HAMMERWORLD - Már kapható a májusi szám!

Címlapsztori: Ossian, exkluzív CD-melléklet: az új Partyzan album

2011. május 4. (szerda) 11:06 | utoljára módosítva: 2011. május 29. (vasárnap) 07:02

Már kapható a HammerWorld magazin májusi száma, továbbra is 116 súlyos oldalon, változatlan áron, az exkluzív CD mellékletünk pedig a második Partyzan album!


Kattints a tartalomhoz!Már az újságosoknál a HammerWorld májusi száma!
116 oldalnyi tömény metal, új PARTYZAN CD-vel!

Poszterek: METALFEST 2011, SCORPIONS


Címlapunkon Paksi Endre, a május 21-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán 25 éves jubileumot ünneplő OSSIAN frontembere, akit arra kértünk fel,
hogy fogalmazza meg, mi jut elsőként eszébe az Ossian albumairól.
Endre szívesen beszélt mind a 18 lemezről.A június 3-4-5-én Csillebércen megrendezésre kerülő MetalFest fellépői közül exkluzív interjút olvashatsz a PRIMORDIAL, a MIDNATTSOL, a SKYFORGER, a WHILE HEAVEN WEPT, valamint a CHRISTIAN EPIDEMIC zenekarokkal.


Ehavi exkluzív CD-mellékletünk az ex-Carmen énekes Szizsó vezette
PARTYZAN lemeze, amelynek kapcsán a MetalFesten is fellépő zenekar
Szilvás Gergővel beszélgetett.A Klasszikus! rovatban is egy MetalFestes zenekar, a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik alapcsapata, a SAXON emlékezik vissza az idén
kereken 30 éves Denim And Leather album megszületésére.


Az XY Aktákban az idei Szigeten is fellépő holland WITHIN TEMPTATION elbűvölő énekesnője, Sharon den Adel mesél a gyerekkoráról, a Within indulásáról, valamint arról, hogy a nemrég új albummal jelentkezett sikercsapat dolgait hogyan tudja egyeztetni azzal, hogy ma már háromgyermekes családanya.

 

A deathcore vonal egyik kaliforniai ásza, a SUICIDE SILENCE nyáron adja ki harmadik lemezét, június 21-én pedig a Dürer Kertben lép fel két másik amerikai zúzda csapat, az All Shall Perish és az After The Burial társaságában. A banda szénné tetovált frontembere, Mitch Lucker volt a beszélgetőpartnerünk.


A WHITESNAKE is egy újabb budapesti fellépésre készül ezen a nyáron, de a frontember David Coverdale-lel készült interjúnk igazi aktualitását

a nemrég kiadott új stúdiólemez, a Forevermore jelentette.


  A SLAYER pár hete rendesen megzúzta a magyar rajongókat, de az idei Hegyalján újra el lehet majd csípni őket, mi pedig az überthrash csapat legendás dobosát,

Dave Lombardót csíptük el egy kis beszélgetésre.


Az Internet hathatós segítségével fejlődött ki az underground világot egy ideje
lázban tartó djent vonal, amelynek egyik élcsapata a brit TESSERACT.

Acle Kahney gitáros vezetett be minket a djent rejtelmeibe.


Az idei Rockmaratonon is fellépő NAPALM DEATH 'énekesét', Barney Greenwayt leginkább arról faggattuk ki, hogy mikorra várható az új stúdiólemez, és hogy a Legacy Was Yesterday című friss daluk iránymutató-e a friss anyag tekintetében.


HANGERŐMŰ rovatunkban olvashatsz arról, hogy Danev Gyurit mi minden kápráztatta el a világ legnagyobb hangszeres seregszemléjén, a 2011-es franfurti zenei vásáron, de interjú készült a SYMPHONY Y gitárbűvészével, Michael Romeóval és a hamarosan Budapesten is fellépő MARTY FRIEDMAN gitárossal is, aki a Megadeth legsikeresebb korszakának egyik meghatározó zenésze volt.
A rovatból persze a havi gitárteszt sem maradhatott ki, és Vörös Attila is szolgál néhány friss tanáccsal a jövendő nagy húrnyűvői számára.


 
További interjúk: TWISTED SISTER, WOLF, LEAVES' EYES, JAG PANZER, BETWEEN THE BURIED AND ME, SCAR SYMMETRY, PROTEST THE HEROÉs mindez persze csak egy kis szelete a 116 oldalas májusi Hammernek
...
 

Hozzászólások

[007561]
apolo
én kb.92'óta hallgatok ossiant,változó intenzitással.volt hogy nem nagyon hallgattam,volt,hogy komoly késztetést éreztem ossian therapia alkalmazásának,főképp magánéleti dolgok hatására.de minden tiszteletem endre iránt,amit az utóbbi tízegynéhány évben összehozott a társaival,sok jót kívánok az ossian tagjainak.
[007556]
velocyraptor
Srácok, főleg mortalmilan! Azért ne felejtsük el azt a körülményt, hogy a heavy metal-t a Kárpát-medencében a -többek között- Paksi Endre által alapított Pokolgép honosította meg. Már bocsánatot kérek, de hadd legyen már annyi hitele Paksinak, hogy ha kedve tartja akkor akár 25-30 évig játszhassa a saját zenéjét.
Nem tudom, Te mennyi idős lehetsz, -gyanítom, nem túl öreg-, de ha ilyen szarokat írkálsz Paksi Endréről, -hogy a Jóisten szarná le a kezed, bazmeg! :)-, akkor biztosan nem élted át a Metal magyarországi hőskorát; te nem élted meg, hogy milyen érzés volt, amikor az első Pokolgép, majd Ossian lemez megjelent, amelyeken már nem a hagyományos rock volt hallható, hanem Metal! Fingod sincs arról, hogy milyen érzés volt viszketve hazafelé ballagni az első Pokolgép lemezzel, és alig várni, hogy jó alaposan megdöngesd, és hallani az addig csak a nyugati bandák által művelt stílust magyarul!
Ha akár csak egy hangyafasznyi lövésed is lenne erről, akkor tudnád, hogy nem illik gyalázni azt az embert akinek -többekkel egyetemben- ezt köszönhetjük, -Paksi Endrét.
[007509]
Trashfan
Én sosem értettem ezt a nagy Ossian ellenességet. lehet őket nem szeretni persze, de azt mondani, hogy igénytelen, vagy ócska zenét játszanának azt nem. Ráadásul Paksi szövegei is igen jók és elgondolkodtatóak tudnak lenni.
Jómagam annyira nem csípem őket, noha vannak dalok, amiket nagyon is szeretek tőlük.
Nunuval meg teljesen egyetértek abban, hogy a többi bandának is megvolt, megvan az esélye. Az Ossiant sem nyomják ám, mint ahogy itt gondolják sokan. Vagy hol látni ezt a nagy nyomást? Éppen úgy nem szerepelnek rádióban, Tv-ben, mint a lentebb felsorolt bandák. A Hammerban is akkor vannak, amikor lemezük jön ki, ahogyan a többi banda is. Szóval én nem látom ezt az állítólagos nagy Ossian nyomást.
Mindenesetre ahogyan ők elértek egy szintet, és azt szerintem a zenéjükkel és a szövegeikkel érték el, nem mindenféle nyomással és médiavarázslattal. Ezért tudom Paksit és csapatát tisztelni.
[007470]
apolo
nunu,vinyl,csatlakozom.
[007464]
vinylfanatic
Nunu,tökéletesen egyetértek veled!
[007454]
Nunu
Én azért messze nem vagyok arról meggyőződve, hogy az Ossian Depreszió, Road, stb. kaliberű bandák annyira nyomva lennének, ellentétben az itt többek által is felsorolt undergroundnak mondott bandákkal.
Én inkább azt látom, hogy az ember meghallgatja az Ossiant és a Subscribe-ot, és dönt, hogy melyik tetszik neki. És talán nem véletlen, hogy többen választják az Ossiant, mint a Subi-t.
Az Ossian olyan zenét játszik, ami több embert érint meg, mint az Insane. Ez nem biztos, hogy az emberek bűne, és nem hinném, hogy az Ossian bűne lenne.
Nem gondolom, hogy mindenki hülye lenne, csak az underground metalt hallgató kevesek a helikopterek.
Az internet korában minden bandának adva van az esély, ráadásul az itt felsorolt zenekarok klipjei mentek a metal-műsorokban, felléptek a turnékon, fesztiválokon, szerepeltek a Hammerben is. Megkapták az esélyt, és a többség, én is, arra jutottunk, hogy nekem nem tetszenek.
[007446]
Trashfan
Remélem egy normális Within interjú is jön majd valamikor, mert az új lemez alapján igazán megérdemelnék.
[007437]
apolo
nekem a scar symmetry interjú tetszett,ahol próbálták a véleményüket úgy megfogalmazni,hogy a polkorrekt német média is lehozza.a globalista zsiványokat illuminátusoknak nevezik.de ezt a témát már (óvatosan)az iced earth főnök jon,a mayhemes csihar és a morbid angeles david vincent is feszegette.de nekem mindegy hogy illuminátusok/bilderberg csoport/szabadkőművesek vagy lmp,ugyanazokról van szó.antidogma.hu
[007432]
mortalmilan
Kb 10-12 éve én is hallgattam ossiant...egy két kazim van is eredetiben...csak aztán kurva hamar rájöttem,hogy lemezről lemezre ugyanazt csinálják és semmi sem történik...jelenleg pedig ugyanezt a 25 évet lovagolják meg, ez most épp elég ahhoz ,hogy jól menjen a szekér...és biztos vagyok benne ha egy kezdő metal banda jönne sorra olyan lemezekkel mint az ossian most, akkor soha sem érnék el azt amit ők, mert az édes kevés ha nincs rajta az ossian név....
Reptile:igazad van, nem kéne veszekedni, ezért is írtam ,hogy utálok rinyálni...csak (amint látom Te is nagyon jó underground zenéket hallgatsz) amíg ezek a mainstream bandák egyre több zsetont vágnak zsebre a "semmivel", addig az underground Magyarországon brutálisan haldoklik...és ha senki sem áll a "kisebb" bandák mellé akkor szép lassan mindenki bedobja a törülközőt mert nem fogja bírni anyagilag...a saját bőrömön érzem és szerintem érted ,hogy miről beszélek, az a para ,hogy egyre kevesebben látják,hogy miről van szó ezért játszanak kevesebbet a kisebb bandák, ezért zárnak be a klubbok, ezért vannak üresen tátongó klubbok...és az a szörnyű ,hogy ha csak Ossian Pokolgép meg Tankcsapda Road lenne akkor is menne tovább szépen az élet, mert az úgynevezett rocker társadalomnak az is éppen elég lenne...és akkor ez a társadalom beszél szűk látókörűségről...
nem akarok senkit meggyőzni, tudom ,hogy nem is fogok, de azért remélem páran értik ,hogy miről beszélek....
[007431]
Reptile
Sziasztok!

Ami engem illet hozzám is közelebb áll az Insane, a Subi, de akár említhetném a Cadaverest, Blizardot, Pigs Might Flyt...stb
Még kiló méter hosszan lehetne sorolni a jó bandákat.
Ami viszont az Ossiant illeti az a 25 év csak annyi amennyi és ez előtt megemelem a kalapom.
Lehet őket szeretni, utálni.
Végül is akinek tetszik az hadd hallgassa, akinek meg nem az talál mást.
De legalább mi ne veszekedjünk, hisz kap a rocker társadalom épp elég sárdobálást mindenféle irányból anélkül is.
Semmi értelme, hogy még mink is egymás torkának essünk.


[007429]
cryhavoc
@mortalmilan. ha Paksi Endre butan nez,elkepzelem te mennyire primitiv tekintetu seggfej lehetsz. asd el magad!!!
[007427]
Frost
Sziasztok! Nem tudja valaki,hogy honnan tudnék beszerezni TAVALYI Metal open Air Posztert?
[007420]
JohnnyBGoode
Mortalmilan! Tájékozatlan, vagy csak simán tudatlan vagy ha azt írod hogy sehova nem jutott az Ossian! 18 stúdióalbum, megannyi rockhimnusz, folyamatos koncertezés... Ne írkálj butaságokat!
[007419]
Kardhordoz
Nem jutottak sehova? Szerintem bőven szép teljesítmény hogy országos turnékat nyomnak minden igazi rocker ember ismeri ha kimondod azt a nevet hogy Ossian. A lemezeik a Mahasz lista élére kerülnek. De TE tudod...
[007418]
Kardhordoz
Frost igen itt a főoldalon találtam meg mindent!
[007416]
Reptile
Sziasztok!

Frost kérdésedre a válasz, ha a főoldalon pár cikkel lejjebb lapozol ott vannak a nyertesek.
Köszönöm minden játékos nevében, hogy kitettétek őket.
[007415]
mortalmilan
Utálok rinyálni de most besokaltam....Szóval a Cadaveres turnézik az Ill Nino-val az Insane most megy majd a Pro Painnel, kész a Subi lemez (stb...)és a Hammer címlapján Paksi Endre néz bután????...nézhet is igazán mert ennyi év után se jutottak sehova....és valahol ez az egész tényleg szörnyű...
Sajnos elhatároztam ,hogy kb 10 év után a következő ossian címlapos Hammer lesz az amelyiket nem fogom megvásárolni!
Nem vagyok képes többet fizetni Endréért, max ha az az alcím, hogy nyugdíjba vonul...
Talán segíteni kéne a hazai undergroundot nem még inkább elnyomni...
[007413]
Frost
Kardhordoz hol találtad meg az infót? Mármint az újság beküldőset!Vagy te a Metalfest lájkolósat találtad meg?
[007407]
Bandi
Minden ok az újsággal, csak az a kurva cd borító idegesít, ne legyünk már kisiskolások, akiknek ki kell vágni a füzetből a nem tudom mit és hajtogatni!
Amúgy tényleg minden rendben és imádom a lapot, de ezt jó lenne kiküszöbölni.
[007403]
KillEmAll
Sorry, azt tényleg én nem láttam. Francnak kell annyira a végére rakni... (közbe azt is felfedeztem hogy van Napalm Death cikk) A megfogalmazásért is sorry, akkor inkább úgy mondom, hogy a mostani tartalom nagy része nem áll közel hozzám.
[007401]
nightwing
...ekete betűk télleg nem szerencsések (elnézést, közben tévedésből elküldtem félkészen), de nincs ezzel a számmal (sem) semmi baj. A Partyzan nem egy nagy durr, de ez már legyen az én bajom:-)
[007400]
nightwing
gatest: egyetértünk, én a Protest the Hero-t fedeztem fel, jó lett az új album nagyon!
A fekete előtt f
[007399]
gates
Az előző hozzászólásommal nem azt akarom írni, hogy valaki ne hallgassa a kedvenceit, csak füleljen bele a számára ismeretlen bandák zenéibe is.
[007398]
gates
Az a baj, hogy sokan csak az ismertebb bandák miatt veszik a lapot. Pl a mostani számban szereplő Between The Buried And Me-ről sokaknak szerintem fogalmuk sincs hogy kik ők, pedig elég jó progos,komplex zenét tolnak.
Nekem nincs bajom a népszerű bandákkal (pl. Tankcsapda, Ossian, Iron Maiden, Metallica stb.), de tényleg ahogy Winternight mondja, előnyös ha valaki új stílus felé is nyit, és nem ragad le állandóan a régi kedvenceinél.
Bocs ha valakit megsértek a hozzászólásommal.
[007397]
Winternight
Azért, mert te nem tudod, hogy a Within Temptation énekesnőjét Sharon den Adelnek hívják, ne a Hammert hibáztasd. Ha pedig gyengének tartod a mostani számot, akkor próbáld kicsit tágítani a metal zenén belüli érdeklődésedet, és akkor talán több olyan cikket találsz a lapban, ami felkelti az érdeklődésedet. Szerintem ez a mostani egy kifejezetten erős tartalom, tele jobbnál jobb zenekarokkal készült interjúkkal. .
[007396]
KillEmAll
A Within Temptation hogy kerül a borítóra, amikor nincs is benne WT-s cikk? :) Ezen kívül azt sem értem hogy a Tesseract interjúnál miért kellett olyan színnel írni a kérdéseket, hogy a fekete háttér előtt ne lehessen elolvasni... Szal szvsz ez a szám most gyengus lett.
[007392]
Kardhordoz
Köszi az infót már megtaláltam :)
[007380]
tzar
A Metalfest egy Facebook akció volt, május 2 óta kint vannak a nyertesek a fesztivál Facebook oldalán, a Hammeres nyertesek pedig ma kerülnek ki az áprilisi szám nyerteseivel együtt (hét eleje volt a beküldési határidő de ráhúztunk pár napot a biztonság kedvéért), de Kardhordoz kedvéért a Facebook nyerteseket is odatesszük :-)
[007379]
Kardhordoz
És a Metalfest nyertesek?
[007377]
vivaemptiness
tzar megvárja amíg kicsúszik a netre a nyertesek névsora. :D
[007376]
ferencildi
A bosszankodás ellenére pozitívat is hozzászólnék: A borító TÖKÉLETES, én nagyon szívesen nézem! Gratula Fiúk!
[007375]
ferencildi
Sajnos a regisztrációm technikai okok miatt elhúzódott. Ez azonban nem gátol meg abban, hogy egy kérdést intézzek a Paksi Endrét, vagy az Ossian-t szidókhoz:

Nem szereted az Ossiant, ellenben véleményezed, ebből arra következtetek, hogy hallgatod. Ha nem szereted miért is hallgatod?!

Én amit nem hallgatok, arról nem mondok véleményt, hisz nem tudom milyen. Amit pedig hallgatok, azt nem azért teszem, mert ennyire szeretem magam kínozni. SZóval hogy is van ez, kedves hozzáértő barátaim?!
[007369]
Dens
Jó az újság, de ahhoz képest amennyi reklámmal tele van kúrva, egy rendes cd borító csak belefért volna !
[007360]
Reptile
Látom ez a Játssz és nyerj mást is érdekelne, nem csak engem.
Én is mindig visszaküldöm őket, már feladtam a mostanit is és bízok benne hátha nyerek egyszer valamit.
[007356]
Kardhordoz
Ezt már kérdeztem én is 2-3 hóapja mindet vissza küldöm de nemhogy magamat de mást sem találtam nyertesnek...
[007349]
Frost
Sziasztok!
Mikor tudjuk,meg azoknak a nyerteseknek a nevét ,akik a Metalhammer áprilisi számában megjelent játékhoz küldtek be megfejtéseket?
A májusi számban sincs benne,de már ott újjabb nyeremény játékot indítottatok el, de még ennek a nyerteseit sem tudjuk. Úgy volt megtudjuk 1.ejére,de a játsz és nyerj-ben a januári van benne (hol volt már január)!, nyeremény játékok vannak!Facebookon se válaszol senki!
Köszönöm!
[007346]
STToma
Nagyon örülök, hogy a Niburta helyet kapott az újságban és pozitívan értékeltétek!
Azért egy-két hibára felhívnám a figyelmet, legfőképp arra, hogy a demó címe EREDET, nem Origin (azt csak én használtam az angol nyelvű kritikámban, hogy értsék, mit jelent a cím). Kisebb hibák, hogy tekerőlant és tilinkó ezen az albumon még nem szerepel, csak a lemezen kívüli dalaikban :)
Ja és ha már folk metal, még egy apró hiba: a tartalomban a Skyforger litván folknak van titulálva. Szerencsére a cikkben már lettként szerepelnek.
Összességében viszont jó lett az új szám!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
2020. november 25. (szerda) 07:29

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez. A harmadik Dread Sovereign albumról már itt is van az első előzetes dal, a videóval kísért Nature Is The Devil's Church.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS