METALLICA - A Lou Reeddel közös album borítója

Egy új állatfaj születése...

2011. szeptember 2. (péntek) 06:27 | utoljára módosítva: 2011. szeptember 10. (szombat) 17:38

Lou Reed és a Metallica közös albuma, a Lulu a mellékelt borítóval jelenik meg október 31-én. Reed és a Metallica mellett a produceri munkálatokból Hal Willner és Greg Fidelman is kivette a részét, utóbbi felelt a lemezanyag keveréséért is.
"Nagyon érdekelt minket a közös munka - mondta James Hetfield. - Hatalmas kérdőjelek jelentek meg előttem: 'Milyen lesz?' 'Mi történik majd?', úgyhogy óriási volt, amikor Lou elküldte a Luluval kapcsolatos szövegeket. Ez már olyasmi volt, ami bele tudtuk ásni magunkat. Letehettem az énekesi, szövegírói kalapomat, itt a zenére kellett koncentrálnom. Nagyon erős szövegek voltak ezek, hangulatfestő jelleggel. Lars és én leültünk egy akusztikus gitárral, és hagytuk, hogy ez az üres vászon oda vigyen, ahová csak szükséges. Nagy ajándék volt ez a felkérés, mármint hogy nyomjuk rá az egészre a 'tallica bélyeget. Pontosan ezt is tettük."
"Ez egyértelműen nem egy Metallica vagy egy Lou Reed album - tette hozzá Kirk Hammett. - Ez valami más, egy új állatfaj, egy hibrid."
A Lulu anyagát egy német expresszionista drámaíró, Frank Wedekind két darabja inspirálta, az 1895-ben bemutatott 'A föld szelleme', illetve annak 1904-es folytatása, a 'Pandora szelencéje'. A két Lulu-darab főszereplője egy feslett erkölcsű táncosnő, aki annyira vonzó, hogy senki sem képes neki ellenállni, és akit végül Hasfelmetsző Jack tesz el láb alól Londonban. Érdekesség a drámaíróval kapcsolatban, hogy anyja magyar színésznő volt.
Lou Reed így nyilatkozott a Metallicával közös albumról: "Félelmetes lett. Egy hajszálnyit sem módosítanék rajta. Nemcsak, hogy pont olyan lett, amilyennek lennie kellett, de még a legmerészebb álmaimat is felülmúlta. Az eddigi legjobb teljesítmény jött elő belőlem - emiatt az energikus csapat miatt. Elképesztőek."
Egyelőre ezek a dalcímek váltak ismertté: Junior Dad, Mistress Dread, Pumping Blood, Frustration, Little Dog.

Hozzászólások

[008870]
hetfield
nokérem meghallgattam az egész lemezt, szörnyű amit ez a kappanhangú makog, én nem égetném magam hetfield-ék helyében.
[008558]
Kardhordoz
Ha ezzel a borítóval jelenik meg a lemez akkor mint a csúnya nőre erre is zsákot kell húzni...
[008493]
jrpi
ezen az albumon felváltva fog énekelni James és ez a mókus? lehetséges hogy kisül valami jó ebből a dologból, bár szerintem 2-3 értékelhető nótán kívül elég felejtős lemez lesz... nagyon remélem hogy Metallica logo nem kerül a borítóra!
[008489]
bogar
ez a borító hát anyám igen ez már 1 rakás kaki.ilyen fos borított csinálni.De még a project is minek?felesleges idő pocsékolás.inkább 1 új albummal jönnének elő nem ilyen szarsággal.
[008484]
Rockazelet
Nagyon felkeltette a figyelmemet már az első hír is. Véleményt nem mondanék, előbb hallani szeretném. A borítórol annyit, szerintem nem találták el, de a dalok témájához valószínű ez illik. Aztán a végén lehet hogy valami jó fog kisülni belőle. Azért, inkább a kövi Metallica lemezt várom jobban.
[008480]
Attikorn
Szerintem jó lett a borító. Alternatív. Pont az az a különleges, érdekes benne, hogy "szar". Hogy nincs benne semmi igazán. Főleg, hogy nincs feltüntetve az előadó, szóval nem tudni, hogy ez Metallica, Lou Reed, Metallica & Lou Reed vagy eseteg MeLouReed.
[008476]
vinylfanatic
Hát ez a borító tényleg borzalmas lett.Azonban a zene az tuti.Ezt a Metallica dolgaitól külön kell választani és úgy kell értékelni.Lou Reed az egyetemes rocktörténelem egy meghatározó figurája.Aki ezt megkérdőjelezi az ne nevezze magát rock rajongónak.Ezek a nóták egytől egyig klasszikusak.Ez a lemez szép gesztus volt Lou felé a Metallica részéről!
[008471]
KillEmAll
Ilyen ronda borítóval az év albumának kell lennie hogy megvegyem. Az eddigi borítóik sem voltak kifejezetten esztétikusak (kivéve a ReLoadé és a Justicé, azok nagyon tetszenek), de nem is néztek ki rosszul. Ez viszont olyan szinten ocsmány, hogy hirtelen nem is találok rá elég kifejező szavakat. Ráadásul még fantáziátlan is. Igazán példát vehetnének mondjuk az új Five Finger Death Punchról vagy az új Machine Headről.
[008469]
Metal213
Meglátjuk, meghalljuk, eldöntjük! Előre nem mondanék semmit! Kihívás ez nekik (amiket szeretnek, tudjuk), és lehet nekünk is az lesz!? Veszíteni valójuk nincs az tuti!
[008468]
heavy
Katasztrófa mám a borító is!
[008467]
bloodyroots
Szerintem ez egyre gázabb...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
2020. november 27. (péntek) 08:16

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az Epica legutóbbi lemeze a 2016-os The Holographic Principle volt, és eredetileg októberben jöttek hozzánk a friss turnéval, méghozzá az Apocalyptica társaságban. A világjárvány miatt azonban a turnét el kellett halasztaniuk, egyelőre úgy áll, hogy a budapesti koncert így 2021. március 10-én lesz. "Értesítjük az érdeklődőket és jegytulajdonosokat, hogy az Epica / Apocalyptica turné a bizonytalan európai járványhelyzet miatt halasztásra került. A jó hír, hogy csupán kevesebb mint 5 hónappal tolódik a dátum, a budapesti koncert 2020. október 25-e helyett 2021. március 10-én lesz - változatlan fellépőkkel és helyszínnel, a már megváltott jegyek természetesen érvényesek az új dátumra."   www.facebook.com/epica A koncert...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS