SUICIDE SILENCE - Nyáron album, júniusban Budapest!

A kaliforniai deathcore csapat még sosem lépett fel nálunk

2011. április 7. (csütörtök) 14:48

Június 21-én első ízben lép fel Magyarországon a kaliforniai extrém deathcore színtér egyik legismertebb bandája, a Suicide Silence.
A Dürer nagytermében megrendezésre kerülő bulin a színtér két további nagyágyúja is felbukkan, az All Shall Perish és az After The Burial.
A 2002-ben alakult Suicide Silence harmadik albuma a nyáron jön majd ki The Black Crown címmel, és az agyonvarrt frontember, Mitch Lucker szerint az új dalszövegek elmozdulást jelentenek majd a korábbi vonaltól, a vallás kíméletlen ostorozásától:
"Amikor a 2007-es The Cleansing album megjelent, gyűlöltem Istent, ezért igyekeztem minél inkább istenkáromló szövegeket írni. Most már azonban nem próbálom leszólni mások meggyőződését - az új dalok rólam és az életemről szólnak. Mintha csak kettérepedt volna fejem, és ami benne volt, az mind ráömlött volna a papírra... Ma is ugyanazt hiszem és gondolom, de nyitottabb lettem. Most ott tart az életem, hogy nem látom a pozitívumot abban, hogy szavaimmal kivívjam az emberek gyűlöletét. Ez a lemez mindenkihez szól."
Kattints a folytatáshoz!SUICIDAL SILENCE - Fuck Everything (új dal a nyáron érkező lemezről)
Idén nyáron egy olyan példátlan turnécsomag érkezik Budapestre, amit igen sokáig fogunk emlegetni, hiszen első ízben mutatkozik be hazai színpadon a Suicide Silence és az After The Burial, valamint négy év után visszatér az akkori bulijuk óta csak még inkább köztiszteletnek örvendő All Shall Perish.

Egy biztos: akinek valaha is köze volt a deathcore vonalhoz, annak a Dürer nagytermében lesz a helye június 21-én!

A kalforniai Suicide Silence tipikusan magányos farkas volt már bemutatkozó nagylemezének kiadását követően is, mindig a saját útjukat járták, sosem volt szükségük szárnysegédre. Épp ez a magabiztosság az, amely miatt a mai napig újabb és újabb emberek ismerkednek meg ezzel a hangzással, és ennek köszönhető a koncertjein hírhedten intenzív banda körüli lankadatlan figyelem is.

Mitch Lucker frontember és csapata már a rekordokat döntögető 2007-es The Cleansing idején is célba ért, de azóta sem igyekeznek átadni kényelmes trónjukat. A banda az első pionírok között csiszolgatta a deathcore akkor még körvonalazódó arculatát, és azóta is megtartotta azt a jó szokását, hogy mindig két lépéssel a színtér előtt jár. A No Time To Bleed album death metalos témáival is megelőlegezték azt a folyamatot, amely a mai napig jellemzi a színtér metalosodását.


Fotó: Mathieu EzanAz All Shall Perish szintén az elsők közt formálgatta a műfajt, igaz, ők eleinte egy jóval svédesebb modellt követtek, és ezt a The Price Of Existence albummal járatták a csúcsra. Talán ez az anyaguk a valaha született legszerethetőbb deathcore album, amely a komplex dallamaival és a nyers temperamentumával már szintén a death metal felé mutatott.

Ezt követően az ASP kissé progresszívebb vizekre evezett az Awaken The Dreamers című harmadik nagylemezén, ám a markáns stílusjegyek így is megmaradtak, sőt, az idén napvilágot látó ötödik albumtól is a szokott minőséget várhatjuk.


A két banda előtt pedig nem más fog alapozni, mint a Sumerian Records egyik büszkesége, a Meshuggah szigorát heavy/death metallal keverő After The Burial, akik a tavalyi nagylemezüket, a minden korábbinál több dallamos énektémát rejtő In Dreamst fogják bemutatni. Az After The Burial is most először lép majd fel Magyarországon!


A GODSPEED SHOWS BEMUTATJA:
2011. JÚNIUS 21. @ DÜRER KERT, NAGYTEREM

SUICIDE SILENCE (USA)

ALL SHALL PERISH (USA)
AFTER THE BURIAL (USA)

Kezdés: 20h


Jegyár: 3990 Ft (elővételben) / 4990 Ft (helyszínen).

Elővételi helyek: CD-Pince, Wave Lemezbolt, Hammer Zenebarlang, Teenage Riot Store, Dürer Kert.

 

 

Hammer TV

 
TRIVIUM - Matt Heafy és Mike Shinoda közös dalt készített: In Defiance
2021. június 19. (szombat) 09:07

Tavaly januárban a Trivium frontembere Matt Heafy és Mike Shinoda a Linkin Parkból közösen dolgozott egy új számon a Twitchen. Az In Defiance címet viselő nóta már meg is hallgatható. Matt Heafy: "Végre itt van az In Defiance dal, amelynek Mike Shinoda volt a producere. Ismétlőn nyomassátok! Arigato Shinoda-san, hogy ez a nóta úgy szól, mint semmi más, amit valaha készítettem!"   Produkció, programozás: Mike Shinoda Ének, gitár: Matthew K Heafy Artwork: Half Sumo      

TIMO TOLKKI'S AVALON - Hallottad már az új dalt James LaBrie-vel?
TIMO TOLKKI'S AVALON - Hallottad már az új dalt James LaBrie-vel?

The Enigma Birth címmel megjelent és végig is hallgatható az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

BUCKCHERRY - Marti Frederiksennel készült az új album, már három dal meghallgatható
BUCKCHERRY - Marti Frederiksennel készült az új album, már három dal meghallgatható

Hellbound címmel június 25-én jelenik meg a Josh Todd énekes vezette Buckcherry új albuma, a 2019-es Warpaint lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a 54321 című nyitódallal lehet...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, új dal és klip: Revolution
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, új dal és klip: Revolution

Ha olvastad a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával, Sebbel....

FEAR FACTORY - Friss klip az új album mellé: Recode
FEAR FACTORY - Friss klip az új album mellé: Recode

Megjelent és végig is hallgatható az Aggression Continuum című új Fear Factory album lemez, a Recode című dalhoz pedig egy klip is érkezett Noha a lemezen Burton C. Bell énekes...

AT THE GATES - Dalpremier a júliusi albumról: The Fall Into Time
AT THE GATES - Dalpremier a júliusi albumról: The Fall Into Time

The Nightmare Of Being címmel július 2-án jelenik meg az új At The Gates album, a göteborgi death metal alapbandától pedig már a The Fall Into Time című harmadik előzetes dallal is...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS