BURZUM - "Amikor megtámadott, megöltem.'"

Varg Vikernes a hellhound.ca-nak nyilatkozott

2011. március 9. (szerda) 13:23

A hét elején jelent meg a Burzum új albuma, a Fallen, amelyről a márciusi HammerWorldben bővebben is olvashatsz, a hellbound.ca pedig a lemez kapcsán interjút készített Varg Vikernes-szel, aki 1994 és 2009 között egy norvég börtön lakója volt. A norvég black metal színtér egyik legkultikusabb alakját a Mayhem gitáros Euronymous meggyilkolása, valamint a hírhedt templomgyújtogatásokban való részvétele miatt csukták le.
Az interjúból most elolvashatsz néhány részletet:
Eljön valaha az az idő, amikor a zenész Varg Vikernesként tekintenek majd rád az emberek, a régi sztorik, a felhajtás meg minden egyéb nélkül? Vagy ezek elválaszthatatlanok egymástól?
"Talán elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz, de nem gondolom, hogy ezzel túl sokat kéne törődnünk. Szerintem a legtöbb bandához kapcsolódik valami elég ostoba, buta viselkedés, én pedig csupán megöltem egy fickót, hogy megmaradjak, úgyhogy... ellentétben a legtöbb zenésszel, nincs miért szégyenkeznem. Ami pedig a templomgyújtogatásokat illeti, szimplán csak arra kérlek, hogy azokkal beszélj ezekről, akik elkövették a tetteket, és ne azzal, akit ők a bűncselekményeik miatt hibáztattak."
Kattints a folytatáshoz!Szerinted az emberek előbb bocsánatkérést várnak tőled a múltbéli tettekért és kijelentésekért, és majd csak utána lesznek képesek Vargként, a zenészként elfogadni? Az Egyesült Államokban azok gyakran kapnak egy második esélyt, akik nyilvánosan kifejezik a sajnálkozásukat vagy a bűnbánatukat.

"Nos, megbocsátom nekik a tudatlanságukat. Akik a saját életüket védelmezik, ritkán kérnek ezért utólag bocsánatot. Valóban úgy gondolod, hogy bocsánatot kéne kérnem, met megöltem egy magát szodomitának és ördögimádónak tartó perverz embert, akinek konkrét tervei voltak arra nézve, hogy halálra kínozzon engem, és mindezt még filmre is vegye? Amikor megtámadott, megöltem.

Az biztos, hogy a norvég törvények értelmében túl messzire mentem abban a pllanatban, amikor felhagyott a gyilkossági kísérletével, és helyette megpróbált meglógni, én pedig üldöztem és meggyilkoltam ahelyett, hogy gyáván elfutottam volna, hogy a rendőrségtől kérjek segítséget. Még a legközelebbi barátai is engem támogatnak ebben a kérdésben. Sajnálom, de a végtelenségig kell várnod, ha arra számítasz, hogy elnézést fogok kérni. Nekem kéne bocsánatot várnom Norvégiától a nemzetközi mércéhez sem igazodó, velem kapcsolatos bűnügyi eljárás miatt."


Az Államokban a metalosok közt nagyon népszerű a zenéd. Ugyanakkor gyakran kritizáltad ezt az országot olyan dolgok miatt, mint a túlzásba vitt anyagiasság és a külvárosok elburjánzása. Szerinted az emberek inkább az elővezetett ötleteidre kíváncsiak, vagy a hírhedtséged vonzza őket? Netán mindkettő?

"Nos, szerintem ti, amerikaiak, túlságosan is az USA-val kapcsolatos kritikáimra fókuszáltok, de ez talán érthető - és tökéletesen rendben is van. Ugyanakkor azt remélem, hogy azok, akik köztetek a legbölcsebbek - és éppenséggel tudom, hogy sokan vagytok ilyenek - megértik mindazt, amit mondani akarok. Nem azért fogalmazok így vagy úgy, hogy bárkit is provokáljak, de az valóban késztetésem, hogy mondjak valamit. Nehéz megállapítanom, hogy mi vonzza az amerikaikat a Burzum irányába, de csak remélhetem, hogy a jó ízlésük és a megvilágosodásuk, valamint a nyitott gondolkodásuk."


BURZUM - Valen (a 2011-es Fallen albumról)A Mayhem a mai napig is zenél egy olyan foltozott felállásban, amelyben ott találni a régi barátaidat is, Csihar Attilát és Hellhammert. Kapcsolatban állsz bármelyikükkel is, és figyeled a tevékenységüket?


"Nem igazán, noha talán kellene. Megérdemlik a figyelmet. Ellentétben a színtér más szereplőivel, kezdettől fogva támogattak engem - talán azért, mert tudták, micsoda értéktelen egyén volt ez a Euronymous karakter."

A komplett interjút itt olvashatod el.
 

Hammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS