NAPOLEON BOULEVARD - Feloszlik, nem oszlik?

Úgy látszik, sikerült csúnyán összeveszniük

2011. július 31. (vasárnap) 10:20

A '80-as évek második felének egyik hazai sikercsapata, az annak idején közel egymillió hanghordozót eladott Napoleon Boulevard tavaly egy Világfalu című új albummal tért vissza, ezzel ünnepelve a 25. évfordulót. Két nappal ezelőtt a zenekarvezető és billentyűs Erdész Róbert (ld. Solaris) az alábbi nyilatkozattal jelentette be a csapat végét:
"Kedves Napoleon Boulevard rajongók, ismerősök, zeneszerető barátaink!
Ezúton köszönjük azt a sok figyelmet, szeretetet és érdeklődést, amit az utóbbi két évben, a zenekar jubileumi időszakában kaptunk tőletek. Ennek köszönhető, hogy ez az időszak jóval hosszabbra sikeredett, mint eredetileg gondoltuk. Mára azonban eljött a búcsú ideje..."
Kattints a folytatáshoz, valamint Alvinék és a Zorall Szállj velem feldolgozásaihoz!
"...A Napoleon Boulevard zenekar újra fölfüggeszti működését, mint annak idején, húsz évvel ezelőtt. Koncerten és újabb Napoleon Boulevard lemezeken mostantól már nem találkozhattok velünk. Nem szeretnénk azonban búcsúajándék nélkül távozni: azon vagyunk, hogy az ősz folyamán még megjelenjen a tavalyi SYMA-koncert DVD-je, amit mindannyian a Napoleon Boulevard "életmű" méltó összefoglalásának szánunk.

De senki ne keseredjen el jobban, mint amennyire muszáj: Vincze Lilla szólóban minden bizonnyal folytatja pályafutását, koncertjein nyilván több, egykori Napoleon Boulevard dal is el fog hangzani. Sőt, kísérőzenekarában a Napoleon Boulevard egykori basszusgitárosa, Pócs Tamás is szerepet vállalt. Így aztán, ha nem is a zenekar, de a dalaink azért - legalább részben - ott lesznek mindannyiótokkal, akik szerettétek őket.

Még egyszer köszönjük azt a sok-sok lelkesítő és inspiráló figyelmet és szeretetet, amit kaptunk tőletek."

Erdész Róbert bejelentése ellenére azonban úgy látszik, hogy a csapat nem áll le, az alábbi felállásban folytatja a koncertezést: Vincze Lilla énekesnő, Pócs Tamás basszusgitáros (Tompox), Vámos Zsolt gitáros (HARD), Nagy "Liszt" Zsolt billentyűs (Korál Forever, ZBB, Special Guest stb.), Gilián Gábor dobos, Tasi Ádám fuvolás (Tompox).
A Napoeon Boulevard legközelebb augusztus 5-én lép színpadra Sajószögeden.

A csapat Facebook oldala

ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Szállj velem (Napoleon Boulevard feldolgozás)

ZORALL - Szállj velem (a Napoleon Boulevard a Maidennel karambolozik)
 

Hozzászólások

[008187]
uz75
úúúúúúúúú De készek vagytok!
[008186]
Aikidoka
Úristen... inkább kattintok ezentúl.
[008180]
tzar
Most akkor a hírekkel van bajod, vagy mivel?
Nem érdekel a hír, kattintasz. Ilyen egyszerű.

Most akkor hardcore, post-hc vagy "metálabb" hiányod van.
Nevesítsd kérlek a dolgot, mert zavaros, amit írsz.


[008179]
Aikidoka
Vegyél elő egy egy évvel ezelőtti lapszámot, hasonlítsad össze a felhozatalt. Az általad felsorolt zenekarok jó része nem illik bele az általam említett műfajokba, szóval én se értem miről beszélsz. A honlapot nem kell megvennem, viszont az újságban is ezek a hírek szerepelnek, maximum pár hetes késéssel. Hangot mertem adni annak, hogy nem igazán tetszik, hogy ennél ezerszer 'metálabb' zenekarokról semmi nincs már az újságban, ennyi történt.
Tudom lehet mást is olvasni, saját fanzinet készíteni, ezt már ne írjad le. Komolyan.
[008178]
tzar
Aikidoka: Bocs, de miről beszélsz?
Kiírtva?
A nyári számban Black Dahlia, Parkway Drive, Bring Me, Skindred interjúk vannak, a Hangpróbában ott az Unearth, a Dahlia, az SS. Aztán A Storm Of Light, Catacombe, de kár is folytatni.

Ez egy honlap, nem kell megvenned, ha valami nem érdekel, kattints máshova. Nyugodtan.
[008177]
Aikidoka
Engem ez a hír csak azért zavar, mert pár hónap alatt az mhh-ból ki lettek irtva a hardcore, post hc/metal és egyéb zenék, amelyek egykét ember szerint nem érdemesek arra, hogy a különböző true meg folk metal zenekarokkal szerepeljenek együtt. És akkor ezt kell olvasnom? Erre van hely? Nevetséges...
[008174]
Manowar
A Napoleon Boulevard valóban nem metal, viszont iszonyat jó lemezeket készítettek. És a Solarisos időkben tényleg nem nagyon volt tőlük jobb zene a környéken. A hangszeres tudásuk megkérdőjelezhetetlen, az énekhang pedig fantasztikus volt. És attól, hogy nem metal, egy hírt szerintem is megérdemeltek. És egy kérdés: Ha én rockernek tartom magam, akkor gáz, hogy olykor meghallgatok mondjuk egy Tom Waits vagy Nick Cave, netalántán egy Napoleon Boulevard lemezt?
[008170]
uz75
Én pár hete még a szülővárosom egyik fesztiválján a Neotonra nyomtam! ÉS.....? Ki nem szarja le? Előtte meg Amorphis(ELEGY)dübörgött az autómban. Az élő, emberek által előadott zenének megfogalmazhatatlan hatása van az emberre. Ez nem MP3 vagy az otthoni HI-FI!Mondom ezt úgy hogy van jócskán metalkoncertes tapasztalatom is. Amorphis, The Cult 2x, Ossian, Depi, Tankék a teljesség igénye nélkül. METAL UP YOUR ASS!
[008168]
Aikidoka
Nane, ezt nem fogom túlélni :( Kik is ezek?
[008161]
Nunu
Apró megjegyzés:
A Napoleon Boulevard lényegében nem más, mint a Solaris együttes, kiegészítve Vincze Lillával. Igen, zeneileg teljesen más, mint, amit a Solaris játszott (a legjobb magyar lemez Evör a Marsbéli Krónikák, nemzetközi színtéren sem sok jobb lemezt ismerek).
Vincze Lilla meg az egyik legjobb magyar popénekesnő az elmúlt 30 évből.
Amúgy tény, amit a Napoleon játszott, az popzene. Ha nem szerepel itt, akkor sem hiányozna ide, de egy megjegyzést megérdemel.
[008156]
vinylfanatic
Fiúk,ne vonjátok már kétségbe a Hammer stáb- élén a főszerkesztővel-szakmai hozzáértését!A Napoleon Boulevard igenis metal banda.Hol marad a széles látókör?!
[008155]
vandorsolyom
Ezt én sem értem.
[008151]
Pinyo
Ennek mi köze a metalhoz???
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS