ACCEPT - Mit mondanak róluk a hazai kollégák?

Ossian, Omen, Stress, Horda, Dalriada, Demonlord, Five Finger Death Punch

2011. február 2. (szerda) 08:23 | utoljára módosítva: 2011. március 7. (hétfő) 01:40

Ma este a Club 202-ben, az egykori Wigwamban lép fel az Accept, a legendás német metal banda. A Mark Tornillo énekessel új életre kelt zenekar tavaly egy méregerős albummal tért vissza, de a Blood Of The Nations lemez dalai mellett számtalan metal klasszikust is felsorakoztatnak majd a bulin.
Ha kíváncsi vagy arra, hogy az Acceptről hogyan vélekednek, milyen emlékeik vannak olyan hazai kollégáiknak, mint Nagyfi Laci (Omen, ex-Pokolgép), Pavelka Gyuszi (Horda, ex-Akela), Bathory Zoli (Five Finger Death Punch), Pávcsi (ex-Akela, ex-Ossian), Lőrincz Tibi (Stress), Wéber Attus (Ossian), Ficzek Andris (Dalriada), valamint a Wisdom és a Demonlord tagjai, vagy épp az egykoron az ős-Pokolgépben még magyar nyelvű Accept átiratot is éneklő Paksi Endre, akkor kattints!
Fotó: www.sbelyakov.ruNAGYFI LACI (Omen, ex-Pokolgép)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"A '80-as évek... metal... Pokolgép mikrobusz, útban valamelyik koncertre, és ezerrel szól az Accept-kazetta... (nevet) A Scorpions mellett felbukkant még egy német banda, jellegzetes gitárhanggal. Azt hiszem, hogy ők az 'igazi' germán metal megalapítói, keményebb, ütősebb riffekkel, mint a 'nagy előd', a Scorpions. Persze ne felejtsük el a 'kis-gonosz-törpét', Udót sem! Az ő hangjával lett teljesen egyedi az Accept hangzás... Akkoriban mindenképpen egy újszerű hangzással álltak elő, lestük, figyeltük a gitárhangzást, meg a riffeket, a szólókat."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Lemez és dal is egyen: Balls To The Wall!" (nevet)

3. Láttad már élőben őket?


"Sajnos még sosem láttam őket, és úgy tűnik, hogy Udóval már nem is fogom..." :(

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Épp a napokban hallgattam meg. Tiszta '80-as évek feeling, persze mai hangzással. Kórusok, gitárok, gitárszólók... Megőrizték a tipikus Accept hangzást. Udo persze hiányzik, bár ez az új arc sem rossz, sőt a hangja hasonlít is valamelyest az Udo-'lágéra' - még szokni kell... De összességében tetszik a lemez, nagyon is!" (nevet)
WÉBER ATTUS (Ossian)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Tizenéves korom meghatározó bandája volt zeneileg. Nagyon tetszett a germános, feszes, precíz megközelítés, ami új színt és stílust hozott a metalba az angolszász és amerikai bandák mellett! Egyből beleszerettem és azóta is megbizserget, ha meghallom, a későbbi UDO lemezeket is beleértve! (nevet) A mai napig megvan egy kedvenc '85-ös német Hammer óriásposzterem, egy koncertkép a klasszikus felállásban, a védjegyüknek számító két fehér Gibson Flying gitárral, valamint Marshallokkal a háttérben!" (nevet)

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?


"Összességében a Metal Heart album tetszik a legjobban, de más lemezekről is vannak kedvenc nótáim: Balls To The Wall, Restless And Wild, Princess Of The Dawn..."

3. Láttad már élőben őket?

"Élőben csak Udo-t láttam, aki játszott Accept nótákat is, de a korabeli Accept koncerteket előbb VHS, majd DVD formátumban sikerült megnéznem annak idején! Szerdán igyekszem pótolni a hiányosságot!" (nevet)

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Teljesen lehengerelt! A 2010-es kedvenceim egyike a Blood Of The Nations! Ugyanaz a tradicionális vonal, amit vártam tőlük. Külön öröm és élvezet azt hallani, hogy a mai technikával hogyan szólalnak meg a stílusbeli sajátosságaik! Mark Tornillo hangja is kiválóan illeszkedik az Accept vonalához, rajta van a szeren!!!" (nevet)
BATHORY ZOLI (Five Finger Death Punch)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Az első emlék... Még iskolás őskoromban volt egy ütött-kopott kazettásmagnónk, nagyon gettó, olcsó műanyag cucc, azokkal a nyomorék narancssárga gombokkal... Úgy torzított, hogy még Celine Dion is death metalnak tűnt volna rajta! (nevet) Egy Accept kazetta, a Metal Heart lemez, egyszer úgy beleszorult, hogy még kalapáccsal sem lehetett volna kiszedni belőle! Minden reggel, amikor összegyűjtöttük a ganget, hogy a tatai strand kerítését átugorjuk, vittük magunkkal a magnót is, az Accept meg dübörgött! Mind a 3 watt hangerővel... (Nevet) Olyan volt számunkra, mint a hétköznapi bűntetteink zenei aláfestése, amolyan 'soundtrack'... Elég ostoba terv volt a magnót bőgetni, miközben a kerítés körül sunyítottunk... Nem is tudom, hányszor kergetett meg minket a parkőr, de a menekülés, rohanás közben is énekeltük, hogy 'Metal heart - metal heart - They found it everywhere - Metal heart - metal heart - Lifeless piece of steel..."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"A kedvenc lemezem a Russian Roulette, a kedvence számom pedig... Ez nem ér, képtelen vagyok egyet kiválasztani... A Russian Roulette-ről az Another Second To Be a favorit, de szeretem a TV War-t is... Csupa jó dal!" (nevet)

3. Láttad már élőben őket?

"Sajnos még nem! Viszont van egy cimborám, DeVille, egy német menedzser, aki egy csomó banda ügyeit intézi Európában. Imádja a régisulis metalt, és amikor épp nyomattuk a szakékat egy tokiói bárban, elmeséltem neki, hogy mennyire szeretem az Acceptet, majd pár hónap múlva megcsörgetett azzal, hogy most már az Acceptet is menedzseli. Úgyhogy már a közös bulik gondolata is felmerült... Itt, Amerikában. Persze még nincs semmiféle konkrétum, ez csak egy jövőbeni lehetőség... Majd meglátjuk! Mindenesetre nem lenne semmi dolog így látni őket először!" (nevet)

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Zúzom rendesen! Igazi ACCEPT, és az új énekes is óriási! De az igazság az, hogy engem nem is lett volna szabad megkérdezni erről, mert az Accept nálam képtelen hibázni... Minimum filharmonikus regggaet kéne nyomniuk valami műanyag szájharmónikán, hogy ne jöjjön be... Nálam ők a bajnokok!"
PAKSI ENDRE (Ossian)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Én a klasszikus hard rock bandákon nőttem fel, és annak a vonalnak a kifáradása után elég nagy űr támadt bennem a '80-as évek elején. Szörnyűnek találtam az akkori new wave és egyéb zenekarokat... Az Accept zenéje volt az, a Judas, a Saxon és a Maiden mellett, ami új lendületet adott a Rockzenének."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Balls To The Wall - Russian Roulette - Metal Heart. Nálam az Accepttől ez a 'Szentháromság'!" (nevet)

3. Láttad már élőben őket?

"Az Acceptet nem, de az Ossian 1987-ben több bulit is játszott a UDO-val - fantasztikus élmény volt!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Nagyon jó!!! Sok banda ígérgeti, hogy 'most aztán tényleg visszatérünk a gyökereinkhez', de ez legtöbbször nem sikerül. Náluk ez maximálisan megtörtént!"
FICZEK ANDRÁS (Dalriada)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Még a hőskorszakban, a kazettamásolgatós időszakban, azaz 1990 körül, kaptam meg egy havertól az Accept egyik albumát... ezerszer másolt, sustorgós Polimer kazettán. Azonnal dobtam is egy hátast, hogy miféle óriási muzsika ez?! Akkor már javában hallgattuk, ismertük a német színtér csapatait - Sodom, Kreator, Tankard stb. -, de az Accept addig valahogy elkerülte a figyelmemet. Egyből éreztem, hogy ez valami más, nagyon dallamos, ugyanakkor agresszív is, kiváló feszültség-levezető... Hosszú időn keresztül bömböltettem jó anyám konyhai rádiós magnóján azt a kazettát, és az egész családot az őrületbe kergettem vele! (nevet) Később aztán begyűjtöttem tőlük mindent, amit lehetett, de a legnagyobb kedvencem az Accepttől mindig is ez az album maradt."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"A fent említett lemez, a Restless And Wild, és a kedvenc dalom is ezen található, mégpedig a nyitószám, a Fast As A Shark, azzal a zseniális intrójával!" (nevet)

3. Láttad már élőben őket?

"Sajnos nem sikerült élőben elcsípnem a csapatot, és ami még sajnálatosabb, úgy tűnik, hogy a mostani pesti bulira sem jutok el. De remélem, nélkülem is rengetegen lesznek!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Baromi jól sikerült! Produkciós szempontból is, és a nótaanyagot tekintve is bátran odatehető a korai anyagok mellé! Az Accept visszatért!"
SCHMIEDL TAMÁS (Bloody Roots, Moby Dick)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"1986 februárjában, -27 fokban vonultam be, akkoriban voltam a legnagyobb Acceptes, és majd beleőrültem, hogy Pesten koncert lesz, én pedig nem lehetek ott. Aztán végül elmaradt a koncert, de így is sajnáltam.
Nálam akkor éppen a Balls To The Wall lemez volt az ügyeletes favorit, a húgomtól szereztem egy walkmant és amikor csak tehettem, azt hallgattam. Sokat segített a katonaság átvészelésében, tisztán emlékszem ma is, amikor ezt hallgatva mentem ki a repülésirányító toronyba szolgálatba. Volt, hogy megbuktam a zenehallgatás miatt, és jó darabig nem kaptam kimenőt, de így is megérte. Nem is tudtam volna meglenni nélküle..."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"A Breaker és a Balls To The Wall albumok között nehéz döntenem... húzós dalokban a Breaker, a súlyos középtempóban pedig a Balls. Hibátlan album mindkettő, teljesen odavoltam értük, akkoriban éjjel-nappal ezeket hallgattam. Kedvenc dal? Rengeteg van: Starlight, Breaker, Balls To The Wall."

3. Láttad már élőben őket?

"Sajnos nem, és szerdán sem leszek ott. Szívesen megnézném őket, de ma már nem vagyok akkora fanatikus, hogy minden követ megmozgassak ezért. A mostani tavaszra három koncertre is megvan már a belépőm: Black Label, Children, Slayer - nem lehetek telhetetlen."

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"A klasszikus albumokkal nehéz vetélkedni és bár az új énekes tökéletes, mégsem ő az Udo! (nevet) A Blood lemez várakozásomon felül sikerült, nem gondoltam, hogy egy ilyen remek anyagot tudnak még összerakni. Szerencsére nem felejtettek el dalokat írni, és mindezt képesek voltak a '80-as évek feelingjében hozni. A legszebb időket elevenítik fel."
SZÍJÁRTÓ "SZUPERMEN" ZSOLT (Omen,. After Rain, ex-Akela)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Az első poszter, amit vetettem magamnak 10 éves koromban! Nagy Accept felirat volt látható rajta, alatta az OverKill koponya a lézer sugarakat kibocsátó szemével, mellette az Iron Maiden-féle Eddie, a szélén meg a Manowaros erős ember, nyilván villámok között! (nevet) Gyorsan meg is vetettem Polimer kazettán az összes poszteren szereplő zenekart. Egész nap hallgattam őket, és nagyon keménynek éreztem magam!"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Az 1983-as Balls To The Wall a kedvenc lemezem, és a két évvel későbbi Metal Heart a kedvenc dalom a Für Elise gitárszóló miatt!"

3. Láttad már élőben őket?

"A Szigeten játszottunk előttük az Akelával. Közvetlenek voltak, behívtak a buszukba is egy whiskyre, majd végignézték az Akelát. Ráadásul tetszett is nekik!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Tetszik! Udo-val másabb volt az Accept, de én el tudom fogadni az új dolgokat is. Így is zsír a banda Mark Tornillo-val - megmaradt a feeling! Az igazán hiteles emberek mindig is a Rockban voltak. Elkezdtek zenélni 35 éve, és még mindig ugyanolyan lelkesen nyomják és fogják is nyomni életük végéig... Mindenkinek kötelező!"
PÁLVÖLGYI "PÁVCSI" LACI (ex-Akela, ex-Ossian)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Az Accept fiatalságom egyik legmeghatározóbb zenekara volt. Emlékszem, 1985-ben egy agárdi Pokolgép koncert után az állomáson vártuk a hajnali vonatot. Az egyik rocker srácnál volt egy hordozható kazettásmagnó, azon szólalt meg a Balls To The Wall lemez. Azok a híres 'Accept-vokálok'! Mintha egy hadsereg közeledne... Azonnal tudni akartam, hogy melyik ez a zenekar!
Hihetlenül egyedi, zakatolós gitárriffek, plusz a senkivel össze nem téveszthető 'reszelős' énekhang, na és az a zseniális basszushangzás és -játék! Ez aztán a Metal! A basszusgitárosok közül a mai napig legnagyobb példaképem Peter Baltes, aki nem akarta túlbonyolítani a játékát, de soha senkinek a kezében nem szólalt meg úgy a Fender basszusgitár, mint az övében. Mindig olyan akartam lenni, mint Peter!"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Nincs kedvenc Accept lemezem, mert egyszerűen imádom mindet! Talán én vagyok az egyedüli ember, akinek tetszenek a klasszikus évek utáni albumok is."

3. Láttad már élőben őket?

"Sajnos élőben nem láttam még őket. Sajnálom, hogy 1986-ban elmaradt a pesti koncert. Az egy fantasztikus buli lett volna, a zenekar akkor élte a fénykorát!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Dicséretes, hogy megpróbálnak visszatérni a klasszikus Accept világhoz, de sajnos a '80-as évek hangulatát nem lehet megismételni. Ez nem az ő hibájuk. Az új klip viszont tetszik! Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, hogy menjen el a koncertre, mert az Accept az egyik legnagyobb metal legenda!"
PAVELKA GYULA (Horda, ex-Akela)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Az Akela megalapításának kezdetének is a kezdetén, még a dunaújvárosi garázssoron próbáltunk. Dobosunk, gitárosunk, basszerosunk volt, énekesünk viszont még nem. Pávcsi megemlítette, hogy ismer egy pesti srácot, még az Ossiános életéből, aki bár egy alternatív zenekarban énekelget, tök jó fazon, meg baromi jó fej. Vesztenivalónk nem volt, uccu neki próbáljuk ki!
Jött is a legény a megbeszélt időpontban a nagyfaluból vidékre, egy szép sárga Zsigulival. Valóban szimpatikus volt. Az ismerkedési körök után azt javasoltam, hogy csapjunk is a húrok közé! 'Mi zúzunk egyet, te pedig próbálj nyomni rá valamit!' Nagyon izgult, az énekcucc tekergetése közben úgy remegett a keze, mint a kocsonya! (nevet)
...de belevágtunk! Valami angol blablával üvöltözött, majd a leállást követően síri csend jött. Mindenki kussolt. Végül én törtem meg a kínos hallgatást: Jó volt, jó volt... te olyan Udo-san 'énekelsz '... Ugye szereted az Acceptet? No válasz... Végül annyiban maradtunk, hogy majd felhívjuk. Ezt aztán meg is tettük miután Pávcsival felköltöztünk Pestre.
Ez a srác nem volt más, mintt Főnök, azaz Katona Laci!. Nos, nekem ez a jelenet ugrik be mindíg, ha az Acceptre gondolok - munkásságuk tisztelete mellett, természetesen!"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Az Accept című első albumtól, az ötödik Metal Heart-ig mindet rongyosra hallgattam. Szó szerint... Akkor még lehetett ilyet csinálni a szalagos kazetták miatt. Kifejezett kedvencet azonban nem tudnék kiemelni."

3. Láttad már élőben őket?

"Igen! Meg nem tudnám mondani, hogy mikor, de az tisztán megmaradt bennem, hogy milyen profizmussal nyomták!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Megnyugvással fogadtam az előző próbálkozások után. Ebben az albumban ismét érződik a tűz! Nem hinném, hogy  fiókból előrángatott, kényszerszülte témákból lett összefércelve. A hangzás is nagyon jó, a tradíciókat ápolva. Az új frontember pedig telitalálat az Accept számára! Jó érzés hallgatni..."
FÁBRI "NEONLOVAG" LÁSZLÓ (Stress)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"1998 körül összehaverkodtam egy Fürj Jani nevű, nálam idősebb rockerrel, aki velem ellentétben már a '80-as években is koncertekre járt, valamint hatalmas lemezgyűjteménnyel is rendelkezett. Mivel - szinte - minden heavy metal zenekart ismert, megkértem, hogy mutogasson nekem régi Heavy Metal zenéket. Felugrottunk hozzájuk, Jani nyomatta nekem az egyik bandát a másik után, én meg csak füleltem. Aztán felrakott egy lemezt, és csak ennyit mondott: '1982-ben ez volt a legkeményebb zene a világon!' Elkezdett sercegni a bakelit, majd megszólalt valami 'bajor bőrnadrágos gajdolás'... Mi ez?!?! – akartam kérdezni, de Udo már sikított is, aztán lerobbant a fejem…"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Lemez: Restless And Wild.
Dal: Fast As A Shark – de ez baromi nehéz kérdés, mert rengeteg számukat imádom a nyilvánvaló 'slágerektől' a China Lady, No time To Lose, Wrong Is Right, It’s Hard To Find A Way című titkos favoritokig…"

3. Láttad már élőben őket?

"2005-ben a Reunion turnén láttam őket a Szigeten, a Hammer színpadon. Nagy megtiszteltetés volt, hogy aznap, a Hammer színpadon a Stress-szel felléphettem előttük.
Az Accept fellépése részegítő volt! A bulijuk alatt persze folyamatosan rendetlenkedtem, többször rám is kellett szólni... De Udo zenekarát is láttam párszor. Sőt, előttük is felléptünk már a Stress-szel!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?


"Az új lemez ATOM ZSÖLLYE!!! Rengeteg dal bejön róla: Beat The Bastards, Teutonic Terror, Locked And Loaded, Pandemic… Kafa a hangzás, horzsol a gitár, röfög a bőgő, zúz a dob. De a lényeg: jó smirglis hangú az új énekes! Úgyhogy gyertek a koncertre, és vegyétek a lemezt!"
LŐRINCZ TIBI (Stress)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"A Breaker lemezt hallottam először. Nagyon bejött az a családcentrikus borító is, ahogy a csaj fején átment a drót! De a 'flying-os lemez', a Restless And Wild volt nálam a csúcs!”

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Lemez: Restless And Wild
Dal: a 'Gyors mint a cápa', meg a Balls To The Wall."

3. Láttad már élőben őket?

"Először Nyugat-Berlinben láttam őket élőben, még az 'Orosz rulett' lemez idején (1986). Egy német barátomnál laktam, és épp csak belecsöppentünk a buliba, de olyan embertelen jó volt, mintha konnektorba hugyoztam volna! (nevet)
2005-ben is láttam őket a Szigeten, a Hammer színpadon. Aznap mi is nyomtunk előttük a Stress-szel! Az Accepték kijöttek a beállásunk alatt, és végig is nézték. A basszusgitáros, Peter Baltes még le is fényképezett bennünket. A bulink után beszélni is tudtunk velük. Fábri Laci tolmácsolta Udo-nak, hogy mekkora példakép számomra, és milyen sokat jelentett, amikor meghallottam a zenéjüket. Csináltunk közös fotót Udo-val és a zenekar többi tagjával is. A basszer senki mással nem csinált fotót, csak velem.”

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?


"Boldog vagyok, hogy végre új Accept lemez jelent meg! Nagyon bejön, simán 10 pontos anyag, gratulálok nekik! Engem meglepetésszerűen ütött le, szét is törtem rá a kis hokedlit! (nevet) Az összes dal tetszik, úgy ahogy van, mindegyik, b...a meg! És minden tiszteletem az új énekesé, pedig én elfogult Udo rajongó vagyok.”
JURÁSEK BALÁZS (Demonlord)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Először is egy Manfred nevű német rokkerarc, akinél sok éve vendégeskedtünk Germániában, és aki még kazettára másolta át nekem lelkesen az Accept cuccokat. Meg az is, hogy egyszer ellopták a suliban a walkmanemet, és benne volt az Objection Overruled kazettám. Az hihetetlen veszteség volt!"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Restless And Wild, Objection Overruled, meg az új album! Kedvenc nóta rengeteg van: Don't Go Stealin' My Soul Away, Head Over Heels, This One's For You, és az újról természetesen a Beat The Bastards, meg a Teutonic Terror."

3. Láttad már élőben őket?

"A Szigeten láttam őket a Reunion turnén, valamint az utóbbi évek összes UDO buliján is ott voltam. Az ugyanis kötelező program... Az A38 majd' szétesett!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?


"Nagyon metal! Így kell ezt csinálni, semmi vacakolás... Úgy odarakták, hogy azt jobban nem is nagyon lehet. Első hallgatásra megvettem, és a kocsiban lehet döngetni rendesen! A hangzás és a nóták is ütősek, és nagyon tetszik az új énekes, szerintem lazán meggyőzte a kezdetben fanyalgókat. Biztos, hogy legyalulja a fejünket a koncert!!!"
KOVÁCS GÁBOR (Wisdom)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Valamikor a '90-es évek elején hallottam először az Acceptet a Headbangers Ball műsorban, és természetesen azonnal fel is vettem videóra."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Lemez: Metal Heart,
dal: Balls To The Wall."

3. Láttad már élőben őket?

"UDO-t szólóban többször is, ráadásul egyszer még játszottunk is közösen a PeCsában. Az Acceptet meg tavaly láttam a csehországi MOR-on, ahol a fesztivál egyik legjobb koncertjét adták!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Sikerült egy nagyon ütős hangzású és húzós anyagot összehozniuk!"
NAGY ANDRÁS (Demonlord)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Egy kollégiumi szobatársam, Jiccak, aki a legnagyobb Accept fanatikus Magyarországon. Rengeteg jó sztori fűződik a nevéhez, például az is, hogy valamelyik Accept koncerten megfogta Udo lábát! (nevet) Egyébként abszolút empatikusan röhögök rajta, mert neki azt jelentette fiatalkorában az Accept, amit nekem a Helloween, és az ilyet illik komolyan venni!" (nevet)

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Bevallom, nem vagyok Accept fanatikus. Megvannak a sorlemezek a gyűjteményben, de keveset hallgatom őket. A régiek közül a Fast As A Shark a kedvenc dalom. Nem az a tipikus Accept középtempó, hanem egy gyorsabb reszelés, valószínűleg pont ezért áll közelebb hozzám. Az igazi kedvencek inkább az új lemezükön vannak."

3. Láttad már élőben őket?

"Az Acceptet sajnos még nem, majd szerdán! (nevet) De UDO-val játszottunk együtt valamikor 2001-2002 környékén a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán."

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Kiváló lemez! Nekem jobban tetszik, mint a korai albumok, egy igazi mai metal anyag, mai hangzással, jó dalokkal."
MOLNÁR MÁTÉ (Wisdom)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?


"Az, hogy amikor telepítek valami programot, mindig ki kell pipálni, hogy I accept the agreement..."

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Mivel nem ismerem az összes lemezt, csak úgy ötöt, így nem tudnék hiteles választ adni, de a dalok közül az olyan klasszikusok tetszenek leginkább, mint a Metal Heart."

3. Láttad már élőben őket?

"A 2010-es Masters of Rockon, Csehországban. Nekem ez volt az első alkalom és felejthetetlen volt. Olyannyira, hogy a szerdai bulit sem hagyom ki!"

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Már előzetesen is nagyon promótálták, így pár dallal és a klippel is lehetett találkozni a megjelenés előtt. Ennek köszönhetően már előre kiderült számomra, hogy az új énekes nagyon rendben lesz, valamint a dalok is tetszettek. Mindezt végül maga a lemez is alátámasztotta."
ÁGOTA BALÁZS (Wisdom)

1. Ha az Accept neved hallod, mi az első sztori, emlék, ami beugrik róla?

"Egyértelműen Udo ugrik be. A kis tüsi haja, az erőlködő hangja és az a mókás, hordószerű testalkata! (nevet) Sajnos ez az első dolog ami eszembe jut, mert annyira mókás. Bevallom őszintén, én sokkal jobban örülök az új énekesnek, mert a hangja és a kiállása is jobban tetszik. Egy másik emlék pedig az, hogy régen rengeteget játszottuk az előző bandámmal a Metal Heart című számot. Nagyon ütött és még most is odaver!"

2. Kedvenc Accept lemezed és dalod?

"Egyértelműen az új. A régieket Udo miatt nem szerettem, a korábban említett indokok miatt."

3. Láttad már élőben őket?

"Sajnos eddig még nem."

4. Mi a véleményed a tavalyi Blood Of The Nations albumról?

"Eszméletlenül nagy zenéket írtak össze! 2010 egyik legnagyobb metal albuma. Fogós riffek, jól eltalált gitárdallamok, hibátlan, karcos és tökös ének. Minden részletében tökéletes album."

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS