CHRISTIAN EPIDEMIC - Saját szavaikkal a Pusztítástan album

A júniusi MetalFesten is zúz majd a death/black brigád

2011. május 9. (hétfő) 10:41 | utoljára módosítva: 2011. május 12. (csütörtök) 11:02

Az 1996-ban alakult Christian Epidemic egy pár éves zűrzavaros időszakot követően április elején adta ki negyedik albumát, a Pusztítástant, szokás szerint magyar és angol nyelven. A hazai színtér egyik legkönyörtelenebb death/black muzsikáját játszó lábatlani csapat az idei MetalFesten is fellép, és a májusi HammerWorldben ennek kapcsán egy interjút is olvashatsz velük.
A gondolatébresztő szövegeiről is ismert banda énekes/basszusgitárosát, Széles L. Zsoltot arra kértük fel, hogy mutassa be a Pusztítástan album dalait, és a szövegíró frontember ezúttal is karakteresen fogalmazott.
Ha kíváncsi vagy Zsolt gondolataira a drogokról, a végítéletről, a pápáról, illetve a pápai ember bizonyos elhíresült mondatairól, kattints!

CHRISTIAN EPIDEMIC:
Kocsis Zoltán gitáros
Kocsis Imre dobos
Garami Gábor gitáros
Hummel Barnabás billentyűs
Széles L. Zsolt énekes/basszer
CHRISTIAN EPIDEMIC
Pusztítástan - Primordial Soul

01 Demia
02 Bíbor Ünnep
03 Holdezüst lélek
04 Ezer harang
05 Fénytelen lét
06 Tagadás ökle
07 Chemokalipszis
08 Lélek vihar
09 Pusztítástan
10 Crimson Feast
11 My Prayer
12 Thousand Bells Toll
13 The Sentinels' Words
14 The Fist Of Denial
15 Chemochalipse
16 Primordial Soul

BÍBOR ÜNNEP

"Vággyal ült tor mámora hív,
Őrültek táncát járjuk mind..."


"Ez a szöveg akkor született, legalábbis a csírája, amikor a Christian Epidemic még nem is létezett. Úgy 17 évesen Visegrádon nyaraltam a legjobb barátommal, és még egy-két emberrel. Egy kis vadászházban laktunk az erdő közepén, ahol egy héten keresztül a legdurvább szintetikus dolgokat toltuk. Akadt nap, amikor egyetlen tiszta percünk sem volt. A valóság keveredett a képzelettel, rettegtünk mindentől.

Ott volt a megterített asztal, de nem mertünk enni, mert nem tudtuk, ki főzte az ételt... Volt egy olyan nap is, amikor nem mertünk megszólalni. Én mindenhol fehér ruhás séfet láttam, a többiek pedig hol egy menyasszonyt, hol pedig két kisgyermeket. Folyamatos énekszót is hallottunk a távolból. Eszméletlen volt... Nem is tudom, hogy éltük túl.

Én még életemben nem féltem annyira, mint ott, akkor. A beszédkészségem 40%-át elvesztettem. Bizonyos szavakat évekig csak körülírva tudtam elmondani. A dolog pikantériája, hogy akkor és ott vesztettem el a szüzességemet. Százszázalékosan még ma sem tudom a gondolataimat kifejezni, de legalább élek. Úgyhogy srácok, óvatosan a szerekkel! Inkább szexeljetek..."HOLDEZÜST LÉLEK

"Lelkem fagyjon vagy égjen el,
Minthogy célom ne érjem el..."


"Próbálok egyre kevesebbet foglalkozni a katolikusokkal meg a pápával, de ez a XVI. Benedek nem normális. Arra gondolok például, amikor Afrikában elmondta a reptéri beszédét, megemlítve az óvszerhasználattal kapcsolatos állásfoglalását is… Nem hiszem el, hogy ez az ember ebben a világban él! Szerinte az ingyenes óvszerosztás nem megoldás az AIDS terjedésének problémájára, sőt még súlyosbítja is a helyzetet. Szerinte az önmegtartóztatás a legjobb eszköz a HIV-fertőzés elkerülésére. Így kell egy rakás keresztény afrikait halálra ítélni és több ezer karitatív szervezet munkáját semmissé tenni....

Az a tény, hogy annak idején belépett a Hitlerjugendbe, nem zavar, mivel ez minden német fiúnak kötelező volt. De miért kell egy pápának a gyógyszeripar lobbistájaként a hamisított gyógyszerekről beszélnie? Egy olyan ember kéne a helyére, aki tesz is a szegénység ellen, nem csak beszél."


CHRISTIAN EPIDEMIC - Ezer harangEZER HARANG


"Roppan száz csontod, szól ezer harang,
Legszebb kincsem örökre tiéd marad..."


"Erről a szövegről nem szeretnék sokat beszélni. A mostani Hammeres interjúban is elmondtam, hogy erre a szövegre vagyok a legbüszkébb, de akkor lennék a legboldogabb, ha soha nem kellett volna megírnom. A zene teljesen a szöveget tükrözi, és ki is egészíti azt. A szöveg is viszont a zenét. A dal pedig Laca feleségéről szól, aki maga vetett véget ennek az élet nevű komédiának. Csak néhány alkalommal találkoztam vele, de hihetetlen érzések kavarogtak bennem, amikor megtudtam, hogy mi történt vele. Remélem, oda jutott, ahová vágyott és békére lelt."FÉNYTELEN LÉT

"Ne hagyj még el, tájtékzó élet,
Ha szégyenem, dacom újra éled..."


"Ahogy telnek az évek, az ember hajlamos sok mindent átértékelni. Egyre tisztábban látja a hibákat, érzi az elfecsérelt idő súlyát. Azt az időt és energiát, amit nem azokra szántunk, akik megérdemelték volna. Egyre gyorsul a világ, egyre nehezebb változni, változtatni, hibákat javítani.

Az az ember, aki nem jótékony másokkal, nem hiszem, hogy fel tud készülni a halálra. Kell, hogy legyen rá idő, hogy megfogjuk a szüleink kezét, és köszönetet mondjunk nekik. Kell, hogy legyen egy pillanat, amikor kimondjuk: nem a te hibád. Le kell vetkőzni a szégyent, el kell feledni a dacot. Emlékezni kell, hogy kiknek mit köszönhetünk. Tisztelni kell magunkat, mert közel az alkonyat."


CHRISTIAN EPIDEMIC - Tagadás ökleTAGADÁS ÖKLE

"Én zokogtam égő téren,
Szent testvéreim jussát kértem..."


"2006 október 23. - Soha nem gondoltam volna, hogy újra idáig jut ez az ország. Azt hiszem, hogy akkor a világ minden részén minden magyarnak gyorsabban vert a szíve. De a remény hamar vérbe fulladt, majd szertefoszlott.

Sok ajánlatot kaptam korábban is külföldről, de meg sem fordult a fejemben, hogy máshol is lehet élni. Még mindig hallom az akkori miniszterelnök szavait: 'El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!' Aztán sokáig 'Nem szólt dalom, mert nem akartam, de a csend bilincs volt énemen'..."CHEMOKALIPSZIS

"Nevem a listán friss tintával,
Békét kötök e gyűlölt világgal..."


"Bárhogyan is talál ránk a végítélet, biztosan túl korainak és igazságtalannak fogjuk érezni. Igazságtalan az öregedés, a sok megválaszolatlan kérdés, ahogy az is, hogy hazudnunk kellett és hogy hazudtak nekünk. Igazságtalan, ha fiatalon kell küzdeni azért, hogy az álom után még az ébredés jöjjön, és ne a halál. Mindenki ismeri az elcsépelt szöveget: 'Zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták'. Vajon ha a mi repülőnk zuhan majd, imára kulcsolódik a kezünk?"LÉLEK VIHAR

"Régi világ szülte lelkem,
Az újban sosem volt helyem..."


"Katolikus pedofil papok... Nem lovagolunk a témán. Bárki legyen az, ember, isten, aki ilyen szándékkal ér egy gyermekhez, annak azonnal el kell vágni a torkát… És mindazokét is, akik segítettek ezt eltitkolni. De a cölibátus, a papi nőtlenség egy tiltás. Mint minden tiltás, ez is titkolózással és hazugsággal jár, ráadásul a szexuális irányultság torzulásával is. Márpedig a pedofília nem betegség, hanem szexuális irányultság.

Nem kelek a papok védelmére, mert ezt ők maguk választották, de a cölibátus egy testi kényszer ellen való dolog. Ideje felülvizsgálni ezt is... Ha jól tudom, ez a cölibátus még a feudalizmus idejéből ered, az örökösödés miatt született, az egyházi földek eldarabolódásának védelme céljából. Az egyházi vagyont ma is így kell védeni? Tönkretett gyermekéletek árán? Márpedig a papok 6%-a pedofil."


CHRISTIAN EPIDEMIC - PusztítástanPUSZTÍTÁSTAN

"Ezeréves lélek költözz belém újra,
Friss elmét adj, s himnuszt ajkaimra..."


"Ez a szám az egész album mondanivalóját összefoglalja. Ha tudatosan kellene a Földet visszafordíthatatlanul elpusztítani, akkor sem tudnánk annál hatásosabban cselekedni, mint ahogy most tesszük. De már azt is elérték, hogy ehhez az emberek nagy része asszisztál és befogja a száját. Már azt sem tudjuk, mi az, hogy önálló vélemény. A vélemény helyett érdekből fogalmazzuk meg a gondolatainkat, pedig vélemény nélkül nincs szabadság. Ez egy végzetes játék, hiszen mit tanulnak a gyerekek?... Azt tanulják meg, amit tőlünk látnak."


A Pusztítástan CD-t itt rendelheted meg, mindössze 1999 Ft-ért.

A legfrissebb Christian Epidemic infókat mindig a csapat Facebook oldalán találhatod meg.

A MetalFestre ezerrel készülő csapat május 27-én Tatabányán egy ingyenes koncert keretében mutatja be az új lemezt. A Roxxi Musicaféban fellép még az Exodikon, az Eradication és a Toscrew. 

Hozzászólások

[007434]
apolo
antidogma.hu-a szellem szabadságáért.és olvassatok nietzsche-t és evola-t.
[007426]
apolo
az egyik legjobb hazai death/thrash/black zenekar! és hát a szövegek...maximális tisztelet.csak így tovább c.e.,örülök hogy folytattátok.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BALÁZS FECÓ - Koronavírusban hunyt el a legendás zenész
2020. november 27. (péntek) 10:12

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. Balázs Fecó négy évvel ezelőtt életveszélyes állapotba került a szívritmus-zavara miatt, majd műtétek sora, hosszú ideig tartó lábadozás következett, de felépült a betegségből. November 14-én még a saját lábán ment kórházba, koronavírussal, miután napok óta rosszul érezte magát, másnap már lélegeztetőgépre került, azóta küzdöttek az életéért az orvosok. A tragikus hírt az Apostol együttes osztotta meg a Facebooon: "Ismét megtörve és megrendülve búcsúzunk zenész barátunktól. Balázs Fecó, nyugodj békében! Az Apostol együttes tagjai mély fájdalommal búcsúznak tőled."   "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este...

SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP
SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour a mai napon jelentette meg a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t máris...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS