TŰZMADÁR - A márciusi Hammer extra CD melléklete - a saját szavaikkal

Április 15-én lemezbemutató a Dürer Kertben

2011. február 27. (vasárnap) 21:08 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 09:45

Napokon belül az újságosokhoz kerül a Slayer borítós új HammerWorld magazin, továbbra is 116 súlyos oldalon, az exkluzív CD-melléklet pedig a Tűzmadár új lemeze lesz.
Az Álmok című harmadik albumot március 5-én Győrben élőben is bemutatja a zenekar, a pesti lemezbemutatóra pedig április 15-én kerül sor a Dürer Kertben a Halor és a Thornwill társaságában. A márciusi Hammerworldben egy kupont is találsz majd, amelynek felmutatásával féláron, mindössze 500 ft ellenében nézheted meg a pesti lemezbemutatót!
Kattints a folytatáshoz és hogy az énekes Schroti mit mondott az új dalokról!
TŰZMADÁR
Károlyi Gergely gitáros
Schrott Péter énekes
Kovács Márton gitáros
Horváth Zsolt billentyűs
Szűcs Attila basszusgitáros
Pál Dániel dobos
TŰZMADÁR - Álmok"Egy zenész számára nem könnyű elfogulatlanul beszélni, nyilatkozni saját zenekara számairól, de megpróbálok a lehető legobjektívabb lenni" - Schrott Péter, Tűzmadár.INTRO

"Érdekes módon épp az intro készült el utolsóként az Álmok nagylemez készítési folyamatában. Egyöntetűen azt gondoljuk, hogy ez az intro sikerült a legjobban az eddigiek közül. Sejtelmes, szinte már félelmetes hangeffektusok harcolnak Horváth Zsolti elmebeteg forgós agymenéseivel... (nevet) Varjú, értelmetlen-értelmes suttogás, gonoszmanónevetés, óraketyegés, gong, mindenféle ilyesmi..."


ÁLMOK

"A lemez egyik legkorábbi ötletei között van a nóta, de sodrása, tempója, és ritmusa miatt egyből kezdőszámnak gondoltuk, mind albumon, mind élő bulin. Szövege már ezen elgondolás alapján született. Az egyik legvokálisabb szám, a refrénben több, mint 60 hang szólal meg egyszerre, mégse gondoljuk, hogy a kevesebb is elég lett volna, hiszen ebből szerintem soha nem lehet sok, és még hol vagyunk mi egy Rhapsody-féle kórustól, hogy csak egyet említsek..." (nevet)


TŰZMADÁR - Út a jövőbe
ÚT A JÖVŐBE

"A Fények lemez progossága után ez az új anyag érezhetően könnyebb, popularisabb, ami nem teljesen szándékos. Úgy gondoljuk, most találtunk rá igazán a saját stílusunkra, és eddig ebben a világban érezzük magunkat a legjobban. Ez a szám egy mintapéldája ennek. Károlyi Gergő ötletéből alakult szerzemény (akárcsak az Álmok), így jellemzik a zúzós riffek, a fogós dallamok, a szállós, megjegyezhető refrén, a végén egy válaszolgatós kórusos befejezéssel. Igazi koncertnóta!"TŰZMADÁR - Júdás csókja


JÚDÁS CSÓKJA

"Ez a szám már ismerős lehet a decemberi HammerWorld válogatásról, vagy a
www.tuzmadar.hu oldalunkon megtalálható zenelejátszóról. Ott már november óta 3 számot is meg lehet hallgatni az új lemezről! A visszajelzések szerint nagyon pozitívak, és ez a nóta nekünk is nagy kedvencünk.
A szövegvilága minden magyarnak mindig is aktuális lesz sajnos, bár hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyunk elkötelezve semmilyen politikai irány mellett, csak ez néha kikívánkozik az emberből. A refrént pedig lehet üvölteni, ahogy csak kifér a torkokon, és az ember önkéntelenül is megtelik adrenalinnal. Aki nem hiszi, próbálja ki koncerten!" (nevet)


A VÉGZET HAJNALA

"Az Álmok középtempós nótája. Hatalmas bólogatás, haj-rázás, és odavágás! (nevet) A szövege elég sötét, de talán a legköltőibb is egyben. A szólórész nagy kedvenc, bár nehéz nem ezt mondani az album összes részéről. Azért próbálok még mindig objektív maradni..."TUDOM

"Az előző nóta szép, szállós refrénje és lágy befejezése után a Tudom elég váratlanul jön, de egyből ki is rángat a melankóliából. Kovács Marci ötletéből született ez a szám, és ez már az elején érezhető rajta. Marcinak totál sajátos zenei világa van. Érdekes, mégis lendületes, visz magával. A gitárszóló már csak egy korona rajta! (nevet) Általában jellemző az albumra, hogy a versszak részekben odamondunk, illetve leírjuk a jelenlegi helyzetet, a refrénben viszont ösztönözzük a hallgatóságot, reményt keltünk. Elég komoly, és aktuális témák jönnek fel a szövegekben, érdemes odafigyelni rájuk."

VOLT EGY ÁLMOM

"A személyes kedvenc, és egyben az eddigi legjobban sikerült balladánk. Nehéz időszakról szól, amit mindenki átél élete folyamán sajnos, általában többször is, ezért mindenki bele tud látni a szerző lelkébe, érzéseibe. Szomorú, de nagyon megindító dal, (szerintem) zseniális szólókkal. Sokat jelent..."


ÚJ VILÁG

"Egy kisebb, tamozós dobszólóval indul, érkezik rá a basszus, és utána berobbannak a gitárok. Érdekes, retrónak tűnő riffel nyit a szám, mégis nagyon modern lett. Ez az egyik leginkább koncertnóta a lemezről. Abszolút énekelhető, egy metal himnusz, jó magas, sikítozós refrénnel!" (nevet)ELVESZVE

"Néha ilyen is kell, bár nem ránk jellemző a szövegvilág. Egy autóbalesetet dolgoz fel, amint egy ember elveszíti a párját, és az ettől kilátástalan életéből a a kiutat abban látja, hogy magával is végez. Egyszóval rettenetesen depresszív, ezáltal ki is lóg egy picit a sorból, de megvan a maga hangulata, pláne, hogy nagy zúzda van a közepén, és remek gitár- meg billentyűszólók."


SZÁMÍTOK RÁD

"A második legesélyesebb - közhelyesen szólva - slágergyanús nóta. Egyszerű, de fogós. A verzék jól felépítettek, egyre csak gyorsul a szám. Talán az összes közül a legfülbemászóbb dallamok itt hallhatók, a refrén pedig egyből bent marad a fejben. Itt jön elő először az akusztikus gitár, ami kissé spanyolos ízt ad a dalnak."


ÁLOMGYÁR

"Az Álmok album egyetlen igazán összetett, és progresszív száma. Sokan ráfoghatnák, hogy 'Skid Row nyúlás', de mentségemre legyen mondva, hogy ezt a bizonyos Skid Row dalt én nem ismertem, és érdekes volt, amikor Galambos 'Dime' Zsolt barátom megmutatta! (nevet) Egyébként egy olyan nóta, ami a egy picit sem mondható sablonosnak, Zsolti elképesztő középrészével, és egy klasszikus gitár-zongora párbajjal. Itt minden hangszer kap szólórészt."


KORSZELLEM

"Hagyomány a Tűzmadár lemezeken, hogy valamelyik szám egy adott történelmi személyiségről. Ezen a lemezen Galilei került előtérbe, persze úgy, hogy közben a modern korról is énekelek. A Júdás csókja után ebben van a legtöbb szimfonikus rész. Gyors, pörgős, fogós. Lehet, hogy szokatlanul sok dalra mondom ezt, de hát tényleg így van, aki nem hiszi, járjon utána!" (nevet)


UTOLSÓ ÍTÉLET

"Az eposz szerepet kapná a nóta a lemezen, ha külső füllel kéne kritikát írnom róla. Hangulatában a Fények albumról a Fények című számot említeném párhuzam gyanánt, csak kevesebb instrumentális résszel. A refrén - akárcsak az Álmok című számnál - tele van kórussal, ami a főéneket rendesen megtámogatja. Himnikus lett így a lemez befejezése, de ez egy jó pont a mondat végén!" (nevet)

"Reméljük, hogy az Álmok album elnyeri a hallgatóság tetszését. Mi értük, miattuk csináljuk, és ezúton is köszönjük mindenkinek a támogatást! Találkozunk március 5-én Győrben, a Black Rockban, márc 19-én Szombathelyen, a Végállomás klubban, és április 15-én a Dürer kertben, a lemezbemutatón!"

www.tuzmadar.hu
TŰZMADÁR VIDEÓPÁLYÁZAT!

"Kedves fiatalok, öregek illetve bármilyen korosztályú zenészek!
Egyik kedvenced a Tűzmadár zenekar? Próbáltad már eljátszani valamelyik dalukat? Vagy esetleg átalakítani a saját szád íze szerint? Szeretnél ott lenni a zenekar lemezbemutatóján április 15-én a Dürer kertben? Akkor mire vársz?

Játszd el vagy dolgozd fel a Tűzmadár valamelyik dalát, vedd fel videóra és küldd el nekünk a felvétel YouTube linkjét!

A legjobb 3 videót bemutatjuk facebook oldalunkon, alkotója pedig ott lehet a zenekar harmadik, Álmok című lemezének bemutatóján és gazdagabb lesz egy dedikált CD-vel is! Hangszert, kamerát elő!"

A beküldési határidő március 31,
E-mail:
tuzmadar@tuzmadar.hu  
 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS