METALFEST 2011 - Újabb két banda: Misery Index, Milking The Goatmachine

Június 3.-4.-5. - Budapest, Csillebérc

2011. március 2. (szerda) 09:01 | utoljára módosítva: 2011. március 11. (péntek) 06:11


 

Újabb két csapat jelentkezett be a 2011-es Metalfestre, amely idén is Csillebércen kerül megrendezésre, az időpont június 3-4-5.

A könyörtelen death/grind vonalat képviselő Misery Index és a kecskemániás grinder Milking The Goatmachine is fellép az idei MetalFesten, és hamarosan újabb nevekkel is előrukkol a szervezőbrigád.

A háromnapos metal orgia már biztos nemzetközi fellépői:
Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Primordial, Kataklysm, Stormwitch, Alcest, While Heaven Wept, Bloodbound, Astral Doors,
Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity, E-Force, Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen, Thulcandra, Abigail Williams, Iskald,
Suicidal Angels, Equilibrium, Misery Index, Milking The Goatmachine
.

A 2011-es MetalFestre március végéig 12999 Ft a 3 napos belépő.
Infók és rendelés itt.

Kattints a folytatáshoz!

  

SABATON, CRADLE OF FILTH, ARCH ENEMY,
SAXON, RAGE, PRIMORDIAL, ASTRAL DOORS,
THULCANDRA, ISKALD, ABIGAIL WILLIAMS
STORMWITCH, MIDNATTSOL, BLOODBOUND,
KATAKLYSM, WHILE HEAVEN WEPT, ALCEST,
SUICIDAL ANGELS, EQULIBRIUM,
MISERY INDEX, MILKING THE GOATMACHINE
Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity,
Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen

Stonehenge, Wisdom, Velvet Seal,
Christian Epidemic, Tűzmadár,
CasketGarden, Damned Spirits' Dance,

Tirana Rockers - EGO - Csejtey

+ további bandák bejelentése február végén várható!

A 2010-es MetalFesten több, mint 30 külföldi metal banda játszott, ami hazai viszonylatban eleve különlegessé tette a fesztivált, és idén is lesznek még meglepetések!


A háromnapos fesztivál június 3-4-5-én kerül megrendezésre

a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban
(Bp., XII. Ker., Konkoly Thege Miklós út 21.).


  Jegyek a metalshop.hu-n!

A jegyár a szállásdíjat nem tartalmazza, de mindössze 1999 Ft ellenében sátrat verhetsz a festői szépségű helyszínen!


JEGYÁRAK - 3 NAPRA SZÓLÓ JEGY (BÉRLET):

Metal boltokban 2011. március 1-től március 31-ig - 12999 Ft
Metal boltokban 2011. április 1-től - 13999 Ft
Jegyrendszereken 2011. március 31-ig - 12999 Ft
Jegyrendszereken 2011. április 1-től - 13999Ft
Helyszínen - 14999Ft
 


SZÁLLÁS ÁRAK
:
Sátorhely:1999Ft / fő / 3 nap
Altábor szálláshely (Kőház): 2999Ft / fő / 3 nap

A kőházakhoz különálló épületekben található a tusoló és a mosdó.

A szállások foglalás, érdeklődés az alábbi e-mail címen: szallas@hammerworld.huMISERY INDEX (USA)
Az amerikai death metal színtér egyik elismert csapata 2001-ben alakult a korábban egy másik ismert marylandi death fogatban, a Dying Fetusban játszott basszer/énekes Jason Netherton vezetésével. A grindcore elemekkel és helyenként radikálisan balos politikai nézetekkel kísért kíméletlen zenét játszó Misery Index 2006-ban szerződött a Relapse kiadóval, és ott jelent meg legutóbbi albumuk, a 2010. májusában kiadott Heirs To Thievery is, amely vendégvokalisták egész sorát vonultatta fel, többek között Erik Rutant a Hate Eternalból és John Gallaghert a Dying Fetusból.


MILKING THE GOATMACHINE (Németország)
A brutális death/grind vonal mellett kötelezte el magát a 2008-ban alakult német Milking The Goatmachine is, de ez a formáció nem veszi véresen komolyan önmagát, kecskés maszkokba bújva nyomatják az olyan dalaikat, mint a Sour Milk Boogie, a Cemetary Goats, a Goat Thrower, a Milk Me Up Before I Go Go,  de Surf Goataragua címmel egy Sacred Reich feldolgozásra is ragadtatták már magukat. A kecskés koncepciót a végletekig fokozó csapat eddig két albumot adott ki, a 2009-es Back From The Goats-ot és a tavalyi Seven... A Dinner For One című lemezt.


SUICIDAL ANGELS (Görögország)
Az újvonalas thrash bandák egyike a 2001-ben alakult görög Suicidal Angels, amelynek 2007-ben kiadott Eternal Domination albumára a Nuclear Blast is felfigyelt, így már náluk jelent meg a klasszikus Exodus, Slayer, Dark Angel, Kreator hagyományokat ápoló négyes 2009-es albuma, a Sanctify The Darkness.
A hellén thrasherek a MetalFestre már a harmadik lemezükkel érkeznek, az Ed Repka borítóval díszített Dead Again koronggal, amelyet 2010. novemberében szabadított a világra a Noiseart kiadó.


EQUILIBRIUM (Németország)
Az epikus folk/viking metalt játszó német csapat 2001 óta létezik, és 2006 óta dolgozik a Nuclear Blast szárnyai alatt. A 2008-as Heidenfest és a 2010-es Paganfest turnékkal Magyarországon is megfordult zenekar tavaly nyáron Rekreatur címmel adta ki a harmadik nagylemezét, amelyen Robert "Robse" Dahn személyében egy új énekest avattak.
Az Equilibrium epikus hangulatú, mennydörgés-erejű metalt játszik, erőteljes, himnikus dalai hallatán olyan érzése támad az embernek, mintha ott álna egy véres csatamező kellős közepén állna. Bal-Sagoth, Wintersun, Turisas és Finntroll rajongóknak kötelező!


THULCANDRA (Németország)
Az Obscurából ismert Stefan Kummerer által 2003-ban megalapított müncheni death/black csapat nem siette el a debütáló album kiadását, de amikor végül tavaly nyáron megjelent a Fallen Angel's Dominion lemez, sokan döbbenten kezdték keresgélni a padlón az állkapcsukat. A svéd ős-zúzda vonal hatásait felvonultató dalgyűjtemény akár a harmadik Dissection (RIP) lemez is lehetett volna a más zenei ösvények felé kanyarodott Rainkaos helyett.
A Thulcandra már a második albumának felvételein dolgozik, amelynek dalai a hírek szerint hosszabbak, epikusabbak lesznek, még több gitárral!


ABIGAIL WILLIAMS (USA)
A 2005-ben Arizonában alakult brutalizátor csapat számos változáson ment át az elmúlt években, egy időre még a ténykedésüket is felfüggesztették, de a tavaly megjelent második nagylemez, az In The Absence Of Light már egy letisztult black metalos vonalat képviselt. A Peter Tägtgren által kevert 8 tételes anyag olyan hatást kelt, mintha a Dark Fortress és a Watain tagjai hoztak volna össze egy közös produkciót.
Tavasszal a Rotting Christ, a Meleshesh és a Hate társaságában turnéznak majd Amerikában, hogy aztán Európát is rendesen megzúzzák.


ISKALD (Norvégia)
A 2005-ben alakult Iskald (nevük jelentése: jéghideg) a norvég fekete fém vonal legújabb generációjához tartozik. A most januárban kiadott harmadik nagylemezük, a The Sun I Carried Alone a ’90-es évekbeli norvég black metal hangzás XXI. századi interpretációja, jellegzetes északi gitárhangzással.
Ha magad elé képzeled az Immortal nyersességének és az Emperor komplexitásának egy különösen hatásos kombinációját, már nem is jársz nagyon messze mindattól, amit az Iskald zenéje képvisel.


STORMWITCH (Németország)
A '80-as évek német heavy metaljának egyik kult formációja a Pokolgéppel kialakított baráti kapcsolatnak köszönhetően többször is játszott Magyarországon, mi több, 1989-ben egy "élő" albumot is kiadtak Live In Budapest címmel.
Az Andy Mück énekes (alias Andy Aldrian) vezette csapat legutóbbi, Witchcraft című albuma 2004-ben jött ki, de 1994 és 2002 között sem voltak aktívak. Most azonban egy új EP kiadására készülnek, négy új dallal (Runescape, Evil Spirit, Taleysin, Singer's Curse), amely előfutára lesz a májusra várható Season Of The Witch albumnak.


MIDNATTSOL (Norvégia-Németország)
A 2002-ben, Németországban megalakult csapat a szimfonikus, folkos metalt nordikus dallamokkal vegyíti, énekesnője pedig a norvég Carmen Elise Espenaes, aki a Leaves' Eyes (és ex-Theatre Of Tragedy) pacsirta, Liv Kristine húga. A Magyarországon korábban még sosem koncertezett Midnattsol eddig két albumot adott ki, 2005-ben debütáltak a Where Twilight Dwells lemezzel, a 2008-as anyaguk pedig a Nordlys címet viselte. 
A Midnattsol harmadik albuma március 25-én jelenik meg The Metamorphosis Melody címmel.


BLOODBOUND (Svédország)
A 2004-ben alakult svéd heavy metal banda eddig három lemezt adott ki, amelyek közül az elsőn és a harmadikon a Tad Morose-ból ismert Urban Breed énekelt, a 2007-es Book Of The Dead-en azonban Michael Bormann (Jaded Heart). Urban Breed 2010. tavaszán újra kiszállt a csapatból, az utódja pedig a Dawn Of Silence-ből ismert Patrik "Pata" Johansson lett. A Patával készült első album Unholy Cross címmel március 18-án jelenik meg az AFMkiadónál.


ASTRAL DOORS (Svédország)
Már az első MetalFest bulin is fellépett volna a Dio-iskola egyik legjobb torkát magáénak tudó metal banda, de rajtuk kívülálló okok miatt le kellett mondaniuk a fellépést. Ígéretükhöz híven azonban 2011-ben ott lesznek a MetalFesten!


VISIONS OF ATLANTIS (Ausztria)

Az osztrák szimfonikus metal banda Delta címmel február végén jelenteti meg negyedik albumát, amely egyben a tavaly csatlakozott új énekesnő, Maxi Nil bemutatkozása is lesz. A pályafutásában egy új fejezetet nyitó csapat a Rhapsody Of Fire turnéján is játszik 2011. elején, de a MetalFest mellett a 2011-es Wacken fesztiválon is fellépnek majd.


KRISIUN (Brazília)
Az 1990-ben alakult brazil death metal csapat kíméletlen, gonosz, istentelen formában nyomatja a halálos fémet, a legutóbbi albumukat pedig még 2008. nyarán adta ki a Century Media Southern Storm címmel. 2009. folyamán Európában turnéztak a Nile társaságában, idén pedig az USA-ban ismételték meg ezt az akciót, amelyhez az Immolation is csatlakozott.


GRAVEWORM (Olaszország)
A melodikus, szimfonikus blacket, a gótikus és death metallal ötvöző olasz/német tagokból csapat 1992-ben alakult, legutóbbi lemezük pedig a Massacre gondozásában jelent meg 2009-ben Diabolical Figures címmel. Tavaly a cseh Brutal Assaulton is felléptek.


SERENITY (Ausztria)
A progos power és a szimfonikus melodikus metal elegyét játszó csapat negyedik albuma február végén jelenik meg Death & Legacy címmel, és vendégként olyan énekesnők bukkannak majd fel a lemezen, mint Ailyn (Sirenia), Amanda Somerville (Avantasia, Epica, Kiske/Somerville), valamint Charlotte Wessels (Delain). Az új konceptalbum Casanováról szóló The Chevalier dalához januárban egy klip is érkezik, amelyben a Sirenia énekesnője is szerepel majd. 


E-FORCE (Franciaország)
Ugyan Franciaországban székel a trió, ám erős kanadai szálakkal rendelkezik, hiszen a csapatot az ex-Voivod frontember, Eric Forrest hozta még 2005-ben. Az új albumuk 2011-ben jelenik meg The Curse Of The Cunt címmel és a Franciaországba költözött Eric szerint az előkészületi fázisban tartó új anyag szövegei a nők hatalmáról szólnak majd.


THUNDERBOLT (Norvégia)
A 2000-ben alakult heavy metal banda legutóbb Tim "Ripper" Owens vendégzenekaraként lépett fel Budapesten, de előzőleg a King Diamond koncerten is látni lehetett őket. A már elkészült harmadik albumuk 2011. februárjára, márciusára várható Dung Idols címmel és a csapat szerint "keménységben, vadságban olyan lesz, mint ez előzőek, inkább a stílusa fog picit elütni a többitől".


LANFEAR (Németország)
Az 1993-ban alakult prog power zenekar öt albumot adott ki eddig, és pár éve a Morgana Lefay társaságában is turnéztak. A 2006 óta Nuno Miguel de Barros Fernandes (Anguish) személyében egy új énekessel dolgozó csapat egyelőre cím nélküli hatodik lemeze már javában készül, jelenleg az új dalok feléneklése folyik. A csapat szerint az eddigi legsúlyosabb lemezük kiadása előtt állnak.


DIABULUS IN MUSICA (Spanyolország)
A Mago de Oz nótacím alapján elnevezett szimfonikus/gótikus metal csapat énekesnője, Zuberoa Aznárez korábban a szintén spanyol Dragon Lord frontján állt, a 2006-ban alakult formáció debütáló albuma pedig idén májusban jelent meg Secrets címmel. 2011-ben a belga Metal Female Voices IX fesztiválon is fel fognak lépni.


KISTVAEN (Románia)
A Negura Bunget után a depresszív black metalt játszó Kistvaennek is komoly esélye van arra, hogy belépjen a nemzetközi metal undergroundba. A Bethlehem, Shining, Forgotten Tomb, Silencer hatásokat felmutató 2008-ban alakult bukaresti formáció első albuma az Unbekannt címet viseli, és hamarosan ki fog derülni, hogy az egyelőre saját kiadásban elkészült anyag 2011. elején melyik kiadó gondozásában kerül majd szélesebb körű terjesztésre. A debütáló anyag Canitude dalában nem más vendégeskedik, mint Niklas Kvarforth a svéd Shiningból.

Hozzászólások

[006847]
apolo
jaj,a painful awakening-et kihagytam,mint remek jobbos metal banda...és az utolsó védvonal zenekar is meghallgatásra érdemes.
[006515]
Horna
Még ,hogy Death feszt? Ne sokkold már a népet, gondolkozzál már el egy kicsit, valamint böngészd már végig ,hogy mennyi heavy zenekar van!!!
Ezt a nyálrágást mert van szimplán 5 death zenekar???
A kedves szervezők meg azért hívnak el ilyen kategóriájú zenekarokat mert ezt a közönséget is ki kell elégíteni, nem csak a heavy heavy heavy!!!!
Egy metál fesztiválról van szó ahol kell lenni blacknek , death, power, heavy, speed ... stb stb
Remélem megérted!!!
Legyél már elég érett!!! Cs
[006500]
lipibatyo
Lassan el lehetne nevezni a fesztivált Deathfesztnek is! Hol a p...-ban vannak itt igazi metal bandák? Tisztelet a kivételeknek. Arra a szánalmas szigetre meg a Judas Priest miatt muszáj lesz kimenni. Beszarás, hogy egy ilyen kultikus csapatot mennyi szarcsomó is látni fog, akiknek gőzük nincs, mi az a Heavy Metal! Fore those about to rock, we salute you!
[006493]
hammerhajni
goats just wanna have fun
köszi :)
[006427]
kecskeszabo
Amúgy én nem a politika miatt hallgatok ilyen zenéket...hanem mert jó!Felőlem játszhatja Kohn bácsi is vagy Adolfka is csak jó legyen...ha politika igényem van, akkor NS Black...Selbstmord!!!
[006426]
kecskeszabo
Kedves mélyen tisztelt slamtelen Angyal Gyula cimborám, a Milking hiába egy kecskés zenekar de nem olyan jó féle mint a Misery!!!
De a kedvedért egy kis dalocska ami eszembe jutott: Bingobongo, Bingobongo, I don't want to leave the congo! :D
[006424]
Gorebacsov
Háháhá ez jó, hogy ennyi zenekart fel tudtál sorolni. Minek? Csak hogy tudd éppen egy NoKturnal Mortum hosszújjú van rajtam alatta meg egy Napalm Death:scum poló ennyi. Most bemásolhatnám ide hogy milyen cd-in vannak meg eredetiben és biztos kitalálnád, hogy skizofrén vagyok. Jó pár olyan is amit itt felsoroltál. Amúgy a tulajdonneveket nagybetűvel írják!

Leszarom a szart!

Слава Героям!
[006419]
apolo
gorebacsov,ezzel a normális számot nem tudnak írni/de rohadtúl osztják az észt dologgal olyan jobboldali metal/hc bandákra céloztál mint a daily broken dream,inborn hate,fear rains down,sedition,teardown,kiborg,triskelon,mutilated truth,devastation now,hope for the weak,antagon,pushing onwards,in we die tomorrow,empire falls,still burnin youth,path of resistance,voice of justice,hate for breakfast,before god,moshpit??? vagy a nocturnal mortum,temnozor,burzum,forefather,falkenbach,skyforger,primordial,ancient rites,ereb altor az igénytelen?vagy csak a kárpátiát ismered?
[006411]
apolo
primordial rules!amúgy már jó régen élőben nyomom a pornót,és én sem gondoltam hogy a thürmer gyula beszédet fog mondani a misey index koncerten,nyílván zúzni fognak.
[006396]
Gorebacsov
Na ez szép. Apolo: neked is baloldalon dobog a szived! :D. Kurvára ráértál hajnali háromkor baromságokat írogatni. Inkább nézted volna a youpornt és intézted volna el magad mindenki jobban járt volna.

Azt azért hozzá kell tenni hogy a MI hozzáállása olyan amilyen viszont ez koncerteken nem nagyon erőltetik tehát nem is zavar. Viszont vannak olyan zenekarok akik egy normális számot nem tudnak írni/előadni de rohadtúl osztják az ész.
[006385]
AngyalGyula
Kecske, mélyen csalódtam benned... :-( Mi az, hogy nem a rokonaid, a kecskebanda miatt örülsz??? :-)
[006374]
apolo
zeneileg jó a misery index,de ezek is olyan balos/anarcho faszkalapok,mint a napalm death.munkásököl vasököl,oda csap ahova köll!világ proletárjai egyesüljetek!
[006368]
kecskeszabo
Noss, sikerült a kielégítés, ezért megyek!!!! :D :D Misery Index wááwáwáwáwáwáwááááá!
[006365]
Gorebacsov
Nabammeg ez már valami.
[006347]
Warbringer
Király! Mikorra várhatóak újabb nevek?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP
2020. november 27. (péntek) 09:03

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour a mai napon jelentette meg a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t máris végighallgathatod. Az elsőként bemutatott Doom dalban A Trónok harcából és az Aquamanből is jól ismert Jason Momoa színész is hozza a blackes death metal vokált Fülöp mester mellett. A közismerten nagy metal rajongó Momoa a Slayer utolsó buliján együtt nyomta el Anselmo-val a Pantera This Love klasszikusát, a baráti kapcsolatuk tehát már korábbi. A dalban egyébként van egy másik vendég is Erik Rutan (Hate Eternal) szólózik. A Scour első EP-je Grey címmel jött ki 2016-ban, a Red EP 2017-ben jelent meg, tavaly pedig egy Bathory feldolgozással - Massacre - jelentkeztek. A Scour soraiban Phil Anselmo mellett megtalálni Derek Engemann gitárost (Philip H. Anselmo & The Illegals, ex-Cattle Decapitation), John Jarvis basszert (Agoraphobic Nosebleed, ex-Pig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS