RISE AGAINST - "Nem vagyok egy klasszikusan képzett énekes"

Augusztus 10-én a Szigeten lépnek fel

2011. július 25. (hétfő) 18:56 | utoljára módosítva: 2011. július 25. (hétfő) 18:56

Aki lemaradt a Rise Against tavaly nyári teltházas bulijáról, az augusztus 10-én a Szigeten pótolhatja mulasztását. A himnikus dalairól, mérgező melódiáiról ismert chicagói punk rock négyes Endgame címmel már a hatodik albumát adta ki tavasszal, és a Tim McIlrath énekes/gitáros vezette csapat azon kevesek egyike, akik aranylemezes, Billboard toplistás mainstream sikereik ellenére is fontos üzeneteket közvetítenek a nótáikkal. A Hammerworld magazin Slipknot borítós nyári számában interjút is olvashatsz Timmel.

Az Endgame már a negyedik albumotok a sorban, amit a coloradói Blasting Roomban vettetek fel. Mi az, ami miatt mindig visszamentek oda?

"Ez egy olyan stúdió, amit a producereink, Bill Stevenson és Jason Livermore hoztak össze a haverjaikkal. Billről tudni kell, hogy a legendás kaliforniai punk rock banda, a Descendents dobosa, de éveken át a Black Flagben is játszott. A stúdiót meg az All-beli két társával találta ki. Bill szinte a Rise Against ötödik tagja, aki a nótaszerzésben is részt vesz, de még a szövegírásban is kikérem a tanácsait. Nagyon egy srófra jár az agyunk. És ő azt is azonnal a képembe vágja, ha valami szar!" (nevet)
Kattints a folytatáshoz!


Ezek szerint nem kész dalokkal érkeztek a stúdióba...


"Mindig hagyunk teret a spontán ötleteknek is, de ennél az új albumnál még a szokásosnál is kidolgozatlanabb ötletekkel láttunk munkához. A nóták java valójában már a stúdió­ban született meg. De így sokkal izgalmasabb a folyamat. Talán ennek is köszönhető, hogy az új dalokban hallani néhány olyan dolgot, ami totál újdonság számunkra. Ugyanakkor az összképet tekintve az Endgame mégis a Rise Against munkásságának egyenes folytatásának számít."


Mi az, amit Bill hozzá tud tenni a Rise Against dalokhoz?

"Igazából az a lényeg, hogy mi az, amit ki tud hozni belőlünk. Egy olyan fickóról van szó, aki ott volt a kezdetek kezdetén, és aki zsenális nótákat tud írni. Maximálisan megbízom az értékítéletében. Az is egy lényeges szempont, hogy mi is a garázsok, pincék, apró klubok világából jöttünk, de valami bizarr véletlen folytán eljutottunk a mainstream közeg széléhez, ami mindannyiunk számára egy totálisan idegen világ. Ezért is fontos, hogy igyekezzünk megtartani magunk körül mindazokat, akik a korai időkben közel álltak hozzánk.
El nem  tudnám képzelni, hogy mással vegyünk fel egy új albumot, vagy hogy más üljön az üvegfal túloldalán, amikor feléneklem a dalokat. Eleve nem vagyok egy klasszikusan képzett énekes. Bármelyik tévés tehetségkutatóról már az elején kihajítanának! (nevet) De Bill máshogy hallja ezeket a dallamokat, mint egy hagyományos producer, hiszen ő maga is ebben a világban él. Mi több, a Descendents az úttörők közé tartozott a dallamos punk rock vonalon. Bill véleménye, elismerése sokkal többet jelent nekem, mint bárki másé. Ha ő azt mondja, hogy ez így jó, akkor utána már nyugodtan fikázhatnak tízezrek a neten!" (nevet)"


RISE AGAINST - Make It Stop (September's Children) (az idei Endgame albumról)Sok kritikát kaptok?


"Persze, de ehhez már rég hozzászoktunk. Abban a közegben, ahonnan jöttünk, már az is rocksztárságnak minősült, amikor le­­szerződtünk a Fat Wreck kiadóhoz! (nevet) De én is pontosan ilyen voltam. Emlékszem, mennyire ki voltam bukva azon, hogy a Bad Religion aláírt egy multinál..."


A teljes interjút a HammerWorld magazin Slipknot borítós nyári számában olvashatod el.
A magazint ezen a mailcímen tudod megrendelni:
rendeles@hammerworld.hu


RISE AGAINST - Injection (a 2006-os The Suffere & The Witness albumról)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS