MY GIFT TO YOU - MSN-zenekar a Debrecen-Miskolc tengelyről

Hogyan vegyünk példát a magyar hip-hop színtérről...

2011. július 25. (hétfő) 18:26

Egy régi Korn nóta címe nyomán nevezte el magát a My Gift To You, egy nagyjából két éve alakult hazai modern rockbanda. A Debrecen-Miskolc tengelyen létrejött formáció Nagy Attila nevéhez fűződik, aki a 2009-ben feloszlott Lights Go Out-ban nyúzta a gitárt, az énekes Márta Alex lett, a dobos pedig Szakajda "Szaki" Tibor (Neck Sprain, Desperado).
A My Gift To You első felvétele tavaly májusban készült el Under Pressure címmel ("jellegzetes hc, poszt-hc hangzással bír, helyenként underground hiphopos hangzásvilággal"), friss anyaguk pedig egy szabadon letölthető EP, az Angels Under Remixes.
Kattints a bemutatkozó interjúhoz, amit Paya készített az énekes Márta Alex-szel és a gitáros/basszer/zenei agy Nagy Attilával.


Pontosan mikor és hogyan rázódott össze ez a zenei projekt és mik voltak az előzmények?

Alex: "Uhhh! Fiatal csapat vagyunk, még nem sokan tették fel nekünk ezt a kérdést, de én már unok rá válaszolni! (nevet) Ati?"

Ati: "Még tényleg nem értünk el semmit, de már erre a kérdésre sem bírok válaszolni… Csak úgy lettünk a semmiből. Komolyan, egyszercsak megismertem Alexet, aztán meg eszembe jutott, hogy ismerem Szakajda 'dobos' Tibit is… Ezek nem tudatos dolgok, ezért nem is maradnak meg - szerencsére. Így is nap, mint nap a munkámból adódóan annyi hülyeséget kell megjegyeznem, hogy nem igaz. Informatív válasz…"


Az Under Pressure volt a legelső számotok, hogy álltok most a nótákkal?

Alex: "Az első dalunk elvileg egy Add Colors című bemutatkozó kislemez része lett volna, amihez aztán az Angels Eat Us nóta is megszületett… Aztán Ati olyan témákkal jött elő, amelyek merőben eltértek ezek hangzásától, így az Angels-hez összehoztunk egy ingyenesen tölthető remixlemezt Angels Under Remixes címmel. Az Under Pressure számhoz is előkészületben van pár remix cucc."


Az Under Pressure-höz készült egy animációs klip is. Az kinek a műve?

Alex: "Tim Burtoné…

Ati: "Jahh! Csak szarabb. (nevet) Egyébként én magam készítettem az animációt. Épp nem volt munkám és szerettem volna lekötni magam valami kreatív dologgal. Ez lett belőle."


MY GIFT TO YOU - Under PressureKoncertetek volt már, vagy egyelőre még csak "szobazenekar" vagytok?

Alex: "Helyesbítenék: MSN-zenekar! (nevet) Most még új dalokat rakunk össze, amelyek augusztus-szeptember környékére - remélhetőleg - készen is lesznek. És aztán!"

Ati: "Nincs koncert. Pont most láttam egy EFOTT-os webes műsort és egy hozzánk hasonló ismertségű banda nyomta egyetlen embernek délután kettőkor. Majd ha az emberek annyira vágynak egy MGTY bulira, hogy széjjelkommentelik a profilunkat, na, akkor lesz koncert.


Mégis, mikorra várható az élő bemutatkozás?

Alex: "Ősz?"

Ati: "Egyszercsak."


Készültek angol és magyar nyelvű dalaitok is. Mi a hivatalos koncepció ezzel kapcsolatban?


Alex: "Ati angolozni akart, aztán írtam egy magyar szöveget, és ez lett az Ez a város című számunk. Akkor úgy döntöttünk, hogy inkább az anyanyelvünkön fogunk megszólalni."

Ati: "Alex nagyon jó kis szövegeket ír, tetszik a magyar - most már."


MY GIFT TO YOU - Ez a városKészültek már akusztikus verziók, remixek... Azaz variáltok rendesen, többször egy számon belül is ötvöztök zenei irányzatokat. Hogyan fogalmaznátok meg a zenei törekvéseiteket?


Alex: "Art Brut! A zenéket Ati írja, én már csak rányavalygok… Örülök neki, hogy vele és Szakival zenélhetek, úgyis akartam már egy debreceni csapatot, a Diktátorban pedig már nem volt hely!"

Ati: "Nem tudok mást mondani erre, csak azt, hogy nagyon szeretem a zenét és a zeneírás a mindenem. Amúgy meg ki sem tudom mondani a mai műfaji meghatározásokat..."


Gondolom, hogy a realitások között mozogtok és nem nagylemez, meg hárommilliós költségvetésű klip a cél, de azért áruljátok el, merre próbáltok haladni?

Alex: "Én szeretnék egyszer egy közös képet SP-vel valami Bravo Girl rendezvényen! (nevet) A viccet félretéve… Zenélünk, és azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk. Azt hiszem, elmondhatom, hogy hamarosan lesz egy közös dalunk a The Show Crew-val, aholpéldául Bigmek és Zéessó rappel. Csípjük a magyar undergroundot, 'hiphopul és metalul' is, szóval, gyúrni fogunk, hogy jól szóljon ez az anyag is. Úgy érezzük, hogy az eddigi cuccaink is megfelelően szólalnak meg - köszönet Méhes Jancsi hangmérnöknek! Az én célom személy szerint az, hogy egyre több ember ismerjen meg bennünket, és hogy végre elkezdhessünk fellépni, valamint hogy olyan dús hajam legyen, mint Atinak. De ez mind a jövő zenéje…"

Ati: "Egy klipet - azt nagyon szeretnék! Viszont teljesült a vágyam, hiszen Bigmekkel lesz egy számunk, és hip-hopban itthon most ő a legkirályabb – nekem. De az egész magyar underground hip-hop vonal nagyon ütős most! Minden műfajt aláznak szerintem. Annyival előrébb járnak, hogy hihetetlen… Intelligens zene, brutál jó szövegek, alapok... olyanok, hogy szétszedik az arcodat is! Azt, hogy ezt a zenei projektet meg tudtam csinálni, szintén a hip-hopnak köszönhetem. Ők a legkitartóbb arcok, példát lehet venni róluk."


MY GIFT TO YOU - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BIPØLÄRIS - Itt a győri brigád első albuma: Sagittarius A*
2021. május 7. (péntek) 06:51

Sagittarius A* címmel és 13 számmal megjelent a 2018 novemberében alakult győri Bipøläris első albuma. Az új gitárossal megerősített hardcore punk banda anyagával azonnal meg is ismerkedhetsz. A Bipøläris első demója 2018-ban született meg, 2019-ben pedig két EP-vel is jelentkeztek. Németh "Soma" Attila énekes: "A stúdiófelvételek 100%-ban saját gyártásúak (W-Drum Home Studio), a klippek pedig, vagy szintén saját gyártásúak, vagy saját rendezésűek, együtt működve olyan alkotókkal, mint a Mihasznafilm, ezzel is igyekezve a dalok jelentéstartalmának kiterjesztését/elmélyítését. A dalszövegek érintik a hitehagyott kivándorlás témakörét (Szélrózsa), a mérgező kapcsolatokat (Szirtek, Maszk, Az Ács), a generációinkat folyamatosan érintő mentális leterheltséggel járó rémálmokat és éberálmodást (Éber)...   www.facebook.com/BPLRSHC Németh Attila (Soma) - ének Kis Ádám - basszusgitár...

ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS