BEYOND - Motorbalesetben elhunyt Zavarkó Laci (1967-2011)

Nyugodj békében, Laci!

2011. július 12. (kedd) 07:17

Vasárnap éjjel egy motorbalesetet követően a kórházba szállítás után elhunyt a gyöngyösi Beyond dobosa, Zavarkó Laci, azaz Zacsi.
Laci és két motoros társa Mátrafüred és Sástó között haladt felfelé, amikor az egyik kanyarban, az ő sávjukban feltűnt egy idős férfi a kocsijával. Az első motoros még valahogy elkerülte az ütközést, a másodikat elütötte, Lacival pedig frontálisan ütközött. Az első thrash hullám egyik legjobb hazai képviselőjének számító, és ma is aktív Beyond frontembere, Parajdi "Para" Tamás így emlékezett meg barátjáról, zenésztársáról:
"Thrash metal tragédia... Mennyit röhögtünk ezen a címfeliraton! Laci, a tesója, Babu, valamint Csucsu és jómagam, azaz a régi Beyond, annak idején a '80-as és '90-es években, amikor téli csúszós utakon mentünk egyik koncertről a másikra. Röhögtünk, hogy majd jól kicsúszunk és az újságokban ilyen címfeliratokkal közlik a Beyond halálhírét. Röhögtünk, és még a napokban is a próbákon (igaz, már Rolival) elővettük ezt a megjegyzést, ironikusan, kifigurázva a bulvársajtó megkapó címfeliratait. Ez a címfelirat most befeketedett és a röhögést egy gyötrő, mélységesen fájdalmas valóságérzet váltotta fel szívemben.
Ti emberek, amikor este otthon ültetek és hallottátok a hírekben, hogy az elmúlt hétvégén 7 halottat követelt a közlekedési őrület, abból az egyik szám a gyerekkorom óta legjobb barátom életének végéről szólt. A Mátrában egy szembejövő autó kisodródott a másik oldal sávjába, ahol telibe találta Lacit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni..."
Kattints a folytatáshoz!
"...Nincsenek szavak, nincs semmi olyan, ami ki tudná fejezni azt, amit most érzek. Lacival, Babuval, Rolival hittünk abban, amit csinálunk. A végletekig hajtottuk a thrash metal szeretetét. Soha nem érdekelt, hogy kinek tetszik, és kinek nem az, amit csinálunk. Egyszerűen csak hittünk a zenénkben. Öröm volt lemenni a garázsba, a próbahelyre, és kitombolni magunkat. Télen mínusz fokok, most nyáron meg plusz 45 fok. Nekünk nem számított. Ha meleg volt, még gyorsabban nyomtuk a számokat... Homlokegyenest a divattal ellentétben haladtunk és meggyőződéssel állítottuk, hogy az új lemezünk tuti siker lesz.


BEYOND - Steps Of Death (1987)Ebben hittünk mindannyian, Laci is. Most hirtelen megtorpanok és a halálhír hallatán hitetlenül nézem a világot. Ez tényleg megtörtént? Az nem lehet, hogy többé nem hallom elmebeteg, őrült tempóit! Az nem lehet, hogy vége szakadt annak, amit ezidáig csináltunk!

A dobcucc most is ott áll a garázsban, Laci vize még most is ott várja a dobszék mellett, hogy belekortyoljon. A cinek, a tamok, a lábgép, és minden tárgy, ami hozzá fűz, most is léteznek, továbbra is velünk és bennünk élnek. Mi lesz ezután? Holnap még lemegyünk a próbahelyre, mintha próbálni mennénk, mivel megbeszéltük. De nem fogjuk többé Lacit szidni, hogy 'már megint késtél, te köcsög!'. Laci mostantól igazoltan marad távol...BEYOND - LélekhullásLaci! Hajnali 5 órakor meghallottam az üzenetedet. Azt a villámot, amitől az egész Gyöngyös felébredt, nem volt nehéz meghallani. Tudom, hogy Te küldted. Te, aki most röhögsz rajtunk fentről a kínunkon, ne röhögj! A lemezünk, amit együtt csináltunk, nem fog kárba veszni. Ez a Te lemezed lesz! Ugyan lemaradsz életed legjobb lemezkiadásáról, de ne hidd, hogy valaha is képesek leszünk elfelejteni Téged! Viszünk tovább magunkban, a Beyondban! Ez a te lemezed és mindig is a tiéd lesz.

Apukádnak, Anyukádnak, Fiadnak és neked Babu, a legőszintébb részvétem, neked meg Laci, ahogy szoktam mondani: "cső, te rohadék!" - Para.

Nyugodj békében, Laci!


www.beyond.hu
 
Zavarkó Laci emlékére

Hozzászólások

[008045]
apolo
jó utat laci...kishazánk egyik leggyilkosabb thrash dobszörnye volt.para baleset statisztika megjegyzéséhez csak annyit,vigyázzatok magatokra az úton és legyetek mindig észnél ha autót/motort vezettek,ha valaki hülyén vezet,inkább lassítsatok,engedjétek el.titeket várnak este haza,ez legyen előttetek.na meg ugye főleg falun sok..khm...ember van,aki autósiskola közelében sem járt,mégis padlógázzal nyomja. én,mentősként láttam pár csúnya dolgot,saját autójába belepaszírozott embert,tudom miről beszélek.az nem cannibal corpse lemezborító volt. és most hallgatok egy kis beyondot.
[008033]
man954
Részvétem.
Mindig rossz olyan embert elveszteni, aki igazi zenét játszott.
[008028]
Saxon
Hello.
Szomorúan hallom a történteket,nagy veszteség ez.Részvétem.


Egy Lőrinci Thrash-er
[008025]
gyufa333
Nyugodj Békében!:(
Részvétem srácok!

Üdv:
Gyulus ex- Barrow
[008024]
greg74
Nyugodj békében. Hiányozni fogsz a Thrash Metal Testvériségből.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS