ICED EARTH - Matt Barlow végérvényesen kiszáll

A nyári európai bulik lesznek az utolsó koncertjei

2011. március 3. (csütörtök) 09:26

Matt Barlow énekes hivatalos közleményt adott ki annak kapcsán, hogy noha az Iced Earth 2011-es európai fesztiválbulijain még ő áll majd a banda frontján, végérvényesen "nyugdíjazta magát".
A Jon Schaffer gitáros vezette amerikai power metal csapat komoly terveket vázolt korábban erre az évre, többek között egy új albumot, egy alapos világkörüli turnét, valamint egy tavasszal kiadásra kerülő, 6 órás, három koncert felvételét tartalmazó DVD-t, a Festivals Of The Wickedet. Egyelőre hat koncertet hirdettek meg 2011-re, ezek mindegyike fesztiválfellépés, többek között játszanak a máris teltházas Wackenen, a belga Graspopon és a Sweden Rockon.
"Fivérek és nővérek! Hadd kezdjem azzal, hogy milyen megtiszteltetés volt számomra az Iced Earthben eltöltött idő Jonnal és a fiúkkal... valamint mindannyiotokkal! - fogalmazott Matt Barlow, akit 2003 és 2006 között Ripper Owens váltott fel az Iced Earth élén. - 2007-es visszatérésem óta minden annyira különleges volt. Lehetőséget kaptam a világjárásra, találkozhattam régi barátokkal, és újakkal is. Noha eredetileg úgy gondoltuk, hogy az Iced Earth keveset fog koncertezni, elég rendesen adagolhattuk a bulikat.
Ez idő alatt elkészülhetett egy koncert DVD. Azonban a gyorsan változó zeneiparnak köszönhetően világossá vált, hogy egy magunkfajta csapat csakis az aktív koncertezéssel maradhat a színen és mutathatja meg valódi potenciálját. Ez azt jelenti, hogy muszáj új területekre eljutnia, úttörőként dolgoznia annak érdekében, hogy életben maradjon. 2007 óta Jonnal együtt mindig a legjobb szándékkal tekintettünk az Iced Earth jövője elé, és most is ez a helyzet. Azonban a tervezett turnébeosztásra tekintettel az Iced Earth jövője és az én jövőm más-más utat követel meg."
Kattints a folytatáshoz!

"...2003-as kilépésemkor, elköteleztem magam a feleségem felé, vállaltam, hogy családot alapítunk, családként élünk együtt. Két évvel később meg is született az első fiam, majd újabb két évre rá a második is. A kisebbik fiam nagyjából egy héttel azelőtt született, hogy Jon megkért, térjek vissza az Iced Earthbe. Nagyon izgalmas, érzelmekkel teli időszak volt ez mindannyiunk számára, és a szándékainkat illetően minden tiszta volt. Mostanra világossá vált, hogy függetlenül attól, hogy akkoriban miben hittünk, az idő sok mindent megváltoztatott. Ebből a szempontból azt remélem, hogy a változást senki nem tartja egy rossz dolognak, inkább a fejlődés elengedhetetlen részének..."


"Tudom, hogy Matt hosszú-hosszú ideje birkózott már mindezzel - egészítette ki az énekes szavait a főnök Jon Schaffer. - Nem volt egy könnyű döntés. De nagyon szeretem őt és nem is hibáztatom emiatt.

Matt egyike a legőszintébb embereknek, akiket csak ismerek, és egyike a legtehetségesebbeknek is. Kilépése mélyen elszomorít, de remélem, hogy az Iced Earth rajongók elnézőek lesznek vele. Csupa jót kívánok Mattnek, nagyon tisztelem őt, és mindenkit arra kérek, hogy cselekedjen hasonlóan."

A készülő új Iced Earth albumhoz tehát új énekesre van szükség, és Jon Schaffer máris megkezdte felkutatni Matt utódját.

"Néhány név már fel is merült bennem. És ahogy mindenki elképzelheti, ez egy roppant fontos döntés lesz. Egy biztos, nem egy Matt Barlow kópiát keresünk - egy olyan frontemberre van szükségünk, aki a saját erejét, egyéniségét tudja hozzátenni a zenekarhoz. Mattből nincs több, és a csapat ezen korszaka mindig is közel áll majd a szívemhez."

A teljes sajtóközleményt
itt olvashatod el.


ICED EARTH - Dark Saga & Question Of Heaven (live 2010 - Sao Paulo)

 

Hammer TV

 
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
2021. december 1. (szerda) 17:10

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent Bushpepa lett. Az új énekes a Sunrise és a Darkology zenekarokból lehet ismerős, pár éve pedig a Mila című dallal képviselte Albániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Coreleoni harmadik albuma májusban érkezik majd, az első előzetes dal pedig januárra várható. A Coreleoni korábban az AFM kiadónál volt, az új lemezt azonban már az ex-Nuclear Blast főnök és stábja által elindított új kiadó, az Atomic Fire gondozza majd.  Leo Leoni: "Boldog vagyok, egyben megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek ennek az új és izgalmas fejezetnek! Köszönjük az Atomic Fire Recordsnak, hogy életben tartják a metal közösséget, éljen a rock'n'roll!"   www.facebook.com/coreleoni CORELEONI: Eugent Bushpepa - ének Leo Leoni - gitár...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer
FROZEN CROWN - Klippremier: The Water Dancer

Az még január végi hír volt, hogy váratlanul hárman is távoztak a power metal vonalas olasz Frozen Crownból. A csapat második albuma 2019 tavaszán jött ki Crowned In Frost címmel, a...

TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak
TANKCSAPDA - Az új videoklip: Nincsenek szavak

A 2019-es Liliput Hollywood album Nincsenek szavak dalához készült el a Tankcsapda új klipje. A lemez zárótétele eredetileg két rajongó - Robi és Kata - tragikus halálának...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS