MOBY DICK - Megváltozott a lemezcím, itt a borító!

5 kérdés - 5 válasz

2011. szeptember 1. (csütörtök) 12:36

Október 10-én jelenik meg a Moby Dick új stúdióalbuma, ám nem az eredetileg tervezett Durván akár a vulkán címmel. A legutolsó Moby Dick sorlemez, a Se Nap se Hold még 2005-ben jött ki, úgyhogy komoly elvárásoknak kell megfelelnie az utóbbi években inkább a különféle projektekre - Hungarica, Bloody Roots - koncentráló legendás thrash csapatnak. A gitáros/énekes Smici soproni stúdiójában jelenleg is folyik a munka a végül 'A holnap ravatalán' címet kapott lemezen, amelyről Mentes Norbi árult néhány új részletet egy villáminterjúban.


Kattints a folytatáshoz!  
1. Miért döntöttetek végül 'A holnapok ravatalán' lemezcím mellett?

"Amikor annak idején elkezdtünk gondolkodni az új lemez címén, ez 'A holnapok ravatalán' verzió már felmerült, de akkor pont én mondtam azt, hogy szerintem egyedibb, jobb a 'Durván akár a vulkán'. Ahogy viszont kezdett kialakulni a borító, amit Sallai Peti készített el, valahogy olyan irányt vett az egész, hogy végül ez az új cím jobban passzol mind a grafikai megjelenítéshez, mind magához az albumhoz, ideértve a szövegek üzenetét is. Szerencsére még nem volt késő módosítani a címen."
2. Hogy álltok az új anyaggal és milyen lesz?


"Már mindent feljátszottunk, annyi van még hátra, hogy Smici felrak pár vokált, aztán pedig kezdhetjük is a keverést! A lemez jó lesz! (nevet) Szerintem tetszeni fog az embereknek!"


3. Hogyan oszlott meg most a nótaírás?

"Az új dalok 60 százalékát most én hoztam, a többit Hofi (Hoffer Péter dobos), illetve Tamás (Schmiedl Tamás énekes/gitáros), a szövegeket pedig ezúttal is a mester, Pusztai Zoli írta."MOBY DICK - Durván akár a vulkán + Keresztes vitéz (ZP, 2011/07/26)

4. Az új klipnek már el kellett volna készülnie, nem?


"Egy nagyon pici csúszásban vagyunk, de napokon belül kész a videó. Azt valószínűleg sokan tudják, hogy ez egy koncertklip lesz, amit a júliusi Zöld Pardonos koncerten rögzítettünk a Durván akár a vulkán dalra. Azért esett a választásunk erre a számra, mert egyrészt ez volt az egyik olyan új dal, ami már elsőre összeállt, másrészt pedig ez egy olyan nóta a véleményünk szerint, amelyből kiderül, hogy mire is lehet számítani az október elején érkező lemez kapcsán. A klip jövő hétvégére elkészül, azaz szeptember 10. körül várható a debütálása!"


5. Milyen extrát terveztek az új album mellé?

"Mivel ez a 30 éves jubileumi lemezünk, nagyon odafigyelünk a részletekre! Egyrészt arra, hogy az új dalokból a lehető legtöbbet hozzuk ki, zeneileg, szövegileg és persze a hangzás terén is, másrészt arra, hogy minél több mindent nyújtsunk a CD mellé. A limitált példányos digipack verzió mellé tehát jár majd egy bónusz DVD is, amire az 1998-as 'Búcsúkoncertünk' felvételét tesszük fel. Ez korábban csakis VHS formátumban jelent meg. De felpakoljuk a DVD-re az új klipet is, akárcsak az albumhoz kapcsolódó werkfilmeket, sőt, poszter is jár majd mellé, és dedikálni is fogjuk az összes példányt! A CD/DVD anyag máris előrendelhető, kedvezményes áron, és az is fontos, hogy a megrendelők kedvezményes áron válthatnak jegyet a december 10-ei jubileumi és lemezbemutató bulira, ami a Fehérvári úti Club 202-ben lesz."


'A holnapok ravatalán' digi CD+DVD-t máris megrendelheted itt, akár koncertjeggyel és pólóval is!


www.moby-dick.hu
www.facebook.com/mobydickzenekar

Hozzászólások

[008511]
apolo
vasihazafi.hu.>hallgatnivaló>és ott mész lefelé a cikkeken,a 6.cikkoszlopban van.de van ott egyébként sok más érdekes olvasnivaló.
[008491]
vinylfanatic
Hát kerestem azt a Göbl interjút Apolo,de nem találtam.
[008490]
bogar
Már ideje volt 1 új albumnak.Remélem a következőre nem kell megint jubileumi évet várni.
[008477]
vinylfanatic
Hát igen. Ha lehet mostanság még aktuálisabbak a szövegek mint Anno,sajnos.Az első három lemez mára klasszikussá érett.Aki ezt kétségbe vonja,az hallgasson Depressziót vagy valami hasonló menő dolgot.MOBY DICK FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!
[008465]
apolo
remek göbl gábor interjú a vasihazafi.hu-n. azért az érdekes,hogy meghallgatva a régi,húszéve koptatott m.d. albumaimat-ugass kutya,kegyetlen évek,körhinta-sajnos mennyire aktuálisak,mennyire nem kopott meg a szövegeik tartalma.azért ez valahol rémisztő.
[008462]
Rockazelet
Valahogy jobban tetszik nekem is.
[008459]
Kardhordoz
Ez a cím Dickesebb lett jobban passzol az eddigiekhez! Az év legjobban várt albuma számomra! És nagyon érdemesnek ígérkezik megrendelni a CD+DVD-s verziót!
[008458]
Attikorn
Örülök, hogy megváltoztatták a címet. A régi elég gagyi volt.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS