DREAM THEATER - Rudess megkönnyezte Portnoy kiszállását

Szeptemberre várható az új album

2011. május 12. (csütörtök) 11:01 | utoljára módosítva: 2011. május 15. (vasárnap) 22:37

A Dream Theater két tagjával, John Petrucci gitárossal és Jordan Rudess billentyűssel készített interjút a musicradar.com, természetesen az új dobos, a 48 éves Mike Mangini (Steve Vai, Etreme, Annihilator) csatlakozása kapcsán.
Mike Portnoy dobos tavaly szeptember elején jelentette be, hogy kilép a csapatból, miután társai nem akarták elfogadni azt a tervét, hogy a Dream Theater tartson egy 5 éves szünetet, ami alatt mindenki nyugodtan projektezhetne. A jelenleg is készülő új Dream Theater album szeptemberre várható.
Néhány részlet a beszélgetésből:

MR: Mike Portnoy az Avenged Sevenfolddal kezdett turnézni, de tavaly decemberben, amikor kiderült, hogy nem marad az Avengedben, felbukkant nálatok és megkérdezte, hogy visszatérhetne-e.

Rudess: "Igen, ez egy nagy kihívásokat jelentő időszak volt. Ez már pár hónappal később volt, és valójában az történt... Tudod, csak hogy érzékeltessem, hogy milyen mélyen érintett az elvesztése, hogy mennyire nehéz volt... Miután elmondta, hogy mi fog történni, hogy kilép, és letettük a telefont... Szó szerint leültem a stúdió lépcsőjére és sírtam. Egy olyan fickóról van szó, aki a barátom, akit mindannyian szeretünk és akire felnézünk. Nem akartuk azt látni, hogy összedől minden. És ez az egész könnyeket csalt elő belőlem. De mind arra jutottunk, hogy meg kell találnunk a folytatáshoz vezető utat. Ez a dolgunk. Élvezzük, szeretjük - de hogy fogjuk folytatni? Úgyhogy mozgásba lendültünk. Összetettük a fejünket és eldöntöttük, hogy rendben, akkor új dobost kell találnunk. És ez végül azt eredményezte, hogy ráakadtunk hét káprázatos dobosra, akiket mind meg  is hallgattunk. És ez is nagyon emocionális volt... hogy lehet behozni egy új srácot egy ilyen szituációba, amikor annyi időn át valaki mással zenéltünk? Ez egy roppant súlyos dolog volt."
Kattints a folytatáshoz! 


Petrucci: "Kicsit olyan volt, mint amikor valaki meghal. Miután befejezted a sírást, jön a tervezés: 'Rendben, ezt és ezt kell tennünk, meg kell szervezni a temetést, mindent el kell rendezni'. Noha sokkolt minket a helyzet, és érzelmileg is csordultig voltunk, tudtuk, hogy folytatnunk kell az egészet."


MR: Mike ugyanakkor azt kérte, hogy visszatérhessen...

Rudess: "No igen... szóval mindent elrendeztünk. Meghívtuk a dobosokat, amiről már mindenki tud, és filmre is vettük a meghallgatás folyamatát, gondosan figyelve a dokumentálásra is. Az egész folyamat vége az lett, hogy rátaláltunk valakire, akit óriásinak tartottunk, Mike Manginire. 'Istenem, ez a srác fantasztikus! Ez így már működhet. Meg tudjuk csinálni.'"

Petrucci: "És valamire fel kell hívjam a figyelmet - Mike Mangini élete drámai módon megváltozott. A Berkleen dolgozott professzorként, ahol jeleznie kellett, hogy távozni fog. Felesége és két gyermeke is van... Szóval, lejött aztán és elkezdtünk dolgozni a lemezen. A kiadónál meg mindenki a támogatásáról biztosított minket. Tele voltunk jó érzéssel. Újra szilárd talajt éreztünk a lábunk alatt. És akkor jött Mike azzal, hogy visszatérne..." (megrázza a fejét)DREAM THEATER - A meghallgatások dokumentációja I.
(Mangini 11 perc táján bukkan fel)

MR: Már túl késő volt.


Rudess: "Igen. Tudod, Mike Mangini addigra már otthagyta a Berkleet. Nem lehetett azt mondani neki, hogy... Már mozgásban voltunk vele. Beiktattuk Mike Manginit, teljes gázzal haladtunk előre. Mike Portnoy pedig azzal jött, hogy 'sziasztok srácok, átgondoltam a dolgot, elkövettem... egy hibát'. Mi meg erre: 'Istenem, ezt nem teheted velünk. Nem húzhatod így ki alólunk a szőnyeget." Ez azért... (sóhajt) Ez kemény volt. Túljutottunk ezen az egész drámán, végre megtaláltuk az új srácot, akivel boldogok vagyunk. Egy adott pontnál az ember már csak felteszi a kezét, és azt mondja, hogy 'Ez nem lehet igaz!'" (nevet)


Ami az új albumot illeti,. annak megírásában Mike Mangini még nem vett részt.

Petrucci: "Jó sokáig vártunk, mire felhívtuk. Ez elég gyötrelmes volt. Vártunk pár hetet, azt hiszem. Úgy fogalmaznék, hogy januárban álltunk neki a felvételeknek. Talán egy vagy két hónap telt el a döntés meghozatala és a stúdiózás megkezdése között."

Rudess: "Mike nem írt velünk. Lényegében bevetettük magunkat a stúdióba, tettük a dolgunkat. Dalokat írtunk, majd ezeket elküldtük neki is, ő pedig aztán odatette, amit kellett. Hihetetlen a srác! Épp mostanában fejezem be a billentyűs témáimat, és amikor megnézem a számítógépen, hogy állnak a dolgok, a szavam is elakad. 'Ez a fickó nem tud hibázni!' (nevet)

Petrucci: "Megvoltak a demók, teljesen befejezve, ő pedig megtanulta a dalokat, hozzátéve a saját dolgait. De ha bármikor arra kértem, hogy valamit ismételjen meg, azonnal megtette, és tökéletes is lett minden. Ez a fickó... nem százas! (nevet) Az emberek el sem fogják hinni, hogy mennyire jó."

A teljes interjút itt olvashatod el.

Az új Dream Theater album szeptemberre várható, a nyáron azonban már turnéra indul a csapat, és augusztus elején a Fezen fesztiválon mi is megnézhetjük őket az új dobossal.


MIKE MANGINI - Dobszóló 1998-ból

 

Hozzászólások

[007465]
farkaslaci
OK, respect! :) Kivancsian varom, mit hoznak ossze egyutt. Remelem eljutok a Fezenre. Majd ott meglesuk oket! Udv!
[007462]
morningrise
Kedves László , nem azt írtam ,hogy Mangini szárazon dobol (ezt a vetélytársakra értettem -és velük kapcsolatban tartom is a véleményem). Mangini múltja elég impozáns ugyan ,csupán az aggaszt egy kicsit ,hogy az általad is felsorolt zenekarokban épp csak pár éveket töltött 'oszt' nem sok mindent kavart(persze a Dream béli dolgait még nem minősíteném ) Vannak fenntartásaim az ilyen vándormadarakkal szemben , ettől függetlenül azért én bizalmat szavazok neki(ahogy írtam is :jó döntés volt!)
Tiszteletem!

[007461]
Bucketheadfan
Fölösleges fikázni ezt a bandát énse vagyok Dt-s (egy számuk se jött be nekem de hát izlések és pofonok)a dobnak nemkell annyira metalosnak lenni hisz azért nem egy gyilokmetalosok ők :)
[007460]
farkaslaci
Istenem, hirtelen milyen trend lett szidni ezt a bandát! Mit rosszat tettek ők eddig a rockzenén belül??? Mindig vannak nagyokosok, akik a szoba mélyéről megmondják a tutit. Hallgasson Depressziót vagy Tankcsapdát, akinek a DT már túl sok. Ha nem vagyok rajongója egy bandának, attól még nem állok neki minősíteni és becsmérelni. Én pl. nem szeretem a black metalt, vagy a metalcore bandákat, de eszem ágában sem lenne vaktában fikázni őket. Bocs, csak az én lelkemet bántja, ha ok nélkül pocskondiázzák az egyik kedvenc zenekaromat, akik értéket hoznak létre már 25 éve. Manginire pedig mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szárazon dobol. Extreme, Vai, Annihilator, Dream Theater...ők biztos mind tévedtek ezek szerint :))
Üdv!
[007458]
morningrise
Portnoy pihenni szeretett volna , ehhez képest annyi project-ben vesz részt ,amennyi a többi exkollégának együttvéve sincs. Mangini jó döntés volt .Nagyon örülök annak ,hogy nem Donati vagy Minnemann lett a nyerő. Ők aztán tényleg túl "szárazon" dobolnak .
[007457]
pumpika666
pedig nem lett volna rossz az ötéves pihenő
na jó legyen csak 3 év
kellene a frissülés, mert egyik év stúdiólemez, másik év koncertlemez, válogatáslemez, már követhetetlen, a stúdiólemezekből mind megvan, de az utolsó 3-4 lemezt megjelenés óta nem naon hallgattam meg...nem voltak jó dalok rajtuk :(
[007455]
cryhavoc
Na,ezt a dobszolot csak az altalanos kulturamert vegigneztem (soha nem voltam s nem is leszek DT fan...)...haaat...gyorsnak gyors,pontosnak pontos csak eppeg hogy fantaziatlan ,lelektelen ,matekos a jateka...talan pont ezert illik is ebbe a bandaba :))) ja,es meg valami : se toke,se doge nincs a jatekanak...tehat ismetlem magam: illik a DT-be :)...a dobhangzasa minden csak nem metalos.
[007452]
farkaslaci
én egyáltalán nem értek egyet veled :) főleg nem a basszus terén...tőlük nem kell jobb, ők a DT és kész...ezt nem megfejelni kell, ők már stílust teremtettek, és menni is fognak tovább. Mangini egy remek dobos, és egy nagyszerű ember, pont nekik való! hajrá DT!!!
[007443]
Frankyboy
Hmmm,akkor mire volt jó ez a titkolódzás.
Én miattam dobolhat még a durracell nyuszi is a DT ben.Már úgy is régen unalmas ,nekik biztosan fejlődés ez .Persze aki szereti ezt a fajta DT-t annak bocsi,de nekem a régi jobban tetszett és ez nem csak az én véleményem.Már rég nem tudom követni a dolgaikat.Nem csodálkozom ,hogy Mike belefáradt ebbe a mókuskerékbe.Remélem ő is megtalálja számitásait és jó lemezeket fog késziteni izgalmas zenészekkel.Drukkolok neki.Én személy szerint jobban élvezem a Transatlantic zenéjét,csak hát ők ugye csak néha jönnek össze.
Ki lesz a következő akit a DT majd kidob.Szerintem a basszus poszton lehet még kezdeni valamit.Sok húr de nem túl ütős.Vannak akik 4 húron is jobbak nála,valami jobb kellene nem?
sziasztok ...Egy csalódott volt DT fun
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS