LISTAMÁNIA - Az 50 legnagyobb metal nóta

A gibson.com szerkesztői, munkatársai és olvasói szerint

2011. március 19. (szombat) 03:56

A Gibson.com oldal szerkesztői, munkatársai és olvasói egy újabb Top 50 listát hoztak össze, ezúttal a legnagyobb metal nótákkal. Lehet egyetérteni a végeredménnyel, lehet rajta vitatkozni is, hiányolni egy csomó óriási nótát (különösen a frissebb keletűeket), de az azért nyilvánvaló, hogy egytől-egyig klasszikus dalok.
Te melyik nótát hiányolod a legjobban?

1. Master Of Puppets - METALLICA
2. Ace Of Spades - MOTÖRHEAD
3. Crazy Train - OZZY OSBOURNE
4. Iron Man - BLACK SABBATH
5. The Number Of The Beast - IRON MAIDEN
6. War Pigs - BLACK SABBATH
7. Paranoid - BLACK SABBATH
8. One - METALLICA
9. Hallowed Be Thy Name - IRON MAIDEN
10. Breaking The Law - JUDAS PRIEST


Kattints a folytatáshoz!

 
 

11. “Children of the Grave,” Black Sabbath

12. “Welcome to the Jungle,” Guns N’Roses

13. “Black Sabbath,” Black Sabbath

14. “Hells Bells,” AC/DC

15. “The Trooper,” Iron Maiden

16. “Painkiller,” Judas Priest

17. “Stargazer,” Rainbow

18. “Enter Sandman,” Metallica

19. “Back in Black,” AC/DC

20. “Runnin’ with the Devil,” Van Halen

21. “The Hellion/Electric Eye,” Judas Priest

22. “Run to the Hills,” Iron Maiden

23. “Let it Go,” Def Leppard

24. “Epic,” Faith No More

25. “Hangar 18,” Megadeth

26. “Rime of the Ancient Mariner,” Iron Maiden

27. “You’ve Got Another Thing Comin’,” Judas Priest

28. “Fear of the Dark,” Iron Maiden

29. “Raining Blood,” Slayer

30. “Walk,” Pantera

31. “Holy Diver,” Dio

32. “Highway to Hell,” AC/DC

33. “Heaven and Hell,” Black Sabbath

34. “Bulls on Parade,” Rage Against the Machine

35. “Fade to Black,” Metallica

36. “Angel of Death,” Slayer

37. “Peace Sells,” Megadeth

38. “Freak on a Leash,” Korn

39. “Them Bones,” Alice in Chains

40. “Cemetery Gates,” Pantera

41. “Detroit Rock City,” KISS

42. “Devil’s Child,” Judas Priest

43. “Run with the Wolf,” Rainbow

44. “Would?,” Alice in Chains

45. “We’re Not Gonna Take It,” Twisted Sister

46. “Hell Bent for Leather,” Judas Priest

47. “Beyond the Realms of Death,” Judas Priest

48. “Bomber,” Motörhead

49. “Unchained,” Van Halen

50. “10,000 Days (Wings, Part II),” Tool

Hozzászólások

[006854]
puskatar
Manowar : Warriors of the World A METAL HIMNUSZ !
[006851]
puskatar
Nevermore, Sepultura, Manowar .... A Korn szerintem nem olyan nagy banda, túlzás, hogy itt vannak az 50-ben.
[006848]
apolo
igen Gorebacsov,ha antitrend/antipíszí bandákról beszélünk,a vaginal jesus alap...
[006812]
notreadam
Nekem is van némi hiányérzetem Pl: mötley crüe dr. feelgood, kickstart my heart, skid row 18 & life ,
alice cooper poison , black sabbath headless cross , queensryche silent lucidity stb. Annyit hozzátennék még hogy a Korn- nak sokkal jobb számai vannak mint a listán szereplő ill. a rage against killing-jét sokkal többre tartom mint a listán szereplőt. De hát ez csak vélemény.
[006800]
AngyalGyula
Ezek természetesen alapművek, de én sem értem, hogyan maradtak ki olyanok mint a Sepultura: Roots, Machine Head: Davidian, KSE: Heartache, Manson: Rock Is Dead, At The Gates, Dream Theater, vagy éppen az óriási Corpse: sláger a Hammer Smashed Face, de mindegy.
[006769]
nightwing
Jogos, pláne, h a Scorps is zseniális albumot bírt legutóbb kiadni...onnan pl. a Best is yet to come óriási nóta, listára való...
[006768]
Dens
Ok, nem ismerik annyian, de egy SCORPIONS, DEEP PURPLE, ACCEPT azért vita nélkül alapművek, szerintem !
[006767]
nightwing
Ahogy mondod, épp az új Bodom pörög, és egyrészt jó, másrészt nem látom, h tőlük bármi is szerepelne...vagy HIM, vagy Dimmu...és bár nem skandináv, de a Trouble és a Manic Frustration ( a teljes album, ill. arról bármi) is ott kéne legyen...White Zombie, korai PC69 meg már csak említésképpen...
[006766]
Dens
Ja igen, az fel sem tünt, hogy '95 utáni darabok nincsenek, ahogy a skandináv országokban és született néhány klasszikus darab :)))
[006765]
nightwing
Azt' a jónép meg zúdítja a kommenteket:-)
Apropó, kicsit Sabbath-orientált lett az eleje, bár sztem a Tv-crimes épp még odafért volna...
Dens: az utsó Overkill baromi erős lett, innen már csak egy lépés, h hol a Kreator és a Hordes of Chaos? Oké, az túl friss, legyen...
[006763]
Dens
Anthrax, Testament, Overkill, ...stb. ? Olyan mint a közönségszavazás, van mivel kitölteni a helyet :)
[006762]
nightwing
Jó kis vitaindító egy ilyen lista:-)...Ride korszakos Metallica többet érdemel, de pl. Prong Snap your finger, Paradise Lost Pity the sadness, Pantera Drag the water, Sepu Arise, Anthrax Burst simán elfért volna...bónusznak meg legyen a Magnumtól a Like an arrow (tudom, nem metál:-)ja, bocs, meg a Therion és Voyage of Gurdijeff...
[006758]
Trasherman
Na a Judas több helyet kapott mint a Maiden... és ez így helyes. Bár a Painkiller szerintem előrébb sorolható és akkor még kimaradt a nagy epikus Angel vagy a Dreamer deceiver, a pörgős Hot rockin'-ról már nem is beszélve.
[006747]
vinylfanatic
Igen,apolo a Before God valóban egy jó kis banda szerintem is.
[006745]
apolo
bkemeny92,mind a moonsorrow,mind a bal-sagoth remek!
[006739]
Sandman78
Jól van, jól van, már látom kik szavaztak! Én egyből a listára "mentem rá", meg a kommentekre. :)
[006737]
Sandman78
Tény, hogy nem kell véresen komolyan venni egy ilyen listát, hiszen mindenki szívesebben hozzátenné a kedvenc muzsikáját (részemről még egy Guns dalt beletettem volna - You could be mine, vagy Don't damn me, de a Helloween is alkotott nagy dolgokat...). Bár nem tudom kik szavazati alapján állították össze a sorrendet, de érdekes böngészést nyújt a régi idők zenéiből. Olyan úgy sincs, hogy mindenki megtalálja a kedvencét egy adott listán, mindenki mást tart a legjobbnak.

Persze, mondhatjátok, hogy én azért nem háborgok, mert az én kedvencem rajta van! :)
[006731]
bkemeny92
Én SOMával értek egyet. A metál szerencsére egy hihetetlenül tágas műfaj, nem is műfaj hanem inkább műfajcsalád, és egy egy alstílus elkötelezett hívei nem fogják a metál másik oldalát hallgatni. Én személyesen például az itt felsorolt nóták és zenekarok közül egyiket sem! szeretem, mégis metálos vagyok. Ha esetleg kíváncsiak vagytok számomra mi a két legnagyobb mestermű, elárulom: Moonsorrow - Tulimyrsky, Bal-Sagoth - Tale from the Deep Woods

Üdv :)
[006730]
Gorebacsov
Mindenesre a sorrend hagy némi kívánnivalót maga után. Amúgy pont annyira felesleges ez a lista mint a kommentem :D.

De télleg, hogy jön ide a Before God(ha akkor banda lenne nem 500 forintért vettem volna meg a lemezüket)??? Akkor mán inkább Vaginal Jesus :D.
[006729]
Pandeamonium
Ja, Before God és a nagy Fehér Büszkeség... De hogy jön ez ide?! Basszus, apolo, neked teljesítménybérben fizetnek, hogy az erősen egyoldalú nézeteidet itt reklámozd? Olyan vagy, mint a Manowar nevű felhasználó, aki másról sem tud írni, mint DeMaioék körbenyalásáról.
[006727]
apolo
vinyl,ismered a before god nevezetű,remek amerikai/vinlandi pagan metal bandát?ajánlom! meg persze mindenkinek,aki szereti az egyszerre dallamos és brutális,ugyanakkor büszke és elkötelezett,a modern világ hamisságaitól mentes minőségi,epikus metal zenét.és az antipolkorrekt hozzáállásuk miatt a wacken fellépői között ne keressétek őket.
[006726]
morningrise
Deep Purple - Speed King /Hard Lovin'Man ,Rainbow - Kill The King , Black Sabbath - The Sign Of The Southern Cross , Van Halen - Atomic Punk ,Dream Theater (!!!)- Mirror / The Glass Prison ,Opeth - Bármi! ,Death - Philosopher /Spirit Crusher ,Symphony X - Of Sins And Shadows , Accept - Fast As A Shark . Ezeket én még valahogy bepréselném a Top 50-be.
[006724]
=Machine=
Machine Headtől tényleg Davidian az egyik legnagyobb modern metal nóta még, de Panterától is 2-3 elfért volna, Priest módra. Opethtől nehéz egy dalt kiemelni különben, én is gondolkoztam, de ők olyan banda, hogy a lemezeik egészben adnak nagyon sokat, nincs kimondott slágerük ilyen kaliberű (legkedvesebb metal bandám egyike, szóval nem ellenük beszélek, ne értsétek félre). Tool amúgy progresszívba hajló alternatív metalt játszott kezdettől fogva, de a kiemelt szám szinte már post-rock szóval nem értem én se hogy kerül oda. De egy Schism vagy egy Aenima valóban über. Az AiC viszont a Dirtön mi más mint Black Sabbath hatásokkal terhelt, súlyos depressziós alternatív metal muzsika? Jóhogy itt a helye (Would?-nak és Bleed the Freaknek és még vagy háromnak :))
[006723]
=Machine=
Szerintem nagyon is van értelme ilyesminek. Csak akkor, ha nem várja el az ember, hogy mindent lefedjen és teljes legyen. Pl. 1001 lemez amit hallanod kell: na én még 1001et hozzá tudnék tenni. Ilyen ez, sosem lenne vége a sornak ha valaki a teljességre törekszik. Éppen ezért nem is kell. Zöldfölű metalosnak ha ezt az 50 számot meghallgatja az ember szerintem el tudja dönteni, hogy érdekli-e a műfaj vagy sem, tehát már jó valamire a lista. A tapasztaltabbaknak meg arra jó hogy színötösre vizsgázhatnak, ha mindet ismerik, ha valamit meg nem azt azonnal pótolják. Meg igen, mindenki hozzáteszi a magáét, elgondolkodik és akkor már volt értelme, nem?
[006722]
SOMa
Szerintem az ilyen listáknak semmi értelme nincs,legalábbis nem sok... mindenki szerint más-más számok a legnagyobbak, és ez még az idő folyamán változik is. Ráadásul annak sem látom értelmét, hogy ezeket a mindenki által jól ismert és egyébként kiváló nótákat versenyeztessék. Lehet ha másnap állítják össze a sorrendet, és a szavazóknak más a hangulata, már egészen más lesz az eredmény, sőt biztos.
Én a népszerűségi mutatókat/szavazásokat jobban szeretem, mert az egzakt, nem lehet belekötni és az tényeken alapul. Ráadásul minden rock/metál oldal kidob évente 15 ilyet hogy 10 meg 50 meg 100 legjobb riff/dalszöveg/dal/énekes/gitáros/dobos satöbbisatöbbi........
[006721]
RozsaTomi
Nem azért imádom a TOOL-t is meg az AIC-t is de azok nálam valahogy nem metál bandák.
Plus. Machine head????Sepu???Lamb of god esetleg,SLIPKNOT mindenképpen, deftones my own summer,OPETH?
[006720]
KillEmAll
Látszik hogy csak a legnagyobb nevekből válogattak, és valóban csak a régi klasszikusokról. Annak mondjuk örülök hogy sok benne a Metallica, de tőlük se a legjobbakat válogatták. Hol van például a Creeping Death, a For Whom The Bell Tolls, a Fight Fire With Fire vagy a Damage Inc?
[006719]
vinylfanatic
A legnagyobb gáz purga a te megnyilatkozásod,miszerint a Van Halen nem ide való.Ha valaki ilyet állít annak fogalma sincs metalról!
[006718]
Sabaton
Nightwish (Wish I Had An Angel, Whismaster, Amaranth), Hammerfall (Renegade, Crimson Thunder, Glory To The Brave), Sabaton (Primo Victoria, Metal Machine, Metal Crue, Ghost Division, Uprising),Sonata Arctica (Full Moon, Black Sheep), Stratovarius (Hunting High And Low, Black Diamond, Father Time), Rhapsody (Emerald Sword).... és még lehetne sorolni zenekarokat akiknek vmelyik nótájuk beférne a listába.
[006717]
tjoko
C.O.C: Wote Wite A Bullet minden idők legjobb metal riffje az első sorban a helye!
[006716]
jrpi
Sepultura legalább 3-4 nótával beférne de ha jól látom egy helyet sem érdemeltek :(, Fear Factory - Replica, SOAD - rengeteg lehetőség, Slipknot - szintén sok kiváló nótájuk van, Machine Head - Imperium (személyes kedvenc de szintén sok nótából lehetne válogatni), Hatebreed - Live for this vagy I will be heard, Pantera - Fuckin Hostile (és még 3-4 nóta legalább), In Flames - Pinball Map, Only For The Weak és még nyilván lehetne folytatni a sort...
[006715]
shownomarcy
Lehetne csinálni egy magyar verziót ;)
[006714]
purga
azért vannak itt nem ide illők, főleg a Van Halen. Amúgy nem rossz lista, de valóban gáz, h nincs egy szám se 2000 után. Meg nincsenek kilengések sem: sehol egy power, death, black vagy folk metal. Pedig pl. min. egy Halloween számnak itt lenne a helye.
[006713]
bloodyroots
Nem rossz, bár Slayerből még tettem volna bele párat (War Ensemble, South Of Heaven például), de hát ízlések és pofonok :)
[006712]
=Machine=
Elég ütős lista szerintem, de RATM-től a Killing in the Name szerintem a legmegkerülhetetlenebb. Ha meg modern metal akkor Slipknot - Wait and Bleed mint a legjobb nu metal nóta ide kívánkozik.

Hard rock is van, mint proto-metal, akkor meg Deep Purple Fireball és Led Zeppelintől mondjuk a Communication Breakdown na meg UFO - Doctor Doctor (galopp!) igencsak elfért volna. (Halen Unchainednek viszont örültem, legnagyobb riffek egyike).

Ezenkívül nem volt olyan sok hiányérzetem, elég jól lefedi a műfajt, bár az extrémebb (death black) metalt nem, ezekből is legalább egy-egy (Death Lack of és mondjuk Dissetion Night's Blood, At the Gates - Blinded by Fear) színesítette volna a palettát.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
2020. december 4. (péntek) 15:19

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground január 22-én jön majd ki a Spinefarmnál, és ha minden igaz, februárban nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án. A Holy Ground album legfrissebb előzetes dala a Holy Ground (Shake The Memory), amelyhez egy klip is született.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj...

IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is
IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is

Skycrest címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a power metalos hamburgi Iron Savior, Kai Hansen egykori csapata. A Piet Sielck énekes/gitáros vezette banda legutóbbi lemeze a...

GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm
GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm

A Clawfinger gitárosa, Bård Torstensen egy új projektet hozott létre Harald Dose énekessel, a GrowN első dala a Stay Calm címet viseli, és egy klip is született hozzá. Ismerkedj meg vele!...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android
ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, nemrég azonban egy még újabb kiadási...

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS