HAMMERWORLD - Itt a júliusi-augusztusi számunk

Címlapsztori: Slipknot, exkluzív CD-mellékletek: 2 teljes album

2011. július 4. (hétfő) 06:03 | utoljára módosítva: 2011. augusztus 30. (kedd) 07:58

A hét közepétől már kapható a HammerWorld magazin júliusi-augusztusi száma, továbbra is változatlan áron, 116 oldalon, ráadásul két extra melléklet CD-vel, a Twister bemutatkozó nagylemezével és a Hollywood Rose második albumával! Ide kattintva meg is rendelheted: rendeles@hammerworld.hu

Kattints a tartalomhoz!  Hamarosan az újságosoknál a HammerWorld júliusi-augusztusi száma!
116 oldalnyi tömény metal, új TWISTER és HOLLYWOOD ROSE CD-vel!

Poszterek: SUBSCRIBE, TURISAS


A basszusgitáros Paul Gray tavalyi tragikus halálát követően a SLIPKNOT jövője kétségessé vált, ám az optimizmusra okot adó jelenről Mick Thomson gitáros azért sok mindent elárult.


A Jesper Strömblad nélkül készült új IN FLAMES album megosztotta a rajongótábort,
de amit tudni akarsz a Németországban a listák élén startolt friss anyagról,
az az exkluzív interjúnkban mind benne van!


Az idei Fezen fesztiválon fellépő prog metal császár DREAM THEATER szeptemberben
hozza ki az új albumát, az elsőt Mike Mangini dobossal, aki részletesen meséli el,
hogyan is került Mike Portnoy helyére.


A Szigeten is fellépő RISE AGAINST a koszlott punk/hardcore klubokól került az élvonalba,
de fogós dallamaik megmaradtak, akárcsak fajsúlyos témáik.A Klasszikus! rovatban az okkult metal egyik alapművét, a dán MERCYFUL FATE
óriási hatású bemutatkozó albumát, a Melissát vettük górcső alá.Az XY Akták rovat vendége ezúttal a power dobolás ősatyja, CARMINE APPICE, akitől még John Bonham és Cozy Powell is csak tanulni tudott!


Az egyik legkülönlegesebb koncepcióval bíró hazai banda, a pécsi VIRRASZTÓK a múlt havi CD-mellékletként megjelent második albumuk kapcsán adott interjút a Hammernek.Amellett, hogy az Élő Fémben beszámolunk az IRON MAIDEN prágai bulijáról, Steve Harrisék még be is mutatják az utóbbi 20 év legjobb Maiden nótáit.


Az ősszel a Machine Head társaságában turnéra induló BRING ME THE HORIZON énekesét, Oli Sykest arról is megkérdeztük, hogy miért utálják annyira sokan a bandáját.


Az okkult hard rockot, ősmetalt játszó svéd GHOST élén egy névtelenségbe burkolózó sátánista főpap énekel, mi pedig kíváncsiak voltunk, hogy kit rejt az álarc, és hogy mi van a csuklyák mögött.


A Hegyalja fesztiválon nemcsak a Slayer fogja letépni a búránkat, de az ausztrál PARKWAY DRIVE is erre készül, akik egy lazulós szörfvároskából kerültek a metalcore világ csúcsára.


A MetalFesten is hatalmasat akciózott SAXON a brit heavy metal egyik alapintézménye, a régisulisra vett új albumukról pedig az énekes Biff mond el minden fontosat.


A kanadai mágus DEVIN TOWNSEND négy albumot is elkészített az utóbbi évek során, és a koncepciózusan egymáshoz kapcsolt anyagokról Koncsok Zolival beszélgetett.


A death metal színtér egyik legbetegebb bandája, az AUTOPSY pár éve tért vissza, a brutális új lemez kapcsán pedig az ex-Death dobos Chris Reifert nyilatkozott a lapnak.


A szimfonikus power metal olasz mestere, a RHAPSODY OF FIRE is fellép a Fezenen, Koncsok Zoli pedig a monstre sagát lezáró új lemezről kérdezte ki Turilli gitárost.


Az egykori Accept énekessel, Udo Dirkschneiderrel a friss U.D.O. album kapcsán beszélgettünk, de Herr Schmirgli a régi bandájáról is elég belemenősen nyilatkozott.


A szakmázósabb HANGERŐMŰ rovatunkban az aktuális tesztek mellett interjút olvashatsz a MEGADETH basszer Dave Ellefsonnal és a K3 gitáros Kállai Jánossal is.


További interjúk: THE BLACK DAHLIA MURDER, SKINDRED, DUFF MCKAGAN, AMORPHIS, JUDAS PRIEST, DEPRESSZIÓ, PAIN, TWISTER...


Mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas nyári Hammernek...

Hozzászólások

[008145]
renato666
Üdv!
Évfolyamtárat valamilyen úton-módon lehet még rendelni tőletek? Hosszú ideje nem látom már az előfizetési megrendelő környékén. A karton dossziék már nem bírják sokáig :)
[008115]
alexi17
Köszönöm a választ, így már érthető. :-)
[008112]
velocyraptor
Szia!
A Hammer havilap, de kb tízegynéhány éve a július-augusztus és a december-januári számok összevonva jelennek meg, tehát egy évben tíz számot vehetünk kézbe. A Szerkesztőségnek is kell egy kis nyári-, és téli szünet.
[008111]
alexi17
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mindig is 2 hónapos volt az újság?Hogyhogy július-augusztus egyben van?Annyira nem ismerem (még)a Hammer Wörld-öt csak egy ismerősöm tanácsolta, hogy mivel ilyen rock/metál beállítottságú vagyok biztosan tetszene az újság/oldal. :-)
Azt hiszem beszerzem a számot már csak a Turisas poszter miatt is. :-D
[008078]
Winternight
Tényleg a Győzd le a gonoszt játszották. Nem tudom miért járt a fejemben az Adj új erőt. Talán mert azon a lemezen szerepel. :)
Ennyi zenekart megnézve sajnos nem könnyű fejben tartani, hogy ki mit játszott.
[008072]
vivaemptiness
Tartott vagy két napig. Mellesleg tényleg el kéne takarítani őket, mert iszonyat bosszantóak.
[008062]
Aikidoka
Nekem nem tűntek el. :)
[008059]
Korpusz
Köszönet az eltüntetett felugró hirdetésekért! Engem is nagyon zavartak.
[008054]
RockerMartin
Jó lett ez is, akár csak a többi Hammer... Már vagy 10 éve olvasom :), ami nagy szó, mert 19 éves vagyok. :)

A MetalFest-es beszámolóhoz szeretném hozzáfűzni, hogy a Pokolgépnél egyet hibázott, aki írta, ugyanis Oscarral nem az "Adj új erőt" című számot, hanem a "Győzd le a gonoszt" játszották.
[008040]
Aikidoka
Jeff Beck, Jackie Chambers, Eric Johnson, Roine Stolt, Nick Hipa, Akira Takasaki, Ruyter Suys, Steve von Till, Sean Malone, Vinnie Stigma :D, Alex Lifeson, Adam D., Wino

[008038]
DanevGyorgy
Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, ezzel semmi gond nincs. Olyan újságot azonban valószínűleg soha nem leszünk képesek előállítani, melyet a sokezres törzsolvasói tábor minden egyes tagja maradéktalanul elfogad. De talán nem is kell, ez hogy cél legyen. A Hammer mindig is a gitárcentrikus zenék olvasztótégelye volt, melyben a lágy AOR muzsikát kedvelők éppúgy megtalálták az őket érdeklő cikkeket, mint a fagyos black metalért lelkesedők. Vedd úgy, hogy az alapból széles látókörű magazin egy újabb szegmenssel gazdagodott! :-)
[008037]
horvathfefe
Tisztelt Danev György! Köszi a választ a hozzászólásomhoz.Számomra,aki nem zenész, ezek a dolgok valóban unalmasak.Minden írásodat el szoktam olvasni és talán még tanulok is valamit belőle.A zenész riportoknál is mikor már a szakmázás megy,az már nem az én asztalom.Igazad van,ezt a zenészek tudják igazán értékelni.Szívem szerint jobban örülnék neki,ha az ilyen írások a szakmai lapokban lennének.Mivel itt véleményeket írunk le,nekem ez a véleményem.Ha megnézek olyan lapokat,ahol még 64 oldal volt az újság,akkor találok benne 18-20 riportot,most meg a 116 oldallal van vagy 23-25.Persze tudom,hogy a Sokkoló extra is elvesz sokkal több helyet,mint annak idején.Annak viszont örülök,hogy a zenész interjúid főleg a dallamosabb zenéket képviselik.
[008035]
DanevGyorgy
Kedves Horváth Fefe! Megértem a tesztekkel szembeni ellenérzéseidet, ám ezek általában maximum 1-2 oldalt foglalnak el, ez a szám pedig egy 116 oldalas magazinnál igazán nem nevezhető szignifikánsnak. Láthatod, továbbra sem kívánunk a szakmai lapok babérjaira törni... Ugyanakkor azt sem szabad elfeledni, hogy az aktívan zenélő olvasók és a zenész-szakma részéről eddig kivétel nélkül pozitív visszajelzések érkeztek a rovattal és a tesztekkel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy mindenképpen van létjogosultsága egy olyan fórumnak a lap keretein belül, amely bizonyos mértékben útmutató lehet a fiatalok számára a Magyarországon forgalmazott hangszereket illetően. Egyébként a nemzetközi rockzenei sajtó komoly hagyományokkal rendelkezik e téren, hogy mást ne mondjak, a német Hammerben már 1985 körül voltak tesztek és speciális hangszeres interjúk. (A másik térfélen focizó, patinás Guitar World pedig ma már legalább annyira rock/metal magazin, mint szakmai lap, ezzel csak a két világ közötti szoros kapcsolatot kívántam érzékeltetni.) Viszont ha már témánál vagyunk, akár itt is megírhatjátok, Kedves Olvasók, hogy kik azok a hazai és nemzetközi zenészek, akiket szívesen látnátok a rovat hasábjain. Hangszermárkák tekintetében szintén kíváncsi lennék a javaslatokra!
[008027]
jrpi
Nem tudom kinek mi a véleménye, de az itt felsorolt hibáknál engem 1000-szer jobban zavar a hammerword.hu oldal megnyitásakor a kb 3millió db popup. Az elsőt esetleg elolvasom ha olyan zkr van rajta amit szeretek, utána meg mp-enként 1000-et kattintva léptetem tovább (így kb fél percet vesz igénybe hogy végre az oldalon legyek). Iszonyúan zavaró...
[008023]
alex0812
Nekem tetszenek Danev Gyuri beszámolói, tesztjei, de nyilván azért, mert én is gitározok. Ha nem játszanék hangszeren valszeg nem olvasnám el ezeket az oldalakat. Az biztos, hogy a zenész interjúk jobban kiszolgálják az olvasókat.
Viszont nem volt Vörös Attila rovat, biztos van elég bajuk a Nevermore felélesztésével:-)
[008020]
nightwing
Nunu: Utólag javítanod kellett volna min. 12-re:-), zseniális az az album...Heart Collector, River Dragon, Evolution, ja és persze a feldolgozás Sound of...nálam a csúcs albumuk.
A stáb meg valszeg rájött, h a youtube-myspace-torrent világában egyszerűbb, ha nem bajlódnak szervezéssel, hanem mindenki megoldja egyedül...elidegenedés, mi?:-)
[008019]
Nunu
Feltételezem, megszűnt a Hangpróba szeánsz jellege. Mindnenki maga hallgatja meg a lemezt, és csak a pontokat összesítik, nincs már meg az feeling ...
Hajh, annak idején én is voltam egyszer :) Egy Nevermore lemez volt a Dead Heart, és előre beírtam a 10 pontot. Aztán, mivel késtek a többiek, meghallgattam végig, és rájöttem, hogy igazam volt.
[008017]
nightwing
Mindenkinek ajánlom az új Draconian-t (A Rose For The Apocalypse), különösen ha vki szereti a Paradise Lost középkorszak-beli (Shades of God, Draconian Times, nyilván:-) dolgait. Nagyon jó lett!
[008016]
horvathfefe
A Journey neve miért szerepel a tartalomnál? Nem több,mint a többi Élő fémes ismertető.Ha azt írtátok volna oda,hogy: Beszámoló a Metalfesztről,az sokkal jobban mutatna a maga két oldalával.Ahogy volt a Brutal Assaultnál is.Az interjúk száma meg több is lehetne,ha nem lennének Danev Gyuri Teszt ismertetői. Inkább zenészekkel beszélgessen,mert az érdekesebb.
Pandemoniummal én is egyetértek.
[008014]
velocyraptor
Egyetértek alex812-vel, nekem is hiányoznak a Hangpróba-jegyzőkönyv poénjai. Egyik hónapról a másikra egyszercsak eltűnt a rovat; azt hittem, hogy csak valami átmeneti állapot lehet, de már nem is tudom, hányadik szám jelenik meg enélkül!
Pedig a Hammer-olvasást az Élő Fém után mindig ezzel kezdtem. :(
[008009]
nightwing
alex0812: Sztem Pandeamonium-nak most sok tekintetben igaza van.
Nagyon is jogos elvárás sztem, h egy ilyen múltú, területén mértékadó (és azért nem kimondottan olcsó) kiadvány legyen tisztességesen korrektúrázva. Ez már nem a 80-as évek vége, amikor a két Laci (ezúton is tisztelet és elismerés nekik!) fekete-fehérben elkezdte gyártani a Metallica Hungaricát.
Úgyhogy igenis: sok és zavaró az elgépelés, hiba!
Ezzel együtt veszem már vagy 15 éve...és fogom is a jövőben.
[008007]
alex0812
Pandeamonium ez már tényleg a kákán is a csomót tipikus esete...
Aikidoka-nak tök igaza van, üres fehér borítóval is megvenném:-)
Ha már észrevételek, akkor inkább azt kérdezném tzar-tól, hogy miért nincsenek benne a Hangpróbák kommentjei, a poénok? Sztem sokkal érdekesebb volt, mint a zenészvélemények a táblázat alján.
Nekem továbbra is a Hammer a bibliám, úgyhogy így tovább!
[008004]
Aikidoka
:D "túlzsúfolt a borító" :D ez már mindennek az alja... Ha 20 éve veszed az újságot, mit keresel a borítón? Felőlem lehetne full üres is, vagy rá is rakhatnának egy darab sz@rt, akkor is megvenném. Vagy én vagyok eltévedve és ezeket úgy kell nézegetni, mint a családi albumokat???

Az nekem sem tetszik, hogy kb. 10 együttesnek van esélye felkerülni a címlapra, de be kell látni, erre van igény :( Jó példa erre a közönségszavazás.

Viszont az valóban gáz, hogy valaki nem tudja, hogy mi az album címe, amiről éppen kritikát ír...
[008003]
SOMa
Mick-el van interjú!! végre!!!
[007999]
Pandeamonium
Tzar, köszönöm a gyors választ. Nem akarok nagyon belemenni a dolgokba, mert összességében jónak tartom a Hammert, de a felsorolt hibák szerintem nem méltóak Hozzátok.

A Rock Hard borítót véleményem szerint kár volt idecitálni, ugyanis ott pontosan az valósul meg, ami a Hammernél nem, jelesül hogy a kép uralja a fedlapot, nem a betűkavalkád. Szolid és nem hivalkodó, míg Nálatok pl. az ajándék CD-k feltüntetése elveszi a borító jelentős részét. Oké, ha ez valakinek tetszik, az rendben van, nekem mondjuk nem, lehet, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom. Anders ingzsebén a folt nyilván az Adidas/Nike/Anyámtyúkja márkajelzés kitakarása, nem valami szerencsés, az igaz, biztos találtak volna jobb képet. De hát nálunk meg pl. a Depresszió egész tagsága Vision Streetben nyomul, mi az, ha nem erőszakos reklámpropaganda? :D

A Helloween egyszer sem (!) került címlapra, még a dicső nyolcvanas évek végén sem, meg akkor sem, amikor ismét futott a szekér, mondjuk '96-ban a Time idején, vagy mostanság... :)
[007998]
tzar
Szerintem a címlapon három szín van, kék, zöld, fehér, igazítva a fotóhoz.
Ez valóban akkora színtúltengés, giccsorgia?

Itt az új Rock Hard címlapja: http://www.rockhard.de/uploads/pics/titel_290_590.jpg

Nem érzek óriási differenciát, ami a puritánság vs. barokkos zsúfoltság kérdéskört illeti. De Anders zsebénél sem értem a foltot, szerinted az mi, P?

A tartalom pedig ahogy mindig olvasható is, tervezett tartalom, minthogy nagyban függünk attól, hogy az adott elképzeléseink valóra válnak-e avagy sem. Tehát nem azt jelenti, hogy ezek és ezek a zenekarok a következő számban mindenképpen benne lesznek.

A Helloween nevet viselő zenekar valóban jóval kevésbé népszerű, ismert, mint az Iron Maiden. Jól látod, hogy ezt a szempontot is tekintetbe kell vegyük. Mind a tartalom, mind a címlap esetében.
[007997]
Pandeamonium
Egyetértek MetalNecróval! Egy lassan 25 éve (!) működő lap hogyan engedhet meg magának ekkora ordas hibákat? Ráadásul hónapról-hónapra. Egyszer-egyszer "belefér", lehet azzal takarózni, hogy bocs, nem vettük észre, de én - aki 91 óta veszi a magazint - olyan számot még nem vettem a kezembe, amelyben ne lett volna legalább 5 durva elírás, hiba stb.

Könyörgöm, ne legyetek már ilyen slendriánok, az érdemeitek elismerése mellett azért azt is el kell fogadnotok, hogy még ennyi év után sem vagytok körültekintőek és figyelmesek. Uzseka Norbi pedig kétszer is rosszul írja le a Queensryche kritikában az album címét, ezt már nem lehet kimagyarázni.

Azt pedig a mai napig nem értem, a borítókat miért kell telezsúfolni mindenféle színű-típusú betűvel, ezáltal a tényleges kép a borító harmadát teszi ki. Nézzétek már meg a konkurenciát (nem csupán zenei magazinokra gondolok: német Rock Hard, Filmvilág, Lángoló Gitárok stb.), sok esetben a puritánság ízlésesebb, mint ez a barokkosan giccses zsúfoltság. Persze ez szubjektív valahol, de 25 év után igazán lehetne váltani e téren is, nem igaz?

Korábban volt már szó arról, hogy miért kell minden második számban Csapda meg Maiden cikknek szerepelnie, ez nekem is fáj, emlékszem, '90 körül, amikor megjelent a No Prayer, az olvasók ugyanezért hőbörögtek, teljesen jogosan. Míg pl. egy Helloween még SOSEM (!!!) virított a borítón, addig a Maiden minden évben legalább egyszer, mondom ezt úgy, hogy szeretem őket, és azzal is tisztában vagyok, hogy őket hallgatják a legtöbben a Metallica mellett. Nem hinném azonban, hogy ha az undergroundot IS előtérbe tolnátok, akkor jelentősebben megcsappanna a kereslet.

Bocs, hogy csak a negatívumokat emeltem ki, de szerintem a dicsérő szavaknál sokkal nagyobb elismerés, hogy húsz éve veszem a Hammert, nem? És örülnének neki egy páran, ha ezekre a dolgokra végre korrekt válaszokat kapnánk, ha már megnyitotta kapuit a fórum. :)

Üdv!
P.
[007986]
gyufa333
In Flames és Pain interjúk rohadt jók benne!:)
Szeptemberi Om albumot már nagyon várom!:D
Istenem bár csak In Flames poszter is lenne benne!
Az nagyon Mötál lenne!:)
[007985]
MetalNecro
A borító állat, a Turisas poszter szintén, viszont van 1-2 dolog ami annyira nem tetszik.
-A címlapon a Dream Theater helyett maradt az előző számos Morbid Angel felirat.Nem zavar különösebben de gondoltam leírom.
-Ami viszont nálam kicsapta a biztosítékot:A következő szám tervezett tartalmában a Suicide Silence.MÁR MEGINT???Két számmal ezelőtt volt velük egy 2 oldalas interjú, nem akarom elhinni, hogy bárkit ennyire érdekelnének.A lemezük is le lett húzva, az értékelő még írja is, hogy tucatzene.Akkor meg mi a tökömért kell ennyire erőltetni?Ott a Vader (csak hogy a hörgősebb vonalon maradjunk), nekik is most jött ki lemezük, erős is lett, akkor miért nem lehetnek inkább ők az újságban?Ők legalább igazi metalt nyomnak, nem ilyen trendi kórságot...
[007983]
RozsaTomi
Imádom,hogy előzetesben mindig ott van 4-5zenekar ami érdekelne aztán az újságban ha mákom van 2 meg is jelenik.
[007976]
Gorebacsov
A szó elszáll. Itt az írás is.....
[007967]
volkodlak21
Nekem a Falconer Predator jut eszembe a borítóról:)
[007964]
Rockazelet
Szuper. Amint elér ide a világ végére, már veszem is.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ARTILLERY - Melodikus thrash a dán mesterektől, itt az X című új album
2021. május 7. (péntek) 06:35

X címmel megjelent és végig is hallgatható a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették fel Søren Andersen producerrel, a 2019 őszén elhunyt alapító gitáros, Morten Stützer helyére Kræn Meier állt be, aki a dalszerzésből is kivette a részét. Michael Stützer gitáros (Morten tesója): "A jellegzetes Artillery-védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a 70-es és a 80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben erőlködnünk, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk."   www.facebook.com/ARTILLERY.DK   ARTILLERY - X (a 2021-es album) 01. The Devils Symphony 02. In Thrash We Trust 03. Turn Up The Rage 04. Silver Cross 05. In Your Mind 06. The Ghost Of Me...

FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap
GODGIVEN - Júniusban jön a budapesti banda új albuma, friss dal: Gerontocrap

2018 végén azt mondta a budapesti Godgiven, hogy a tervezettnél lassabban haladnak az új lemezzel, most azonban már a kanyarban van az új anyag, június 11-én megérkezik a Not That Godly...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS