SLAYER - Gary Holttal készülnek a nyári bulikra

A Hegyalján július 15-én játszanak

2011. május 31. (kedd) 19:49

Ugyan a kaliforniai Big 4 bulin két szám erejéig a gyógyulófélben lévő Jeff Hannemann gitáros is fellépett a Slayerrel, nagyon úgy fest, hogy Jeff rehabilitációja miatt a nyári bulikon is az Exodus gitárosa, Gary Holt segíti ki őket. Így július 15-én is őt láthatjuk majd Arayéák mellett a Hegyalja fesztiválon.
Júniusban Dél-Amerikában turnézik a Slayer, majd július első felében Európa következik, a hónap második felében pedig elindul a Rob Zombie-val közös amerikai turné, amelyen az Exodus is részt vesz. Friss stúdiófelvételt azonban nem tervez a csapat, ameddig Jeff fel nem épül, erről Tom Araya beszélt a Billboardnak:
"Nélküle semmiképpen nem vonulunk stúdióba. Zenekarként nem csinálunk nélküle semmit. Meghatározó része a csapatnak. Szükségünk van a zenei, a dalszerzői képességére. Addig tehát várni fogunk, amíg 100 százalékosan rendbe nem jön, és képes nem lesz arra, hogy részt vegyen a folyamatban."
Araya a kaliforniai koncertről is mondott pár szót:
"Számára is sokat jelentett, hogy játsszon a bulin, és számunkra is. Úgy gondoltuk, hogy ez mindenkinek kellemes meglepetés lesz, ugyanakkor mindenkivel tudathattuk, hogy Jeff még megvan. Elég komoly dolgokon megy most keresztül. Bőrátültetései voltak, és most rendbe kell hozni a karját, hogy újra a régi legyen. Ehhez sok idő szükségeltetik..."
Kattints, ha érdekel, mit mondott Tom Araya és Gary Holt a Zombie turné kapcsán!"Ez egy olyan show lesz, amit meg akarnak majd nézni az emberek - fogalmazott Araya. - Tudom, hogy alig várják már. Azt is tudom, hogy néhányan furának tartják ezt a párosítást, de szerintem működni fog. Ami az élő előadásainkat illeti, igazán komoly elismeréseket gyűjtöttünk már be, Zombie pedig nagyon vizuális és teátrális, remekül elszórakozatja az embereket. Mindkét banda megéri majd a pénzét."


Arra a kérdésre, hogy vállalna-e szerepet Zombie új filmjében, a The Lords Of Salemben, a Slayer frontembere így felelt:


"Arra gondolsz, hogy odajön azzal, hogy van egy nekem való szerepe és próbáljam ki magam? Miért is ne? Annyira nem fájhat? A tény az, hogy mindenki szeretne valami filben szerepelni. Megéri próbálkozni. Legfeljebb azt mondják, hogy nem vagy jó... A bandánk indulása óta ezt hallgatjuk, de ettől még ugyanúgy tesszük a dolgunkat."

Az Exodus gitárosa, Gary Holt ezt mondta a legelső Slayeres fellépéséről:

"Ausztráliában volt, Brisbane-ben, a Soundwave Festivalon. Érdekes módon egyáltalán nem paráztam. Amikor mások dalait játsszom, számomra azt a legnehezebb kitapasztalni, hogy játék közben hogyan mozogjak, hogyan headbangeljek. Ott van például a Mandatory Suicide nóta, ahol a verze végig döngölés E-ben. Az elég könnyű cucc. Aztán vannak a sűrűbb témák, ahol meg kellett szoknom, hogy hol is tudok kicsit rápillantani a gitárnyakra. De már az első buli is relatíve kevés gikszerrel ment le. Jól megtekertem és élveztem."


Kaptál gyakorlati tanácsokat Jefftől?

"Kerry eleve tudta az összes téma javát. De az egyik próbára Jeff is lejött. Ott maradt egy kicsit, és ez hasznos is volt, mert a Seasons In The Abyss dallal kapcsolatban volt Kerryvel egy eldöntendő kérdésünk. Mindketten mást hallottunk, mint kellett volna, de aztán Jeff megmutatta a megoldást."


Melyik nóta jelenti számodra a legnagyobb kihívást a Slayer-programban?

"A World Painted Blood, mert azzal nyitunk. Tele van pengetéssel. Igyekszem bemelegíteni a színpadra lépés előtt, de a színpadi és az öltözői bemelegítés két tök különböző dolog. Nem ugyanaz az öltözőben üldögélni, meg levegő után kapkodva rohangálni a színpadon. Kell egy pár perc, amíg hozzászokik az ember."


Ezen a nyáron  az Exodus lesz a nyitóbanda a Slayer/Rob Zombie amerikai turnén. Ez azt jelenti, hogy duplán fogsz színpadra lépni?

"Igen, két műszakot nyomok majd le a bulikon! (nevet) Szerintem a két főbanda cserélgetni fogja, hogy ki játszik utoljára, így minden másnap lesz egy kis pihenőm... A többi napokon meg lejövök a színpadról, felveszek egy másik pólót, megfésülködöm, és már megyek is vissza. Annyira nem nagy cucc, hiszen az Exodusnak voltak már olyan turnéi, ahol két órán keresztül játszottunk. Ha így vesszük, ez nem is olyan nagy falat. Pusztán annyit jelent, hogy tovább kell bírnom józanul..." (nevet) 


SLAYER - Raining Blood/Black Magic (Gary Holttal a márciusi Soundwave-en, Melbourne-ben)
 

Hozzászólások

[007616]
sebestyen
ez nagyon jo lesz Slayer rules!!!
[007590]
bloodyroots
Tök jó, a harmadik Slayer koncertem lesz és úgy néz ki, hogy egyiken sem volt ugyanaz a felállás XD
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
2020. november 25. (szerda) 07:29

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez. A harmadik Dread Sovereign albumról már itt is van az első előzetes dal, a videóval kísért Nature Is The Devil's Church.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS