THE BLACK DAHLIA MURDER - "Felmegyünk, zúzunk, és már vége is..."

A Whitechapel társaságában turnéznak Amerikában

2011. július 28. (csütörtök) 10:57

Június végén egy ingyenes buli keretében elég rendesen szétcsapta a Dürer Kertet a The Black Dahlia Murder, az amerikai turnéjuk pedig pár napja indult el, számos jóféle brutál brigád társaságában. Jogos tehát a kérdés, hogy ezek a fickók vajon mindig úton vannak?
Annyira azért nem, mert Ritual címmel sikerült összerakniuk egy extrém jellegét tekintve is nagyon hallgatós ötödik lemezt, amelynek kapcsán a tekerős, melodikus szólók mesterét, Ryan Knight gitáros adott interjút a Hammernek.

A mostani európai kanyarotok után egy igen brutál turné következik Ame­ri­kában, a Summer Slaughter. Milyen nézőszámmal megy odaát egy ilyen durvulat csomag?

"Ez egy komolyabb típusú turné, jó felvezetéssel. Olyan bandák lesznek rajtunk kívül, mint a Whitechapel, a Darkest Hour, a Dying Fetus, a Six Feet Under, és még jó páran. Ez kimondottan az extrém és death metal híveknek szól, és szerintem olyan 7-800, esetleg 900 ember ott is lesz minden este. Ha külön indulnánk útnak, nem lennének ennyien. Manapság minden városban egymást érik a bulik. Ezt már a második alkalom, hogy a Black Dahlia főzenekarként játszik a Summer Slaughter turnén, ami nagy királyság. Várjuk is rendesen. Itt még gitártechnikusra is lesz pénzünk!" (nevet)

Kattints a folytatáshoz!Játszottatok egy kevésbé extrém turnén is, a Rockstar Energy Mayhemen, az milyen volt?


"Az is jó, arra is szükség van. A Summer Slaughteren főként olyanok lesznek, akik ismerik a bandát, még ha adott esetben nem is a rajongóink. A Mayhemen viszont mindenféle metal van, ott van esély arra is, hogy elcsípj néhány olyan embert, aki még a banda nevét sem hallotta soha. Szerintem minden bandának az a célja, hogy szélesítsen a bázisán, még annak is, aki ezt letagadja! (nevet) Érted, már azzal, hogy aláírsz egy szerződést valamelyik kiadónál, azt jelzed, hogy szeretnéd, ha az emberek megismernék a dalaidat. Ez persze nem jelenti azt, hogy megcéloznánk egy másik közönséget. Egyik turnén sem játszunk másképp. Felmegyünk, zúzunk, aztán vége is a bulinak..." (nevet)


A Ritual még csak a második lemezed a Daliával. Hogy érzed magad a bandában?


"Tökéletesen, ezek itt mind nagyon jó arcok. Viccesek, bolondok, de a bandát komolyan veszik. Ez a hozzáállás rám is jellemző. Azért is vártam ezt a mostani lemezt, mármint a dalszerzést, a stúdiózást, mert amikor beszálltam hozzájuk, az előző lemez dalai már mind készen voltak. Most viszont részt vehettem a folyamatban is. Nem kicsit élveztem..."


THE BLACK DAHLIA MURDER - Moonlight Equilibrium
(a 2011-es Ritual albumról, moszkvai koncertfelvétel, 2011/06/15)


"A Deflorate lemeznél leginkább a szólóimra volt szükség. Megkaptam az alapokat, aztán nekiálltam kidolgozni a szólókat. Az is érdekes volt, de a mostani meló sokkal inkább. A zenét most együtt hoztuk össze Briannel, és egy jó fél éven át csak ötleteltünk, írtuk a témákat. Szinte egész nap."


Felosztottátok a dalokat, hogy mondjuk te írsz ennyit, én meg annyit?

"Ennél sokkal lazábban ment. Ha eszembe jutott valami ötlet, felvettem és átküldtem neki, és ő is pontosan ezt tette.Nem számolgattunk, nem osztogattunk. Végül azt hiszem, hogy tőlem öt nóta jött, tőle meg kettővel több. De ez akár fordítva is történhetett volna."


Briannel bele is nyúlkáltatok egymás nótáiba?

"Nem igazán. Ha valamelyikünk elakadt egy-egy résznél, akkor persze a másik igyekezett segíteni, de inkább mindenki a saját dalaival foglalkozott."


A korábbi bandádhoz, az Arsishoz képest itt másképp álltál a dalszerzéshez?

"Különösebben nem, de arra azért figyeltem, hogy olyan témáim legyenek, amelyek passzolnak a Black Dahlia-soundhoz. Úgy érzem, hogy már a Deflorate lemeznél is rengeteget tanultam, aztán a turnén is, most meg különösen, amikor a dalokat írtuk. De ez nem boszorkányság, pusztán arról van szó, hogy minél többet foglalkozol valamivel, annál rafináltabb leszel."A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
Két CD melléklettel megjelent lapunkat országszerte megtalálod az újságosoknál, de ezen a mailcímen meg is tudod rendelni:
rendeles@hammerworld.hu


THE BLACK DAHLIA MURDER - A júniusi moszkvai buli teljes felvétele

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS