DECAYING INCEST - Saját szavaikkal a Tépd szét a csendet album

A csornai trió debütáló albuma májusban jött ki

2011. július 18. (hétfő) 19:22 | utoljára módosítva: 2011. július 23. (szombat) 08:59

Májusban jelent meg a csornai thrasher trió, a Decaying Incest bemutatkozó albuma, a Tépd szét a csendet, amelyről ezt mondják a csapat tagjai:
"Ez a lemez minden olyan embernek készült, aki a metal zenét szereti. A stílusunkat thrash metalként szokták emlegetni, de igazából mi nem is szeretnénk ennyire behatárolni, véleményünk szerint ez egy befogadható, könnyen meghallgatható, és értelmezhető metal album, amiben biztosan sokan megtalálják az ízlésüknek megfelelő hallgatnivalót. Nem csak a thrash világából merítünk témákat, dalainkban több stílus is ötvöződik."
A Tépd szét a csendet album a Hang-Tér-Kép stúdióban készült Garab Gergely közreműködésével, a lemezborító pedig Gulyás Tomi gitáros kezemunkája.
A Decaying Incest bemutatkozó CD-jét 1499 Ft-ért itt rendelheted meg.
A csapatot legközelebb a Tolna megyei Lengyelben megrendezésre kerülő X. Pollen Rockfesztiválon lehet elcsípni. A fesztivál 3 napos lesz (augusztus 4.-5.-6.), a programról és a beugróról itt találsz bővebb infót.
Ha érdekel, hogy a srácok mit mondtak az album kilenc daláról, kattints!
 DECAYING INCEST (b-j):
Gulyás Tamás gitáros
Horváth Zsolt énekes/basszusgitáros
Horváth Balázs dobos


"A 'Tépd szét a csendet' számos dolgot szimbolizál számunkra. Ez a Decaying Incest első lemeze, egy kitörési pont a nagy ismeretlenségből és a nagy csendből, ami körülvesz egy zenekart egészen addig, amíg nem alkot valami maradandót. Azaz nem tépi szét a csendet...

De igazából ennek a címnek több jelentése is van. Egyértelmű, hogy a címadó dalhoz is kapcsolódik, de szerintünk amúgy is egy jó albumcím, mert erre fel lehet figyelni, elgondolkodtatja az embert, hogy vajon mit is akar mondani ez a banda, miért is kell széttépni azt a csendet...

Számunkra van még egy jelentése a lemezcímnek. A mai elanyagiasodott világban a zenekarok alig tudnak véghez vinni valamit, ez sokak kedvét is szegi, abbahagyják a zenélést, megunják, kihal belőlük a kitartás, pedig a zene és a zenélés szeretete mindenkiben ott marad élete végéig. Mi azt szeretnénk sugallni ezzel felszólítással, hogy senkinek ne vegye a kedvét el a zenétől semmiféle kudarc, igenis harcolni, küzdeni kell, ki kell tartani, mert a 'Rock örök és elpusztíthatatlan'!

Ezt jól jegyezze meg mindenki! Tessék hallgatni a jó kis bandákat, gyerünk a CD-lejátszóba azzal a lemezzel, hangerőt neki, gyerünk le a klubokba, és Tépjük szét azt a csendet közösen! Hiszünk benne, hogy a Rock még dicsőséges napokat fog megélni, és szeretnénk, ha ezt a hitet mindeki magáénak tudná!"DECAYING INCEST - Tépd szét a csendet

1. Ítéletet mondanak
2. Körbe zárva
3. Pokolfajzat
4. Szakadék szélén
5. Sötét oldal
6. Menekülés a pokolból
7. Érzés vagy kényszer
8. Temetetlen múlt
9. Tépd szét a csendet


ÍTÉLETET MONDANAK

"A lemezünk nyitó felvétele az emberi hibákról és a megbánásról szól, a megbánás utáni bűnbocsánatról, amelyért fohászkodni, könyörögni kell. Aki nem kap megbocsájtást, felteszi a kérdést, hogy miért büntetik tovább, hiszen őszontén megbánta a bűneit. Felvetődik egy örök kérdés is, hogy miért van oly sok harag és gyűlölet az emberekben, és erre válaszunk is van, csak ki kell olvasni a sorok közül.
A refrén kimondja a legnagyobb igazságot, ami a Földön létezik: igazából mindig azok az emberek ítélkeznek mások bűnei fölött, akik a legtöbb bűnnel élik az életüket, csakhogy ezt tagadják, még maguknak sem ismerik be.
A zenei alap nem túl bonyolult, és direkt törekedtünk is arra, hogy ne legyen az, inkább az volt a cél, hogy a zene a szöveggel együtt sodorja magával a hallgatót.
Basszustémával kezdődik, majd egy metalos részlet jön a szám elején, utána egyszerre el is kezdődik a verze - lendületes, viszont nem túl bonyolult, itt inkább a szövegvilágra koncentráltunk. A refrén első része ismét az egyszerűséget tükrözi, hogy könnyen felfogható legyen, majd egy második szólamban a gitár plusz lendületet ad, és itt hirtelen magával ragadja a hallgatót a zene. A szám végére egy jó kis lendületes téma került, hogy senki se hiányolhassa az energiát."KÖRBE ZÁRVA


"Ez a dal a küzdelemről szól, vagyis arról, hogy bármit is szeretnél elérni, vagy bármilyen célod van az életben, nem számíthatsz senki másra, csakis magadra. Csakis te vagy egyedül, aki a céljaidért tenni tudsz, mert bizony nem érdekel senki mást a problémád. Amikor az utadon elindulsz, hirtelen nem tudod, hogy merre lépj. Eltöprengesz azon, hogy igazából megéri-e, de aztán rájössz, hogy nem a múltban kell élned, a múltat le kell zárni, mindig előre kell nézni, csakis a jövőben találhatod meg a számításaidat. Nem szabad, hogy megállj, nem szabad hagyni, hogy bármi hátráltasson a céljaid elérésében. Bátran el kell indulni a jövő irányába, és csakis arra szabad gondolni, hogy ez a jövő csak jót hoz, mert sorsunkat csakis mi alakíthatjuk olyanra, amilyenre szeretnénk!
Zeneileg egy középtempós, lendületes számról van szó, ami hirtelen magával ragadja az embert, energikus zenei környezetbe emelve a szövegrészeket. A gitártémákat, amennyire csak lehet, kidolgoztuk. Nem csupán egy unalmas, egyoldalú gitártémáról van szó, két szólam készült, ahova csak lehetett. A basszustémák a gitártémákra íródtak, masszív alapot adva az egész számnak. A dob is elég összetett, nehogy unalmassá váljon a zene. Ebben a számban nincs sok ének, ezt ellensúlyozza a több témaváltás - viszont amennyi éneket hallunk, az mind nagyon energikus, így adva lendületet a hallgatónak!"


DECAYING INCEST - Körbe zárva
POKOLFAJZAT

"A dal jelentését nehéz meghatározni. Ez egy tipikusan olyan szöveg, ami mindenkinek mást jelenthet. De az is lehet, hogy többféle jelentést is tulajdonít neki akár ugyanaz a hallgató. Alapvetően a gonoszról szól a dal, főként arról, hogy úgy játszik velünk, hogy közben észre sem vesszük. Vannak, akik simán eladnák a lelküket is, anélkül, hogy tudnák, mit kapnak cserébe.
Ebbe az egészbe aztán bele is tud őrülni az ember. A gonosz játéka nagyon csúfos véghez vezethet, akár öngyilkosságba is hajthat bárkit. Az ember ilyenkor már úgy érzi, hogy nincs kiút, homályos a lét, nem tud zöldágra vergődni sem magával, sem az életével, azaz teljesen reménytelenné válik minden, és ennél még a halál is jobb. Persze a rossz, aki ezt a játékot űzi az emberrel, elégedett, hiszen számára ez csak egy játék, amelyben mindenképpen ő a nyertes.
Amikor a démoni erőről beszélünk, sokféle értelmezést tulajdoníthatunk neki, lehet ez akár a nyomorúság, vagy az élet olyan szálai, amelyek az ember életkörülményeinek megromlását hozzák, azaz bármilyen esemény, ami az embert olyan kilátástalanságba tudja kergetni, hogy akár az életének is véget vessen.
Itt is érzékelhető a kettősség a gitártémában, viszont ez a kettősség nem vonul végig. Az elején csak egy gitárt hallani, aztán szép fokozatosan bekapcsolódik a második gitár is. A basszusgitár itt is a masszív alapot hivatott megadni, de egy basszuskiállás erejéig egy kicsit magában is játszik, ezzel megmutatva, hogy a basszus is tud néha különcködni! (nevet) Ami a gitár kétszólamúságában jelentőségteljes, az főleg a refrének kidolgozása. Főként itt vehető észre, hogy nem csak egyszerű szólamról van szó. A refrénnél a dob is úgy alakult ki, hogy többszöri próbálkozásra inkább maradtunk 'a kevesebb néha több' verzió mellett. A nagyon gyors első verzió helyett inkább maradt ez a dobtéma, így ütősebb is lett a refrén, nem pusztán egy zajkavalkád hallatszik".SZAKADÉK SZÉLÉN

"Ez egy érdekes szám, mert a zenéje már régóta megvolt, sőt, kész számként játszottuk is sokszor. Azonban nem ez volt az eredeti szövege. A végleges szöveg a stúdiófelvételek szinte utolsó pillanatában született meg. A régebbi verzió címe Gyilkos ösztön volt, ami még nem is volt annyira problémás, viszont a szöveggel nem voltunk kibékülve. Az új szövegnek köszönhetően ez egy teljesen új töltetű szám lett számunkra is. Mindenki hallgassa meg, és szűrje le belőle, amit szeretne, mindenki tegye hozzá a saját gondolatvilágát!
Ebben a dalban egy bűnbe esett emberről van szó, aki előtt már nincs visszaút a normális életbe. Egyszer magával ragadta a gyilkos vágy, és ettől már nincs menekvés, áldozattá vált maga is, akinek senki sem segít, aki a társadalom kitaszítottjává vált. Értelmetlen életét eldobná, a halál már ott áll vele szemben, az élet peremén, azaz a szakadék szélén...
A felvétel során elég szépen megtűzdeltük gitárszólamokkal, a basszus is szépen végigkíséri az éneket, valamint a gitárokat, a dob is adja a kellő alapot, néhol kicsit progresszív módon - minden teljesen a helyén van. Ebben a számban két szóló is hallható. Az első már régen kialakult, élőben a szám végén is ez a szólót használtuk, a lemezre viszont két teljesen különböző téma került fel. Egy nehéz ritmusú szóló született a befejezéshez, ami egyben a végszó is."


DECAYING INCEST - Sötét oldalSÖTÉT OLDAL

"Ez a nóta már kész számként került a zenekarhoz, ugyanis Tomi a régi bandájában már játszotta ezt a dalt, ami anno Jakab Tomi szólógitáros/énekes közreműködésével született meg. A zenei alap teljes mértékben heavy, a fő vonal tehát megmaradt, és ehhez tettük hozzá a saját stílusunkat: két szólam szinte végig, a szóló végén is egy kétszólamú rész hallható, a szövegek alatti dobtéma kicsit zilált, ahogy a cintányérokon játszik Balázs, de minden a helyén van. Maga az ének is kicsit hektikus, kicsit mintha szétszórt lenne. Zsoltinak meg is gyűlt a baja az énekléssel, hiszen teljesen heavy stílusban készült az eredeti ének, és ezt is át kellett gyúrnunk. A végeredmény szerintünk jó lett! (nevet)
A szöveg egy képzelt világba tereli a hallgatót, mintha álmunkban egy kihalt, sivár helyen járnánk, ahol nincs esély a túlélésre, ahol mindenhonnan valami szörnyűséges veszély leselkedik ránk. Senkire nem számíthat az ember, a sötétség uralkodik mindenhol... Annyira élettelen minden, hogy ha meghalnánk, tán még a sírunkat is magunknak kéne megásni. Mintha egy kipusztult hely utolsó élőlénye lennél, akinek a holnap már nem jelent semmit, mert az is meghalt..."MENEKÜLÉS A POKOLBÓL

"Ez egy nehezen kifejthető téma. A legeslegelső dal volt, amit a zenekar anno elkészített, és sokat szenvedtünk a szöveggel is. Tulajdonképpen arról szól, hogy az ember önmagával vívódik egy életen át, mert soha nem mutathatja meg az igazi arcát, mindig meg kell felelnie valakinek, mindig a jó oldalát kell mutatnia, hogy előbbre jussunk. Egyre reménytelenebb lesz kitörési pontot találni... Mint egy rémálom, olyan az egész, azaz hazugságban éljük le az életünket, hiszen másnak kell mutatnunk magunkat, amit a végén már mi is elhiszünk. Mindennek végén pedig mintha meghasadna a tudat, két személy jön létre, és egyik sem tud a másikról... Két külön élet, egy nappali és egy éjszakai lény születik, amire csak rémálomként emlékszik a meghasadt elme.
A banda korai stádiumában született a zene, a felvételkor viszont kidolgoztuk a témákat bőségesen. A szövegrészek alatt, ha jól megfigyeli az ember, három gitár is hallatszik, de néhol a négy szólam is ott sejlik... Erre szükség is volt, mert az alaptéma magában nem felelt volna meg, a dob is sokat dolgozik a refréneknél és a kiállásoknál is, itt a basszus is úgy lett kialakítva, hogy nem alapot, hanem külön szólamot alkot a zenében."


DECAYING INCEST - Menekülés a pokolból
ÉRZÉS VAGY KÉNYSZER (kattints a házi kliphez)

"Alapjában véve ez egy romantikus szám, mármint a szövegét illetően. Persze, mindez burkoltan jelenik meg a versszakokban, konkrétan nincs kimondva semmi. A szeretett nőt, mint kígyót, vagy démont ábrázolja a szöveg, és ez tulajdonképpen a 'se veled, se nélküled' szerelemérzés, a döntésképtelenség a társ és a magány közt, a végső tanulság azonban mindig a társ mellett szól.
Zeneileg ismét egy könnyebb számról van szó, vagyis nincs sok hirtelen váltás. Úgy is íródott, hogy a zenei alapot nem akartuk túlbonyolítani, így is elég ütősre sikerült. A nóta végén van egy kis kitérő, amiről sokan akár azt is hihetnék, hogy nem tartozik a számhoz, mert egy kicsit más a zenei téma, mégis szerves része a dalnak a szöveg miatt."TEMETETLEN MÚLT

"Nos, ez a lemez szerintünk legnehezebb tétele. Egy hosszú, sok váltást tartalmazó mű, nemcsak a témákat, hanem a sebességet illetően is. Maga a zene is elég sokféle érzést tud kiváltani az emberből: sok helyen pörög, több helyen viszont lassú, húzós, vagy dallamos részek lelhetők fel. De a sokféle gitárszólam is összetetté formálta a zenét. Sokat nem is kell erről beszélni, ezt a dalt mindeképpen meghallgatásra ajánljuk. Sőt, az is lehet, hogy csak többszöri meghallgatásra tudja feldolgozni az ember.
A dal szövege egy szerelmi szálat dolgoz fel, akárcsak az előző nótában, viszont egy teljesen más megközelítésben. Ez a szerelmi szál már elmúlt, a szöveg egy régi kapcsolat utáni vágyakozásról, és a reményről szól, amely mindig ott él az ember szíve mélyén, hogy a régi tűz újra lángra gyúl, és újra elkezdődik a régmúlt szerelem. Valljuk be, ez szinte minden ember titkos vágya! Azonban, ha mindent végiggondolunk, tudjuk jól, hogy ez nem így lesz. De a vágyakozásnak csakis a halál vethet véget..."TÉPD SZÉT A CSENDET


"Azt már tisztáztuk, hogy a lemezcím mit jelent, ez a dal viszont másról is szól, nemcsak a zenéről, és annak szeretetéről. Egy kicsit politikai töltetű is a szöveg, hiszen fiatalként nap mint nap érzékeljük az embereket ért sérelmeket, a saját bőrünkön is tapasztaljuk ezt.
A történet lényegében az élet igazságtalanságait dolgozza fel. Sokszor látunk nagyon gazdag embereket, akik igazából nem a munkából gazdagodtak meg. Ők azok, akik a dolgozó embereket kihasználják, mondhatjuk, hogy mások nyomorából élnek jól. A kétkezi munkást könnyű átverni, ő nem gondol másra, csak a mindennapi betevőre, és ezt használják ki olyanok, akik nem törödnek senkivel és semmivel, csakis azzal, hogy a zsebük jól meg legyen tömve. Alapvetően ez az élethelyzet szülte a történetet.
Zeneileg ismét egy alaposan kidolgozott, többszólamos dalról beszélünk. A maga 4 perce tele van nagyon fogós metal témákkal. A próbákon, egy gitárral eljátszva, sosem hallottuk, hogy vajon hogyan fog megdörrenni a szám ennyire kidolgozva, mennyire lesz ütős. Nagyon szeretjük!

És itt meg kell ragadnunk az alkalmat arra, hogy a közönségnek is köszönetet mondjunk, hiszen eddig bárhol jártunk, azonnal a szívükbe fogadtak minket. És ez nem csak Magyarosrszágra érvényes, ugyanis néhány külföldi fellépés alkalmával is nagy sikereket tudhatunk magunkénak."DECAYING INCEST - Facebook
decaying.uw.hu
www.myspace.com/dincest
www.mymusic.hu/decayingincest

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS