STRESS - Szombaton 'Támad a Metal!'

Lőrincz Tibi szülinapi koncertje a Crazy Mamában lesz

2011. április 15. (péntek) 08:22 | utoljára módosítva: 2011. április 15. (péntek) 14:57

A kultikus Stress zenekar frontembere, Lőrincz Tibi most szombaton a Crazy Mamában ünnepli 52. születésnapját, méghozzá egy 'Támad a Metal!' nevet viselő minifesztivállal, amelyen a Stress mellett öt további zenekar is fellép.
A hazai metal színtér kialakításában óriási szerepe volt a '70-es évek második felében megalakult Stressnek, akik legutóbb a hardrock.hu szervezésében február elején megvalósult Hard Rock Farsang bulin léptek fel - óriási sikerrel.
Azon a koncerten a klasszikussá érett 1991-es Kísértet Kastély album felállása játszotta a régi nótákat, szombaton azonban a Fábry "Neonlovag" László gitáros fémjelezte újkori Stress lesz látható a Crazy Mamában. Az Alcoholica nevű Metallica tribute-ban Hetfieldként játszó Neonlovag a Stress 2001-es újraindulása óta hűséges társa Lőrincz Tibinek.
A szombati bulin a rendkívül vonzó nevet viselő Dirty Cocks, a szegedi Wolfgang, a Red Vailing, a Meteor is játszik, de a különleges alkalom miatt egy meglepetés csapat felbukkanására is lehet számítani.
A szülinapi koncertre ezerrel készülő Lőrincz Tibit néhány villámkérdés erejéig Baranyai Gyöngyvér csípte el.


Tibike, mondanál pár szót a készülődő szülinapi bulidról?

"Április 16-án szombaton a Crazy Mamában kerül megrendezésre ez a fergeteges születésnapi Stress buli. Az 52. szülinapomat ünnepelem, bár én még mindig nagyon fiatalnak érzem magam! (nevet)


Az 50. szülinapi bulidról egyenesen az intenzívre vittek mentővel a Wigwamból. Most is készülsz valami hasonló meglepetéssel?

"Ááá, hát gyerekek, Támad a Metal! Nincs időm ilyesmivel foglalkozni!" (nevet)


Úgy tudom, hogy jelenleg két felállása is van a Stressnek, ennek mi a magyarázata? És melyik felállás lép színpadra szombaton?


"Az egyik felállásban a fiatalok vannak, a másikban az 'öregek'. Az 'öregek' azt mondták, hogy nem tudják vállalni a rendszeres fellépéseket, és egyébként is maradnának inkább a '80-as évek dalainál. De azért majd velük is csinálunk bulikat! A fiatal felállás viszont bejelentette, hogy még ezt a bulit lenyomják, aztán távoznak… Egyedül Fábri 'Neonlovag' Laci marad velem, egyelőre ez biztos. Neonlovaggal még a porból is nyomni fogjuk a metalt! (nevet)


STRESS - Tűzvezér (2004)Kik lesznek a vendégek a szombati bálon?

"A Dirty Cocks kezd, aztán jön a Wolfgang, akik ilyen Hammerfallos stílusban nyomják, de játszanak Kalapács dalokat is, meg mindenféle hasonló stílusú nótát. Nagyon jók! Utána jövünk mi, azaz a Stress, egy másfél órás programmal. Főként a dupla album dalaival. Ezután egy meglepetés zenekar következik, de még nekem sem árulták el, hogy ők kik lesznek! (nevet) Pontosabban annyit tudok, hogy Felhőék a Twisted Sister tribute-ból készülnek egy meglepetéssel a szülinapom alkalmából. 5 számot fognak eltolni, de erről többet nem tudok. Az viszont biztos, hogy nagy durranás lesz! Azt mondták, hogy a hajam is le fogom tenni tőlük! (nevet)  Aztán fellép még a Red Vailing is a '80-as évek hazai zenéivel, Mobil, Dinamit stb, vendégként pedig - úgy néz ki - várható Kálmán Gyuri felbukkanása is, aki ugyebár a Dinamit frontembere. De Sipos Petit is várjuk a Mirigyből. Reméljük, hogy az elfoglaltságai ellenére is el tud majd jönni! Végül pedig egy Meteor nevű vecsési zenekar lép színpadra. Ne tudd meg, hogy nyomják a régi zenéket: Skorpió, Gemini, Kolor.


Nem lelőve az összes meglepetést, azért a Stress programjáról mondhatnál még valamit...

"A koncert középgerincét alkotó daloknál vendégként fog basszusozni Baranyai Laci a Red Vailingból, gitárosként pedig feljön majd mellénk Felhő a Twisted Sister tribute-ből. Egy nagyon jó hangulatú fergeteges metal bulit fog kapni az arcába, aki eljön!"


A februári Crazy Mamás bulitokra hogy emlékszel vissza?

"Hatalmas volt! Este 9 körül már nem volt hely a klubban! Úgy kétszázan kint is maradtak. Nagyon nagy volt az érdeklődés a régi bandára, mindenki énekelte a nótákat!"STRESS - 2011. február (fotók: rockvilag.hu)


Mostani kezdés, beugró?

"20.45-kor kezd majd az első banda, a belépő 1300 Ft lesz. Összesen 6 zenekar játszik, úgyhogy hajnali 4-ig folyamatosan dübörög a metal!" 

Hozzászólások

[013657]
kypszilon
Nem találom a lehetőséget , a Stressnek hogy lehet megrendelni a cd lemezeit ? Milyen programba kell hogy belépjek hozzá ?
[007103]
apolo
emlékszem,'92-93 táján megszállottan bömböltettük a stress kísértet kastély kaziját,az ossian,pokolgép,első akela,moby dick,omen,korai sing sing,rotor,lord,extreme deformity,astarott,ricse,undertaking,edda,fejbőr kazikkal együtt,meg a petőfin hallgattuk a garázst!
[007102]
apolo
a stress tényleg egy kultikus hazai csapat és hogy tibi a betegsége után is ezerrel nyomja,az metal!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TOXIC TWINS PROJECT - A Pityesszel készült első dalukat hallottad már?
2021. március 6. (szombat) 09:23

Megközelíthetetlen címmel, egy videó kíséretében mutatta be első dalát még január végén a tavaly óta létező Toxic Twins Project, március közepén pedig érkezik majd a második nótájuk is. A Toxic Twins Projectben két gitáros fogott össze, Jozzy (The Hellfreaks, Live Life Hard, Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo), az első dalukban Pityesz (ex-Neck Sprain, ex-FreshFabrik) énekel. "A zenei projektet 2020-ban hívtuk életre, hogy számunkra kedves zenét írjunk, és hogy olyan énekesekkel készítsünk dalokat, akiket nagyra becsülünk. Természetesen lesznek azért instrumentálisan hangszerelt zenéink is. 2004 és 2010 között a Fonogram-díjas Wendigo zenekarban játszottunk együtt, majd útjaink szétváltak. A barátság szerencsére megmaradt, így csak idő kérdése volt, hogy a szálak a zenei pályánkon is újra összefussanak..."   www.facebook.com/toxictwinsproject...

HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?
HELO ZEP! - Új dal és klip: Éltünk-e tényleg?

Életünk-e tényleg? címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a Helo Zep! zenekar. A srácok második lemeze, a Mutass valami ujjat 2020 tavaszán jött ki, a friss nótát a világban...

APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem...

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS