POKOLGÉP - Szombaton Pesten mutatkozik be az új felállás

A Hammerfall magyar nyelven is elkészítette a Hol van a szó feldolgozást!

2011. április 8. (péntek) 16:39 | utoljára módosítva: 2011. április 10. (vasárnap) 05:24

Most szombaton, április 9-én a Fehérvári úti Club 202-ben, az egykori Wigwamban lép fel a Pokolgép, és ez a buli egyben a február közepe óta létező új felállás pesti bemutatkozása is lesz.
Az áprilisi Hammerben egy exkluzív interjút olvashatsz a Pokolgép tagjaival, amelyből kiderül, hogy Kukovecz Gáborék miért kényszerültek arra, hogy az év elején extra gyorsasággal találjanak maguknak új gitárost és új dobost.
A Z. Kiss Zalán gitárossal és Veres Márton dobossal kiegészült Pokolgép az utóbbi hetekben már rendesen bejátszotta magát az ország különféle klubjaiban, és mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak a szombati koncertre, amelyen fellép a Krízis és az Urbánus legendák is.
A belépő 2000 Ft lesz, de aki magával hozza a Slayer/Megadeth bulira szóló jegyét, az féláron mehet be a koncertre, és érdemes korán érkezni, mert az első 200 jegyvásárló ajándékba kapja a csapat 2010. decemberében Újratöltve címmel napvilágot látott koncert CD-jét!
Kukovecz Gáborékhoz kapcsolódó hír, hogy a svéd Hammerfall május 20-án megjelenő új albumán Send Me A Sign címmel egy Pokolgép feldolgozás lesz hallható, amelynek eredetije az 1991-es Adj új erőt című lemezen jelent meg Hol van a szó címmel. Az Infected címet viselő új Hammerfall albumra egy angol nyelvű változat kerül fel, de Joacim Cans magyarul is (!) felénekelte a Hol van a szó című lírai nótát, és ennek a spéci verziónak az exkluzív magyarországi premierjéről remélhetőleg már a következő héten további információkkal is szolgálhatunk.
Kattints, ha érdekel, hogy Kukovecz Gabiék miként vélekednek a Hol van a szó "svédesítéséről"!


"Azzal indult ez az egész sztori, hogy a honlapunkon ugye megtalálható Gábor e-mail címe is, és ide érkezett egy levél a Hammerfall zenekartól, hogy a következő lemezükre szeretnék feldolgozni a 'Hol van a szó' című dalt - kezdte magyarázni a basszer Pinyő, hogy hogyan is értesültek a Hammerfall elképzeléséről. - Ahogy aztán jöttek-mentek a mailek, kiderült, hogy van egy ismerősük odakint, aki tud magyarul, és már át is fordította nekik angolra a szöveget, amin aztán nyilván még alakítottak, finomítottak a stúdiózás előtt. Ennél sokkal azonban többet mi sem tudunk, de már nagyon kíváncsiak vagyunk a végeredményre!"

"Ismerjük a magyar előadók külföldi lehetőségeit, és mi is halljuk a különféle sztorikat mindenféle nyugat-európai meg amerikai sikerekről, vagy arról, hogy épp a Holdról jöttünk vissza... Mi is jártunk már külföldön, és tudjuk, hogy a messziről jött ember azt mond, amit csak akar... - fogalmazott Kukovecz Gábor. - Ez viszont nem valami légből kapott dolog, hanem egy kézzelfogható eredmény. Én ezt, amellett, hogy nagyon örülök neki, amolyan önigazolásnak is tekintem, hiszen azt jelzi, hogy talán nem járok, nem járunk rossz úton. Hiszen ha egy ilyen neves svéd metal banda kiválasztja az egyik dalomat, aztán egy amerikai producer még rá is bólint, hogy igen, ennek a számnak helye van a csapat új lemezén, akkor azért annyira rossz nem lehet ez a nóta. Ez mindenképpen egy elismerés."

Gábor, szerinted miért foghatta meg a Hammerfall tagjait ez a Pokolgép líra?

"Csak találgatok én is, de talán arról van szó, hogy egy icipicikét mások vagyunk, máshogy gondolkodunk dolgokról... Többes számban fogalmazok most, hiszen Pinyővel már együtt zenélünk 16 éve, egy hullámhosszon vagyunk zeneileg, és most úgy tűnik, hogy ez az azonos hullámhossz az egész csapatra jellemző. Az tök mindegy, hogy ki írja a számokat, vagy ki az ötletgazda, a lényeg, hogy egyféleképp gondolkodjunk.

Amikor megszületik egy új dal, az nyilvánvalóan több ember érzés- és hangulatvilágát tükrözi, nem csak azét, aki az alapötletet hozta. Köztudott, hogy szeretem a népzenét is, de ez nem jelenti azt, hogy Sebestyén Márti babérjaira törnék... Ugyanakkor ez a vonal is megjelenik a dalokban, óhatatlanul, sokszor valójában alig észrevehetően. Ezt nem is lehet elkerülni. És úgy gondolom, hogy talán azoknak, akik külföldön zenével foglalkoznak, ez olyasfajta kuriózumot jelent, amire felkapják a fejüket, hiszen nem az angolszász típusú zenékből ismert dallamvezetésekkel vagy harmóniákkal találkoznak." 

www.pokolgep.hu
Pokolgép Facebook oldal

Hozzászólások

[007083]
apolo
youtube-sebestyén márta és muzsikás -hidegen fújnak a szelek
[007080]
apolo
na ez sem érte el a hammerworld olvasók ingerküszöbét...azért azt meg kell jegyeznem,hogy az így szép az élet hatalmas dal,remek szöveg,remek zene!az meg,hogy kukó kiemeli a magyar népzenét,mint hatását,külön jó pont.mindhalálig rock n'roll!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
2021. március 4. (csütörtök) 17:17

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez utódja. A lemezről bővebben is olvashatsz a márciousi HammerWorld magazinban: "...A Nightfall zenei világa egy elég érdekes keverék, amelyben megtalálhatóak a Dimmu Borgirra, vagy a honfitárs Septicfleshre hajazó szimfo-black motívumok, de azért kevésbé harsányan, intenzíven és teátrálisan. A billentyűket is alkalmazó, a már-már epikus, és csodás keleties dallamokkal is felvérzett, nem mellesleg remek Meteor Gods ilyen például..."   www.facebook.com/nightfallbandofficial NIGHTFALL - At Night We Prey (a 2021-es album) 01. She Loved The Twilight 02. Killing Moon 03. Darkness Forever 04. Witches 05. Giants Of Anger 06. Temenos 07. Meteor Gods 08. Martyrs Of The Cult Of The Dead (Agita) 09. At Night We Prey 10. Wolves In Thy Head...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

:NODFYR: - Pagan metal bemutatkozás Hollandiából, az első album: Eigenheld
:NODFYR: - Pagan metal bemutatkozás Hollandiából, az első album: Eigenheld

A pagan metal holland :Nodfyr: első albuma Eigenheld címmel jelent meg a Ván Recordsnál. A lemezt máris végighallgathatod, a kritikáját pedig megtalálod a márciusi Hammerben. "Az...

WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS