2CELLOS - Most egy Guns nótával vadul a két horvát srác

Az első lemezük tegnap jelent meg

2011. július 20. (szerda) 16:41

Cselló és metal, ez ma már nem csupán a finn Apocalyptica terepe, ugyanis két fiatal horvát muzsikus, Luka Sulic és Stjepan Hauser is egyre komolyabb elismeréseket gyűjt be magának. A 2Cellos névre hallgató duó elsőként egy Michael Jackson átirathoz (Smooth Criminal) készített házi videóval lett ismert (5 millió feletti Youtube nézettség...), és hamarosan szerződtette őket a Sony Classical, majd nem sokkal később maga Elton John hívta meg a srácokat a nyári és őszi turnéjára.
A két 24 éves muzsikus legfrissebb klipje a Guns N'Roses örökérvényű nótájának dupla csellós változatára készült, és ezt június eleje óta már több, mint másfél millióan látták a Youtube-on...


2CELLOS - Welcome To The Jungle (a 2Cellos albumról)

Kattints, ha érdekel, hogy mit mondtak a srácok az aolmusic-nak adott interjúban!
2CELLOS - 2Cellos
(07/19 - Sony Classical)

01. Where The Streets Have No Name (U2)
02. Miserlou / Pulp Fiction Theme (Dick Dale)
03. Use Somebody (Kings of Leon)
04. Smooth Criminal (Michael Jackson)
05. Fragile (Sting)
06. The Resistance (Muse)
07. Hurt (Trent Reznor/Johnny Cash)
08. Welcome To The Jungle (Guns N'Roses)
09. Human Nature (Michael Jackson)
10. Viva La Vida (Coldplay)
11. Smells Like Teen Spirit (Nirvana)
12. With or Without You (U2)

A nyáron Elton Johnnal turnéztok. Milyen érzés a zenesulis évek után turnéra menni a világ egyik legünnepeltebb előadójával?

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen óriási legendával és ikonnal turnézhatunk, és hogy minden nap vele tölthetjük az időnket! Hihetetlenül rendes és nagylelkű ember, annyira segítőkész, minden tekintetben, mi pedig végtelenül hálásak vagyunk neki. A nyár után is folytatódik majd a turné a világ más részein, úgyhogy ez egy pár hónapos világ körüli utazás lesz Sir Elton Johnnal! Csodás élmény!"


Horvátországban nőttetek fel mindketten, de milyen zenéken? És hogyan hasznosítjátok a klasszikus zenei képzettségeteket a népszerű dalok átdolgozásánál?

"Főként klasszikus zenéket hallgatva nőttünk fel. Azt csak később fedeztük fel, hogy a lelkünk mélyén valójában rockerek vagyunk! A klasszikus zenei képzettségünk, a fülünk érzékenysége és a finomságok iránti fogékonyság folytán képesek vagyunk másfajta és megindító mélységet, érzelmet belevinni a dalokba."


Kik a csellista ideáljaitok?

"Nos, ez a projekt valami újat jelent, így igazából nincsenek példaképeink ezen a területen. A céljainkat mindenesetre rendkívül magasra tűztük ki,és igyekszünk mindig túlszárnyalni magunkat. De a suliban természetesen rendszeresen hallgattuk az olyan óriási klasszikus csellistákat, mint Daniil Shafran, Rostropovich, Yo Yo Ma, és Jacqueline du Pré."


U2, Kings Of Leon, Nine Inch Nails és Nirvana dalokat is átdolgoztatok a lemezeteken. Kik lesznek a következő áldozatok?

"Próbáljuk majd kitejeszteni a 2Cellos koncepcióját és a következő lemeznél több hangszert is szeretnénk bevonni. Így nagyobb lesz a választási lehetőségünk, szélesebb skáláról válogathatunk. Tervezünk AC/DC, Queen, Aerosmith dalokat, és további Guns nótákat is. Valójában újra divatba akarjuk hozni a rock'n'rollt!"


Úgy néz ki, hogy tényleg rockban akarjátok nyomni! És milyen a közönségetek? Inkább ülve hallgatnak titeket, vagy állva, mint a rockbulikon?


"Mi azt szeretjük, ha teljesen megőrülnek!"


2CELLOS - With Or Without You (U2)És milyen érzés lenyomni a horvát listákon olyan előadókat, mint Lady Gaga vagy Adele?


"Elég szokatlan azt látni, hogy a médiában a cselló a fő téma! Természetesen ez amolyan személyes siker is számunkra, de azért különösen fontos, mert a cselló, mint hangszer, egyfajta forradalmát is jelenti. És reményt ad arra nézve, hogy a nagy tömegek is tudják még értékelni a minőséget."


Játék közben elég sokat headbangeltek. Klasszikus zenésznek tartjátok magatokat vagy ez annál ösztönösebb? Milyen kapcsolatban vagytok a rock'n'rollal?

"Az adott tétel hangulata szabja meg, hogy hogyan játszunk. Nem teszünk különbséget a klasszikus zene, a pop és a rock között. A zene az érzelmekről szól, és az adott dalok üzenete, illetve karaktere a legfontosabb. Ezt próbáljuk meg bemutatni előadás közben is. Természetesen, ha egy intenzív rocknótát adunk elő, szabadjára engedjük a bennünk szunnyadó vadállatot, és megőrülünk. Olyan keményen zúzunk, ahogy csak bírunk! Fiatalok vagyunk, tele adrenalinnal! We wanna rock!"


Hogy találtatok egymásra? Mi az, ami összehozott benneteket?

"Ez egy érdekes történet. Egymás legnagyobb riválisaiként tartottak minket számon, mint Horvátország két legprominensebb fiatal csellistáját. Mindenkit óriási meglepetésként ért a zenei világban, amikor úgy döntöttünk, hogy egyesítjük erőinket, és valami őrült dolgot hozunk létre. Különféle versenyeken és kurzusokon rendre összefutottunk korábban, és mindig nagyon jól éreztük magunkat együtt. Van köztünk egy jó adag feszültség, de a szükséges kémiai kölcsönhatás is adott.

Mindig is szerettünk volna együtt zenélni, káoszt okozni, de aztán Luka Bécsben tanult, én pedig Londonban voltam. Szinte sosem találkoztunk. Aztán amikor tavaly Londonba jött, hogy befejezze a tanulmányait, minden berobbant! Elkezdtünk vég nélkül együtt lógni, egész éjjel Londont jártuk és arról ötleteltünk, hogyan is forradalmasíthatnánk a csellót, még többet kihozva belőle, valami újat, valami izgalmasat, ami egy szélesebb közönséghez is eljuttatja a hangszert, különös tekintettel a fiatalokra. Karácsony táján, Skype-olva, egyetlen óra alatt elkészültünk a Smooth Criminal átiratával, és azzal indult el minden!"

Az angol nyelvű, teljes interjút itt találod meg!
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS