NAPOLEON BOULEVARD - Feloszlik, nem oszlik?

Úgy látszik, sikerült csúnyán összeveszniük

2011. július 31. (vasárnap) 10:20

A '80-as évek második felének egyik hazai sikercsapata, az annak idején közel egymillió hanghordozót eladott Napoleon Boulevard tavaly egy Világfalu című új albummal tért vissza, ezzel ünnepelve a 25. évfordulót. Két nappal ezelőtt a zenekarvezető és billentyűs Erdész Róbert (ld. Solaris) az alábbi nyilatkozattal jelentette be a csapat végét:
"Kedves Napoleon Boulevard rajongók, ismerősök, zeneszerető barátaink!
Ezúton köszönjük azt a sok figyelmet, szeretetet és érdeklődést, amit az utóbbi két évben, a zenekar jubileumi időszakában kaptunk tőletek. Ennek köszönhető, hogy ez az időszak jóval hosszabbra sikeredett, mint eredetileg gondoltuk. Mára azonban eljött a búcsú ideje..."
Kattints a folytatáshoz, valamint Alvinék és a Zorall Szállj velem feldolgozásaihoz!
"...A Napoleon Boulevard zenekar újra fölfüggeszti működését, mint annak idején, húsz évvel ezelőtt. Koncerten és újabb Napoleon Boulevard lemezeken mostantól már nem találkozhattok velünk. Nem szeretnénk azonban búcsúajándék nélkül távozni: azon vagyunk, hogy az ősz folyamán még megjelenjen a tavalyi SYMA-koncert DVD-je, amit mindannyian a Napoleon Boulevard "életmű" méltó összefoglalásának szánunk.

De senki ne keseredjen el jobban, mint amennyire muszáj: Vincze Lilla szólóban minden bizonnyal folytatja pályafutását, koncertjein nyilván több, egykori Napoleon Boulevard dal is el fog hangzani. Sőt, kísérőzenekarában a Napoleon Boulevard egykori basszusgitárosa, Pócs Tamás is szerepet vállalt. Így aztán, ha nem is a zenekar, de a dalaink azért - legalább részben - ott lesznek mindannyiótokkal, akik szerettétek őket.

Még egyszer köszönjük azt a sok-sok lelkesítő és inspiráló figyelmet és szeretetet, amit kaptunk tőletek."

Erdész Róbert bejelentése ellenére azonban úgy látszik, hogy a csapat nem áll le, az alábbi felállásban folytatja a koncertezést: Vincze Lilla énekesnő, Pócs Tamás basszusgitáros (Tompox), Vámos Zsolt gitáros (HARD), Nagy "Liszt" Zsolt billentyűs (Korál Forever, ZBB, Special Guest stb.), Gilián Gábor dobos, Tasi Ádám fuvolás (Tompox).
A Napoeon Boulevard legközelebb augusztus 5-én lép színpadra Sajószögeden.

A csapat Facebook oldala

ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Szállj velem (Napoleon Boulevard feldolgozás)

ZORALL - Szállj velem (a Napoleon Boulevard a Maidennel karambolozik)
 

Hozzászólások

[008187]
uz75
úúúúúúúúú De készek vagytok!
[008186]
Aikidoka
Úristen... inkább kattintok ezentúl.
[008180]
tzar
Most akkor a hírekkel van bajod, vagy mivel?
Nem érdekel a hír, kattintasz. Ilyen egyszerű.

Most akkor hardcore, post-hc vagy "metálabb" hiányod van.
Nevesítsd kérlek a dolgot, mert zavaros, amit írsz.


[008179]
Aikidoka
Vegyél elő egy egy évvel ezelőtti lapszámot, hasonlítsad össze a felhozatalt. Az általad felsorolt zenekarok jó része nem illik bele az általam említett műfajokba, szóval én se értem miről beszélsz. A honlapot nem kell megvennem, viszont az újságban is ezek a hírek szerepelnek, maximum pár hetes késéssel. Hangot mertem adni annak, hogy nem igazán tetszik, hogy ennél ezerszer 'metálabb' zenekarokról semmi nincs már az újságban, ennyi történt.
Tudom lehet mást is olvasni, saját fanzinet készíteni, ezt már ne írjad le. Komolyan.
[008178]
tzar
Aikidoka: Bocs, de miről beszélsz?
Kiírtva?
A nyári számban Black Dahlia, Parkway Drive, Bring Me, Skindred interjúk vannak, a Hangpróbában ott az Unearth, a Dahlia, az SS. Aztán A Storm Of Light, Catacombe, de kár is folytatni.

Ez egy honlap, nem kell megvenned, ha valami nem érdekel, kattints máshova. Nyugodtan.
[008177]
Aikidoka
Engem ez a hír csak azért zavar, mert pár hónap alatt az mhh-ból ki lettek irtva a hardcore, post hc/metal és egyéb zenék, amelyek egykét ember szerint nem érdemesek arra, hogy a különböző true meg folk metal zenekarokkal szerepeljenek együtt. És akkor ezt kell olvasnom? Erre van hely? Nevetséges...
[008174]
Manowar
A Napoleon Boulevard valóban nem metal, viszont iszonyat jó lemezeket készítettek. És a Solarisos időkben tényleg nem nagyon volt tőlük jobb zene a környéken. A hangszeres tudásuk megkérdőjelezhetetlen, az énekhang pedig fantasztikus volt. És attól, hogy nem metal, egy hírt szerintem is megérdemeltek. És egy kérdés: Ha én rockernek tartom magam, akkor gáz, hogy olykor meghallgatok mondjuk egy Tom Waits vagy Nick Cave, netalántán egy Napoleon Boulevard lemezt?
[008170]
uz75
Én pár hete még a szülővárosom egyik fesztiválján a Neotonra nyomtam! ÉS.....? Ki nem szarja le? Előtte meg Amorphis(ELEGY)dübörgött az autómban. Az élő, emberek által előadott zenének megfogalmazhatatlan hatása van az emberre. Ez nem MP3 vagy az otthoni HI-FI!Mondom ezt úgy hogy van jócskán metalkoncertes tapasztalatom is. Amorphis, The Cult 2x, Ossian, Depi, Tankék a teljesség igénye nélkül. METAL UP YOUR ASS!
[008168]
Aikidoka
Nane, ezt nem fogom túlélni :( Kik is ezek?
[008161]
Nunu
Apró megjegyzés:
A Napoleon Boulevard lényegében nem más, mint a Solaris együttes, kiegészítve Vincze Lillával. Igen, zeneileg teljesen más, mint, amit a Solaris játszott (a legjobb magyar lemez Evör a Marsbéli Krónikák, nemzetközi színtéren sem sok jobb lemezt ismerek).
Vincze Lilla meg az egyik legjobb magyar popénekesnő az elmúlt 30 évből.
Amúgy tény, amit a Napoleon játszott, az popzene. Ha nem szerepel itt, akkor sem hiányozna ide, de egy megjegyzést megérdemel.
[008156]
vinylfanatic
Fiúk,ne vonjátok már kétségbe a Hammer stáb- élén a főszerkesztővel-szakmai hozzáértését!A Napoleon Boulevard igenis metal banda.Hol marad a széles látókör?!
[008155]
vandorsolyom
Ezt én sem értem.
[008151]
Pinyo
Ennek mi köze a metalhoz???
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS