt, akit nem kell bemutatnom... Kelet-Európa legnagyobb bariton-tenorja! Le a kalappal mindkettőjük előtt!"

Levi zenéibe ide kattintva tudsz belehallgatni.

 

5. Milyen zenéket hallgatsz otthon, kik a kedvenc gitárosaid, zenekaraid?


"A Facebook kedvenc listájába se fért bele minden, amit szerettem volna, vagy inkább csak nincs időm felsorolni. Főleg a gitárosokat. Mindenesetre a Supertramptől az AC/DC-ig mindent fogok. A fő érdeklődési területem azonban jelen pillanatban is a filmzene! Földre borulva hallgatom az olyan nagyságokat, mint Hans Zimmer, John Williams vagy Howard Shore. Van mit tanulni tőlük, egyben nagyon izgalmas szakmai kihívást jelent valami hasonlót létrehozni. Remélem, hogy az Új Világ Fantázia című új anyaggal mutathatok én is hasonló ízeket."

További infók Leviről, a lemezek beszerezhetőségéről itt:
www.csiszerlevente.com


VIVALDI - Az utolsó harcos (demó, Levi első komoly csapata a '80-as évek végéről)

 

Hozzászólások

[008505]
apolo
az első szólólemezét,a planetiumot hallottam,az olyan pink floyd/yes szerű volt,minőségi muzsika. és a vivaldira is emlékszem,még korai hammeres cikkük is volt.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
2020. december 5. (szombat) 08:25

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja. A lemez producere az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer volt, a borítót Kristian Wåhlin készítette, harmadik előzetesként pedig az Another Face dallal lehet ismerkedni.   www.facebook.com/witherfall     A csapat tagsága így fest: Joseph Michael énekes/billentyűs (Sanctuary), Jake Dreyer gitáros (Iced Earth, Demons And Wizards), Anthony Crawford basszusgitáros (Chon, Shalmor, Allan Holdsworth stb.), Marco Minnemann dobos (The Aristocrats, Joe Satriani, Necrophagist, Steven Wilson stb.), élőben pedig Alex Nasla billentyűzik majd. WITHERFALL - Another Face (a 2021-es Curse Of Autumn előzeteseként)   Az As I Lay Awake dalhoz készült horrorklipet Zev Deans (Ghost, Behemoth, Chelsea Wolfe) rendezte....

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger
EYEHATEGOD - Hét év után új album érkezik márciusban, itt az első dal: High Risk Trigger

2014-ben jött ki a legutóbbi EyeHateGod lemez, az utódja pedig március 12-én jön majd ki A History Of Nomadic Behavior címmel. New Orleans nehézkötésű fickói visszatértek a Century...

STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020
STEEL PANTHER - Új klip született: Fuck 2020

Heavy Metal Rules címmel még tavaly ősszel látott napvilágot a Steel Panther ötödik albuma, a 2017-es Lower The Bar lemez folytatása, amelynek Fuck Everybody dala egy új verziót és egy...

THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS