THE BLACK DAHLIA MURDER - "Felmegyünk, zúzunk, és már vége is..."

A Whitechapel társaságában turnéznak Amerikában

2011. július 28. (csütörtök) 10:57

Június végén egy ingyenes buli keretében elég rendesen szétcsapta a Dürer Kertet a The Black Dahlia Murder, az amerikai turnéjuk pedig pár napja indult el, számos jóféle brutál brigád társaságában. Jogos tehát a kérdés, hogy ezek a fickók vajon mindig úton vannak?
Annyira azért nem, mert Ritual címmel sikerült összerakniuk egy extrém jellegét tekintve is nagyon hallgatós ötödik lemezt, amelynek kapcsán a tekerős, melodikus szólók mesterét, Ryan Knight gitáros adott interjút a Hammernek.

A mostani európai kanyarotok után egy igen brutál turné következik Ame­ri­kában, a Summer Slaughter. Milyen nézőszámmal megy odaát egy ilyen durvulat csomag?

"Ez egy komolyabb típusú turné, jó felvezetéssel. Olyan bandák lesznek rajtunk kívül, mint a Whitechapel, a Darkest Hour, a Dying Fetus, a Six Feet Under, és még jó páran. Ez kimondottan az extrém és death metal híveknek szól, és szerintem olyan 7-800, esetleg 900 ember ott is lesz minden este. Ha külön indulnánk útnak, nem lennének ennyien. Manapság minden városban egymást érik a bulik. Ezt már a második alkalom, hogy a Black Dahlia főzenekarként játszik a Summer Slaughter turnén, ami nagy királyság. Várjuk is rendesen. Itt még gitártechnikusra is lesz pénzünk!" (nevet)

Kattints a folytatáshoz!Játszottatok egy kevésbé extrém turnén is, a Rockstar Energy Mayhemen, az milyen volt?


"Az is jó, arra is szükség van. A Summer Slaughteren főként olyanok lesznek, akik ismerik a bandát, még ha adott esetben nem is a rajongóink. A Mayhemen viszont mindenféle metal van, ott van esély arra is, hogy elcsípj néhány olyan embert, aki még a banda nevét sem hallotta soha. Szerintem minden bandának az a célja, hogy szélesítsen a bázisán, még annak is, aki ezt letagadja! (nevet) Érted, már azzal, hogy aláírsz egy szerződést valamelyik kiadónál, azt jelzed, hogy szeretnéd, ha az emberek megismernék a dalaidat. Ez persze nem jelenti azt, hogy megcéloznánk egy másik közönséget. Egyik turnén sem játszunk másképp. Felmegyünk, zúzunk, aztán vége is a bulinak..." (nevet)


A Ritual még csak a második lemezed a Daliával. Hogy érzed magad a bandában?


"Tökéletesen, ezek itt mind nagyon jó arcok. Viccesek, bolondok, de a bandát komolyan veszik. Ez a hozzáállás rám is jellemző. Azért is vártam ezt a mostani lemezt, mármint a dalszerzést, a stúdiózást, mert amikor beszálltam hozzájuk, az előző lemez dalai már mind készen voltak. Most viszont részt vehettem a folyamatban is. Nem kicsit élveztem..."


THE BLACK DAHLIA MURDER - Moonlight Equilibrium
(a 2011-es Ritual albumról, moszkvai koncertfelvétel, 2011/06/15)


"A Deflorate lemeznél leginkább a szólóimra volt szükség. Megkaptam az alapokat, aztán nekiálltam kidolgozni a szólókat. Az is érdekes volt, de a mostani meló sokkal inkább. A zenét most együtt hoztuk össze Briannel, és egy jó fél éven át csak ötleteltünk, írtuk a témákat. Szinte egész nap."


Felosztottátok a dalokat, hogy mondjuk te írsz ennyit, én meg annyit?

"Ennél sokkal lazábban ment. Ha eszembe jutott valami ötlet, felvettem és átküldtem neki, és ő is pontosan ezt tette.Nem számolgattunk, nem osztogattunk. Végül azt hiszem, hogy tőlem öt nóta jött, tőle meg kettővel több. De ez akár fordítva is történhetett volna."


Briannel bele is nyúlkáltatok egymás nótáiba?

"Nem igazán. Ha valamelyikünk elakadt egy-egy résznél, akkor persze a másik igyekezett segíteni, de inkább mindenki a saját dalaival foglalkozott."


A korábbi bandádhoz, az Arsishoz képest itt másképp álltál a dalszerzéshez?

"Különösebben nem, de arra azért figyeltem, hogy olyan témáim legyenek, amelyek passzolnak a Black Dahlia-soundhoz. Úgy érzem, hogy már a Deflorate lemeznél is rengeteget tanultam, aztán a turnén is, most meg különösen, amikor a dalokat írtuk. De ez nem boszorkányság, pusztán arról van szó, hogy minél többet foglalkozol valamivel, annál rafináltabb leszel."A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
Két CD melléklettel megjelent lapunkat országszerte megtalálod az újságosoknál, de ezen a mailcímen meg is tudod rendelni:
rendeles@hammerworld.hu


THE BLACK DAHLIA MURDER - A júniusi moszkvai buli teljes felvétele

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
2021. május 7. (péntek) 06:35

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - X (a 2021-es album) 01. The Devils Symphony 02. In Thrash We Trust 03. Turn Up The Rage 04. Silver Cross 05. In Your Mind 06. The Ghost Of Me...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS