KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA - Különleges koncert február 18-án!

A 16 dalos akusztikus CD a koncertbelépő mellé jár majd

2011. február 10. (csütörtök) 12:02 | utoljára módosítva: 2011. február 19. (szombat) 01:46

Ma este egy igazán különleges koncertre kerül sor a Club 202-ben, az egykori Wigwamban, egy akusztikus estre. Kalapács József egy sor vendéggel és zenésztárssal együtt lép majd színpadra, többek között ott lesz Rudán Joe is, a buli apropóját pedig Kalapács József legfrissebb anyagának megjelenése adja.
Az Akusztikum Hungarikum címet viselő CD, amelyet minden jegyvásárló megkap a bejáratnál, 16 olyan akusztikus formában áthangszerelt dalt tartalmaz, amely nagyban kötődik az egykori Pokolgép, Omen, jelenleg pedig a Kalapács zenekar élén álló énekes eddigi életpályájához.
„Valóban egy zenei csemege lesz ez az egész estés buli, és ezúttal tényleg érdemes lesz korán érkezni, rögtön az elejétől ott lenni. Pontban este 8-tól lép színpadra a Leecher, az ex-6Test énekesnővel, Stefán Kornéliával, 9-től pedig máris jönnek a világ legnagyobb hard rock klasszikusai, akusztikus átiratban, a szerintem egyik legjobb magyar rockénekes, Rudán Joe, valamint gitáros társa, Tóth Laci tolmácsolásában. Zep, Purple, Rainbow, Kansas meg egy kis Coda is... Ez lesz a Rudán Joe Akusztik..."
Kattints a folytatáshoz!

Interjú Kalapács Józseffel és bejátszások a januári MR2 rádiós akusztikus fellépésről
"...Este 10-től aztán a Kormorán Memory Band játszik a régi Kormorán tagokkal, jobbára olyan dalokkal, amiket még én is egészen fiatal koromban ismertem meg, illetve az évek során több alkalommal énekeltem is. Őket követjük mi, azaz a Kalapács és az Akusztika produkció, amelyben Csákvári Laca, Závoti Zoltán és Mogyoró Kornél a társaim.

Viszont ezen a különleges estén a mi kis csapatunk további erősítést is kap, feljön mellénk Jenei Szilveszter gitározni és énekelni, Margit József énekelni és basszusozni, aki amúgy fretless basszuson nyomja, valamint Gál Péter hegedűlni. Ők mindhárman a Kormorán Memory Band tagjai. Szóval, ez már majdnem Iron Maiden lesz, hiszen három gitár szól majd együtt! (nevet)


KALAPÁCS AKUSZTIKA - Fagyott világ (Omen dal, koncert, Josefina, 2010/09/17)
Csakhogy ez egy akusztikus produkció. És tele leszünk énekesekkel! Hárman fronténeklést végzünk, de a vokálmunkát öten is hozzuk. Tényleg csemege lesz, egy nagyon különleges előadás, amelyben Pokolgép, Omen, Hard dalok mellett régi Kormorán dalok és megzenésített versek is helyet kapnak.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a dalok valóban át lettek hangszerelve, tehát nem csak arról van szó, hogy ezúttal akusztikus gitárral adjuk elő őket. A hangszerelésben óriási segítségemre volt Závoti Zoli, Csákvári Lacát pedig eleve sokan ismerhetik a különféle zenekaraiból, produkcióiból. Többek között a Bryan Adams tribute zenekarnak is ő a frontembere."

Aki sokszor tökre úgy néz ki, mint maga Bryan Adams...

"Igen, ő az! (nevet) És ezzel még nincs vége a koncertnek, mert a nagy finálét egy közös produkció jelenti majd Rudán Joe-val. Az lesz az igazi 'Szelíd metalosok' program, jó sok Pokolgép nótával, egy sor igazi klasszikussal. Maga a Szelíd metalosok produkció tehát az, amikor Joe-val ketten toljuk a műsort. Pontosabban Joe is hozza a gitárosát, Tóth Lacit, mi pedig akkor már eleve heten leszünk a színpadon.

Volt már olyan korábban is, hogy Joe-val együtt léptünk fel akusztikus formában, de ilyen dús hangszerelésben még soha. Ennyi énekessel sem léptem még fel, úgyhogy számomra is nagyon izgalmas lesz ez az egész este!"

És mellé egy 16 dalos akusztikus album is elkészült.

"Ráadásul a CD-t a bejáratnál mindenki megkapja majd a belépő mellé! És ez az este valóban lemezbemutató lesz, mert egyrészt ott lehet majd először hozzájutni az Akusztikum Hungarikum című CD-hez, másrészt az anyag összes dala fel is csendül az este folyamán..."

A Kalapács mesterrel készült interjú folytatását megtalálod a februári HammerWorld magazinban.

A magazint, illetve magát az Akusztikum Hungarikum CD itt rendelheted meg:
rendeles@hammerworld.hu


KALAPÁCS ÉS AZ AKUSZTIKA - Akusztikum Hungarikum (02/18)

1. Fagyott világ (Omen)
2. Csillaga hívja (Omen)
3. Háború gyermeke (Pokolgép)
4. Ki szívét osztja szét (Kormorán)
5. Honfoglalás (Kormorán)
6. Igaz lesz még (Hard)
7. Angyal (Kalapács)
8. Tiszta szívvel (József Attila)
9. Ítélet helyett (Pokolgép)
10. A jel (Pokolgép)
11. Nemzeti dal (Petőfi Sándor)
12. Itt és most (Pokolgép)
13. Záróvers (Wass Albert)
14. Himnusztöredék (Juhász Ferenc)
15. Véren vett ország (Wass Albert)
16. Ha én rózsa volnék (Bródy János)

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS