HAMMERFALL - Infected címmel jön az új album - részletekkel!

Május 20-án jelenik meg a friss, korszerű hangzást kapott anyag

2011. március 15. (kedd) 17:20 | utoljára módosítva: 2011. március 24. (csütörtök) 11:11

Május 20-án Infected címmel jelenik meg a Hammerfall nyolcadik albuma, amelynek alapjait Svédországban, a saját stúdiójában rakta össze a banda, majd a lemez további munkálatait már Nashville-ben végezték Oscar Dronjakék, méghozzá James Michael producer (Scorpions, Mötley Crüe, Meat Loaf stb.) és Sixx: A.M. énekes irányítása mellett, akire rábízták az anyag keverését is.
"James abban segített, hogy valami újat és izgalmasat alkossunk, amely ugyanakkor illeszkedik az eddigi albumaink sorába" - magyarázta a gitáros és zenekaralapító Oscar Dronjak.
"Soha korábban még nem volt ilyen friss, korszerű a hangzásunk, és persze nem veszítettük el a Hammerfall lényegét sem: a színtiszta, 'megfertőzött' heavy metalt!" - tette hozzá az énekes Joacim Cans.
"Olyan élményt nyújtunk majd, mint eddig még sohasem! - lelkesedett tovább Oscar. - Egy csomó új hatás mutatkozik majd meg a zenében, de mindaz továbbra is ott van benne, amit szerettek a Hammerfallban. Ez a 2011-es Hammerfall - a legenda újjászületett!"
Március 12-én Göteborgban a csapat bemutatta az új albumot a nemzetközi metal sajtó kivételezettjeinek, és a spanyol Metal Hammer "a jövő Hammerfalljának" titulálta az albumot, a brit Powerplay pedig így kommentálta a hallottakat: "Az Infected vírusként fogja terjeszteni a Hammerfall nevet. Készülj fel egy járványra!"
Az Infected albumra 11 dal kerül fel, a limitált verziója bónusz DVD-jén pedig az Infected öt dalának eddig nem publikált videóanyaga lesz majd látható.
Az első kislemeznóta, a One More Time április 6-án jelenik meg, de csakis digitális formában. A dalhoz Patric Ullaeus irányításával egy klip is készül.
Kattints a teljes dallistához és a további részletekhez!
HAMMERFALL - Infected
(05/20 - Nuclear Blast)

01. Patient Zero
02. Bang Your Head
03. One More Time
04. The Outlaw
05. Send Me A Sign
06. Dia De Los Muertos
07. I Refuse
08. 666 - The Enemy Within
09. Immortalized
10. Let's Get It On
11. Redemption
 
PATIENT ZERO
Egy zombis nóta, aminek a címe az elsőként megfertőzött egyénre utal. Ez a szám született meg legkorábban a lemezhez.


BANG YOUR HEAD
Egy tempós nóta a német Bang Your Head! fesztivál tiszteletére. - 'Flashback to the '80s, it made us rock, it made us lose self-control, Bang your head, stand united!'


ONE MORE TIME
Joacim Cans: "Egy triolás nóta. Jó sok szart kapok majd emiatt, de a Hammerfall, a Manowar, a Rammstein és a Marilyn Manson keverékeként írnám le. De megvan a kellő egyensúly benne, és ezt szeretem. Vannak Rammsteines pillanatai, de aztán belépünk vele Hammerfall-földre."


THE OUTLAW
Egy gyors, agresszív pengetésű nóta, amelynek megírásában Pontus Norgren gitáros is részt vett.


SEND ME A SIGN
Ugyan pontos infó nincs még róla, de kizáráros alapon ez lehet a már korábban is említett Pokolgép feldolgozás. Az angol szöveget kapott lírai Hol van a szó eredetileg a Pokolgép 1991-es, Adj új erőt című albumán jelent meg.
"Először egy barátom svédre fordította a Pokolgép dal szövegét - mesélt a folyamatról az énekes Joacim Cans. - Leginkább azért, hogy fogalmat kapjak róla. Majd megszületett az angol verzió, de a frazírozás nyilván nem lehetett ugyanolyan. Az eredeti szöveg ihlette az új verziót is, de azért Hammerfallosan nyomjuk."


DIA DE LOS MUARTOS (Day Of The Dead)
Egy régisulis galoppozásra épülő dal némi spanyol énekkel Cans részéről. A nóta fő riffjét már réges-régen felvette Dronjak és a basszer Fredrik Larsson, de csak az új albumra készülve került elő Oscar számítógépéről.


I REFUSE
Egy bluesos riffel induló, lassabb nóta, ami csak középtempós döngölésig gyorsul fel. Amolyan '70-es évekre utaló, groove-os, rock'n'roll hangzással bír.


666 - THE ENEMY WITHIN
Gitárok helyett alkalmanként fúvósokkal kísért dal, amit Oscar az amerikai power metal banda, a Riot fúvósokkal rögzített Privilege Of Power albumával állított párhuzamba.
"Egy olyan fickóról szól a dal, aki a reggeli ébredés után egy sebhelyet talál a nyakán  - mondja Joacim. - Ez aztán egyre nagyobb lesz, míg végül három hatos körvonalazódik belőle..."


IMMORTALIZED
Egy régi téma, amit 18 éve írt Oscar. Ez volt az eredeti első fele a klasszikus Hammerfall tételnek. Joacim rendesen megküzdött vele, mert ez az egyik legmagasabb hangfekvésű téma, amit valaha lemezre énekelt.


LET'S GET IT ON
Ez a nóta Oscar nagy szenvedélye, a kevert harcművészet (mixed martial arts) kapcsán született.


REDEMPTION
Egy hosszú, csaknem 7 perces zárótétel, ami templomi orgonával indul. A verzék balladásan tiszták, a többi része azonban erőteljesen hasít.
 

Hammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS