ROCKMARATON 2011 - A 0. nap már kipipálva

WiktOrsi beszámolója

2011. július 5. (kedd) 17:17 | utoljára módosítva: 2011. július 9. (szombat) 08:07

Rockmaraton. EKF+1yr. Szebb lett? Jobb lett? Sokan lesznek? A minden fesztivált megelőző kérdések.
A szokásos kellemes várakozás és izgalom, ami megelőzi a hetet. Kint lesznek-e a tavalyi haverok? És az a csaj? A facebookos kommentek alapján nem csak mi voltunk kíváncsiak.
Kiérünk. 0. nap. Már a parkolásnál nézzük, jéé, már itt is van büfé. Hiába, élelmesek ezek, hátha van, aki már a bejáratig sem bír elmenni némi mennyei manna nélkül. Befelé is új bódék, de szerencsére alapjaiban semmi nem változik. Nehéz is lenne, pont ez a lényege, hogy kényelmes, belakható, de nem tömegnyomor. Jól ki van ez találva már évek óta. Mindenkit meg lehet találni, és mindenkivel úgyis összefutsz vagy koncerten vagy menet közben. Bár akkor meg nem érsz oda a koncertre, de belefér.
Már ma is annyian vannak, mintha rendes fesztiválnap lenne. Mi lesz itt később? A sátrak, sörpadok állnak, gyűlik a nép, jönnek sokan, sátorverés, az első hűsítő sörök.
Fotó: Huby
Kattints WiktOrsi O. napi beszámolójának folytatásához!Van merch-es pult, igaz, pólókból már csak nagyobb méret, a girlie-kből is csak XL-es meg XXL-es. A 0. nap este 6-kor elfogytak a kisebbek. Hát, erről lemaradtam, pedig a tvtornyos baromi jól néz ki.

A Virrasztókra érünk ki, a sátorban tömeg, hiába, helyi legények, leány, szeretik őket. Kisminkelve, szigorúan tolják a dalokat, persze a szokásos pálinka-kínálás sem maradhat el. Vajon befolyásolja-e ez a nézőszámot?

A korai kezdés nem annyira ideális ehhez a hangulathoz, túl komor ez most kezdésnek, muszáj továbbmenni, mert mindenhol ismerősök tűnnek fel.

A színpadon az Alcohol zenekar, de olyan jó idő van, hogy foglalunk inkább egy asztalt, ahol tábort verünk.


Már csak Rudán Jóskára érünk be, ő is helyi egyébként, a szomszéd városkában lakik. Két zenekar is segíti a Radar meg a Power, klasszikusokat, Gépet, Mobilt meg némi Deep Purple-t nyom, Utóbbival Dio-ra emlékezve - ismét zseniálisan megmutatva a hangját, mert az van neki. A 180 km nem csak Miskolcra, de Pestre is igaz. Magamra ismerek, ha lehet még inkább otthon érzem magam. Jó koncert volt, köszönjük!

A nosztalgiázás után ismerőst fedezünk fel a merchpultnál, Vörös Attila tette tiszteletét. Végtelenül kedves, szerény srác, villáminterjú alakul hirtelen, mondja, hogy Black Metal Balázs meghívására minden délelőtt 10-től 16-ig a tehetségkutatón a zsüri egyik tagja. Tisztában van vele, hogy nagy kihívás, reméli, hogy sikerül segítséget nyújtani a kezdő bandáknak, igyekszik úgy véleményezni, hogy senkit ne bántson meg, mert az nem az ő stílusa, inkább támogatólag mond véleményt. Egész héten kint lesz, kétszer is fellép, lesz Leander meg Pantera tribute. Rögtön készül is a kép.
Lassan irány a Rómeó Vérzik. Robban a sátor, Koppányék már megint – mindig – jók, ráadásul még szülinapot is ünnepelnek, koncert utánra meginvitálnak mindenkit némi ünneplésre. Saját bevallásuk szerint is aggódtak a 0. nap miatt, de kár volt.

A zárás is frappáns: “Itt minden az enyém, minden amire vágytam Itt benne van minden egy nagy kanálban. “ Hát, ez volt a 0. nap. Ez is jól kezdődik, hosszú még a hét, de mindjárt itt a hétvége.

WiktOrsi  
 

Életképek, videók - Rockmaraton 2011
Fotók: Huby
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
2021. május 11. (kedd) 18:34

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja, amelynek második előzetese egy Amon Amarth átirat, a klippel kísért Raise Your Horns. Az új lemezen összesen négy feldolgozás lesz, az Amon Amarth mellett Queen, AC/DC és Iron Maiden nótákat is rögzített a csapat. "A Raise Your Horns egy igazán különleges feldolgozás számunkra. Most először volt dolgunk egy olyan dallal, amelyben az énekhang következetesen mély, hörgős tartományban helyezkedik el. Hagen itt átvette a fő éneket, Inga magas, szinte orkesztrális hangsúlyokat tett oda, Sly pedig Jannal együtt hozta a kórust. Ez egy olyan nóta, ahol egy 'igazi' riff  mutatja az utat, ami rengeteg rakkatakkát és basszuséneklést eredményezett. Nagyszerű szerzemény ez az Amon Amarth-tól, örömmel hajtunk fejet előttük."  ...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS