KAMELOT - Égi sugallatra marad otthon Roy Khan?

A kiégés mögött megtérés áll...

2011. március 17. (csütörtök) 06:48

Május 3-án Budapesten játszik a Kamelot, de a floridai székhelyű prog power csapat a norvég énekes, Roy Khan tavaly ősszel bejelentett betegsége, kimerültsége miatt a Rhapsody Of Fire frontember Fabio Lione segítségével kénytelen turnéra indulni.
A Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő koncerten a zenekar vendége lesz az Epica énekesnője, Simone Simons, a bulin pedig fellép két svéd banda, az Evergrey és az Amaranthe, valamint a Kamelot billentyűs Oliver Palotai saját csapata, a Sons Of Seasons is.
A Kamelot gitárosa, Thomas Youngblood egy chilei magazinnak adott interjúban elismerte, hogy nem egyszerűen kiégésről van szó Roy Khan esetében, hanem ennél többről, az énekes megtérése akadályozza a visszatérését a banda élére.
"Tudom, hogy Roy esetében vannak más dolgok is. Tudom, hogy van egy vallásos szempont is, amit képtelen vagyok 100 százalékosan elmagyarázni. Nyilván csalódottak voltunk (amikor Roy bejelentette, hogy nem tudja vállalni a turnét), és nem fogok hazudni, emiatt egy kissé ki is akadtam, de ugyanakkor mi - az egész banda, együtt - úgy döntöttünk, hogy nem fogunk lassítani. Itt ez az új album (az ősszel megjelent Poetry For The Poisoned) és koncertezni akarunk, el akarunk jutni Dél-Amerikába is. És pontosan ezt is tesszük."
Kattints a folytatáshoz!

"Amikor csak akadt egy-két szabadnap Európában (az utóbbi turnékon), Roynak mindig haza kellett repülnie, amit elég különc dolognak tartottam. Ez már amolyan jelzésféle volt, amit észre kellett volna vennem... Arra utalt, hogy talán a turnézás már nem neki való. Azonban mindennek a vallásos oldaláról beszélni akarok majd vele, de azt tudom, hogy gyűlésekre jár, bármi is álljon ennek a hátterében. Minthogy évek óta együtt dolgozunk, és egy időben a legjobb barátok is voltunk, nyilván a vallás témakörét is alaposan körbejártuk már, és épp ezért elég meglepő számomra, hogy Roy mostanában hogyan is viszonyul mindehhez. De erről tényleg nem akarok túl sokat beszélni, mert ez valóban olyasmi, amiről neki kéne beszámolnia, mármint, hogy miben hisz, miben nem hisz, meg ilyenek.  Mindössze annyit mondhatok, hogy a banda egységes, és nem fogunk lassítani."


Arra a kérdésre, hogy vajon nem kell-e majd a Kamelotnak a történtek miatt egy új, állandó énekest találnia, a gitáros így felelt:

"Amíg ez a turnés kör le nem zárul, ezen nem akarok agyalni. Annyit mondhatok csak, hogy nem fogjuk kirúgni, az nem az én beosztásom és én... valójában az én beosztásom, de nem fogok ilyet tenni... Ha Roy úgy dönt, hogy a továbbiakban már nem akarja ezt csinálni, akkor erről nyilatkoznia kell. Szerintem a legbölcsebb, amit most tehetünk, és egyben a legjóindulatúbb is, hogy időt adunk neki a következő albumig, amíg neki nem látunk a lemeznek,és ha addigra sem lesz készen a közös melóra, ha nem akar majd dolgozni, akkor bizony meg kell vizsgálnunk egy új énekes bevételének lehetőségét is. Ez olyasmi, amit készek vagyunk megtenni, ha erre kényszerülünk."KAMELOT - The Great Pandemonium
(a 2010-es Poetry For The Poisoned albumhoz)

Hozzászólások

[007024]
freimaurer
Igazad van, horvathfefe, Tom Arayával kapcsolatban tévedtem, ő eleve vallásos ember, de akkor egy másik példa a megtérésre: Dave Mustaine, már ha valóban komoly nála a dolog, ő elég sűrűn változtatja a véleményét... Szóval a lényeg, vallás és metal (főleg amit a Kamelot képvisel) nem összeférhetetlen!
[006987]
morningrise
Valahogy olyan furcsák nekem a keresztény metál zenekarok .A legtöbb ilyen formáció(nekem legalábbis) nem tünik túl hitelesnek . Közülük egyedül a Tourniquet nevű zenekart hallgatom .Egyébként azóta nem bízom a papokban ,mióta a suliban(4.-es voltam) azt mondta az egyik ,hogy a Pokogép tagjai gyerekeket rabolnak az utcáról!?!? (házilag készített PGép pólók voltak rajtunk)A zene a legjobb gyógyír mindenre , a szövegelés(papolás) pedig nem érdekel. "A régi zene még mindig szól , sokáig éljen a Rock n'Roll"
[006986]
apolo
vagy 2éve,az adó 1% felajánlások kapcsán eszembe jutott,hogy megnézem az apeh honlapot,azt hiszem ott akadtam a támogatható "egyházak" listájára,a szám 300 felett volt!vagy 100 "keresztény",több muzulmán,buddhista,meg az ördög tudja mi,különféle fantázianeveken.a székhelye a legtöbbnek valami kis vidéki falu volt,és 5-10fő a tagság.horror! aztán fogdossák össze a mindennapi kilátástalan robotba belefásult,megvezethető embereket,főképp fiatalokat.figyeljetek barátaitokra,családtagjaitokra!
[006878]
vinylfanatic
Nagyon sok kiváló banda van keresztény metal zenekarok között. A legnagyobb ász természetesen a Stryper.És még néhány akit imádok. Whitecross,Leviticus,Bride,Bloodgood,Saint,Holy Soldier Szóval én kedvelem ezt zenét.A szövegekkel meg nem foglalkozom.
[006846]
horvathfefe
És mi a véleményetek a keresztény metal zenekarokról?
[006805]
morningrise
Nekem a legnagyobb "erőt" a Rockzene adja ,ebben hiszek .Szerencsére ez a műfaj annyira sokszínű , hogy minden hangulatra találni megfelelő zenét. Roy számomra egy igazi Isten .Lion - Conception - Kamelot szentháromságtól pedig sok pozitív erőt (és élményt) kaptam már . Sajnálom ami Khan-nal történt . (Megtérés helyett én inkább az eltévelyedés szót használnám .)Remélem hamarosan visszatér a Kamelot élére.
[006804]
vinylfanatic
Hát Gyula veled is nagyon egyetértek.Örülök neki,hogy vannak azért még olyan emberek akik két lábbal állnak a földön.
[006801]
AngyalGyula
Mindig vigyorgok, ha valaki megtérést emleget. Emberek, felőlem mindenki abban hisz amiben akar, de a keresztény tanok (és persze a zsidó tanok is, amiből kifejlődött a kereszténység) azt tanítja, hogy földből és vízből vagyunk gyúrva, pénzzel kell fenntartanunk az egyházakat (mert a Mindenhatónak nem telik rá, hehe) és születésünktől bűnösök vagyunk. Ami pedig rasszizmus. Én magamban hiszek, így többre jutok, mintha imádkozom. Na csá.
[006784]
Andor246
Nagyon remélem hogy nem ment el az esze Khan-nak! Egy akkora énekesnek mint ő luxus lenne megfosztania magát tőlünk! szerény véleményem szerint persze! Remélem a legjobbakat persze aki egyszer belekerül az ilyenbe nem egy könnyen kerül ki főleg ha már teljesen átmosták az agyát! Na száz szónak is egy a vége KÁR LENNE ÉRTE!!!
[006781]
vinylfanatic
Csatlakozom pumpika666 véleményéhez.
[006773]
Popej
Pumpika a számod elárulja, hogy te maga vagy a Gonosz. Így a te szavaid nem kompetensek az ügyben, mert a sötét oldal elkötelezettje vagy... Félre a tréfával, én gyakorló római katolikus vagyok és el is ítélem a sátánista bandákat, de amikor valaki a "pure metálzenét" próbálja szembeállítani a vallással, vagy Istennel az gyógyíthatatlan eset...
[006764]
morningrise
pumpika666 : szerintem bazira igazad van . ÁMEN !
[006753]
pumpika666
mi ez a megtérés baromság???
emberek, római katolikus vagyok, néha elmenek a templomba, hiszek istenben, mégsem utálom a sátánista bandákat...
egy kamelot, aki aztán meg a legtávolabb áll a sátánista dolgoktól, nem értem royt, ez csakis valami hülye szekta lehet, ők szokták meghülyíteni az embereket...
sztem itt is ez lehet a probléma, nálunk is volt/van pár banda, ahonnét meghülyitettek embereket(kft, sing-sing, edda, classica, hirtelen akik eszembe jutottak) mindenféle vallásnak álcázott szekták
szomorú, hogy ilyen baromságoknak bedőlnek az emberek
főnökömnek is volt egy közel fél éves hitgyülis időszaka, de szerencsére megjött az esze, mikor elkezdték csapolni a pénzét :)
[006750]
horvathfefe
Tom Araya nem megtért ember.
[006733]
freimaurer
Csak két példa időközben megtért emberekre:
Tom Araya és Nicko McBrain. Ők még mindig ezerrel nyomják a metalt!!! Ez csak akarás és kompromisszum kérdése, ha nem megy, nem kell erőltetni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
2020. november 25. (szerda) 15:26

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az Until The Stars Turn Cold dalhoz született meg, amelyben a Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekes a vendégük. "Kietlen pusztaság… A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a Divided és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra teljesen újjászületett az atmoszféra. A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai...      ...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS