MY GIFT TO YOU - MSN-zenekar a Debrecen-Miskolc tengelyről

Hogyan vegyünk példát a magyar hip-hop színtérről...

2011. július 25. (hétfő) 18:26

Egy régi Korn nóta címe nyomán nevezte el magát a My Gift To You, egy nagyjából két éve alakult hazai modern rockbanda. A Debrecen-Miskolc tengelyen létrejött formáció Nagy Attila nevéhez fűződik, aki a 2009-ben feloszlott Lights Go Out-ban nyúzta a gitárt, az énekes Márta Alex lett, a dobos pedig Szakajda "Szaki" Tibor (Neck Sprain, Desperado).
A My Gift To You első felvétele tavaly májusban készült el Under Pressure címmel ("jellegzetes hc, poszt-hc hangzással bír, helyenként underground hiphopos hangzásvilággal"), friss anyaguk pedig egy szabadon letölthető EP, az Angels Under Remixes.
Kattints a bemutatkozó interjúhoz, amit Paya készített az énekes Márta Alex-szel és a gitáros/basszer/zenei agy Nagy Attilával.


Pontosan mikor és hogyan rázódott össze ez a zenei projekt és mik voltak az előzmények?

Alex: "Uhhh! Fiatal csapat vagyunk, még nem sokan tették fel nekünk ezt a kérdést, de én már unok rá válaszolni! (nevet) Ati?"

Ati: "Még tényleg nem értünk el semmit, de már erre a kérdésre sem bírok válaszolni… Csak úgy lettünk a semmiből. Komolyan, egyszercsak megismertem Alexet, aztán meg eszembe jutott, hogy ismerem Szakajda 'dobos' Tibit is… Ezek nem tudatos dolgok, ezért nem is maradnak meg - szerencsére. Így is nap, mint nap a munkámból adódóan annyi hülyeséget kell megjegyeznem, hogy nem igaz. Informatív válasz…"


Az Under Pressure volt a legelső számotok, hogy álltok most a nótákkal?

Alex: "Az első dalunk elvileg egy Add Colors című bemutatkozó kislemez része lett volna, amihez aztán az Angels Eat Us nóta is megszületett… Aztán Ati olyan témákkal jött elő, amelyek merőben eltértek ezek hangzásától, így az Angels-hez összehoztunk egy ingyenesen tölthető remixlemezt Angels Under Remixes címmel. Az Under Pressure számhoz is előkészületben van pár remix cucc."


Az Under Pressure-höz készült egy animációs klip is. Az kinek a műve?

Alex: "Tim Burtoné…

Ati: "Jahh! Csak szarabb. (nevet) Egyébként én magam készítettem az animációt. Épp nem volt munkám és szerettem volna lekötni magam valami kreatív dologgal. Ez lett belőle."


MY GIFT TO YOU - Under PressureKoncertetek volt már, vagy egyelőre még csak "szobazenekar" vagytok?

Alex: "Helyesbítenék: MSN-zenekar! (nevet) Most még új dalokat rakunk össze, amelyek augusztus-szeptember környékére - remélhetőleg - készen is lesznek. És aztán!"

Ati: "Nincs koncert. Pont most láttam egy EFOTT-os webes műsort és egy hozzánk hasonló ismertségű banda nyomta egyetlen embernek délután kettőkor. Majd ha az emberek annyira vágynak egy MGTY bulira, hogy széjjelkommentelik a profilunkat, na, akkor lesz koncert.


Mégis, mikorra várható az élő bemutatkozás?

Alex: "Ősz?"

Ati: "Egyszercsak."


Készültek angol és magyar nyelvű dalaitok is. Mi a hivatalos koncepció ezzel kapcsolatban?


Alex: "Ati angolozni akart, aztán írtam egy magyar szöveget, és ez lett az Ez a város című számunk. Akkor úgy döntöttünk, hogy inkább az anyanyelvünkön fogunk megszólalni."

Ati: "Alex nagyon jó kis szövegeket ír, tetszik a magyar - most már."


MY GIFT TO YOU - Ez a városKészültek már akusztikus verziók, remixek... Azaz variáltok rendesen, többször egy számon belül is ötvöztök zenei irányzatokat. Hogyan fogalmaznátok meg a zenei törekvéseiteket?


Alex: "Art Brut! A zenéket Ati írja, én már csak rányavalygok… Örülök neki, hogy vele és Szakival zenélhetek, úgyis akartam már egy debreceni csapatot, a Diktátorban pedig már nem volt hely!"

Ati: "Nem tudok mást mondani erre, csak azt, hogy nagyon szeretem a zenét és a zeneírás a mindenem. Amúgy meg ki sem tudom mondani a mai műfaji meghatározásokat..."


Gondolom, hogy a realitások között mozogtok és nem nagylemez, meg hárommilliós költségvetésű klip a cél, de azért áruljátok el, merre próbáltok haladni?

Alex: "Én szeretnék egyszer egy közös képet SP-vel valami Bravo Girl rendezvényen! (nevet) A viccet félretéve… Zenélünk, és azon vagyunk, hogy egyre jobbak legyünk. Azt hiszem, elmondhatom, hogy hamarosan lesz egy közös dalunk a The Show Crew-val, aholpéldául Bigmek és Zéessó rappel. Csípjük a magyar undergroundot, 'hiphopul és metalul' is, szóval, gyúrni fogunk, hogy jól szóljon ez az anyag is. Úgy érezzük, hogy az eddigi cuccaink is megfelelően szólalnak meg - köszönet Méhes Jancsi hangmérnöknek! Az én célom személy szerint az, hogy egyre több ember ismerjen meg bennünket, és hogy végre elkezdhessünk fellépni, valamint hogy olyan dús hajam legyen, mint Atinak. De ez mind a jövő zenéje…"

Ati: "Egy klipet - azt nagyon szeretnék! Viszont teljesült a vágyam, hiszen Bigmekkel lesz egy számunk, és hip-hopban itthon most ő a legkirályabb – nekem. De az egész magyar underground hip-hop vonal nagyon ütős most! Minden műfajt aláznak szerintem. Annyival előrébb járnak, hogy hihetetlen… Intelligens zene, brutál jó szövegek, alapok... olyanok, hogy szétszedik az arcodat is! Azt, hogy ezt a zenei projektet meg tudtam csinálni, szintén a hip-hopnak köszönhetem. Ők a legkitartóbb arcok, példát lehet venni róluk."


MY GIFT TO YOU - Facebook oldal
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS